WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Cześć Mamuśki!
    Dawno nie pisałam ale starałam się śledzić na bieżąco co u Was. Ale sie rozpisalyście! Ciężko było nadrabiać forumowe zaległości :-)

Dzisiaj byłam na wizycie w poradni i wyszłam tak podminowana!!!
    Powiedziałam lekarzowi (konowałowi!) że jestem w ciąży i że to moja pierwsza wizyta w przychodni. Nie pytał dlaczego tak myślę ani nic, kazał siąść na fotel i stwierdził że mam grzybicę i to ogromną! Ja mu na to że potwierdzałam ciąże na wizycie prywatnej i przepisana mi została luteina dopochwowo, więc może stąd ta wydzielina. On na to że to grzybica i już. Nie zbadał ciąży! Nie zrobił USG, nie przeprowadził wywiadu! Gdyby to była faktycznie moja pierwsza wizyta to nie wiedzialabym nic! Czy ciaza pojedyncza, czy puste jajo, a może pozamaciczna? Mam macicę dwurożną ale co go to obchodzi. Zapytał kiedy miałam miesiączke, powiedzialam ze 13 wrzesnia a on na to ze w takim razie to 7 tydzien ciąży! Czujecie??? wyliczył to z kalendarza! Przypisał mi antybiotyk na grzybice i mimo mojej prośby nie dał skierowania na żadne badania krwi itd. Kazał sie zgłosić jak wylecze grzybice! Nie założył karty ciąży! AAAAAA! Ubłagałam lekarza prywatnego żeby przyjął mnie dzisiaj. Wizytę mam po 20.00 ... Nigdy więcej nie pojde do lekarza w ramach NFZ. Zrobię badania za własną kasę i nie będę się płaszczyć.

No to ciekawa wizyta :P z lekami wstrzymaj się do wizyty, bo pewnie lekarz pomylił luteinę z grzybicą. Swoją drogą to nie dziwię się, że w prywatnym gabinecie jest taki natłok, jak państwowo tak traktują pacjenta...

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Jestem juz na oddziale. Mialam juz robione usg. Lekarz stwierdzil, ze widzi cialko i on by jeszcze tej ciazy nie przekreslal.Mam dostac leki na podtrzymanie i czekam na pobranie krwi.
    to wspaniale, może jeszcze do nas wrócisz w skowronkach :)

feegu6l.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dziewczynki moj maluszek ma 4 cm i jest sliczny:) jestem bardzo szczesliwa!
    :-) super

annielove piękne widoczki, a maluch jaki duży, teraz to ja się boję ze za późno ide na to usg prenetalne bo powinno się do CRL =85mm a ja odę w 12t4d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:26

mmarzenak lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Annielove sliczna dzidzia!! Gratulacje:*

Ansad ja sie tez ostatnio tyle naczytalam o pappa. Jestem niby zapisana na niego na 17.10 na prenatalne. Ale wolalabym zrobic ten nifty dla swietego spokoju. Za bardzo to przezywam chyba. Nawet jak mi lekarz powie ze jest ok to i tsk sie bede martwic przez to ze wiem ile falszywych wynikow pokazal pappa nawet wsrod moich znajomycha ty jestes zdecydowana na 100% na ten test?

Bloodflower ja juz nie dopuszczam do mysli kolejnych zlych wiadomosci. Naprawde poszlabym do innego gina czy to nie jakas pimylka...trzymam kciuki:*
    nie jestem pewna na 100% czy zrobię NIFITY, zobacze po usg, ale u mnie wskazaniem do poszerzonego badania jest wiek powyżej 35 lat i poronienie w poprzedniej ciąży, a pappa się boję zrobić, dlatego rozważam NIFITY bo jest bardziej wairygodne - 99,5%, a pappa nie daje nawet 80% odpowiedzi i bardzo czesto wychodzi fałszywie.

Adaś ur. 07.05.2016
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Bloodflower trzymamy kciuki oby bylo wszystko ok.

Laski mam do was pytanie. Czy was tez mecza mdlosci i wymioty? Juz zaczelam 11 tydzien a tu nic nie przechodzi... Chwilami plakac mi sie chce ze zmeczenia wymiotami. Jeden dzien jest lepszy, drugi gorszy.. A jak jest u was?

Kochana, w pierwszej ciąży wymioty miałam do 22tyg. Teraz też się nie zapowiada, ze się wcześniej skończą

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Dostalam dopochwowo luteine i cos jeszcze normalnie, rano akard, krew pobrana, mocz oddany traz tylko czekac na wyniki

Wiadomo coś? Trzymam kciuki cały czas

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Cześć Mamuśki!
    Dawno nie pisałam ale starałam się śledzić na bieżąco co u Was. Ale sie rozpisalyście! Ciężko było nadrabiać forumowe zaległości :-)

Dzisiaj byłam na wizycie w poradni i wyszłam tak podminowana!!!
    Powiedziałam lekarzowi (konowałowi!) że jestem w ciąży i że to moja pierwsza wizyta w przychodni. Nie pytał dlaczego tak myślę ani nic, kazał siąść na fotel i stwierdził że mam grzybicę i to ogromną! Ja mu na to że potwierdzałam ciąże na wizycie prywatnej i przepisana mi została luteina dopochwowo, więc może stąd ta wydzielina. On na to że to grzybica i już. Nie zbadał ciąży! Nie zrobił USG, nie przeprowadził wywiadu! Gdyby to była faktycznie moja pierwsza wizyta to nie wiedzialabym nic! Czy ciaza pojedyncza, czy puste jajo, a może pozamaciczna? Mam macicę dwurożną ale co go to obchodzi. Zapytał kiedy miałam miesiączke, powiedzialam ze 13 wrzesnia a on na to ze w takim razie to 7 tydzien ciąży! Czujecie??? wyliczył to z kalendarza! Przypisał mi antybiotyk na grzybice i mimo mojej prośby nie dał skierowania na żadne badania krwi itd. Kazał sie zgłosić jak wylecze grzybice! Nie założył karty ciąży! AAAAAA! Ubłagałam lekarza prywatnego żeby przyjął mnie dzisiaj. Wizytę mam po 20.00 ... Nigdy więcej nie pojde do lekarza w ramach NFZ. Zrobię badania za własną kasę i nie będę się płaszczyć.

Bardzo źle Cię potraktował. Ale nie sądzę, że dlatego ze na nfz tylko kwestia lekarza. Ja mam gina na nfz, świetnego, u nikogo innego bym ciąży nie prowadziła. Za to wiele razy chodziłam prywatnie i też spotykalam się z brakiem profesjonalizmu. Co więcej, nieraz jak słyszałam jak bez kultury traktują np moje koleżanki, nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić. .

Warto sobie zawsze sprawdzić opinie na np znanylekarz.pl . Dostępność terminów też wiele mówi. Jest np u mnie taka lekarka do której można się dostać z dnia na dzień, ale opinie ma takie, ze nawet jakby mi zapłacili to bym tam nie poszła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:45

Zołzi lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama. Godzine temu zjadlam i poki co jest ok ale powiem szczerze ze jestem wykonczona. Ale wszystko wytrzymam, musze dla malenstwa.

Kawokado lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny -dziś troche się nachodziłam przyszłam do domu poszłam siku i na papierze śluz (kolor kremowy) troszkę tylko Teraz juz nie ma nic -Nie boli nic.
    Ale sie troche zmartwiłam Macie też śluz?

Bloodflower Trzymam za Ciebie Kciuki!

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Ja też Cię pociesze. Moja pierwsza ciążą porażka jesli chodzi o wymioty i mdłości. Cały dzień, codziennie do 14 tyg. Waga spadła do 42 kg... 2 razy kroplówka i szpital, bo świata nie widziałam. Przeszło jak zaczęłam 14 tydzień. Ostatni wypis mam z 14 tyg i to było 2 dni przed moim slubem, więcej już nie wymiotowałam ani nie miałam mdłości. W tej ciąży wymiotuję ale rzadko, 2 razy miałam tak, że świata nie widziałam i dostałam na takie wymioty czopki TORECAN. One są na receptę, ale jak naprawdę bardzo źle się czujesz to poproś lekarza niech Ci wypisze. W aptece można kupić też Prevomit i teraz ja go dostałam w szpitalu jak byłam. To jest kwas foliowy z wyciągiem z imbiru, z wit. B i jest właśnie na wymioty i mdłości ciążowe. Biorę go już tydzień i od tego czasu nie wymiotuję. Jak męczy mnie na żołądku to parzę sobie mięte i staram się jeść często i mało.

Któraś pisała, że jedyne co jej wchodzi to mandarynki, jabłka i marchewka. I mi też ten zestaw wchodzi i zanim zjem śniadanie jem mandarynkę.

Mi niestety Prevomit nie pomaga. Właściwie żaden ze sposobów. Tak samo było z synkiem :/

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Czyli nie jestem sama. Godzine temu zjadlam i poki co jest ok ale powiem szczerze ze jestem wykonczona. Ale wszystko wytrzymam, musze dla malenstwa.

Dokładnie. Zobaczysz, ciąża szybko minie, a maluszek Ci wszystko wynagrodzi :)

dais, aneczka2015 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Cześć Dziewczyny -dziś troche się nachodziłam przyszłam do domu poszłam siku i na papierze śluz (kolor kremowy) troszkę tylko Teraz juz nie ma nic -Nie boli nic.

W ciąży zwiększa się ilość śluzu, to naturalne

kamenkaa lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to zauwazylam, moj wyglada jak ten w dniach nieplodnych.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    :-) super

annielove piękne widoczki, a maluch jaki duży, teraz to ja się boję ze za późno ide na to usg prenetalne bo powinno się do CRL =85mm a ja odę w 12t4d

ja idę 12t3d i to ginekolog tak wyznaczył :) chciałam tydzień wcześniej, ale powiedział, że lepiej być w środku tego okresu kiedy należy wykonać badanie :) nie martw się będzie dobrze!
    Ja wczoraj wieczorem chciałam panikować, bo mnie jakieś głupie myśli naszły :P ale odepchnęłam je od siebie i już się nie mogę doczekac kiedy zobaczę moje "Klusiątko" (nazwa robocza zanim sie okaże czy to Zuzia czy Kuba ;D ).

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Aneczka tez walczę ;) herbata poleciała, śniadanie poleciało, teraz czekam czy kanapka z serem zostanie :P na wadze znów troszkę mniej.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    W ciąży zwiększa się ilość śluzu, to naturalne
    Ok Dziekuje Ci kochana za odpowiedx bardzo sie zmartwiłam
    Wiec kremowy śluz nie szkodzi rozumiem:)
    Ale wiesz co zauwazylam jak dluzej chodze to tak mam .....

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

Ja mam od początku, raz biały, raz kremowy. Nie zastanawiałam się czy to dobrze czy źle, bo zawsze był :P lekarz mnie badał nic nie powiedział, więc chyba nie ma się czym martwić :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide na prenatalne w 12 tyg i 6 dniu:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na prenatalne tak samo jak mmarzenak 12tydzien 6 dni, tak mi wyznaczyli wiec wierze ze tak jest dobrze.
    My naszego synka, zanim wiedzielismy ze synek i mielismy imie nazywalismy 'Kulek' :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja ide na prenatalne tak samo jak mmarzenak 12tydzien 6 dni, tak mi wyznaczyli wiec wierze ze tak jest dobrze.
    My naszego synka, zanim wiedzielismy ze synek i mielismy imie nazywalismy 'Kulek' :)
    ja mówie bubuś albo poprostu maluszek:)

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ