X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys masz rację w 100%.

Idę do łóżka a tam mój mąż śpi w jednej ręce trzymając książkę " w oczekiwaniu na dziecko". Słodki widok :) pewnie przeczytał jedno zdanie i zasnął ale to już i tak dobrze hehe :) slodkich snów tym co idą spać i miłego dnia Nelus :)

kirys, dais, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowie sie i moze pojde.
    Pati rzeczywiscie fajnie musialo to wygladac ^^
    Wiecie ze wzgledu na to ze nie mam tu rodziny ani kolezanek to fajnie tak z wami sobie popisac ^^

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Zastanowie sie i moze pojde.
    Pati rzeczywiscie fajnie musialo to wygladac ^^
    Wiecie ze wzgledu na to ze nie mam tu rodziny ani kolezanek to fajnie tak z wami sobie popisac ^^
    Mam nadzieję ze cie nie uraziłyśmy :) zawsze służymy pomocą a nie zawsze musisz sie z nami zgadzać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Pati nie urazilyscie a moze i dalyscie do myslenia :)
    A tak z innej beczki myslalyscie o zaplaceniu za osobna sale na porodowce czy uwazacie ze to zbedne?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Nie bądź zła ale to też chyba Twoje dziecko co? Ma prawo znać język ojczysty matki tylko Ty go możesz nauczyć :) są to wartości które tylko rodzic może przekazać a Twoja mama zna niemiecki czy nawet się z wnukiem nie dogada. Zrozumiałabym gdyby to była wasza wspólna decyzja ale nie męża! A co on Pan i Władca?
    Mój jakby mi zabronił mówić do dziecka po polsku to bym go kopnela w dupe i wywaliła za drzwi. Mój mąż nie zna polskiego ale jak najbardziej chce żeby livia znała wiec nawet czasami sam mówi do niej polskie słowa które od niej załapał. Livia nawet nie wie co znaczy dad, mówi na niego "tata" i mąż się cieszy!
    Trochę dziwne ze twój mąż repose każe ci mówić po niemiecku a po polsku juz nie. Czy to znaczy ze nasz język jest według niego jakiś gorszy?

201703012752.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwaza ze jest gorszy tylko nie potrzebny naszemu synkowi ze wzgledu na to ze maly mieszka we francji i maz chce zeby jak najszybciej mowil w tym jezyku

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bardzo się cieszę, ze jest lepiej. Bierz antybiotyk, odpoczywaj i pisz jak tylko znajdziesz chwilkę. Trzymam mocno kciuki.
    Response mam nadzieję, że zaczniesz widzieć jak wartościowa jesteś i jak bardzo mąż powinien być wdzięczny, ze Cię ma. Musisz zacząć doceniać samą siebie. Liczę, ze mąż zmądrzeje i zacznie Cię na rękach nosić.
    Pati super widok, mój mąż teraz myśli, ze juz wie wszystko i jakoś tak mniej przeżywa tą ciążę niż poprzednią. Po prostu daje mi wolna rękę co do zakupów, chociaż mówi ze do końca czasem nie rozumie po co to chce skoro poradziliśmy sobie bez tego wcześniej. Miłej nocy dla wszystkich, też idę spać a moja fasolka skończyła się paskudną zgagą. Macie jakieś sposoby? Próbowałam mleka i migdałów, pomogły minimalnie.

Nelus lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jeśli dziecko jest dwujęzyczne to mówi trochę później ale to jest kwestia indywidualna i w sumie u nas było może z 2 miesiące poślizgu w stosunku do dzieci jednojęzycznych. A polski się przyda chociażby dlatego, ze to jeden z najtrudniejszych języków dzięki któremu łatwiej jest opanować wiele innych. Dodatkowo nigdy nie wiadomo gdzie syn będzie mieszkał jak dorośnie i gdzie pracował.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde wolalabym juz zmienic temat :)
    Dais ja juz wczesniej mialam zgage za nim ty zaczelas jesc:p powoli przechodzi . ale konkretnego sposobu na pozbycie sie zgagi nie znam :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Nelus a kiedy maja ci szwy zalozyc?

Jak zupełnie przestanę krwawic i nie będzie zagrożenia ze znowu zacznę. Szew jest bardzo niebezpieczny przy skurczach I krwawieniu, może nawet dojść do pęknięcia macicy. Moja gin dzisiaj mówiła ze jeśli krwawie nadal to mam nie liczyć na szew w poniedziałek (wtedy mam kolejna wuzyte). Musze być pod stałą obserwacja i zdecydujemy. W niedziele kolejne usg. Zobaczymy czy jest poprawa szyjki po progesteronie i leżenia (z tym jest różnie bo wiadomo mam córeczkę ale staram się nic w domu nie robić i nic nie nosic)

201703012752.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile masz wizyty u ginekologa?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Nie uwaza ze jest gorszy tylko nie potrzebny naszemu synkowi ze wzgledu na to ze maly mieszka we francji i maz chce zeby jak najszybciej mowil w tym jezyku

Ale to jest bardzo niesprawiedliwe dla ciebie i twojej rodziny. Kochana nie możesz pozwolić sobą tak rządzić, synek jest WASZ wspólny i ty musisz mieć prawo podejmować decyzje. Jak to mówią szczęśliwa żona to szczęśliwe życie!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    A co ile masz wizyty u ginekologa?
    Teraz to nawet kilka razy w tygodniu. Sytuacja jest bardzo poważna. Musze być pod stałą kontrola. Nie moge być w szpitalu wiec musze jeździć po lekarzach i robić badania

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Nelus jeśli dziecko jest dwujęzyczne to mówi trochę później ale to jest kwestia indywidualna i w sumie u nas było może z 2 miesiące poślizgu w stosunku do dzieci jednojęzycznych. A polski się przyda chociażby dlatego, ze to jeden z najtrudniejszych języków dzięki któremu łatwiej jest opanować wiele innych. Dodatkowo nigdy nie wiadomo gdzie syn będzie mieszkał jak dorośnie i gdzie pracował.

Tez tak nam mówiono a jak się okazuje moja córka szybko.łapie oba języki i juz w wieku 16 miesięcy mówi słowa np "bajka" "halo" "piesek" "kwiatek" "nie ma" "What's that" "hi" "bye bye" "no" "yes" I wiele innych prostych ślów. A rozumie 3 języki bo w sumie mój mąż jest dwujęzyczne i miesza trochę bo chce żeby livia z jego rodzicami mogła rozmawiać w przyszłości

201703012752.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mala sie urodzi to bede z nia mowic po polsku to maly tez pewnie podlapie wiec zobaczymy.

A takie glupie pytanie troszke bo nie znam za bardzo twojej sytuacji
    nie lepiej by bylo jak by polozyli cie na troszke do szpitala wiesz do czasu az bedzie pewnosc ze wszystko ok?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ty sobie radzisz z takim stresem ?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super, ze jest trochę lepiej! Trzymam kciuki żeby krwawienie ustało, ty odpoczywaj, odpoczywaj, odpoczywaj!!!

Repose, a mogę zapytać ile masz lat? Tak z ciekawości :) Nie odpowiadaj jeżeli nie chcesz. Co do męża to podzielam zdanie dziewczyn, ale ja to straszna jędza jestem i zawsze postawię na swoim :D Mój mąż jest wspaniały, ale niestety wmyślił, ze nie będziemy się kochać w ciąży "bo się boi" :P nie wiem jak to wytrzymam nie mniej od razu poinformowałam go że ok, ale jeżeli mnie zdradzi to go puszczę w skarpetkach i to dziurawych :D
    Chłop to chłop - musi mieć jasną sytuację, bo inaczej ci na głowę wlezie ;D

kuleczka777, Madzik84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose stres jest straszny ale po progesteronie śpię jak zabita wiec chociaż tyle ze teraz w nocy odpoczywam.i koleżanka wprowadziła się do nas z mężem i psem wiec nawet mi gotuje i przewija pieluchy livce!
    Na początku do szpitala mnie nie chcieli wziąć. Powiedzieli ze nic nie poradza, musze brac progesteron i lezec. Potem z usg wzięli mnie w trybie natychmiastowym na porodowke i dali pokój wiec miałam cicha nadzieje ze może mnie zatrzymają ale znowu zbadali i stwierdzili ze skoro mam dziecko w domu to nie będą mnie trzymac bp nic więcej nie zrobią na tym etapie ciazy

201703012752.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz zapytac lat mam 26 i jestem 4 lata po slubie.
    To fajnie ze kolezanka z toba jest zawsze to jakies wsparcie i nie zostajesz sama w domu. Barany w tym szpitalu bo tak mi sie wydaje ze gdyby cos sie zaczelo dziac to lekarze wiecej zdzialaja niz ty sama w domu. À le to juz polowa ciazy musi sie dobrze skonczyc :)

GDYBY MNIE GNOJ ZDRADZIL to juz bym nie byla ugodowa zabilabym gada powoli i tak zeby bolalo.

Kawokado lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jesteśmy równolatkami :D tylko staż małżeński mam krótszy, bo wyszłam za mąż w czerwcu zeszłego roku :)

Repose lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ