X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwciaM wrote:
    Mam tak samo - piersi tkliwe, trochę pobolewa podbrzusze i czasem tak 'ciągnie'. No i często siusiam, tak wszystko normalnie.

a u mnie nic a nic. zaczynam sie zastanawiam czy sobie tej ciazy nie uroilam ;P

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    a u mnie nic a nic. zaczynam sie zastanawiam czy sobie tej ciazy nie uroilam ;P
    Tez tak mialam, do momentu az poszlam do lekarza i zobaczylam na usg, ze ciaza naprawde jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 12:31

sedinum82 lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a1498a9ab7f.jpg

Przedstawiam mojego Bubusia :-)
    Wiaterek super! :D

Wiaterek lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja wrocilam od ginekologa moj kropek ma 8,5 mm :). Narazie jest ok. Oby tak dalej buziaki kochane :*

mmarzenak, Kawokado, krysiak, miluszka, Annielove, MerlinMo, Kourtney, sedinum82 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski ja wrocilam od ginekologa moj kropek ma 8,5 mm :). Narazie jest ok. Oby tak dalej buziaki kochane :*

super, a serduszko słyszałaś? opowiadaj...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Aneczka serduszko było? :)
    O matko... jak nawet piosenki mogą wywoływać mdłości to ja zginę :D póki co do wc gnają mnie "tylko" zapachy. Nie wiem o której mam ten folik brać, bo ciągle ląduje w toalecie ;/ Dziś wzięłam o 12 i siedze jak na szpilkach żeby nie polecieć ;p popycham go chlebem z masłem i liczę, że szybko się wchłonie.

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    no właśnie Aneczka serduszko było? :)
    O matko... jak nawet piosenki mogą wywoływać mdłości to ja zginę :D póki co do wc gnają mnie "tylko" zapachy. Nie wiem o której mam ten folik brać, bo ciągle ląduje w toalecie ;/ Dziś wzięłam o 12 i siedze jak na szpilkach żeby nie polecieć ;p popycham go chlebem z masłem i liczę, że szybko się wchłonie.

u mnie na razie mdłości brak.. od kiedy je masz?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    To juz kawal kropka :-) Super, gratuluje :-)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak od 4 tygodnia... identycznie jak moja mama, która wcześnie zaczęła i wymiotowała aż do rozwiązania. Wszyscy trąbią o tym, że to jak ciąże przebiegały w rodzinie nie ma żadnego znaczenia, a u mnie taki zbieg okoliczności ;p najgorsze jest to, że jak usiłuje się powstrzymać przed wymiotami to raz się udaje, a innym razem aż mi się w głowie kręci i robi slabo ;/ teraz jak siedzę w domu to nie ma problemu gorzej jak zacznę jeździć na uczelnie ;p już widzę miny profesorów na moje ciągłe wychodzenie z sali :D muszę sobie zaklepać miejsce przy drzwiach ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    mmarzenak od 4 tygodnia... identycznie jak moja mama, która wcześnie zaczęła i wymiotowała aż do rozwiązania. Wszyscy trąbią o tym, że to jak ciąże przebiegały w rodzinie nie ma żadnego znaczenia, a u mnie taki zbieg okoliczności ;p najgorsze jest to, że jak usiłuje się powstrzymać przed wymiotami to raz się udaje, a innym razem aż mi się w głowie kręci i robi slabo ;/ teraz jak siedzę w domu to nie ma problemu gorzej jak zacznę jeździć na uczelnie ;p już widzę miny profesorów na moje ciągłe wychodzenie z sali :D muszę sobie zaklepać miejsce przy drzwiach ;)
    no to nie masz lekko;)
    tzn. że jesteś już na L4?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, u nas pracuje tylko mąż. Ja w lipcu broniłam magisterkę i teraz kontynuuje naukę na studiach doktoranckich :) Marzy mi się praca przy tablicy ze studentami czas pokaże czy się uda :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Nie, u nas pracuje tylko mąż. Ja w lipcu broniłam magisterkę i teraz kontynuuje naukę na studiach doktoranckich :) Marzy mi się praca przy tablicy ze studentami czas pokaże czy się uda :)

bardzo fajnie, a czego będziesz uczyć studentów;)?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado hm hm hm, czyli marzy ci się Pani Profesor :D Brzmi fascynująco :D

aneczka2015 gratuluję udanej wizyty :)

Kawokado, aneczka2015 lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajmuje się antropologią ludów morza (obrzędy, tradycje, folklor itp) i taki przedmiot mi się marzy ;) a co mi przydzieli uczelnia (o ile w ogóle) to się zobaczy ;) doktorat pewnie będę robiła z historii kaszub i pomorza ze względu na brak budżetu na badania terenowe zagranicą, ale i tak się cieszę, że póki co mogę to robić, bo sytuacja finansowa jest znośna. Przed zajściem w ciążę szukałam pracy jako tester oprogramowania (zrobiłam studia podyplomowe), ale bez doświadczenia praktycznie nie ma szans żeby się gdzieś załapać. Jak na złość odzew na składane CV zaczął się w momencie kiedy dowiedziałam się, ze jestem w ciąży :D Takie już to mojej szczęście jest ;)

mmarzenak a czym ty się zajmujesz? :)

sedinum82 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chciałam uczyć ... Być nauczycielką. Ale wyszło jak wyszło i muszę się cieszyć z tego co mam. W Polsce ciężko o pracę nawet jak się ma wykształcenie to bez doświadczenia w pracy można że tak powiem pocałować się w nos :(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    zajmuje się antropologią ludów morza (obrzędy, tradycje, folklor itp) i taki przedmiot mi się marzy ;) a co mi przydzieli uczelnia (o ile w ogóle) to się zobaczy ;) doktorat pewnie będę robiła z historii kaszub i pomorza ze względu na brak budżetu na badania terenowe zagranicą, ale i tak się cieszę, że póki co mogę to robić, bo sytuacja finansowa jest znośna. Przed zajściem w ciążę szukałam pracy jako tester oprogramowania (zrobiłam studia podyplomowe), ale bez doświadczenia praktycznie nie ma szans żeby się gdzieś załapać. Jak na złość odzew na składane CV zaczął się w momencie kiedy dowiedziałam się, ze jestem w ciąży :D Takie już to mojej szczęście jest ;)

mmarzenak a czym ty się zajmujesz? :)

ja jestem operatorem kadrowym w dużej firmie produkcyjnej:)
    wow tylko to jestem w stanie powiedzieć, jak przeczytałam to czym się zajmujesz!:):)

Nelus lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fascynujące zainteresowania :)
    Ja jestem pracownikiem socjalnym pracuje w MGOPSie ;)
    W pracy jeszcze nie wiedzą o ciąży - jestem tu najmłodsza i z uwagi na fakt ze wszystkie moje koleżanki wiedziały ze mam problem z zajściem w ciążę to mam nadzieję ze się ucieszą. Boję się tylko reakcji kierowniczkibo to najbardziej fałszywy człowiek jakiego znam :( i mimo że mi życzyła dziecka to boję się ze będzie niemiła...

Kawokado lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak to mówi mój tata masz prawdziwą pracę :D jego zdaniem ja się bawię i coś w sumie w tym jest, bo kocham to co robię, ale pieniędzy to z tego nie ma ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo współczuje :( nie ma nic gorszego jak fałszywi ludzie w pracy... jak ktoś jest po prostu wredny to przynajmniej wiadomo czego się po nim spodziewać i może nas jedynie mile zaskoczyć, z fałszywymi ludźmi już tak łatwo nie jest ;/

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę się za jabłecznik, bo ma wpaść dziś rodzinka :D mam nadzieje, ze mojej fasolce zapach będzie odpowiadał ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ