X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Dziewczyny ZUS ma termin na wypłatę zasiłku 30 dni od otrzymania kompletu dokumentów (to na początku), a potem od otrzymania kolejnych zwolnień. Tak jest w przypadku pracowników, nie wiem jak osoby prowadzące działalność.
    Pati ja też tak mam, że najpierw w zasiłkach wpisują datę decyzji, za jakie dni zasiłek, a potem, parę dni przed wypłatą dopisują datę wypłaty.
    Ostatnio zwolnienie zaniosłam 15.01. do pracy, to był piątek, więc wysłały do ZUS pewnie w pn, spodziewam się wypłaty z ZUS około 20-go. Lepiej podać w ZUS konto, bo wtedy wypłata jest punktualnie.
    dla osób na DG jak wejdziesz na swój profil na zus pue to w zakładce zasiłki, masz napisaną datę wypłaty zasiłku, ostatnia pozycja no a czy jest wypłacana w terminie to się przekonam :) a wogóle się nie chwaliłam ze u mnie bez problemów przyznano zasiłek i bez kontroli, więc nie potrzebny stres z głowy :)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Dziewczyny wiecie może jakie są normy przy obciążeniu glukozą (75g)? Na czczo miałam 82mg (tu wiem że ok bo norma do 99), po 1 godz 152 mg, po 2 godz 127 mg. Wizytę u gin mam dopiero za 6 dni a do tego czasu to jajko zniosę :(
    Na czczo od 60-100,po 1h-120-140,po 2h-100-120.

Magda81 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ja też łykam magnez, jak nie zapomnę ;)

A pijecie kawę? Ja na początku piłam raz w tygodniu, a później to już róznie, w tym tygodniu to chyba codziennie. Niby słabą z ekspresu. Wiadomo kawa wypłukuje m.in magnez, ale skurcze nóg jeszcze mnie nie dopadły na szczęście ;)

Ja piję malą, słabą cappucino z ekspresu z duuużą ilością mleka, czasami late....no nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza jak źle śpię w nocy i przysypiam rano w pracy..

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kawy pije jedną słabą dziennie, wróciłam do niej od kiedy zaczęly się zawroty głowy, bo mam bardzo niskie ciśnienie. I pomaga :) bo na ostatniej wizycie miałam wzorcowe :)
    no ale przed wizytą było śniadanko i kawka z mlekiem roślinnym.
    Ale boję się ze trochę mi utrudnia wchłanianie żelaza, póki co się edukuję w tym temacie.

Bomblica gratulacje :) mała wiercipiętka jest w Tobie :)

co do ruchów dzieciaczka to od pępka w dół, wczoraj miałam kopniaka jakby w krocze, jakby mi ktoś tam palec wsadził szybko aż troszkę zabolało :P taka moja fitneska w brzuszku :P
    ale ogólnie tak szaleje co parę dni, dzisiaj jest grzeczna :)
    Melissa84 raz na jakis czas mam ochote na gazowane, np miałam dzisiaj i kupiłam sobie wode z zywca z sokiem pomaranczowym, nie ma az tyle cukru co mirinda, sprite.
    ansad jak nie jestes pewna stawek jakie płacisz do zus-u na L4 prowadzac DG to najlepiej dzwon na infolinie, tam jest b.dobry personel wyuczony ktory ci fachowo doradzi.
    Sama bede wiedziala w przyszlym tygodniu jaka skladke płace wiec moge ci napisac, jak dostane deklaracje od ksiegowej, ale z tego co kojarze jesli bylas pelen miesiac na zwolnieniu to na bank placisz zdrowotna, społecznej raczej nie placisz i nie wiem jak z funduszem pracy, chorobowej na zwolnieniu sie nie placi bo wchodzi w skład spolecznej, ale reki sobie uciac nie dam za te słowa, wiec lepiej sie upewnic na infolinii i ksiegowej.
    Quatriona bardzo ładne misie :)
    ile czasu ci zajmuje zrobienie takiego cuda?

ansad fajne łózeczko na płozach :) jedna z drozszych firm ktora produkuje wozki wlasnie ma taka opcje do wstawienia "siodełka" w płozy..tylko teraz sobie nie przypomne :/ bo pusto w głowie, nikogo tam nie ma, wszyscy skonczyli prace :P sorki głupawka :P

Kuleczka widze ze jutro zus wypłaca, ciekawe czy się wyrobią, a kwot ci nie wpisali?
    czy przesłałas skan wczesniejszy?

miłego wieczorku laseczki idę wypoczywać dalej :)

feegu6l.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak bardzo dziękuję za informację, wychodzi na to że cukrzyca ciążowa... załamka

iv09e6ydepibuaxd.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombolica, piekna akrobatka:)

Helen, gratuluje, że odbyło się bez kontroli! Teraz będziesz płacić tylko zdrowotną:)

Ansad, super ten leżaczek! Kiedyś już dziewczyny go pokazywały! Daj znac jak przyjdzie:)

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, slyszalyscie o koszu na pieluchy Korbell plus? Tanio wychodzą wklady, bo niecałe 30 zl ba 240 pieluch!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jesli mi nikt nie przeszkadza to idzue w miare szybko może kilka godzin. Niestety przy Hani kilka dni :-)

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    mmarzenak bardzo dziękuję za informację, wychodzi na to że cukrzyca ciążowa... załamka
    mi tez ona wychodzi:( ale ja mam za to za niski cukier:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak to też nie masz wesoło... A gin widział już twoje wyniki? dostałaś skierowanie do diabetyka? Mi chyba pozostaje znaleźć jakąś dietę na te kilka dni do wizyty.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Mmarzenak to też nie masz wesoło... A gin widział już twoje wyniki? dostałaś skierowanie do diabetyka? Mi chyba pozostaje znaleźć jakąś dietę na te kilka dni do wizyty.
    mam wizyte w poniedzialek.Ja juz sobie wprowadzilam diete.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak to życzę żeby sytuację dało się opanować samą dietą

iv09e6ydepibuaxd.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica gratulacje śliczna wiercipietka :)

Helen wpisane wpisane tylko zrobiłam print screena ze strony żeby pokazać gdzie pisze kiedy wypłata, resztę wycielam ;) No zobaczymy czy jutro przyjdzie listonoszka

Bomblica lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Mmarzenak to życzę żeby sytuację dało się opanować samą dietą
    rowniez tego ci zycze:) damy rade!

Magda81 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos te suwaczki nie chcą działać, wlasnie sobie policzylam ze od soboty/niedzieli zaczynamy 6 miesiąc :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ale ja nie jestem teraz na zwolnieniu, zastanawiam się tylko ile dostanę jak pójdę za niedługo

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica, ale ładne zdjęcie wyszło. Mój też był taki wygięty i też crl nie zmierzyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:34

Adaś ur. 07.05.2016
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad powinnas chyba dostac 100% wynagrodzenia minimalnego chyba. Wiem ze jak ja byłam na działalności to nie dostawalam na chorobowym 100% ale nie placilo sie jakiejs skladki. Tylko ze kobiety w ciazy rządzą sie innymi prawami :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Repose, witaj ponownie! <3

Jajko, u nas położna przychodzi tylko raz po porodzie:D tylko w teorii wszystko tak pięknie wygląda: D
    Ale na NFZ masz takie prawo jak pisałam :) Więc szukaj takiej co będzie dla Twojej dyspozycji :)

• beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko Niespodzianka, dobrze wiedzieć w razie czego:) tylko u mnie nie ma takiego wyboru jak w Krk:D w ogole to od przeprowadzki nie przeniosłam się tu do przychodni, w związku z tym położona przyjedzie z innego miasta? Jak to wygląda?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ