X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Dziewczyny ZUS ma termin na wypłatę zasiłku 30 dni od otrzymania kompletu dokumentów (to na początku), a potem od otrzymania kolejnych zwolnień. Tak jest w przypadku pracowników, nie wiem jak osoby prowadzące działalność.
    Pati ja też tak mam, że najpierw w zasiłkach wpisują datę decyzji, za jakie dni zasiłek, a potem, parę dni przed wypłatą dopisują datę wypłaty.
    Ostatnio zwolnienie zaniosłam 15.01. do pracy, to był piątek, więc wysłały do ZUS pewnie w pn, spodziewam się wypłaty z ZUS około 20-go. Lepiej podać w ZUS konto, bo wtedy wypłata jest punktualnie.
    dla osób na DG jak wejdziesz na swój profil na zus pue to w zakładce zasiłki, masz napisaną datę wypłaty zasiłku, ostatnia pozycja no a czy jest wypłacana w terminie to się przekonam :) a wogóle się nie chwaliłam ze u mnie bez problemów przyznano zasiłek i bez kontroli, więc nie potrzebny stres z głowy :)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Dziewczyny wiecie może jakie są normy przy obciążeniu glukozą (75g)? Na czczo miałam 82mg (tu wiem że ok bo norma do 99), po 1 godz 152 mg, po 2 godz 127 mg. Wizytę u gin mam dopiero za 6 dni a do tego czasu to jajko zniosę :(
    Na czczo od 60-100,po 1h-120-140,po 2h-100-120.

Magda81 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ja też łykam magnez, jak nie zapomnę ;)

A pijecie kawę? Ja na początku piłam raz w tygodniu, a później to już róznie, w tym tygodniu to chyba codziennie. Niby słabą z ekspresu. Wiadomo kawa wypłukuje m.in magnez, ale skurcze nóg jeszcze mnie nie dopadły na szczęście ;)

Ja piję malą, słabą cappucino z ekspresu z duuużą ilością mleka, czasami late....no nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza jak źle śpię w nocy i przysypiam rano w pracy..

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kawy pije jedną słabą dziennie, wróciłam do niej od kiedy zaczęly się zawroty głowy, bo mam bardzo niskie ciśnienie. I pomaga :) bo na ostatniej wizycie miałam wzorcowe :)
    no ale przed wizytą było śniadanko i kawka z mlekiem roślinnym.
    Ale boję się ze trochę mi utrudnia wchłanianie żelaza, póki co się edukuję w tym temacie.

Bomblica gratulacje :) mała wiercipiętka jest w Tobie :)

co do ruchów dzieciaczka to od pępka w dół, wczoraj miałam kopniaka jakby w krocze, jakby mi ktoś tam palec wsadził szybko aż troszkę zabolało :P taka moja fitneska w brzuszku :P
    ale ogólnie tak szaleje co parę dni, dzisiaj jest grzeczna :)
    Melissa84 raz na jakis czas mam ochote na gazowane, np miałam dzisiaj i kupiłam sobie wode z zywca z sokiem pomaranczowym, nie ma az tyle cukru co mirinda, sprite.
    ansad jak nie jestes pewna stawek jakie płacisz do zus-u na L4 prowadzac DG to najlepiej dzwon na infolinie, tam jest b.dobry personel wyuczony ktory ci fachowo doradzi.
    Sama bede wiedziala w przyszlym tygodniu jaka skladke płace wiec moge ci napisac, jak dostane deklaracje od ksiegowej, ale z tego co kojarze jesli bylas pelen miesiac na zwolnieniu to na bank placisz zdrowotna, społecznej raczej nie placisz i nie wiem jak z funduszem pracy, chorobowej na zwolnieniu sie nie placi bo wchodzi w skład spolecznej, ale reki sobie uciac nie dam za te słowa, wiec lepiej sie upewnic na infolinii i ksiegowej.
    Quatriona bardzo ładne misie :)
    ile czasu ci zajmuje zrobienie takiego cuda?

ansad fajne łózeczko na płozach :) jedna z drozszych firm ktora produkuje wozki wlasnie ma taka opcje do wstawienia "siodełka" w płozy..tylko teraz sobie nie przypomne :/ bo pusto w głowie, nikogo tam nie ma, wszyscy skonczyli prace :P sorki głupawka :P

Kuleczka widze ze jutro zus wypłaca, ciekawe czy się wyrobią, a kwot ci nie wpisali?
    czy przesłałas skan wczesniejszy?

miłego wieczorku laseczki idę wypoczywać dalej :)

feegu6l.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak bardzo dziękuję za informację, wychodzi na to że cukrzyca ciążowa... załamka

iv09e6ydepibuaxd.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombolica, piekna akrobatka:)

Helen, gratuluje, że odbyło się bez kontroli! Teraz będziesz płacić tylko zdrowotną:)

Ansad, super ten leżaczek! Kiedyś już dziewczyny go pokazywały! Daj znac jak przyjdzie:)

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, slyszalyscie o koszu na pieluchy Korbell plus? Tanio wychodzą wklady, bo niecałe 30 zl ba 240 pieluch!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jesli mi nikt nie przeszkadza to idzue w miare szybko może kilka godzin. Niestety przy Hani kilka dni :-)

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    mmarzenak bardzo dziękuję za informację, wychodzi na to że cukrzyca ciążowa... załamka
    mi tez ona wychodzi:( ale ja mam za to za niski cukier:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak to też nie masz wesoło... A gin widział już twoje wyniki? dostałaś skierowanie do diabetyka? Mi chyba pozostaje znaleźć jakąś dietę na te kilka dni do wizyty.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Mmarzenak to też nie masz wesoło... A gin widział już twoje wyniki? dostałaś skierowanie do diabetyka? Mi chyba pozostaje znaleźć jakąś dietę na te kilka dni do wizyty.
    mam wizyte w poniedzialek.Ja juz sobie wprowadzilam diete.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak to życzę żeby sytuację dało się opanować samą dietą

iv09e6ydepibuaxd.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica gratulacje śliczna wiercipietka :)

Helen wpisane wpisane tylko zrobiłam print screena ze strony żeby pokazać gdzie pisze kiedy wypłata, resztę wycielam ;) No zobaczymy czy jutro przyjdzie listonoszka

Bomblica lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Mmarzenak to życzę żeby sytuację dało się opanować samą dietą
    rowniez tego ci zycze:) damy rade!

Magda81 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos te suwaczki nie chcą działać, wlasnie sobie policzylam ze od soboty/niedzieli zaczynamy 6 miesiąc :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ale ja nie jestem teraz na zwolnieniu, zastanawiam się tylko ile dostanę jak pójdę za niedługo

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica, ale ładne zdjęcie wyszło. Mój też był taki wygięty i też crl nie zmierzyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:34

Adaś ur. 07.05.2016
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad powinnas chyba dostac 100% wynagrodzenia minimalnego chyba. Wiem ze jak ja byłam na działalności to nie dostawalam na chorobowym 100% ale nie placilo sie jakiejs skladki. Tylko ze kobiety w ciazy rządzą sie innymi prawami :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Repose, witaj ponownie! <3

Jajko, u nas położna przychodzi tylko raz po porodzie:D tylko w teorii wszystko tak pięknie wygląda: D
    Ale na NFZ masz takie prawo jak pisałam :) Więc szukaj takiej co będzie dla Twojej dyspozycji :)

• beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko Niespodzianka, dobrze wiedzieć w razie czego:) tylko u mnie nie ma takiego wyboru jak w Krk:D w ogole to od przeprowadzki nie przeniosłam się tu do przychodni, w związku z tym położona przyjedzie z innego miasta? Jak to wygląda?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ