X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    W Wiśle :) Było cudownie :) Sami we dwoje. Miał być post do wizyty z <3 ale nie wyszlo ;)
    A u was jak w tych sprawach?

Nie potrafię się powstrzymać, jakbym mogła to codziennie bym <3, ale póki nie mamy zgody od lekarza to <3 co drugi dzień :P

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    W Wiśle :) Było cudownie :) Sami we dwoje. Miał być post do wizyty z <3 ale nie wyszlo ;)
    A u was jak w tych sprawach?

ja mam do Wisły jakieś 30 km:D

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Nie potrafię się powstrzymać, jakbym mogła to codziennie bym <3, ale póki nie mamy zgody od lekarza to <3 co drugi dzień :P

ja się powstrzymuje od <3, czekam do wizyty u lekarza, ale już nie mogę wytrzymać...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja po wizycie. Pęcherzyk płodowy ma rozmiar 1,2mm ;) zarys zarodka pan doktor wypatrzył, w piątek 16.10 idę na kolejna wizytę i wtedy mam nadzieje zobaczyć już serduszko. Termin porodu z usg na 30 maja ale ja chętnie z Wami tutaj na czerwcówkach zostanę. Zreszta jesli to prawda, ze pierwsza ciąże zazwyczaj sie "przenosi" to rozpakuje sie w czerwcu :) a no i pan doktor mowi ze dzisiaj jest dokładnie 6t0d... No dobrze, niech mu będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:56

madziak2202, Kourtney, stardust87, mmarzenak, Helen, flawless, Kawokado lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dziewczynki a ja po wizycie. Pęcherzyk płodowy ma rozmiar 1,2mm ;) zarys zarodka pan doktor wypatrzył, w piątek 16.10 idę na kolejna wizytę i wtedy mam nadzieje zobaczyć już serduszko. Termin porodu z usg na 30 maja ale ja chętnie z Wami tutaj na czerwcówkach zostanę. Zreszta jesli to prawda, ze pierwsza ciąże zazwyczaj sie "przenosi" to rozpakuje sie w czerwcu :) a no i pan doktor mowi ze dzisiaj jest dokładnie 6t0d... No dobrze, niech mu będzie :)

krysiak a według belly best friend, który masz dzień?
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:26

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    krysiak a według belly best friend, który masz dzień?
    :)
    Według belly u mnie dzisiaj dokładnie 10t0d ;) ale to dlatego ze ja miałam bardzo późno owulacje, myśle, ze w 52 dc, nie byłam monitorowana ale z tempki tak wnioskuje. A ostatni okres miałam 27 lipca wiec belly liczy od dnia ostatniej miesiączki. A ja jestem dzisiaj chyba 19dpo.... Dlatego mi to troche nie pasuje bo według moich obliczeń jestem 5-ty tydzień z hakiem... Ale co tam, najważniejsze, ze jest i rośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:36

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa,
    no ja jestem tą szczęściarą co ma 28 dniowe cykle, jak w zegarku.
    miałam monitoring i jestem dziś 26 dni po ovu. w środę idę na usg. już się nie mogę doczekać kiedy się cokolwiek dowiem. :)
    tydzień temu byłam u gin na nfz i się tylko dowiedziałam, że w ciąży jestem, ale żadnych pomiarów nie było, bo pęcherzyk był za malutki.

krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak to mamy razem wizyte 16.10 i mam nadzieje ze obie zobaczymy piekne <3

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja mam do Wisły jakieś 30 km:D
    To skad jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras ma juz mdlosci? U mnie poki co zero objawow

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    aaaaaa,
    no ja jestem tą szczęściarą co ma 28 dniowe cykle, jak w zegarku.
    miałam monitoring i jestem dziś 26 dni po ovu. w środę idę na usg. już się nie mogę doczekać kiedy się cokolwiek dowiem. :)
    tydzień temu byłam u gin na nfz i się tylko dowiedziałam, że w ciąży jestem, ale żadnych pomiarów nie było, bo pęcherzyk był za malutki.
    Do środy już niedługo :) jakie to było piękne widzieć moje maleństwo na usg. Gdy sie ubrałam i weszłam do gabinetu po usg to na biurku już leżało wydrukowane zdjęcie ;) doktorek o wszystkim pomyślał. Pobrali mi chyba 6 fiolek krwi a gdy pójdę następnym razem to pan doktor urządzi sobie ze mną pogadankę na temat ciazy itd ;) mam zaplanować więcej czasu. A no i z tego wszystkiego wracając do domu wstąpiłam do rossmanna i kupiłam te kremy na rozstępy ;) jak szaleć to szaleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Krysiak to mamy razem wizyte 16.10 i mam nadzieje ze obie zobaczymy piekne <3
    Na pewno tak będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czy ktoras ma juz mdlosci? U mnie poki co zero objawow
    U mnie tez. W sobotę i dzisiaj było mi troche niedobrze, ale ja przypuszczam, ze to raczej od metforminy. Lekarz kazał po troszkę redukować. W ogóle mówił ze i metformine i progesteron spróbujemy od 12 tygodnia odstawić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak to mialas tez juz od razu wszystkie badania krwi dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Krysiak to mialas tez juz od razu wszystkie badania krwi dzisiaj?
    Tak, dzisiaj mi pobrali te krew. Ale wiesz, ja mieszkam w De, nie wiem jak to jest w Polsce.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny moja dzisiejsza beta 18 dpo --> 577,60 :-)

Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się bo zaraz jedziemy do Rodziców, jeszcze nie wiedzą o ciąży :-) mieliśmy wstrzymać się z tą wiadomością ale doszliśmy do wniosku że musi być dobrze i nie możemy nastawiać się że coś pójdzie nie tak! Dlatego decyzja podjęta, Dziadki dziś dowiedzą się o ciąży :-)Na pewno będzie wielka radość, w najbliższej rodzinie nie ma żadnego maluszka :-) wszyscy czekają na wnuczkę lub wnuczka :-) liczę jedynie się z tym, że teściowa może palnąć coś głupiego choć mam nadzieję, że miło mnie zaskoczy i powstrzyma się ;-)
    Ale super! Napewno sie cieszyli!!! Aż Ci zazdroszczę, ze masz możliwość już powiedzieć. My chcemy teściom powiedzieć osobiście, ale oni mieszkają 600 km od nas i myśle, ze jakoś w listopadzie sie do nich wybierzemy. Jeszcze nie maja wnuków wiec bedą sie cieszyć ze hej ;)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma na razie większych objawów, poza sennością i bólem piersi, ale biorę progesteron więc piersi od tego też mogą boleć

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak długo się staraliscie?[/QUOTE]

My staraliśmy się 16 cykli od maja zeszłego roku.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja jutro odbieram wyniki bety. Co do objawów to narazie cisza, jedynie piersi mam bardziej pełne, ale nie bolą co mnie troche niepokoi.

3jgxrjjgmue5631q.png
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jak długo się staraliscie?

My staraliśmy się 16 cykli od maja zeszłego roku.[/QUOTE]
    A My ok 26 cylki:) jeszcze nie mogę uwierzyć, że się udało.

krysiak, Kourtney, s1985 lubią tę wiadomość

3jgxrjjgmue5631q.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ