X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jesteśmy w temacie reakcji na ciążę, to ja miałam raczej śmieszne sytuacje. Zaczęło się od tego, że najlepsza przyjaciółka powiedziała mi, że jest w ciąży. Nie planowali dziecka, ślub za rok, więc to dla mnie był szok. Płakałam ze szczęścia i tuliłam ją, ale w duszy zrobiło mi się trochę przykro, że nam się nadal nie udaje. Z tym że jeszcze wtedy nie wiedziałam, że ja też już jestem w ciąży. Po 2 latach naszego starania :)
    Więc jeśli chodzi o reakcje najbliższych, to raczej wszyscy odetchnęli z ulgą (choć nie wiedzieli o naszych problemach) i gratulowali szczerze. Były też reakcje "no nareszcie" albo "wieeedziałam" - czyli osób, którym chyba już się nużyło czekanie na nasze dziecko :P
    A potem dowiedziałam się, że moja kolejna przyjaciółka jest w ciąży, a w następnym tygodniu że jeszcze jedna :D
    Szczerze mówiąc gdybym ja w tej sytuacji nie zaszła, to nie wiem jakbym to wszystko psychicznie zniosła, bo powoli robiło się ciężko i czasem łzy mi leciały jak widziałam w marketach Panie z brzuszkami. To było silniejsze ode mnie.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    mmm kebab :D:D:D

Boże a mnie głodomór od rana trzyma...straszne mam parcie na żarcie :D

Magda34 lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny ja śpię na takiej poduszce i teraz nie wyobrażam sobie spania bez niej. Jak byliśmy u rodziców to nie brałam poduszki i była masakra rano obudziłam się jak połamana. Dlatego polecam bardzo!

No to chyba trzeba będzie po wypłacie zainwestować :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    No ostra jest, mnie też brało na wymioty jak ją piłam, ale jak mus to mus :)

ja nie dałam rady chyba za duzo Imbiru dalam feeeee ;/

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o tym: http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-spaniakojec-promocja-i5844219544.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=84923
    ?
    Tańsza = gorsza?

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Ja również zastanawiam się nad tą poduchą, a powiedzcie, czy któreś są 2 w 1 - czyli również do karmienia?

dokładnie ten kojec co jest na zdjęciu jest 2w1, można go w okół siebie owinąć i robi za poduchę do karmienia :) w jednym miejscu ma też taką separacje przez co fajnie się go układa pod głową np do czytania pół leżąc :)

a może któraś z was miała, albo słyszała jakieś opinie o wózkach navington? Np. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2027

jeszcze nie widziałam go na żywo, ale podobno są solidne

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :) jestem po 2 wizycie usg tej planowanej i wsio super bobas tak fikal i było widać paluszki jak chwyta wodę takie szczegóły i śmiesznie łokciami na boki rozpychal haha coś pięknego i z tego wszystkiego poszliśmy na kebab a co!

Kawokado, mmarzenak, Paula222, Magda34, Madzik84, Helenucha Klucha, Misia15, jakka, Lila2703, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o tym: http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-spaniakojec-promocja-i5844219544.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=84923
    ?
    Tańsza = gorsza?

szczerze mówiąc nie wiem :D ale mąż się wczoraj spowiadał, że wybierając tę poduszkę motherhooda kierował się... opiniami na forach ciążowych! :D Normalnie nie mogłam uwierzyć, bo to główny przeciwnik forów dla ciężarnych (twierdzi, że sie nawzajem nakręcamy i tylko denerwujemy niepotrzebnie :P ). Podobno dziewczyny pisały, że poduszki od moterhooda są lepsze, bo się nie zbrylają i potrafią służyć nawet trzy lata (no zobaczymy).
    Osobiście patrzyłam na poduszkę cybuszkę, chciałam ją kupić w przyszłym miesiącu a tu taka niespodzianka ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?
    Tańsza = gorsza?

No ja też mam dylemat czy tańszą nie kupić, pewnie marka podbija cenę.

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    Halo dziewczyny :) jestem po 2 wizycie usg tej planowanej i wsio super bobas tak fikal i było widać paluszki jak chwyta wodę takie szczegóły i śmiesznie łokciami na boki rozpychal haha coś pięknego i z tego wszystkiego poszliśmy na kebab a co!
    Madzia super! Zazdroszczę tego fikania, bo mój całą ostatnią wizytę spał odwrocony tyłkiem ;)
    Robicie mi smaka na kebaba! ;)

Lila2703, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko niespodzianka, może ktoś ma taka, bo najlepiej zapytać kogoś, kto jej używał.. Ale to pewnie wszystko to samo! Ja kupilam tamtą, bo dużo osób polecało!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam używaną i jestem bardzo zadowolona

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poduszkach warto wziac pod uwage wypelnienie. W poprzedniej ciazy mialam kuleczki i po kilku miesiacach byly juz luki, zamiast miec poduszke miedzy nogami mialam sam material. Dlatego teraz wybralam taka gruba, dosyc masywna z wypelnieniem wloknianym i poki co wydaje sie lepsza. Wybralam tez litere U zamiast typowej C bo bardziej wspiera kregoslup a boli mnie od poczatku ciazy. Do karmienia nadaje sie wiekszosc poduszek ciazowych i bardzo sobie to chwalilam, duzo ulatwilo.
    Mam cos w tym rodzaju, tyle ze kupowane z normalnej atestowanej firmy poscielowej http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-do-karmienia-u-i5713752195.html Na dole macie tabelke, ktora opisuje rodzaje poduszek i zalety/wady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:34

Kawokado, uska31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super, że same dobre wieści !! :) Cieszę się :)

A ja mam jakiejś nieznanej firmy i właśnie służy mi 2 ciążę :P DO karmienia i tak lepiej kupić specjalną bo jest bardziej poręczna, tym bardziej jak siadamy do karmienia same trzymając na ręku dziecko, nie wyobrażam sobie jeszcze musieć ogarnąć taką wielką poduchę. Ja mam małą specjalną i to jedną ręką podkładam drugą dziecko i już :)

Kawokado, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lecę do dentysty, oby dziś skończyli leczenie bo mam już dość :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te poduchy ale ja nie lubię na niczym spać, wiec kupię kurkę Babci Dany żeby mieć pod dzidziola.

xpaulinax lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Fajne te poduchy ale ja nie lubię na niczym spać, wiec kupię kurkę Babci Dany żeby mieć pod dzidziola.
    ale fajna ta poducha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 15:07

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzućcie jakis pomysł na obiad, na jutro szukam pomysłu, bo na dziś mam. Coś z mięsem :) Schabowe i mięso w sosie odpadają, bo dziś mam a wczoraj były schabowe

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, super, że z dzidzią ok!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ją robię penne że szpinakiem i kurczakiem :)

Magda34, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ