X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ma racje nie tuczą :)
    A nawet odchudzają bo np gałka ma 40 kalorii a organizm spala 60 próbując się ogrzać :D

Repose, kuleczka777, jakka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas przepraszam ale pociesze cie i powiem ci tajemnice kalorie z lodow zabija jazda na rowerku stacjonarnym ;) Tylko mi sie nie chce dupy ruszyc chyba ze mialabym dlugi kij przed rowerkiem z przywiazanymi do niego lodami :p

Pati kocham cie <3 dajesz nadzieje ze zycie moze nie jest az tak okrutne heh ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:02

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak uwazasz,zrobisz jak chcesz. Mysle, ze nie wszystkie sa takiego zdania jak Ty.Oczywiscie masz do tego prawo. Mimo wszystko zostane tu

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowałam w lodziarni to wiem :) oczywiście te na mleku sa bardziej kaloryczne niż owocowe sorbety ale i tak nie tucza :)

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę z innej beczki ..

Czujecie juz może skurcze Braxtona-Hicksa? Napina sia macica, twardnieje brzuch.. Mam to od kilku dni. Piszą, że to normalny objaw zdrowej ciąży, tylko trochę niekomfortowe uczucie. W poniedziałek mam wizytę u mojej gin to wypytam o to.

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś już w 21 tygodniu, więc możliwe.. Ja jeszcze nie mam, ale to dopiero 18t

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili chyba nie ale w sumie niewiem jak je rozpoznać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Dziewczyny, trochę z innej beczki ..

Czujecie juz może skurcze Braxtona-Hicksa? Napina sia macica, twardnieje brzuch.. Mam to od kilku dni. Piszą, że to normalny objaw zdrowej ciąży, tylko trochę niekomfortowe uczucie. W poniedziałek mam wizytę u mojej gin to wypytam o to.
    nie mialam takich skurczy,ale tak jak piszesz to normalne,wiec nie ma sie czym martwic:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też dzisiaj zjadłam miskę lodów :) waniliowo-czekoladowe, moje ulubione :) Brakowało mi tylko do nich sorbetu truskawkowego. Jak dobrze wiedzieć, że nie tuczą :) W poniedziałek wizyta u gin, ale nie będę się bała teraz stanąć na wagę :) hihi

Repose lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mili chyba nie ale w sumie niewiem jak je rozpoznać :)

Jak przyjdą, to poczujesz. Nic strasznego, ale takie dziwne uczucie napiętego i twardniejącego brzucha. No cóż, trzeba się przyzywyczaić :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile juz przybralyscie??

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Jomi Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Jesteś już w 21 tygodniu, więc możliwe.. Ja jeszcze nie mam, ale to dopiero 18t

Beatas, ja jestem w 17 tygodniu:-) Skąd piszesz?

2nn3d5qpg9jvftsp.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale przecież grupa na FB to tylko dodatek. Forum jest podstawą. Ja póki co zostaję tylko przy forum, bo jak wspomniałam we wcześniejszym poście nie chciałabym, aby moi znajomi dowiedzieli się teraz z FB, że należę do jakichś ciążowych grup. Ale nie wykluczam, że niedługo i tam się dopiszę.

Jeśli chodzi o dane osobowe, to rozumiem te osoby, które nie chcą się ujawniać. Ale też od dawna na pierwszej stronie forum jest link do tabelki, która zawiera trochę danych i "na upartego" po tych informacjach również można kogoś zidentyfikować.

Kuleczko, tak swoją drogą to może faktycznie warto byłoby zmienić grupę z zamkniętej na tajną. Wtedy nikt "obcy" nawet by jej nie widział, a z tego, co kojarzę, jedyną możliwością dostania się do grupy byłoby otrzymanie zaproszenia od jej członka.

I ostatnia uwaga z mojej strony - wiem, że nikt tutaj raczej nie chce nikogo obrażać, ale po co pisać sformułowania typu: głupi FB, dziecinada, beznadzieja? Z tego, co zauważyłam, osoby, które są za FB nie wypowiadają się w taki sposób o tych, które nie chcą skorzystać z grupy. Nie wprowadzajmy nieprzyjemnej atmosfery. Jesteśmy tu po to, żeby sobie pomóc, a nie denerwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:20

Pati_89, oldżi, Helenucha Klucha, cass, Madzik84, kuleczka777, jakka, evus, SShape, madziak2202 lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Na mojej wadze z rana mam zawsze więcej niż u lekarza :) więc ok 5 kg :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku ciazy razem 2kg jak narazie

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

U mnie już plus 6 kg... Z czego 3 kg w pierwszym trymestrze i drugie tyle w drugim :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania co fairy tale! Zdecydowałyśmy, że forum to nasza codzienność a jeżeli chcemy się podzielić czymś dodatkowo to można zrobić to szybciej na FB, przynajmniej tak to zrozumiałam. Nie rozumiem po co pisać co drugi post jakie to debilne, każdy ma swoje zdanie ale nie musi nim walić po oczach na okrągło...
    Moja sąsiadka jest listopadowką 2015 i dziewczyny na Facebooku nadal wszystkim się ze sobą dzielą, wiec to chyba jednak dobry wynalazek. Dołącze do grupy jak poczuje taką chęć , poki co zostaje tu.

A jeśli chodzi o wagę to ja nawet jeszcze nie osiągnęłam tej sprzed ciąży, wiec nadal na minusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:31

fairy_tale, kuleczka777, jakka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla wrote:
    HoniKa Natalia mam na imię.Mozesz tak sie do mnie zwracać.

Szkoda, że nie od tego zaczęłaś Natalio.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha my tu czekamy :D

Helenucha Klucha, HoniKa89 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale ale Ci co nie chcą nie wpisali się do tabelki ;-)
    a też nie wiadomo czy inni pisza prawde bo widac tam same kierowniki i nauczyciele :D i nie ma nazwisk więc wątpie by ktoś po imieniu znalazł dana osobę na fb :)

Mili_Vanilli jakos nie umiem Ci powiedzieć czy cuzje takie skurcze ponieważ w pierwszej ciązy tez ich raczej nie miałam nie pamietam wiec ciezko mi je odróżnić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:34

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ