Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w ogole sie laktator nie sprawdzil. Mialam elektryczny, ale chyba nigdy nie umialam go dobrze ustawic i po dluuugim pompowaniu maksymalnie udawalo mi sie uzyskiwac 50 ml mleka. Moze w tej ciazy uda mi sie wreszcie go ogarnac. Slyszalam ze medela jest najlepszy, ale wtedy nie mialam mozliwosci finansowych na sprawdzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:25
-
Quatriona wrote:Quote:
Kulkeczka, jesteś na DG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:30
Quatriona lubi tę wiadomość
-
Bo jestem na zwolnieniu przez pierwsze 33 dni płaci pracodawca zus i wypłatę, a później już zus wypłaca wszystko i ja dopiero jestem u nich 14 dni i dzisiaj były. Normalnie podpisujesz że zastały Cię w domu, jeżeli Cię nie zastaną to musisz dzwonić albo jechać i się tłumaczyć czemu Cię nie było. Dodam że mam chodzące zwolnienie
Beats a co to DG ? aa chodzi Ci o działalność gospodarczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:32
-
bez laktatora, ale z butelką do tych woreczków
mi koleżanki mówią żebym nie kupowała elektrycznego, bo beznadziejnie ciągnie i boli, ciotka miała i taki i taki i ostatecznie wolała używać ręcznego...
Ja zdecyduje się na ręczny ze względu na cenę jak będzie bardzo źle to njawyżej doinwestuje -
Gratuluję wszystkim wizytującym dzisiaj
Ja tak oglądam codziennie filmik z poniedziałku i tak przyjemnie jest popatrzeć na maluszka. Najlepsze jak leżałam to miałam rękę za głową i lekarz mówi o teraz ma rączkę za głową i się drapieKawokado, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Hej
To może ja nie będę się cofać bo widzę że mowa o jedzeniu hehe
Dziś ubrałam spodnie jakoś mi dziwnie tak powiem Wam i miałam kontrolę z Zusu a dopiero co 13 dni minęło no ale może mi dadzą już spokój później
O kurde to szybko ta kontrola. To pewnie mnie też nawiedząA o co Cię pytały?
Własnie od grudnia pracodawca mi już nie płaci, bo mineły te 33 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:50
Magda34
-
kuleczka777 wrote:Magda nic nie pytały kazały się tylko podpisać żem nie zastały
Kurcze ja mieszkam (wynajmuje nielegalnie) mieszkanie obok mojego taty( u niego jestem zameldowana). Mam nadzieję,że pozwolą mu mnie zawołać- chyba "do sąsiadki" mogę wyjść na piętrze? Chociaż z nimi to niewiadomoMagda34
-
Magda34 wrote:Kurcze ja mieszkam (wynajmuje nielegalnie) mieszkanie obok mojego taty( u niego jestem zameldowana). Mam nadzieję,że pozwolą mu mnie zawołać- chyba "do sąsiadki" mogę wyjść na piętrze? Chociaż z nimi to niewiadomo
i spokojnie podejdz do taty i tyle
chociaz oni sa czasem upierdliwi.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:59
Magda34 lubi tę wiadomość
-
Magda jak masz zwolnienie że możesz chodzić to możesz nawet iść na spacer, do sklepu itd... chyba że masz na zwolnieniu nr że masz leżeć to co innego.
To że wynajmujesz to ich nie obchodzi, twój tata może skierować ich do prawidłowego mieszkania gdzie mieszkasz a nie jesteś zameldowana no ja akurat jestem codziennie u mamy w domukamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Magda jak masz zwolnienie że możesz chodzić to możesz nawet iść na spacer, do sklepu itd... chyba że masz na zwolnieniu nr że masz leżeć to co innego.
To że wynajmujesz to ich nie obchodzi, twój tata może skierować ich do prawidłowego mieszkania gdzie mieszkasz a nie jesteś zameldowana no ja akurat jestem codziennie u mamy w domu
Aha to dobrze. Czyli masz "2" na L4- "chodzące" ?Magda34
-
Jeśli na zwolnieniu zaznaczona jest możliwość chodzenia to ZUS nie moze nic zrobić jeśli nie zastana w domu. Macie prawo iść na badania, na kontrolę, do sklepu. Dodatkowo na zwolnieniu jest rubryczka nie miejsca zameldowania a przebywania na zwolnieniu co można różnie interpretować
nie stresuje się tym
Magda34 lubi tę wiadomość