X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam drugi test, jutro idę na bete http://naforum.zapodaj.net/50711334b098.jpg.html
    Trochę się denerwuje, bo wczoraj i przedwczoraj miałam raz na majtkach taki jasno brązowy śluz, wzięłam duphaston, zobaczę jak będzie dzisiaj.

flawless, Pati_89, s1985, krysiak, mmarzenak, Kourtney lubią tę wiadomość

3jgxrjjgmue5631q.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadrobiłam wszystkie wpisy więc witam się z Wami serdecznie i melduję że Belly wyznaczyło mi tp na 9 czerwca 2016 :-) :-) :-) od 5 dni wiem o ciąży, moja beta:
    13 dpo 81,11
    15 dpo 227,80

tak bardzo się cieszę że jestem tu z Wami :-) wciąż nie mogę uwierzyć że będę mamą :-)
    Życzę Wam Kochane udanej niedzieli no i Dzień Dobry :-)

flawless, Pati_89, stardust87, s1985, Kourtney, krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w ten niedzielny poranek :) Wczoraj byliśmy na nocnych wyprzedażach, obleciałam swoje dwa sklepy dla małej i kupiłam nawet coś dla siebie :) dziś za oknem piękna pogoda, wstaliśmy o 8 także mogę powiedzieć że się wyspałam :)

Mojej też nie trzeba nosić, za rękę też nie chce, woli trzymać się ścian i sobie iść :) Przeważnie jakbym mogła to cały dzień bym przeleżała a ona by sobie siedziała, chodziła i się bawiła, ale wiadomo chce też troszkę czasu z nią spędzić a póki jeszcze mogę to się z nią bawię. Mnie mdłości ominęły w ciąży, ale wczoraj myślałam że nie usnę, mdliło tak jakby mi coś stanęło na żołądku, na szczęście przeszło i czuję się lepiej.

stardust ja też usypiam małą na rękach, chociaż nieraz ze zmęczenia sama uśnie, wystarczy że dam jej pieluche, smoczka, usiądę, przytulę a ona już śpi

witam również nowe mamusie, coraz więcej nas przybywa :)

miluszka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słońce82 wrote:
    Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam drugi test, jutro idę na bete http://naforum.zapodaj.net/50711334b098.jpg.html
    Trochę się denerwuje, bo wczoraj i przedwczoraj miałam raz na majtkach taki jasno brązowy śluz, wzięłam duphaston, zobaczę jak będzie dzisiaj.
    no kochana, dziś to już można z cala pewnością pogratulować :)

s1985, krysiak lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka witamy i gratulujemy :)

miluszka lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Po długich i trudnych staraniach w końcu i my doczekamy się Naszego małego cudu :)
    Według belly tp to 06.06.2016 :)

stardust87, Kourtney, miluszka, krysiak, madziak2202, Pati_89, mmarzenak, aneczka2015, MerlinMo, flawless lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Rozkręca nam się wątek :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Mochjito Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was,jestem tu nowa.Prepraszam jak może zle pisze jestem CZeska.Jestem drugy raz za sobą w ciąży,urodzyla się nam martwa cureczka,mam nadzeje ze tym razem się uda.Jak tam u was?

Kourtney lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy macie już jakieś objawy?
    moje śniadania odbijają mi się do obiadu, ale wymiotów brak (lekko mdli). najgorsze są zawroty głowy i uczucie jak by mi brakowało powietrza. muszę plackiem leżeć, bo na boku się nie da. muszę zakupić ciśnieniomierz jestem pewna że mam dużo wyższy puls niż zwykle.
    do tego zasypiam o 20tej i wstaje rano o 5. budzik 6.10
    i tak leże i leże i się martwię jak to się wszystko potoczy. w pracy mam kocioł (dzień w dzień stres)...
    eh chyba hormony powodują u mnie jakieś niepokoje :P

dqpri09kir2ck4nc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202 w ciąży tętno wzrasta więc tym nie masz się co martwić. U mnie objawów na razie brak Ale z tego akurat się cieszę, nie chcę powtórki objawów z poprzedniej ciąży ;)

s1985 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mochjito wrote:
    Witam was,jestem tu nowa.Prepraszam jak może zle pisze jestem CZeska.Jestem drugy raz za sobą w ciąży,urodzyla się nam martwa cureczka,mam nadzeje ze tym razem się uda.Jak tam u was?

Witam i trzymam kciuki - tym razem musi się udać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zero objawów. Jedyne co zauważyłam dzisiaj, bo troche więcej pochodziłam, ze kondycja już nie ta :) chociaż muszę powiedzieć, ze mam jutro wizytę u lekarza i aż mi przechodzi przez głowę, ze mi powie ze ja wcale w ciazy nie jestem.... Ostatnio w czwartek robiłam test i nadal były dwie krechy ale ten brak objawów mnie naprawde niepokoi. Jedyne co to piersi, nawet na boku nie bardzo mogę spać bo bolą. No ale jesli piszecie, ze u Was tez objawów brak, to może nie jest ze mną tak źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 19:58

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak objawów nie musi być niczym złym tak samo jak obecność objawów niekoniecznie oznacza tylko dobre wieści. Dlatego ja na razie cieszę się ich brakiem ;)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tam u Was? Ja byłam na chrzcinach siostrzenicy i dopiero wróciłam. Mąż ma jakąś grypę i nie pozwala mi się do siebie zbliżać :-/

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Cześć dziewczyny, co tam u Was? Ja byłam na chrzcinach siostrzenicy i dopiero wróciłam. Mąż ma jakąś grypę i nie pozwala mi się do siebie zbliżać :-/
    Rozsądny mąż to dobry mąż :) uważaj na siebie abyś sie nie zaraziła. Teraz o przeziębienie czy jakieś inne choróbsko nie cieżko

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Brak objawów nie musi być niczym złym tak samo jak obecność objawów niekoniecznie oznacza tylko dobre wieści. Dlatego ja na razie cieszę się ich brakiem ;)
    No prawda, tylko ja mimo to nawet chyba jakoś podświadomie czekam na jakieś objawy. No może sie doczekam, choć jak tak czytam to potrafią być naprawde męczące ;)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Mamusie :-) czekam na kolejne.

Krysiak na razie się ciesz brakiem objawów bo one mogą wystąpić później. Ja teraz dostałam Dupka i o ile to w ogóle możliwe to piersi bolą mnie jeszcze bardziej niż wcześniej :-) op prócz tego głod i to tyle :-)

krysiak, s1985 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jeść non stop i przez to mój brzuch wygląda jak w piątym miesiącu a nie piatym tygodniu, chyba muszę przystopowac:) na moich juz mocno zaokrąglonych i pełniejszych piersiach pojawiły sie żyłki mnóstwo. Na resztę to chyba za wcześnie hehe. A jak jest u Was z ❤ ? Bo my pościmy przynajmniej do wizyty bo jakos mam stracha :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Witam wszystkie nowe Mamusie :-) czekam na kolejne.

Krysiak na razie się ciesz brakiem objawów bo one mogą wystąpić później. Ja teraz dostałam Dupka i o ile to w ogóle możliwe to piersi bolą mnie jeszcze bardziej niż wcześniej :-) op prócz tego głod i to tyle :-)
    dobrze widzieć chociaż jedną osobę znajomą ;] bedzie razniej ;)

Wiaterek lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A jak jest u Was z ❤ ? Bo my pościmy przynajmniej do wizyty bo jakos mam stracha :)

my też pościmy:) czekam do piątku- do wizyty:D

Witam was dziewczynki, widzę, że trochę nas przybyło przez weekend- to bardzo cieszy:)

a jak się dziś czujecie?

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ