X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie sa granice w NT?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    A jakie sa granice w NT?

W praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pewnie tak, ehh te emocje... Sama teraz nie wiem.. A na zdjeciu jaki to ma symbol, moze ktos wie?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kurcze pewnie tak, ehh te emocje... Sama teraz nie wiem.. A na zdjeciu jaki to ma symbol, moze ktos wie?

NT:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ma 3mm:/ a to juz zwieksza ryzyko trzykrotnie. Mialam dzisiaj test pappa i wszystko pozostale jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma juz 6,4cm crl :) wiec pieknie rosnie

Magda34, Kawokado, Madzik84, Helen, Misia15, DeLaCruz, Zołzi, xpaulinax, kirys, Dorjana lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ma juz 6,4cm crl :) wiec pieknie rosnie

To pięknie rośnie :) Napewno będzie dobrze :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney nie stresuj się przedwcześnie, bo z mierzeniem dużo zależy od sprzętu lekarza, poza tym to badanie jest takie niedokładne, ze często wychodzą zakłamane wyniki. Poczekaj do nimfy, ten jest dokładniejszy. U mnie mdłości trochę odpuszczają ale fakt 10 tydzień był najcięższy. Co do zaparc polecam zalanie śliwek gorącą woda na noc (ja biorę 6 suszonych) i wypicie z rana wraz zjedzeniem kilku śliwek. Efekt po ok 3-4 godzinach. Mi pomogło i od piątku mam spokój, pije też activie. A synek był spory wiec może dlatego nie udalo mu się go wypchnąć i skończyło się CC. Ja też mam prenatalne 7 grudnia, to będzie nas trójka na ten dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:22

fairy_tale lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe dziewczyny a ja sie tak boje tych prenatalnych niby sa nie dokładne a ja robi a i potem ten nie potrzebny stres do konca ciązy masakra;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka a kiedy masz?
    Do mnie do dociera to jeszcze ze cos moze byc nie tak :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze ten wynik przyjdzie mi do 6grudnia bo inaczej bede miala po weselu :/

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kamenka a kiedy masz?
    Do mnie do dociera to jeszcze ze cos moze byc nie tak :(

a nie wiem kiedy jutro sie bede rejestrować mysle ze za okolo 3tyg gdzies w 11/12tyg

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czesc. Dawno mnie tu nie bylo a to dlarego ze bylam zajeta sprawami zwiazanymi z weselem. Po dzisiejszym prenatalnym wszystko wyszlo ok po za nt w gornej granicy...dlatego wybaczcie ale jestem na tyle zalamana ze nie mam ochoty dzielic sie zwami moimi rozterkami
    W piatek ide na test nifty ale na wyniki czeka sie nawet do 3tygodni.
    To tyle. Nadrobie was jak bede miala czas i sily.

Kourtney nie załamuj sie! Trzeba mieć nadzieję, ze dzieciątko zdrowe trzymam kciuki za nifty!!!

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mam nadzieje ze ten wynik przyjdzie mi do 6grudnia bo inaczej bede miala po weselu :/
    Musi byc dobrze! Trzymam kciuki!!

Ansad- ja z lekow to mam tylko luteine, magnez i no-spe. Dzis zmienili mi luteine, zeby juz tam w srodku nie gmerac skoro krwawie , na duphaston.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney postaraj się o tym nie myśleć.. wiem łatwo powiedzieć bo każda z nas z wizyty na wizytę przeżywa. Jednak tłumacz sobie, że co będzie to będzie. A musi być dobrze :) Tymbardziej, że masz teraz wesele zamartwianie nic nie zmieni. Ciesz się tym co masz na chwilę obecną :) Dla spokoju, może powtórz badanie u innego lekarza? Z samego naszego forum wynika, że lekarz lekarzowi nierówny, tak samo jak i sprzęt. Ściskam Cię mocno!!! :)

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest chyba taki dzień, że wszystkie maleństwa się lenią, nie ruszają i nie chcą pokazywać ;) Doktor musiał zrobić niezłe trzęsienie ziemi żeby móc naszemu zmierzyć przezierność karkową.. cały czas odwracał się tyłem i tylko rączką machał żeby mu spokoj dać ;) TO pewnie moja wina, bo przez natłok myśli nie spałam do 4 rano :/
    Dostaliśmy od doktora płytę i pewnie będę teraz maltretować filmem każdego kto do nas przyjdzie ;)
    Ogólnie wszytko w normie. NT 1,42 długość 6,46. Oczywiście doktor poinformował nas o teście pappa i innych, ale raczej nie będziemy nic robić.
    No i ponoć chłopak! Mąż przeszczęśliwy, ja płakać nie będę, cieszę się, że dobrze się rozwija :D powiedziałam mu, że ma się nastawiać na drugie, bo chcę córę ;) Także na 99% będziemy mieli małego Kubę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9ab3dc1e783.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3af6d1fa9657.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87187cd78b8e.jpg

Jestem troszkę spokojniejsza, następna wizyta 16 grudnia, dobrze, że mam film, bo chyba bym nie wytrzymała :P

HoniKa89, Helenucha Klucha, Magda34, madziak2202, Misia15, Joana33, Madzik84, kamenkaa, Abra, ansad, Helen, Magdzialena, Nelus, Zołzi, xpaulinax, kirys, Dorjana lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziś jest chyba taki dzień, że wszystkie maleństwa się lenią, nie ruszają i nie chcą pokazywać ;) Doktor musiał zrobić niezłe trzęsienie ziemi żeby móc naszemu zmierzyć przezierność karkową.. cały czas odwracał się tyłem i tylko rączką machał żeby mu spokoj dać ;) TO pewnie moja wina, bo przez natłok myśli nie spałam do 4 rano :/
    Dostaliśmy od doktora płytę i pewnie będę teraz maltretować filmem każdego kto do nas przyjdzie ;)
    Ogólnie wszytko w normie. NT 1,42 długość 6,46. Oczywiście doktor poinformował nas o teście pappa i innych, ale raczej nie będziemy nic robić.
    No i ponoć chłopak! Mąż przeszczęśliwy, ja płakać nie będę, cieszę się, że dobrze się rozwija :D powiedziałam mu, że ma się nastawiać na drugie, bo chcę córę ;) Także na 99% będziemy mieli małego Kubę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9ab3dc1e783.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3af6d1fa9657.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87187cd78b8e.jpg

Jestem troszkę spokojniejsza, następna wizyta 16 grudnia, dobrze, że mam film, bo chyba bym nie wytrzymała :P

Ojej, ale super :):) Bardzo się cieszę

Kawokado lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowokado przepiękny maluszek :) świetne foty :D

Kawokado lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy. Mam pytanie, ile płacicie za wizyte z usg prywatnie?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny z Warszawy. Mam pytanie, ile płacicie za wizyte z usg prywatnie?

Za usg prenatalne 180 zł, za wizyty kontrolne u mojej gin, która też przy każdej wizycie robiła mi usg nie płaciłam nic, mam pakiet medyczny z pracy. Ale z tego co się orientuje usg w mojej przychodni kosztuje ok 130 zł a konsultacja ginekologiczno -położnicza 140 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:11

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ