Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dla osób na DG jak wejdziesz na swój profil na zus pue to w zakładce zasiłki, masz napisaną datę wypłaty zasiłku, ostatnia pozycja no a czy jest wypłacana w terminie to się przekonamkirys wrote:Dziewczyny ZUS ma termin na wypłatę zasiłku 30 dni od otrzymania kompletu dokumentów (to na początku), a potem od otrzymania kolejnych zwolnień. Tak jest w przypadku pracowników, nie wiem jak osoby prowadzące działalność.
Pati ja też tak mam, że najpierw w zasiłkach wpisują datę decyzji, za jakie dni zasiłek, a potem, parę dni przed wypłatą dopisują datę wypłaty.
Ostatnio zwolnienie zaniosłam 15.01. do pracy, to był piątek, więc wysłały do ZUS pewnie w pn, spodziewam się wypłaty z ZUS około 20-go. Lepiej podać w ZUS konto, bo wtedy wypłata jest punktualnie.
a wogóle się nie chwaliłam ze u mnie bez problemów przyznano zasiłek i bez kontroli, więc nie potrzebny stres z głowy 
kuleczka777 lubi tę wiadomość
-
Na czczo od 60-100,po 1h-120-140,po 2h-100-120.Magda81 wrote:Dziewczyny wiecie może jakie są normy przy obciążeniu glukozą (75g)? Na czczo miałam 82mg (tu wiem że ok bo norma do 99), po 1 godz 152 mg, po 2 godz 127 mg. Wizytę u gin mam dopiero za 6 dni a do tego czasu to jajko zniosę

Magda81 lubi tę wiadomość

-
Mili_Vanilli wrote:Ja też łykam magnez, jak nie zapomnę

A pijecie kawę? Ja na początku piłam raz w tygodniu, a później to już róznie, w tym tygodniu to chyba codziennie. Niby słabą z ekspresu. Wiadomo kawa wypłukuje m.in magnez, ale skurcze nóg jeszcze mnie nie dopadły na szczęście
Ja piję malą, słabą cappucino z ekspresu z duuużą ilością mleka, czasami late....no nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza jak źle śpię w nocy i przysypiam rano w pracy.. -
co do kawy pije jedną słabą dziennie, wróciłam do niej od kiedy zaczęly się zawroty głowy, bo mam bardzo niskie ciśnienie. I pomaga
bo na ostatniej wizycie miałam wzorcowe 
no ale przed wizytą było śniadanko i kawka z mlekiem roślinnym.
Ale boję się ze trochę mi utrudnia wchłanianie żelaza, póki co się edukuję w tym temacie.
Bomblica gratulacje
mała wiercipiętka jest w Tobie 
co do ruchów dzieciaczka to od pępka w dół, wczoraj miałam kopniaka jakby w krocze, jakby mi ktoś tam palec wsadził szybko aż troszkę zabolało
taka moja fitneska w brzuszku 
ale ogólnie tak szaleje co parę dni, dzisiaj jest grzeczna
Melissa84 raz na jakis czas mam ochote na gazowane, np miałam dzisiaj i kupiłam sobie wode z zywca z sokiem pomaranczowym, nie ma az tyle cukru co mirinda, sprite.
ansad jak nie jestes pewna stawek jakie płacisz do zus-u na L4 prowadzac DG to najlepiej dzwon na infolinie, tam jest b.dobry personel wyuczony ktory ci fachowo doradzi.
Sama bede wiedziala w przyszlym tygodniu jaka skladke płace wiec moge ci napisac, jak dostane deklaracje od ksiegowej, ale z tego co kojarze jesli bylas pelen miesiac na zwolnieniu to na bank placisz zdrowotna, społecznej raczej nie placisz i nie wiem jak z funduszem pracy, chorobowej na zwolnieniu sie nie placi bo wchodzi w skład spolecznej, ale reki sobie uciac nie dam za te słowa, wiec lepiej sie upewnic na infolinii i ksiegowej.
Quatriona bardzo ładne misie
ile czasu ci zajmuje zrobienie takiego cuda?
ansad fajne łózeczko na płozach
jedna z drozszych firm ktora produkuje wozki wlasnie ma taka opcje do wstawienia "siodełka" w płozy..tylko teraz sobie nie przypomne
bo pusto w głowie, nikogo tam nie ma, wszyscy skonczyli prace
sorki głupawka 
Kuleczka widze ze jutro zus wypłaca, ciekawe czy się wyrobią, a kwot ci nie wpisali?
czy przesłałas skan wczesniejszy?
miłego wieczorku laseczki idę wypoczywać dalej
-
Bomblica gratulacje śliczna wiercipietka

Helen wpisane wpisane tylko zrobiłam print screena ze strony żeby pokazać gdzie pisze kiedy wypłata, resztę wycielam
No zobaczymy czy jutro przyjdzie listonoszka
Bomblica lubi tę wiadomość
-
Ansad powinnas chyba dostac 100% wynagrodzenia minimalnego chyba. Wiem ze jak ja byłam na działalności to nie dostawalam na chorobowym 100% ale nie placilo sie jakiejs skladki. Tylko ze kobiety w ciazy rządzą sie innymi prawami