X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to jest moja pierwsza ciąża wiec własnego zdania wyrazić nie mogę. Ale czytałam i oglądałam u "Mamusi i Lilusi" ze ręczny laktator ro masakra i nie polecają. Jeśli już to tylko elektryczny wiec tez zamierzam taki właśnie kupić

hchygox1kst10j9v.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka a czemu miałaś kontrolę z Zusu?

hchygox1kst10j9v.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ogole sie laktator nie sprawdzil. Mialam elektryczny, ale chyba nigdy nie umialam go dobrze ustawic i po dluuugim pompowaniu maksymalnie udawalo mi sie uzyskiwac 50 ml mleka. Moze w tej ciazy uda mi sie wreszcie go ogarnac. Slyszalam ze medela jest najlepszy, ale wtedy nie mialam mozliwosci finansowych na sprawdzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:25

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    miałam kontrolę z Zusu a dopiero co 13 dni minęło no ale może mi dadzą już spokój później
    O kurcze i jak to wyglądało ?

f2w343r8930pqaay.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie wiesz, co tracisz! Dobrze przyrządzony szpinak jest pyszny!! A jaki zalecany w ciąży :p

Joana, może faktycznie będzie tak, jak mówi kawokado! Ważne, że dzidzia zdrowa!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Quote:
    =Kawokado
    Wczoraj dostałam prezent gwiazdkowy :) mąż nie wytrzymał do świąt :D
    kojec_3137.jpg
    Taką poduchę :) dziś wreszcie wstałam z łóżka bez bólu bioder! Choć powiem Wam, że strasznie się męcze na tym lewym boku :P jak wstaje to czuje się tak jakby ktoś mi go kijami obił :P to chyba zasługa naszego cudownego materaca...
    Mam identyczna nawet taki sam wzor. Koncowki ciazt bym bez niej chyba nie przetrwala
    Ja mam szarą z wzorkami.. I dostałam jeszcze kocyk dla maleństwa w gratisie:)

Kulkeczka, jesteś na DG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:30

Quatriona lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jestem na zwolnieniu przez pierwsze 33 dni płaci pracodawca zus i wypłatę, a później już zus wypłaca wszystko i ja dopiero jestem u nich 14 dni i dzisiaj były. Normalnie podpisujesz że zastały Cię w domu, jeżeli Cię nie zastaną to musisz dzwonić albo jechać i się tłumaczyć czemu Cię nie było. Dodam że mam chodzące zwolnienie

Beats a co to DG ? aa chodzi Ci o działalność gospodarczą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:32

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkeczka, dokładnie :) ją jestem na dg, więc domyślam się, że do mnie też zakwitają, o ile nie będzie problemu z wypłata.. Czekam na decyzję na razie...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły woreczki od Pani Gadżet, które kupiła mi mama ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b52af30167fb.jpg

wygląda ciekawie zobaczymy jakie będzie w użytkowaniu

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od razu z laktatorem i butelka?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beats nie nie jestem na działalności, jestem zatrudniona u mamy i siedzibę i biuro mamy w lokalu w domu gdzie jestem zameldowana i może dlatego miałam tak szybko hehe i że wogóle miałam.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez laktatora, ale z butelką do tych woreczków
    mi koleżanki mówią żebym nie kupowała elektrycznego, bo beznadziejnie ciągnie i boli, ciotka miała i taki i taki i ostatecznie wolała używać ręcznego...
    Ja zdecyduje się na ręczny ze względu na cenę jak będzie bardzo źle to njawyżej doinwestuje ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizytującym dzisiaj :)

Ja tak oglądam codziennie filmik z poniedziałku i tak przyjemnie jest popatrzeć na maluszka. Najlepsze jak leżałam to miałam rękę za głową i lekarz mówi o teraz ma rączkę za głową i się drapie :)

Kawokado, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Hej

To może ja nie będę się cofać bo widzę że mowa o jedzeniu hehe ;)
    Dziś ubrałam spodnie jakoś mi dziwnie tak powiem Wam i miałam kontrolę z Zusu a dopiero co 13 dni minęło no ale może mi dadzą już spokój później

O kurde to szybko ta kontrola. To pewnie mnie też nawiedzą:/ A o co Cię pytały?
    Własnie od grudnia pracodawca mi już nie płaci, bo mineły te 33 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:50

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nic nie pytały kazały się tylko podpisać żem nie zastały :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Magda nic nie pytały kazały się tylko podpisać żem nie zastały :)

Kurcze ja mieszkam (wynajmuje nielegalnie) mieszkanie obok mojego taty( u niego jestem zameldowana). Mam nadzieję,że pozwolą mu mnie zawołać- chyba "do sąsiadki" mogę wyjść na piętrze? Chociaż z nimi to niewiadomo

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kurcze ja mieszkam (wynajmuje nielegalnie) mieszkanie obok mojego taty( u niego jestem zameldowana). Mam nadzieję,że pozwolą mu mnie zawołać- chyba "do sąsiadki" mogę wyjść na piętrze? Chociaż z nimi to niewiadomo
    ee spokojnie Tata niech powie ze poszłąś do sasiadki bo coś tam zapomniałaś kupić hehe wymyśl coś po prostu :D i spokojnie podejdz do taty i tyle :)
    chociaz oni sa czasem upierdliwi.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:59

Magda34 lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak masz zwolnienie że możesz chodzić to możesz nawet iść na spacer, do sklepu itd... chyba że masz na zwolnieniu nr że masz leżeć to co innego.

To że wynajmujesz to ich nie obchodzi, twój tata może skierować ich do prawidłowego mieszkania gdzie mieszkasz a nie jesteś zameldowana no ja akurat jestem codziennie u mamy w domu

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Magda jak masz zwolnienie że możesz chodzić to możesz nawet iść na spacer, do sklepu itd... chyba że masz na zwolnieniu nr że masz leżeć to co innego.

To że wynajmujesz to ich nie obchodzi, twój tata może skierować ich do prawidłowego mieszkania gdzie mieszkasz a nie jesteś zameldowana no ja akurat jestem codziennie u mamy w domu

Aha to dobrze. Czyli masz "2" na L4- "chodzące" ?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli na zwolnieniu zaznaczona jest możliwość chodzenia to ZUS nie moze nic zrobić jeśli nie zastana w domu. Macie prawo iść na badania, na kontrolę, do sklepu. Dodatkowo na zwolnieniu jest rubryczka nie miejsca zameldowania a przebywania na zwolnieniu co można różnie interpretować :-) nie stresuje się tym :-)

Magda34 lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ