X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam drugi test, jutro idę na bete http://naforum.zapodaj.net/50711334b098.jpg.html
    Trochę się denerwuje, bo wczoraj i przedwczoraj miałam raz na majtkach taki jasno brązowy śluz, wzięłam duphaston, zobaczę jak będzie dzisiaj.

flawless, Pati_89, s1985, krysiak, mmarzenak, Kourtney lubią tę wiadomość

3jgxrjjgmue5631q.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadrobiłam wszystkie wpisy więc witam się z Wami serdecznie i melduję że Belly wyznaczyło mi tp na 9 czerwca 2016 :-) :-) :-) od 5 dni wiem o ciąży, moja beta:
    13 dpo 81,11
    15 dpo 227,80

tak bardzo się cieszę że jestem tu z Wami :-) wciąż nie mogę uwierzyć że będę mamą :-)
    Życzę Wam Kochane udanej niedzieli no i Dzień Dobry :-)

flawless, Pati_89, stardust87, s1985, Kourtney, krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w ten niedzielny poranek :) Wczoraj byliśmy na nocnych wyprzedażach, obleciałam swoje dwa sklepy dla małej i kupiłam nawet coś dla siebie :) dziś za oknem piękna pogoda, wstaliśmy o 8 także mogę powiedzieć że się wyspałam :)

Mojej też nie trzeba nosić, za rękę też nie chce, woli trzymać się ścian i sobie iść :) Przeważnie jakbym mogła to cały dzień bym przeleżała a ona by sobie siedziała, chodziła i się bawiła, ale wiadomo chce też troszkę czasu z nią spędzić a póki jeszcze mogę to się z nią bawię. Mnie mdłości ominęły w ciąży, ale wczoraj myślałam że nie usnę, mdliło tak jakby mi coś stanęło na żołądku, na szczęście przeszło i czuję się lepiej.

stardust ja też usypiam małą na rękach, chociaż nieraz ze zmęczenia sama uśnie, wystarczy że dam jej pieluche, smoczka, usiądę, przytulę a ona już śpi

witam również nowe mamusie, coraz więcej nas przybywa :)

miluszka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słońce82 wrote:
    Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam drugi test, jutro idę na bete http://naforum.zapodaj.net/50711334b098.jpg.html
    Trochę się denerwuje, bo wczoraj i przedwczoraj miałam raz na majtkach taki jasno brązowy śluz, wzięłam duphaston, zobaczę jak będzie dzisiaj.
    no kochana, dziś to już można z cala pewnością pogratulować :)

s1985, krysiak lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka witamy i gratulujemy :)

miluszka lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Po długich i trudnych staraniach w końcu i my doczekamy się Naszego małego cudu :)
    Według belly tp to 06.06.2016 :)

stardust87, Kourtney, miluszka, krysiak, madziak2202, Pati_89, mmarzenak, aneczka2015, MerlinMo, flawless lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Rozkręca nam się wątek :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Mochjito Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was,jestem tu nowa.Prepraszam jak może zle pisze jestem CZeska.Jestem drugy raz za sobą w ciąży,urodzyla się nam martwa cureczka,mam nadzeje ze tym razem się uda.Jak tam u was?

Kourtney lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy macie już jakieś objawy?
    moje śniadania odbijają mi się do obiadu, ale wymiotów brak (lekko mdli). najgorsze są zawroty głowy i uczucie jak by mi brakowało powietrza. muszę plackiem leżeć, bo na boku się nie da. muszę zakupić ciśnieniomierz jestem pewna że mam dużo wyższy puls niż zwykle.
    do tego zasypiam o 20tej i wstaje rano o 5. budzik 6.10
    i tak leże i leże i się martwię jak to się wszystko potoczy. w pracy mam kocioł (dzień w dzień stres)...
    eh chyba hormony powodują u mnie jakieś niepokoje :P

dqpri09kir2ck4nc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202 w ciąży tętno wzrasta więc tym nie masz się co martwić. U mnie objawów na razie brak Ale z tego akurat się cieszę, nie chcę powtórki objawów z poprzedniej ciąży ;)

s1985 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mochjito wrote:
    Witam was,jestem tu nowa.Prepraszam jak może zle pisze jestem CZeska.Jestem drugy raz za sobą w ciąży,urodzyla się nam martwa cureczka,mam nadzeje ze tym razem się uda.Jak tam u was?

Witam i trzymam kciuki - tym razem musi się udać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zero objawów. Jedyne co zauważyłam dzisiaj, bo troche więcej pochodziłam, ze kondycja już nie ta :) chociaż muszę powiedzieć, ze mam jutro wizytę u lekarza i aż mi przechodzi przez głowę, ze mi powie ze ja wcale w ciazy nie jestem.... Ostatnio w czwartek robiłam test i nadal były dwie krechy ale ten brak objawów mnie naprawde niepokoi. Jedyne co to piersi, nawet na boku nie bardzo mogę spać bo bolą. No ale jesli piszecie, ze u Was tez objawów brak, to może nie jest ze mną tak źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 19:58

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak objawów nie musi być niczym złym tak samo jak obecność objawów niekoniecznie oznacza tylko dobre wieści. Dlatego ja na razie cieszę się ich brakiem ;)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tam u Was? Ja byłam na chrzcinach siostrzenicy i dopiero wróciłam. Mąż ma jakąś grypę i nie pozwala mi się do siebie zbliżać :-/

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Cześć dziewczyny, co tam u Was? Ja byłam na chrzcinach siostrzenicy i dopiero wróciłam. Mąż ma jakąś grypę i nie pozwala mi się do siebie zbliżać :-/
    Rozsądny mąż to dobry mąż :) uważaj na siebie abyś sie nie zaraziła. Teraz o przeziębienie czy jakieś inne choróbsko nie cieżko

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Brak objawów nie musi być niczym złym tak samo jak obecność objawów niekoniecznie oznacza tylko dobre wieści. Dlatego ja na razie cieszę się ich brakiem ;)
    No prawda, tylko ja mimo to nawet chyba jakoś podświadomie czekam na jakieś objawy. No może sie doczekam, choć jak tak czytam to potrafią być naprawde męczące ;)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Mamusie :-) czekam na kolejne.

Krysiak na razie się ciesz brakiem objawów bo one mogą wystąpić później. Ja teraz dostałam Dupka i o ile to w ogóle możliwe to piersi bolą mnie jeszcze bardziej niż wcześniej :-) op prócz tego głod i to tyle :-)

krysiak, s1985 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jeść non stop i przez to mój brzuch wygląda jak w piątym miesiącu a nie piatym tygodniu, chyba muszę przystopowac:) na moich juz mocno zaokrąglonych i pełniejszych piersiach pojawiły sie żyłki mnóstwo. Na resztę to chyba za wcześnie hehe. A jak jest u Was z ❤ ? Bo my pościmy przynajmniej do wizyty bo jakos mam stracha :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Witam wszystkie nowe Mamusie :-) czekam na kolejne.

Krysiak na razie się ciesz brakiem objawów bo one mogą wystąpić później. Ja teraz dostałam Dupka i o ile to w ogóle możliwe to piersi bolą mnie jeszcze bardziej niż wcześniej :-) op prócz tego głod i to tyle :-)
    dobrze widzieć chociaż jedną osobę znajomą ;] bedzie razniej ;)

Wiaterek lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A jak jest u Was z ❤ ? Bo my pościmy przynajmniej do wizyty bo jakos mam stracha :)

my też pościmy:) czekam do piątku- do wizyty:D

Witam was dziewczynki, widzę, że trochę nas przybyło przez weekend- to bardzo cieszy:)

a jak się dziś czujecie?

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ