X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Hej hej, dopisuję się z terminem na 5 czerwca :) Ten wątek już ma tyle stron, a przecież na czerwiec testować można dopiero od jakiegoś tygodnia. Aż strach myśleć ile naklepiemy przez te 9 miesięcy :)

witamy, witamy:) opowiedz coś o sobie..

Alis lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Alis

Alis lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już roczną córeczkę (na zdjęciu- hmm musze chyba zdjęcie uaktualnić) i teraz czekamy na drugie. Trochę się przestraszyliśmy, jak damy radę z dwójką, gdy przy pierwszym jesteśmy ledwie żywi, ale już nam minęło. We mnie jakaś nowa energia wstąpiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 10:51

krysiak lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zdjęciu uaktualnione :)

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Mam już roczną córeczkę (na zdjęciu- hmm musze chyba zdjęcie uaktualnić) i teraz czekamy na drugie. Trochę się przestraszyliśmy, jak damy radę z dwójką, gdy przy pierwszym jesteśmy ledwie żywi, ale już nam minęło. We mnie jakaś nowa energia wstąpiła :)
    Fajnie, jest wsrod nas kilka mam z takimi brzdacami jak Twoj wiec bedziecie mogly powymieniac sie przezyciami :-)

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji jakoś tak wyszło, że od razu jak zrobiłam test córeczka się jakoś samoistnie odklepiła od piersi i z dnia na dzień zaczęła noce przesypiać. Od dłuższego czasu bezskutecznie próbowałam ją przestać karmić piersią i myślałam, że zwariuję z niewyspania po roku nieprzespanych nocy, a tutaj taka niespodzianka. Nie wiem, czy wyczuła, że muszę się teraz oszczędzać, czy jak...

mmarzenak, krysiak lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Przy okazji jakoś tak wyszło, że od razu jak zrobiłam test córeczka się jakoś samoistnie odklepiła od piersi i z dnia na dzień zaczęła noce przesypiać. Od dłuższego czasu bezskutecznie próbowałam ją przestać karmić piersią i myślałam, że zwariuję z niewyspania po roku nieprzespanych nocy, a tutaj taka niespodzianka. Nie wiem, czy wyczuła, że muszę się teraz oszczędzać, czy jak...

no to mała zrobiła Ci fajną niespodziankę:) to teraz wysypiaj się ile się da..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy teraz z pierwszym? Też radzę się wysypiać, bo łatwo nie będzie :) I nie odkładajcie nic na po porodzie, co można zrobić przed.

aY05p2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A wy teraz z pierwszym? Też radzę się wysypiać, bo łatwo nie będzie :) I nie odkładajcie nic na po porodzie, co można zrobić przed.
    ja z pierwszym:) jejku a ja tak lubię spać, mam nadzieje, że mój maluszek będzie przesypiał noce...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    U mnie to pierwsza ciaza, ale wyczekana, dwa lata sie o nia staralismy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja z pierwszym:) jejku a ja tak lubię spać, mam nadzieje, że mój maluszek będzie przesypiał noce...
    Nasze dzieci beda bardzo grzeczniutkie i beda robily tak aby mamy zawsze wyspane, wypoczete i szczesliwe byly :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po urodzeniu bardzo ładnie spała... w dzień praktycznie zjadła, 15 min się popatrzyła na karuzele i dalej szła spać na 3 godziny... W nocy zasypiała koło 22:00 budziła się koło 6:00 na mleczko później dalej szła spać i wstawaliśmy koło 9:30-10:00 :) No ale jak wychodziły zęby no to noce się troszkę skomplikowały choć i tak według mnie było ok, zasypia koło 20:40-21:20, budzi się z płaczem na smoczka koło 2:00, na szczęście od razu zasypia i budzi się do dziś o 7:40 :)

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis witaj :) u mnie to też druga ciąża

Alis lubi tę wiadomość

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie; )
    Nieśmiało mogę pochwalić się ze dołączam do czerwcowych mamus ;) wg bbf TP 07.06 a wg położonej na 09.06.
    Tak czy siak czeka mnie cc
    Powodzenia wszystkim oczekujacym

mmarzenak, krysiak, Alis, flawless, Kourtney, Pati_89, stardust87 lubią tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Witam serdecznie; )
    Nieśmiało mogę pochwalić się ze dołączam do czerwcowych mamus ;) wg bbf TP 07.06 a wg położonej na 09.06.
    Tak czy siak czeka mnie cc
    Powodzenia wszystkim oczekujacym

witamy serdecznie, bardzo się cieszę, że nas tu przybywa..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    witamy serdecznie, bardzo się cieszę, że nas tu przybywa..
    Super, coraz tloczniej sie robi a terminy porodow dopiero na poczatek miesiaca. Dopiero sie rozkrecamy :-)

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Nasze dzieci beda bardzo grzeczniutkie i beda robily tak aby mamy zawsze wyspane, wypoczete i szczesliwe byly :-)

Jasne :D Pomarzyć zawsze można :D

Flawless - to pierwsze takie grzeczne dziecko, o którym słyszę. Moje spało ładnie pierwszy tydzień po urodzeniu, a potem pobudka o północy, czwartej i szóstej. I tak codziennie. A w gorsze dni co godzina... Teraz świętuję 3 przespaną noc.

krysiak, mmarzenak, flawless lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    hehehe :-) no wiesz, ja takie grzeczne dziecko zamowilam ;-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    hehehe :-) no wiesz, ja takie grzeczne dziecko zamowilam ;-)
    ja też zamawiam takiego malucha!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Flawless - to pierwsze takie grzeczne dziecko, o którym słyszę. Moje spało ładnie pierwszy tydzień po urodzeniu, a potem pobudka o północy, czwartej i szóstej. I tak codziennie. A w gorsze dni co godzina... Teraz świętuję 3 przespaną noc.

Tak naprawdę nie miałam z nią problemów, żadnych kolek, płaczu, marudzenia, skoków itp... Mogłam przy niej wszystko zrobić, każdy mi tego zazdrościł że miałam czas na kąpiel, makijaż żeby ładnie wyglądać, a teraz mi to się odbiję... już czuję jak to drugie daje mi popalić :D

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ