Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli jesteśmy w temacie reakcji na ciążę, to ja miałam raczej śmieszne sytuacje. Zaczęło się od tego, że najlepsza przyjaciółka powiedziała mi, że jest w ciąży. Nie planowali dziecka, ślub za rok, więc to dla mnie był szok. Płakałam ze szczęścia i tuliłam ją, ale w duszy zrobiło mi się trochę przykro, że nam się nadal nie udaje. Z tym że jeszcze wtedy nie wiedziałam, że ja też już jestem w ciąży. Po 2 latach naszego starania
Więc jeśli chodzi o reakcje najbliższych, to raczej wszyscy odetchnęli z ulgą (choć nie wiedzieli o naszych problemach) i gratulowali szczerze. Były też reakcje "no nareszcie" albo "wieeedziałam" - czyli osób, którym chyba już się nużyło czekanie na nasze dziecko
A potem dowiedziałam się, że moja kolejna przyjaciółka jest w ciąży, a w następnym tygodniu że jeszcze jedna
Szczerze mówiąc gdybym ja w tej sytuacji nie zaszła, to nie wiem jakbym to wszystko psychicznie zniosła, bo powoli robiło się ciężko i czasem łzy mi leciały jak widziałam w marketach Panie z brzuszkami. To było silniejsze ode mnie.Kawokado lubi tę wiadomość
-
Misia15 wrote:Dziewczyny ja śpię na takiej poduszce i teraz nie wyobrażam sobie spania bez niej. Jak byliśmy u rodziców to nie brałam poduszki i była masakra rano obudziłam się jak połamana. Dlatego polecam bardzo!
No to chyba trzeba będzie po wypłacie zainwestować -
JajkoNiespodzianka wrote:Ja również zastanawiam się nad tą poduchą, a powiedzcie, czy któreś są 2 w 1 - czyli również do karmienia?
dokładnie ten kojec co jest na zdjęciu jest 2w1, można go w okół siebie owinąć i robi za poduchę do karmieniaw jednym miejscu ma też taką separacje przez co fajnie się go układa pod głową np do czytania pół leżąc
a może któraś z was miała, albo słyszała jakieś opinie o wózkach navington? Np. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2027
jeszcze nie widziałam go na żywo, ale podobno są solidne -
Halo dziewczyny
jestem po 2 wizycie usg tej planowanej i wsio super bobas tak fikal i było widać paluszki jak chwyta wodę takie szczegóły i śmiesznie łokciami na boki rozpychal haha coś pięknego i z tego wszystkiego poszliśmy na kebab a co!
Kawokado, mmarzenak, Paula222, Magda34, Madzik84, Helenucha Klucha, Misia15, jakka, Lila2703, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
JajkoNiespodzianka wrote:A co sądzicie o tym: http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-spaniakojec-promocja-i5844219544.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=84923
?
Tańsza = gorsza?
szczerze mówiąc nie wiemale mąż się wczoraj spowiadał, że wybierając tę poduszkę motherhooda kierował się... opiniami na forach ciążowych!
Normalnie nie mogłam uwierzyć, bo to główny przeciwnik forów dla ciężarnych (twierdzi, że sie nawzajem nakręcamy i tylko denerwujemy niepotrzebnie
). Podobno dziewczyny pisały, że poduszki od moterhooda są lepsze, bo się nie zbrylają i potrafią służyć nawet trzy lata (no zobaczymy).
Osobiście patrzyłam na poduszkę cybuszkę, chciałam ją kupić w przyszłym miesiącu a tu taka niespodzianka -
JajkoNiespodzianka wrote:A co sądzicie o tym: http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-spaniakojec-promocja-i5844219544.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=84923
?
Tańsza = gorsza?
No ja też mam dylemat czy tańszą nie kupić, pewnie marka podbija cenę. -
MADZIA 87 wrote:Halo dziewczyny
jestem po 2 wizycie usg tej planowanej i wsio super bobas tak fikal i było widać paluszki jak chwyta wodę takie szczegóły i śmiesznie łokciami na boki rozpychal haha coś pięknego i z tego wszystkiego poszliśmy na kebab a co!
Robicie mi smaka na kebaba!Lila2703, MADZIA 87 lubią tę wiadomość
-
W poduszkach warto wziac pod uwage wypelnienie. W poprzedniej ciazy mialam kuleczki i po kilku miesiacach byly juz luki, zamiast miec poduszke miedzy nogami mialam sam material. Dlatego teraz wybralam taka gruba, dosyc masywna z wypelnieniem wloknianym i poki co wydaje sie lepsza. Wybralam tez litere U zamiast typowej C bo bardziej wspiera kregoslup a boli mnie od poczatku ciazy. Do karmienia nadaje sie wiekszosc poduszek ciazowych i bardzo sobie to chwalilam, duzo ulatwilo.
Mam cos w tym rodzaju, tyle ze kupowane z normalnej atestowanej firmy poscielowej http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-do-karmienia-u-i5713752195.html Na dole macie tabelke, ktora opisuje rodzaje poduszek i zalety/wady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:34
Kawokado, uska31 lubią tę wiadomość
-
Madzia super, że same dobre wieści !!
Cieszę się
A ja mam jakiejś nieznanej firmy i właśnie służy mi 2 ciążęDO karmienia i tak lepiej kupić specjalną bo jest bardziej poręczna, tym bardziej jak siadamy do karmienia same trzymając na ręku dziecko, nie wyobrażam sobie jeszcze musieć ogarnąć taką wielką poduchę. Ja mam małą specjalną i to jedną ręką podkładam drugą dziecko i już
Kawokado, MADZIA 87 lubią tę wiadomość