X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    W Wiśle :) Było cudownie :) Sami we dwoje. Miał być post do wizyty z <3 ale nie wyszlo ;)
    A u was jak w tych sprawach?

Nie potrafię się powstrzymać, jakbym mogła to codziennie bym <3, ale póki nie mamy zgody od lekarza to <3 co drugi dzień :P

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    W Wiśle :) Było cudownie :) Sami we dwoje. Miał być post do wizyty z <3 ale nie wyszlo ;)
    A u was jak w tych sprawach?

ja mam do Wisły jakieś 30 km:D

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Nie potrafię się powstrzymać, jakbym mogła to codziennie bym <3, ale póki nie mamy zgody od lekarza to <3 co drugi dzień :P

ja się powstrzymuje od <3, czekam do wizyty u lekarza, ale już nie mogę wytrzymać...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja po wizycie. Pęcherzyk płodowy ma rozmiar 1,2mm ;) zarys zarodka pan doktor wypatrzył, w piątek 16.10 idę na kolejna wizytę i wtedy mam nadzieje zobaczyć już serduszko. Termin porodu z usg na 30 maja ale ja chętnie z Wami tutaj na czerwcówkach zostanę. Zreszta jesli to prawda, ze pierwsza ciąże zazwyczaj sie "przenosi" to rozpakuje sie w czerwcu :) a no i pan doktor mowi ze dzisiaj jest dokładnie 6t0d... No dobrze, niech mu będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:56

madziak2202, Kourtney, stardust87, mmarzenak, Helen, flawless, Kawokado lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dziewczynki a ja po wizycie. Pęcherzyk płodowy ma rozmiar 1,2mm ;) zarys zarodka pan doktor wypatrzył, w piątek 16.10 idę na kolejna wizytę i wtedy mam nadzieje zobaczyć już serduszko. Termin porodu z usg na 30 maja ale ja chętnie z Wami tutaj na czerwcówkach zostanę. Zreszta jesli to prawda, ze pierwsza ciąże zazwyczaj sie "przenosi" to rozpakuje sie w czerwcu :) a no i pan doktor mowi ze dzisiaj jest dokładnie 6t0d... No dobrze, niech mu będzie :)

krysiak a według belly best friend, który masz dzień?
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:26

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    krysiak a według belly best friend, który masz dzień?
    :)
    Według belly u mnie dzisiaj dokładnie 10t0d ;) ale to dlatego ze ja miałam bardzo późno owulacje, myśle, ze w 52 dc, nie byłam monitorowana ale z tempki tak wnioskuje. A ostatni okres miałam 27 lipca wiec belly liczy od dnia ostatniej miesiączki. A ja jestem dzisiaj chyba 19dpo.... Dlatego mi to troche nie pasuje bo według moich obliczeń jestem 5-ty tydzień z hakiem... Ale co tam, najważniejsze, ze jest i rośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:36

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa,
    no ja jestem tą szczęściarą co ma 28 dniowe cykle, jak w zegarku.
    miałam monitoring i jestem dziś 26 dni po ovu. w środę idę na usg. już się nie mogę doczekać kiedy się cokolwiek dowiem. :)
    tydzień temu byłam u gin na nfz i się tylko dowiedziałam, że w ciąży jestem, ale żadnych pomiarów nie było, bo pęcherzyk był za malutki.

krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak to mamy razem wizyte 16.10 i mam nadzieje ze obie zobaczymy piekne <3

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja mam do Wisły jakieś 30 km:D
    To skad jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras ma juz mdlosci? U mnie poki co zero objawow

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    aaaaaa,
    no ja jestem tą szczęściarą co ma 28 dniowe cykle, jak w zegarku.
    miałam monitoring i jestem dziś 26 dni po ovu. w środę idę na usg. już się nie mogę doczekać kiedy się cokolwiek dowiem. :)
    tydzień temu byłam u gin na nfz i się tylko dowiedziałam, że w ciąży jestem, ale żadnych pomiarów nie było, bo pęcherzyk był za malutki.
    Do środy już niedługo :) jakie to było piękne widzieć moje maleństwo na usg. Gdy sie ubrałam i weszłam do gabinetu po usg to na biurku już leżało wydrukowane zdjęcie ;) doktorek o wszystkim pomyślał. Pobrali mi chyba 6 fiolek krwi a gdy pójdę następnym razem to pan doktor urządzi sobie ze mną pogadankę na temat ciazy itd ;) mam zaplanować więcej czasu. A no i z tego wszystkiego wracając do domu wstąpiłam do rossmanna i kupiłam te kremy na rozstępy ;) jak szaleć to szaleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Krysiak to mamy razem wizyte 16.10 i mam nadzieje ze obie zobaczymy piekne <3
    Na pewno tak będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czy ktoras ma juz mdlosci? U mnie poki co zero objawow
    U mnie tez. W sobotę i dzisiaj było mi troche niedobrze, ale ja przypuszczam, ze to raczej od metforminy. Lekarz kazał po troszkę redukować. W ogóle mówił ze i metformine i progesteron spróbujemy od 12 tygodnia odstawić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak to mialas tez juz od razu wszystkie badania krwi dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Krysiak to mialas tez juz od razu wszystkie badania krwi dzisiaj?
    Tak, dzisiaj mi pobrali te krew. Ale wiesz, ja mieszkam w De, nie wiem jak to jest w Polsce.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny moja dzisiejsza beta 18 dpo --> 577,60 :-)

Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się bo zaraz jedziemy do Rodziców, jeszcze nie wiedzą o ciąży :-) mieliśmy wstrzymać się z tą wiadomością ale doszliśmy do wniosku że musi być dobrze i nie możemy nastawiać się że coś pójdzie nie tak! Dlatego decyzja podjęta, Dziadki dziś dowiedzą się o ciąży :-)Na pewno będzie wielka radość, w najbliższej rodzinie nie ma żadnego maluszka :-) wszyscy czekają na wnuczkę lub wnuczka :-) liczę jedynie się z tym, że teściowa może palnąć coś głupiego choć mam nadzieję, że miło mnie zaskoczy i powstrzyma się ;-)
    Ale super! Napewno sie cieszyli!!! Aż Ci zazdroszczę, ze masz możliwość już powiedzieć. My chcemy teściom powiedzieć osobiście, ale oni mieszkają 600 km od nas i myśle, ze jakoś w listopadzie sie do nich wybierzemy. Jeszcze nie maja wnuków wiec bedą sie cieszyć ze hej ;)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma na razie większych objawów, poza sennością i bólem piersi, ale biorę progesteron więc piersi od tego też mogą boleć

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak długo się staraliscie?[/QUOTE]

My staraliśmy się 16 cykli od maja zeszłego roku.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja jutro odbieram wyniki bety. Co do objawów to narazie cisza, jedynie piersi mam bardziej pełne, ale nie bolą co mnie troche niepokoi.

3jgxrjjgmue5631q.png
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jak długo się staraliscie?

My staraliśmy się 16 cykli od maja zeszłego roku.[/QUOTE]
    A My ok 26 cylki:) jeszcze nie mogę uwierzyć, że się udało.

krysiak, Kourtney, s1985 lubią tę wiadomość

3jgxrjjgmue5631q.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ