X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Joana33 czuję to samo, też już panikuje, mdłości minęły strasznie się martwię, ale trzeba zachować zimną krew i poczekać do wizyty. Ja mam w piątek, już wychodzę z siebie...

Też się stresowalam bo od dwóch dni nie wymiotowalam. Następnego miałam wizytę i wszystko okazało się w porządku :) drugą ciążę trochę lepiej się znosi jeśli jest niedługo po pierwszej - organizm jest bardziej przystosowany do wysokiego poziomu hormonów :)

Paula222, Joana33 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Ja znowu w szpitalu. Ok. 11 zaczelam krwawic, strasznie bolal mnie brzuch , no-spa nie pomagala. Do mojej gin nie moglam sie dodzwonic. Wiec szpital.
    zrobili mi usg od razu, na szczescie nasz Maluszek zyje, ale znow strasznie nas nastraszyl.
    Ma 16 mm. Niestety krwiak nie daje za wygrana , ciagle jest wiekszy od Maluszka, ma 28x12 mm.
    Myslalam ze juz sie sporo zmniejszyl. 5.11 mial 25x14.

Co za dziadostwo te krwiaki. Nie martw sie, moja bratowa tez miala krwiaka, ktory rósł wraz z ciąża a od 2 miesiecy zaczął maleć:) Bratowa ma 34 tydzien teraz i wszystko jest dobrze :) Głowa do góry, trzymam kciuki

Magdzialena lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Też się stresowalam bo od dwóch dni nie wymiotowalam. Następnego miałam wizytę i wszystko okazało się w porządku :) drugą ciążę trochę lepiej się znosi jeśli jest niedługo po pierwszej - organizm jest bardziej przystosowany do wysokiego poziomu hormonów :)

No co ty :) Ja tą ciążę znoszę O WIELE gorzej jak z synkiem. Z nim zero mdłości, senność tylko na początku, a teraz jest o wiele gorzej ;) Tyle że ,,nagle'' mdłości puściły, to w głowie już tysiąc myśli.

Nie mogę się doczekać aż maleństwo zacznie mi dawać kopniaki, wtedy będę spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:44

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa uspokojenia :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202 jestem w 9tyg i 2 dniu ciąży

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zaparć to radzę wypróbować naturalne sposoby, może na kogoś zadziałają. Ja np.zalewam letnią wodą przegotowaną około 6 suszonych śliwek - wieczorkiem, a rano zjadam te śliwki i nawet część tej wody wypijam. Pomaga również picie wody z kiszonej kapusty, ale w małych ilościach. Do głowy przychodzi mi również wypicie rano szklanki przegotowanej już wystudzonej wody z sokiem z cytryny. Czasem żadna z tych metod nie działa ;-( wtedy to pozostają tylko specyfiki z apteki. No i dobre też jest zjedzenie codziennie kubeczka jogurtu Danone Activia. Czasem nawet zjem dwa kubeczki jak już nic nie działa.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po USG i wiecie co moja dzidzia cały czas spała i nie dała się zmierzyć więc lekarz nie zbadał przeziernosci karkowej i za tydzien mam ponownie usg żeby zbadać NT :-)

Generalnie nasz Groszek ma już 4,96 cm i serduszko pięknie bije 163/min :-)

Wiecie co dzisiaj na USG Groszek miał czkawke i pieknie machal rączkami i nóżkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:17

Paula222, Joana33, ansad, Kourtney, mmarzenak, Pati_89, kamenkaa, AnnieLov, Magda34, fairy_tale, Helenucha Klucha, jovi81, madziak2202, Magdzialena, bloodflower, Madzik84, Abra, Paula1991, wisnia11, jakka, kirys, Dorjana lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia szkoda ze się nie udało zmierzyć przeciętnośći. Za tydzień będziesz mieć znowu piękne widoczki :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zaparcia to dobre jest siemię lniane zalane gorącą wodą - wypić po minimum godzinie. Dobre jest też kiwi. O tych suszonych śliwkach też słyszałam.

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Dawno mnie tu nie bylo a to dlarego ze bylam zajeta sprawami zwiazanymi z weselem. Po dzisiejszym prenatalnym wszystko wyszlo ok po za nt w gornej granicy...dlatego wybaczcie ale jestem na tyle zalamana ze nie mam ochoty dzielic sie zwami moimi rozterkami
    W piatek ide na test nifty ale na wyniki czeka sie nawet do 3tygodni.
    To tyle. Nadrobie was jak bede miala czas i sily.

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Misia szkoda ze się nie udało zmierzyć przeciętnośći. Za tydzień będziesz mieć znowu piękne widoczki :-)

Wielka szkoda ale niestety nie udało się obudzic Groszka mimo że lekarz próbował kilkakrotnie :-) dzisiaj to super widoki to miał mąż bo zerkal przez ramię lekarzowi a ją widziałam tylko sekundę maleństwo na zasadzie tu są nóżki raczki główką brzusznek itp ale i tak było warto :-) poza tym lekarz powiedział że NT raczej powinna być ok bo z innych rzutów nie widać nic niepokojacego ale kazał za tydzień sprawdzić i na pewno będzie ok :-)

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Ja znowu w szpitalu. Ok. 11 zaczelam krwawic, strasznie bolal mnie brzuch , no-spa nie pomagala. Do mojej gin nie moglam sie dodzwonic. Wiec szpital.
    zrobili mi usg od razu, na szczescie nasz Maluszek zyje, ale znow strasznie nas nastraszyl.
    Ma 16 mm. Niestety krwiak nie daje za wygrana , ciagle jest wiekszy od Maluszka, ma 28x12 mm.
    Myslalam ze juz sie sporo zmniejszyl. 5.11 mial 25x14.
    Trzymam mocno kciuki, żeby w końcu krwiak odpuścił i mogłaś się cieszyć ciążą. A bierzesz może fraxi lub clexane. Ja w poprzedniej ciąży miałam mega problemy z krwiakmi i teraz między innymi z tego względu mam wyższa dawkę clexane, żeby się krwiaki nie robiły.

Adaś ur. 07.05.2016
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    No co ty :) Ja tą ciążę znoszę O WIELE gorzej jak z synkiem. Z nim zero mdłości, senność tylko na początku, a teraz jest o wiele gorzej ;) Tyle że ,,nagle'' mdłości puściły, to w głowie już tysiąc myśli.

Nie mogę się doczekać aż maleństwo zacznie mi dawać kopniaki, wtedy będę spokojniejsza.

To u mnie dużo lżej :) wymiotowalam sporo, ale już się chyba skończyło mu mojemu zaskoczeniu. Ale nudności oczywiście cały czas są.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney.... jejku mam nadzieje że to pomyłka i test Nifty wyjdzie pozytywny:*

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czesc. Dawno mnie tu nie bylo a to dlarego ze bylam zajeta sprawami zwiazanymi z weselem. Po dzisiejszym prenatalnym wszystko wyszlo ok po za nt w gornej granicy...dlatego wybaczcie ale jestem na tyle zalamana ze nie mam ochoty dzielic sie zwami moimi rozterkami
    W piatek ide na test nifty ale na wyniki czeka sie nawet do 3tygodni.
    To tyle. Nadrobie was jak bede miala czas i sily.
    Kochana nie przejmuj się na zapas :) w górnej granicy nie znaczy że mocno ja przekroczyło. Musisz wierzyć w maluszka :) będzie dobrze zobaczysz :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lecicie jak szalone:P Nie mam nawet czasu was nadrobić.

Helen lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki moje dzieciatko ladnie rosnie. Wyniki z krwi i moczu dobre. Malenstwo ruszalo raczkami i nogami. Przeziernosc karkowa(tak to sie chyba nazywa) 70 jesli czegos nie pomylilam. Czy to dobrze? Lekarz twierdzi ze tak. A wy kochane jak mialyscie?

kamenkaa, Madzik84, Abra lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych wizyt:)
    Magdzialena dobrze że chociaż z maluszkiem wszystko ok, trzymaj się jakoś:)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, a ile wyniosło NT? U mnie w pierwszej ciąży było blisko granicy, a synuś zdrowiutku :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki moje dzieciatko ladnie rosnie. Wyniki z krwi i moczu dobre. Malenstwo ruszalo raczkami i nogami. Przeziernosc karkowa(tak to sie chyba nazywa) 70 jesli czegos nie pomylilam. Czy to dobrze? Lekarz twierdzi ze tak. A wy kochane jak mialyscie?

Chyba maleństwo miało 70 mm:)
    Przezierność w moim przypadku wynosiła 1,4 mm

Helen lubi tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ