X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 2 to chodzące :-)

Magda34 lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    bez laktatora, ale z butelką do tych woreczków
    mi koleżanki mówią żebym nie kupowała elektrycznego, bo beznadziejnie ciągnie i boli, ciotka miała i taki i taki i ostatecznie wolała używać ręcznego...
    Ja zdecyduje się na ręczny ze względu na cenę jak będzie bardzo źle to njawyżej doinwestuje ;)
    Moze to tez zalezy od laktatora. Moj ma chyba 3 stopnie ciagniecia i na kazdym tez mozna regulowac moc. Mi on bardzo pomógł:-) ale najwazniejsze to dobrac odpowiedni dla siebie:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    bez laktatora, ale z butelką do tych woreczków
    mi koleżanki mówią żebym nie kupowała elektrycznego, bo beznadziejnie ciągnie i boli, ciotka miała i taki i taki i ostatecznie wolała używać ręcznego...
    Ja zdecyduje się na ręczny ze względu na cenę jak będzie bardzo źle to njawyżej doinwestuje ;)

Ja kupilam elektryczny, tez balam sie,ze bedzie bolec, ale to bujda. Moze tez zalezy to od firmy i modelu. Ja mialam z TT. Szybko ciagnal, a nie mialabym cierpliwosci bawic sie z recznym ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Cinnilla Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Moze to tez zalezy od laktatora. Moj ma chyba 3 stopnie ciagniecia i na kazdym tez mozna regulowac moc. Mi on bardzo pomógł:-) ale najwazniejsze to dobrac odpowiedni dla siebie:-)

A jaki masz?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dwójka jest chodzące, tylko wiadomo ze później musisz siw tłumaczyć gdzie byłaś jak Cie nie było w domu.

Magda34 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Dziewczyny z wizytami na jutro na która macie godzinę??

Ja mam rpwno o 12 ;)

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podliczyłam koszty wyprawki dla niemowlaka i padłam na zawał... Wyszło mi prawie 4tys. zł.! (pierwsze dziecko)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ja czekam na trzecie, ale 4 tys to mi wyjdzie pewnie sam wózek + moze ew fotelik samochodowy ;) a gdzie reszta... Nie umiem byc oszczędna w dzieciowych zakupach ;)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    A jaki masz?
    Canpolbaby easy start. Chyba 150 za niego dalam napewno nie wiecej.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • jakka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Właśnie podliczyłam koszty wyprawki dla niemowlaka i padłam na zawał... Wyszło mi prawie 4tys. zł.! (pierwsze dziecko)
    To sama wyprawka? Ojej :-( A gdzie reszta:-/ ...niezły biznes robią na dziecięcych akcesoriach. A kupić trzeba :-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biznes niezly kreca na dzieciach. I wymyslaja rozne nowe sprzety i wmawiaja rodzicom ze bez tego dziecka wychowywac nie mozna. Ja kocham te male ubranka. Teraz juz dla Hani kupuje 86 rozmiar ale dalej jestem zakochana bo dalej sa male i słodkie. Maz mnie ostro hamowal przy wyprawce bo bym najchetniej kupila wszystko malusie i slodziusie

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka prawda dziewczyny, wszystko jest tak słodkie, że ja się nawet boję liczyć!

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P wrote:
    Helenucha ja czekam na trzecie, ale 4 tys to mi wyjdzie pewnie sam wózek + moze ew fotelik samochodowy ;) a gdzie reszta... Nie umiem byc oszczędna w dzieciowych zakupach ;)

A dużą masz różnice wieku pomiędzy dziećmi, że musisz kupować nowy wózek?

Wliczyłam w te 4tys. wózek, łóżeczko, przewijak i szafkę. Plus np. kosmetyki dla dziecka, pieluchy, ręczniki kąpielowe, wiaderko, poduszkę do karmienia, laktator i staniki do karmienia ale zapomniałam o ubrankach... Nice... :D trzeba będzie najpierw kupić szafkę i stopniowo zapełniać ją resztą drobiazgów, żeby nie zbankrutować.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty:)

Długo się nie odzywałam, każdy o mnie zapomniał więc co się będę narzucać:)
    A otóż z maluszkiem wszystko ok, według pomiarów jesteśmy w 17t0d, CRL wynosi 118 mm, BPD 35 mm, HC 135 mm, 98 mm, FL 18 mm i waga 140 g :) Termin zmienił się na 30 maj, mamy cudny film, i 5 zdjęć. Borysek dokazywał, nie dało sie go zmierzyć, lekarz ogólnie zadowolony i za 4 tygodnie umówił nas na drugą ważną wizytę - połówkowe (6 styczeń) Według belly będzie to równy 20 tydzień. Aaaaa no i najważniejsza rzecz na 100% oczekujemy synka, bez skrupułów ten nasz cud nie wstydził się swych klejnotów :)

6a9a85ba79ca02f4med.jpg

be4d449bc9907905med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:37

dais, Helenucha Klucha, kirys, beatas, Paula1991, jakka, aneczka2015, madziak2202, Magda34, Joana33, Misia15, Lila2703, Paula222, Nelus, Pati_89, Madzik84, kamenkaa, wisnia11, fairy_tale, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha duże ;) 7 i 9 lat, ale pewnie i tak chciałabym nowy dla malucha ;) Starszaki moje przerabiały po 3 wózki każde (przy czym po dwa mieli prawie takie same) , ale ja to po prostu lubię ;)

Anielove piękny Borysek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:41

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty:)

Długo się nie odzywałam, każdy o mnie zapomniał więc co się będę narzucać:)
    A otóż z maluszkiem wszystko ok, według pomiarów jesteśmy w 17t0d, CRL wynosi 118 mm, BPD 35 mm, HC 135 mm, 98 mm, FL 18 mm i waga 140 g :) Termin zmienił się na 30 maj, mamy cudny film, i 5 zdjęć. Borysek dokazywał, nie dało sie go zmierzyć, lekarz ogólnie zadowolony i za 4 tygodnie umówił nas na drugą ważną wizytę - połówkowe (6 styczeń) Według belly będzie to równy 20 tydzień. Aaaaa no i najważniejsza rzecz na 100% oczekujemy synka, bez skrupułów ten nasz cud nie wstydził się swych klejnotów :)

6a9a85ba79ca02f4med.jpg

be4d449bc9907905med.jpg
    Super wiadomość ! Mozecie już kompletowac wyprawke w typowo chłopięcych kolorkach :-) duży już z niego chłopak :-)

Co do tych kosztów wyprawki i całej reszty wolę nie liczyć....po prostu zaczniemy od stycznia wszystko kompletowac to może nie zbankrutujemy :-P jeszcze remont nas czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:44

f2w343r8930pqaay.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, gratuluje synka!

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie świetne są te zdjęcia 3D! Nie mogę się doczekać swoich :) gratuluję pięknego Boryska <3

Ja właśnie byłam ciekawa jak to wszystko wygląda i dzięki podliczeniu wiem co mogę kupować stopniowo.

Ale macie rację, że jak się patrzy na te słodkie ciuszki to już się nie myśli ile to kosztuje. Mieliśmy umowę z mężem, że stówka miesięcznie, a wczoraj zrobiłam kolejne zakupy w smyku online za 250zł. :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov śliczny synek :) Gratulacje :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja jestem z tych co wola co miesiąc cos kupic niż zostawić wszystko na ostatnie dwa miesiące bo wtedy w życiu się nie wyrobimy finansowo. A niestety nie mam od kogo dostac cokolwiek bo nie ma u nas dzieci w rodzinie. Jedna kuzynka ma dwójkę ale mieszka daleko. Zrobiłam sobie właśnie listę w Wordzie co musze (chce) kupić i jestem przerażona. Zaczynamy po świętach stopniowo kupować po trochu.

hchygox1kst10j9v.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ