Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawokado wrote:bez laktatora, ale z butelką do tych woreczków
mi koleżanki mówią żebym nie kupowała elektrycznego, bo beznadziejnie ciągnie i boli, ciotka miała i taki i taki i ostatecznie wolała używać ręcznego...
Ja zdecyduje się na ręczny ze względu na cenę jak będzie bardzo źle to njawyżej doinwestujeale najwazniejsze to dobrac odpowiedni dla siebie:-)
-
Kawokado wrote:bez laktatora, ale z butelką do tych woreczków
mi koleżanki mówią żebym nie kupowała elektrycznego, bo beznadziejnie ciągnie i boli, ciotka miała i taki i taki i ostatecznie wolała używać ręcznego...
Ja zdecyduje się na ręczny ze względu na cenę jak będzie bardzo źle to njawyżej doinwestuje
Ja kupilam elektryczny, tez balam sie,ze bedzie bolec, ale to bujda. Moze tez zalezy to od firmy i modelu. Ja mialam z TT. Szybko ciagnal, a nie mialabym cierpliwosci bawic sie z recznym
-
nick nieaktualny
-
Helenucha Klucha wrote:Właśnie podliczyłam koszty wyprawki dla niemowlaka i padłam na zawał... Wyszło mi prawie 4tys. zł.! (pierwsze dziecko)
A gdzie reszta:-/ ...niezły biznes robią na dziecięcych akcesoriach. A kupić trzeba
-
Biznes niezly kreca na dzieciach. I wymyslaja rozne nowe sprzety i wmawiaja rodzicom ze bez tego dziecka wychowywac nie mozna. Ja kocham te male ubranka. Teraz juz dla Hani kupuje 86 rozmiar ale dalej jestem zakochana bo dalej sa male i słodkie. Maz mnie ostro hamowal przy wyprawce bo bym najchetniej kupila wszystko malusie i slodziusie
-
Maggi-P wrote:Helenucha ja czekam na trzecie, ale 4 tys to mi wyjdzie pewnie sam wózek + moze ew fotelik samochodowy
a gdzie reszta... Nie umiem byc oszczędna w dzieciowych zakupach
A dużą masz różnice wieku pomiędzy dziećmi, że musisz kupować nowy wózek?
Wliczyłam w te 4tys. wózek, łóżeczko, przewijak i szafkę. Plus np. kosmetyki dla dziecka, pieluchy, ręczniki kąpielowe, wiaderko, poduszkę do karmienia, laktator i staniki do karmienia ale zapomniałam o ubrankach... Nice...trzeba będzie najpierw kupić szafkę i stopniowo zapełniać ją resztą drobiazgów, żeby nie zbankrutować.
Mały Ryś -
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam z wizyty:)
Długo się nie odzywałam, każdy o mnie zapomniał więc co się będę narzucać
A otóż z maluszkiem wszystko ok, według pomiarów jesteśmy w 17t0d, CRL wynosi 118 mm, BPD 35 mm, HC 135 mm, 98 mm, FL 18 mm i waga 140 gTermin zmienił się na 30 maj, mamy cudny film, i 5 zdjęć. Borysek dokazywał, nie dało sie go zmierzyć, lekarz ogólnie zadowolony i za 4 tygodnie umówił nas na drugą ważną wizytę - połówkowe (6 styczeń) Według belly będzie to równy 20 tydzień. Aaaaa no i najważniejsza rzecz na 100% oczekujemy synka, bez skrupułów ten nasz cud nie wstydził się swych klejnotów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:37
dais, Helenucha Klucha, kirys, beatas, Paula1991, jakka, aneczka2015, madziak2202, Magda34, Joana33, Misia15, Lila2703, Paula222, Nelus, Pati_89, Madzik84, kamenkaa, wisnia11, fairy_tale, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Helenucha duże
7 i 9 lat, ale pewnie i tak chciałabym nowy dla malucha
Starszaki moje przerabiały po 3 wózki każde (przy czym po dwa mieli prawie takie same) , ale ja to po prostu lubię
Anielove piękny BorysekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:41
-
AnnieLov wrote:Właśnie wróciłam z wizyty:)
Długo się nie odzywałam, każdy o mnie zapomniał więc co się będę narzucać
A otóż z maluszkiem wszystko ok, według pomiarów jesteśmy w 17t0d, CRL wynosi 118 mm, BPD 35 mm, HC 135 mm, 98 mm, FL 18 mm i waga 140 gTermin zmienił się na 30 maj, mamy cudny film, i 5 zdjęć. Borysek dokazywał, nie dało sie go zmierzyć, lekarz ogólnie zadowolony i za 4 tygodnie umówił nas na drugą ważną wizytę - połówkowe (6 styczeń) Według belly będzie to równy 20 tydzień. Aaaaa no i najważniejsza rzecz na 100% oczekujemy synka, bez skrupułów ten nasz cud nie wstydził się swych klejnotów
duży już z niego chłopak
Co do tych kosztów wyprawki i całej reszty wolę nie liczyć....po prostu zaczniemy od stycznia wszystko kompletowac to może nie zbankrutujemyjeszcze remont nas czeka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:44
-
Jakie świetne są te zdjęcia 3D! Nie mogę się doczekać swoich
gratuluję pięknego Boryska
Ja właśnie byłam ciekawa jak to wszystko wygląda i dzięki podliczeniu wiem co mogę kupować stopniowo.
Ale macie rację, że jak się patrzy na te słodkie ciuszki to już się nie myśli ile to kosztuje. Mieliśmy umowę z mężem, że stówka miesięcznie, a wczoraj zrobiłam kolejne zakupy w smyku online za 250zł.
Mały Ryś -
Dlatego ja jestem z tych co wola co miesiąc cos kupic niż zostawić wszystko na ostatnie dwa miesiące bo wtedy w życiu się nie wyrobimy finansowo. A niestety nie mam od kogo dostac cokolwiek bo nie ma u nas dzieci w rodzinie. Jedna kuzynka ma dwójkę ale mieszka daleko. Zrobiłam sobie właśnie listę w Wordzie co musze (chce) kupić i jestem przerażona. Zaczynamy po świętach stopniowo kupować po trochu.