Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnieLov wrote:Właśnie wróciłam z wizyty:)
Długo się nie odzywałam, każdy o mnie zapomniał więc co się będę narzucać
A otóż z maluszkiem wszystko ok, według pomiarów jesteśmy w 17t0d, CRL wynosi 118 mm, BPD 35 mm, HC 135 mm, 98 mm, FL 18 mm i waga 140 gTermin zmienił się na 30 maj, mamy cudny film, i 5 zdjęć. Borysek dokazywał, nie dało sie go zmierzyć, lekarz ogólnie zadowolony i za 4 tygodnie umówił nas na drugą ważną wizytę - połówkowe (6 styczeń) Według belly będzie to równy 20 tydzień. Aaaaa no i najważniejsza rzecz na 100% oczekujemy synka, bez skrupułów ten nasz cud nie wstydził się swych klejnotów
Gratuluje zdrowego synkaMagda34
-
kuleczka777 wrote:aaa dziewczyny zrobcie sobie zdjecia z usg dzieciatek telefonem czy aparatem bo mi lekarz powiedzial zeby sobie zrobic bo to później moze zniknąć tak jak paragony
To prawda, najlepiej zeskanować i trzymać na kompie
http://pupill.eu/pl/tulistwory/576-mis.html
Ja się zakochałam w tym, może kupię na jesień
Mały Ryś -
Quatriona wrote:Chcialabym urodzic przed upalami... Z pierwsza dzidzia koncowke mialam w lato. Koszmar
Moja koleżanka rodziłą wtym roku w czerwceu, a wiadomo jaki był skawarny od początku...biedactwo żle znosiłą te ostatnie tygodnie ze względu na upał, ale się nie skarżyła.Pmiętam ze mi było ciężko tą pogodę wytrzymać a co dopiero ciężarnej przed porodem -
Quatriona wrote:Chcialabym urodzic przed upalami... Z pierwsza dzidzia koncowke mialam w lato. Koszmar
W jakim miesiącu rodziłaś? Może podpowiesz mi pod czym spał dzidziuś w takie upały? Trzeba wtedy przykrywać kocykiem czy np. pielucha flanelowa wystarczy?
Mały Ryś -
Co do jedzenia, dziś taaak się przejadłam... Od jutra biorę się za siebie bo już mam dość
SUper wieści z wizyt, AnieLov gratuluję synka
U mnie już nie cała doba do wizyty, ODLICZAM....
A synka też nosiłam w upały, w maju 2014 było bardzo gorąco, a urodziłam 31... Męczyłam się z jednej str, ale z drugiej chodziłam w lekkich sukienkach -
Helenucha Klucha wrote:Właśnie podliczyłam koszty wyprawki dla niemowlaka i padłam na zawał... Wyszło mi prawie 4tys. zł.! (pierwsze dziecko)
To i tak nieźle, my jak wybralismy sie na pierwsze zakupy to tyle zostawiliśmy w sklepie. A kupiliśmy tylko dodatki typu kocyki pościele spiworki laktator butelki termometr wanienke kosmetyki itp tez prawie na zawał zeszłam! -
Nelus wrote:To i tak nieźle, my jak wybralismy sie na pierwsze zakupy to tyle zostawiliśmy w sklepie. A kupiliśmy tylko dodatki typu kocyki pościele spiworki laktator butelki termometr wanienke kosmetyki itp tez prawie na zawał zeszłam!
Ja jestem w pierwszej ciąży i jak tak czytam wypowiedzi doświadczonych mam, to mam zawał...te kwoty mnie zwalają z nóg....