X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Hej hej, dopisuję się z terminem na 5 czerwca :) Ten wątek już ma tyle stron, a przecież na czerwiec testować można dopiero od jakiegoś tygodnia. Aż strach myśleć ile naklepiemy przez te 9 miesięcy :)

witamy, witamy:) opowiedz coś o sobie..

Alis lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Alis

Alis lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już roczną córeczkę (na zdjęciu- hmm musze chyba zdjęcie uaktualnić) i teraz czekamy na drugie. Trochę się przestraszyliśmy, jak damy radę z dwójką, gdy przy pierwszym jesteśmy ledwie żywi, ale już nam minęło. We mnie jakaś nowa energia wstąpiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 10:51

krysiak lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zdjęciu uaktualnione :)

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Mam już roczną córeczkę (na zdjęciu- hmm musze chyba zdjęcie uaktualnić) i teraz czekamy na drugie. Trochę się przestraszyliśmy, jak damy radę z dwójką, gdy przy pierwszym jesteśmy ledwie żywi, ale już nam minęło. We mnie jakaś nowa energia wstąpiła :)
    Fajnie, jest wsrod nas kilka mam z takimi brzdacami jak Twoj wiec bedziecie mogly powymieniac sie przezyciami :-)

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji jakoś tak wyszło, że od razu jak zrobiłam test córeczka się jakoś samoistnie odklepiła od piersi i z dnia na dzień zaczęła noce przesypiać. Od dłuższego czasu bezskutecznie próbowałam ją przestać karmić piersią i myślałam, że zwariuję z niewyspania po roku nieprzespanych nocy, a tutaj taka niespodzianka. Nie wiem, czy wyczuła, że muszę się teraz oszczędzać, czy jak...

mmarzenak, krysiak lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Przy okazji jakoś tak wyszło, że od razu jak zrobiłam test córeczka się jakoś samoistnie odklepiła od piersi i z dnia na dzień zaczęła noce przesypiać. Od dłuższego czasu bezskutecznie próbowałam ją przestać karmić piersią i myślałam, że zwariuję z niewyspania po roku nieprzespanych nocy, a tutaj taka niespodzianka. Nie wiem, czy wyczuła, że muszę się teraz oszczędzać, czy jak...

no to mała zrobiła Ci fajną niespodziankę:) to teraz wysypiaj się ile się da..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy teraz z pierwszym? Też radzę się wysypiać, bo łatwo nie będzie :) I nie odkładajcie nic na po porodzie, co można zrobić przed.

aY05p2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A wy teraz z pierwszym? Też radzę się wysypiać, bo łatwo nie będzie :) I nie odkładajcie nic na po porodzie, co można zrobić przed.
    ja z pierwszym:) jejku a ja tak lubię spać, mam nadzieje, że mój maluszek będzie przesypiał noce...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    U mnie to pierwsza ciaza, ale wyczekana, dwa lata sie o nia staralismy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja z pierwszym:) jejku a ja tak lubię spać, mam nadzieje, że mój maluszek będzie przesypiał noce...
    Nasze dzieci beda bardzo grzeczniutkie i beda robily tak aby mamy zawsze wyspane, wypoczete i szczesliwe byly :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po urodzeniu bardzo ładnie spała... w dzień praktycznie zjadła, 15 min się popatrzyła na karuzele i dalej szła spać na 3 godziny... W nocy zasypiała koło 22:00 budziła się koło 6:00 na mleczko później dalej szła spać i wstawaliśmy koło 9:30-10:00 :) No ale jak wychodziły zęby no to noce się troszkę skomplikowały choć i tak według mnie było ok, zasypia koło 20:40-21:20, budzi się z płaczem na smoczka koło 2:00, na szczęście od razu zasypia i budzi się do dziś o 7:40 :)

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis witaj :) u mnie to też druga ciąża

Alis lubi tę wiadomość

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie; )
    Nieśmiało mogę pochwalić się ze dołączam do czerwcowych mamus ;) wg bbf TP 07.06 a wg położonej na 09.06.
    Tak czy siak czeka mnie cc
    Powodzenia wszystkim oczekujacym

mmarzenak, krysiak, Alis, flawless, Kourtney, Pati_89, stardust87 lubią tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Witam serdecznie; )
    Nieśmiało mogę pochwalić się ze dołączam do czerwcowych mamus ;) wg bbf TP 07.06 a wg położonej na 09.06.
    Tak czy siak czeka mnie cc
    Powodzenia wszystkim oczekujacym

witamy serdecznie, bardzo się cieszę, że nas tu przybywa..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    witamy serdecznie, bardzo się cieszę, że nas tu przybywa..
    Super, coraz tloczniej sie robi a terminy porodow dopiero na poczatek miesiaca. Dopiero sie rozkrecamy :-)

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Nasze dzieci beda bardzo grzeczniutkie i beda robily tak aby mamy zawsze wyspane, wypoczete i szczesliwe byly :-)

Jasne :D Pomarzyć zawsze można :D

Flawless - to pierwsze takie grzeczne dziecko, o którym słyszę. Moje spało ładnie pierwszy tydzień po urodzeniu, a potem pobudka o północy, czwartej i szóstej. I tak codziennie. A w gorsze dni co godzina... Teraz świętuję 3 przespaną noc.

krysiak, mmarzenak, flawless lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    hehehe :-) no wiesz, ja takie grzeczne dziecko zamowilam ;-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    hehehe :-) no wiesz, ja takie grzeczne dziecko zamowilam ;-)
    ja też zamawiam takiego malucha!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Flawless - to pierwsze takie grzeczne dziecko, o którym słyszę. Moje spało ładnie pierwszy tydzień po urodzeniu, a potem pobudka o północy, czwartej i szóstej. I tak codziennie. A w gorsze dni co godzina... Teraz świętuję 3 przespaną noc.

Tak naprawdę nie miałam z nią problemów, żadnych kolek, płaczu, marudzenia, skoków itp... Mogłam przy niej wszystko zrobić, każdy mi tego zazdrościł że miałam czas na kąpiel, makijaż żeby ładnie wyglądać, a teraz mi to się odbiję... już czuję jak to drugie daje mi popalić :D

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ