Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale piękne te wasze zdjęcia, cudowne
Kourtney mam nadzieję, że okaże się że jednak wszystko ok. Ja w ciąży z synkiem miałam okres taki że gin na wizycie stwierdził , że ma za duże komory w mózgu ( przekraczał normę, co by skutkowało wodogłowiem), byłam skierowana na dokładne usg do szpitala i czekałam prawie miesiąc... DLa mnie był to miesiąc wyjęty z życiaNa szczęście komory zmalały, oby u ciebie z NT było tak samo :*
-
Cześć dziewczyny znow mnie dluzej nie bylo, ale jak pisalam wczesniej mialam okropne mdlosci i nie dalam rady w tym tyg juz jest o wiele lzej chyba powoli odchodzą( jestem w 10 tyg)Troche poczytalam ale bylo tego zbyt duzo , zebym zapamietala. Tak krotko to gratuluje wszystkim pieknych i zdrowych dzieciaczkow i zycze udanych kolejnych wizyt. Widze ze za sprawa kortney piszecie o NT, więc kiedys pisalam wam moja historie gdzie u mnie wynosila 5,7 mm no i niestety nie skonczylo sie to dobrze......ale nikogo nie chce martwic, bo bedac u genetyka (mialam robioną amniopunkcję) przestawiala mi szereg ciaz gdzie wyniki nawet bedace powyzej 4mm konczyly sie dobrze. Z jej danych wynikalo ze ponad 86% ciaz z podwyzszonym NT bylo calkowicie zdrowe.
Kourtney nie mysl ze cos bedzie zle> Mozna powiedziec ze masz "tylko" 3mm to naprawde nie jest duzo. Moze na poczatku ciazy bylas przeziebiona bo genetyk tez powiedziala ze podwyzszone NT moze byc tego wynikiem , ale pozniej wraca to do normy.Więc glowa do góry!
-
Misia15 wrote:Dziewczyny ja już po USG i wiecie co moja dzidzia cały czas spała i nie dała się zmierzyć więc lekarz nie zbadał przeziernosci karkowej i za tydzien mam ponownie usg żeby zbadać NT
Generalnie nasz Groszek ma już 4,96 cm i serduszko pięknie bije 163/min
Wiecie co dzisiaj na USG Groszek miał czkawke i pieknie machal rączkami i nóżkami
właśnie dzisiaj też mieliśmy ten problem, ale się udało) w końcu lekarz go dobudziła..ale za to nieźle głowicą po mnie jeździła, ale ważne że dzieciaczek zmierzony.
No za tydzień to będzie już większy
Misia15 lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Czesc. Dawno mnie tu nie bylo a to dlarego ze bylam zajeta sprawami zwiazanymi z weselem. Po dzisiejszym prenatalnym wszystko wyszlo ok po za nt w gornej granicy...dlatego wybaczcie ale jestem na tyle zalamana ze nie mam ochoty dzielic sie zwami moimi rozterkami
W piatek ide na test nifty ale na wyniki czeka sie nawet do 3tygodni.
To tyle. Nadrobie was jak bede miala czas i sily. -
Kawokado wrote:Dziś jest chyba taki dzień, że wszystkie maleństwa się lenią, nie ruszają i nie chcą pokazywać
Doktor musiał zrobić niezłe trzęsienie ziemi żeby móc naszemu zmierzyć przezierność karkową.. cały czas odwracał się tyłem i tylko rączką machał żeby mu spokoj dać
TO pewnie moja wina, bo przez natłok myśli nie spałam do 4 rano
Dostaliśmy od doktora płytę i pewnie będę teraz maltretować filmem każdego kto do nas przyjdzie
Ogólnie wszytko w normie. NT 1,42 długość 6,46. Oczywiście doktor poinformował nas o teście pappa i innych, ale raczej nie będziemy nic robić.
No i ponoć chłopak! Mąż przeszczęśliwy, ja płakać nie będę, cieszę się, że dobrze się rozwijapowiedziałam mu, że ma się nastawiać na drugie, bo chcę córę
Także na 99% będziemy mieli małego Kubę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9ab3dc1e783.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3af6d1fa9657.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87187cd78b8e.jpg
Jestem troszkę spokojniejsza, następna wizyta 16 grudnia, dobrze, że mam film, bo chyba bym nie wytrzymała
a to mieliscie 3d ze było widac płeć?
no śpiochy straszne z tych naszych dzieciaczków
(ps. na fotkach nie wykadrowałas swoich danych personalnych)
-
Magdzialena wrote:Musi byc dobrze! Trzymam kciuki!!
Ansad- ja z lekow to mam tylko luteine, magnez i no-spe. Dzis zmienili mi luteine, zeby juz tam w srodku nie gmerac skoro krwawie , na duphaston.Adaś ur. 07.05.2016 -
Kourtney wrote:Moje ma 3mm:/ a to juz zwieksza ryzyko trzykrotnie. Mialam dzisiaj test pappa i wszystko pozostale jest ok.
Kochana, mój Franio miał 2,9mm. Wiem, ze się martwisz, ale postaraj się być dobrej myśli. To tylko zwiększenie ryzyka, co nie jest równoznaczne z wadą.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Ansad, jaką dawkę clexane miałaś? Ja mam 0,4, a i tak zrobił mi się krwiak
Mąż poruszył dzisiaj niebo i ziemię, żeby zdobyć Prevomit, jedna sztuka w aptece przyszpitalnej na drugim końcu miasta. A i tak nie działa, nadal walę pokłony, już przed miską, do wc nie dobiegnę
Kourtney, trzymam kciuki za nifty :* Będzie dobrze!
Wysyp fasolkowych selfie dzisiajAż miło popatrzeć
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Helen wrote:Super,
a to mieliscie 3d ze było widac płeć?
no śpiochy straszne z tych naszych dzieciaczków
(ps. na fotkach nie wykadrowałas swoich danych personalnych)
Nie mam czego się wstydzić, więc nie ukrywam danychz łatwością znajdziecie mnie np na fb, a zdjęcia z zapodaj niedługo znikną.
Mielismy 2D, ale jak to doktor się wyraził "narządy rodne są w tym okresie bardzo podobne, ale ten sterczący maszt nie pozostawia wątpliwości"podobno szybciej z dziewczynki zrobi się chłopiec niż z chłopca dziewczynka
Niemniej kto wie, kto wie
moze jeszcze się okaże, ze to jednak Zuzia? Mówiąc szczerze wszystko mi jedno, byle było zdrowe!
Misia15, Madzik84, ansad lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadrabiajac zaleglosci na forum i ogladajac wasze foteczki z usg jestem teraz nastawiona optymisrycznie. Wierze ze musi byc dobrze. Ze wynik nifty wykluczy chorobe i bedzie wszystko dobrze. Mysi byc.
A to moja dzidzia
http://iv.pl/images/31427663580578960628.jpgbloodflower, Misia15, Paula222, Magdzialena, Helenucha Klucha, kamenkaa, Magda34, Kawokado, Nelus, DeLaCruz, Hania222, HoniKa89, Pati_89, Abra, Zołzi, jakka, madziak2202, wisnia11, xpaulinax, fairy_tale, Madzik84, kirys, ansad, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Nadrabiajac zaleglosci na forum i ogladajac wasze foteczki z usg jestem teraz nastawiona optymisrycznie. Wierze ze musi byc dobrze. Ze wynik nifty wykluczy chorobe i bedzie wszystko będzie dobrze
Na pewno będzie dobrze nie martw się bo maluszek to czuje. Pamietaj szczesliwa mama to szczesliwe dziecko.
Twój maluszek pięknie ułożył się do zdjęcia a mój dzisiaj nie chciał współpracować tylko spal... natomiast teraz chyba fika koziolki bo zamiast łóżka mam porcelankę... zapowiada się długa nieprzespana noc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 23:00
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
ansad wrote:Dobrze że Ci dali duphaston, jest lepszy niż luteine, szczególnie w takuch przypadkach. A przy krwawieniu pojawiają się skrzepy, czy tylko czysta krew. Ja wtedy miałam skrzepy i stad miałam podawane clexane. Jak nie ma skrzepow tylko czyste krwawienie lub plamienie to lepiej.
teraz mam wkladke czysta. Tylko po siusianiu na papierze jeszcze troszke plamek jest.
normalnie identyczna sytuacja jak 1 listopada
A u Ciebie jakie bylo to krwawienie? Czysta krew?
A to Clexane to sa zastrzyki tak?