Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kirys wrote:Dziewczyny ZUS ma termin na wypłatę zasiłku 30 dni od otrzymania kompletu dokumentów (to na początku), a potem od otrzymania kolejnych zwolnień. Tak jest w przypadku pracowników, nie wiem jak osoby prowadzące działalność.
Pati ja też tak mam, że najpierw w zasiłkach wpisują datę decyzji, za jakie dni zasiłek, a potem, parę dni przed wypłatą dopisują datę wypłaty.
Ostatnio zwolnienie zaniosłam 15.01. do pracy, to był piątek, więc wysłały do ZUS pewnie w pn, spodziewam się wypłaty z ZUS około 20-go. Lepiej podać w ZUS konto, bo wtedy wypłata jest punktualnie.a wogóle się nie chwaliłam ze u mnie bez problemów przyznano zasiłek i bez kontroli, więc nie potrzebny stres z głowy
kuleczka777 lubi tę wiadomość
-
Magda81 wrote:Dziewczyny wiecie może jakie są normy przy obciążeniu glukozą (75g)? Na czczo miałam 82mg (tu wiem że ok bo norma do 99), po 1 godz 152 mg, po 2 godz 127 mg. Wizytę u gin mam dopiero za 6 dni a do tego czasu to jajko zniosę
Magda81 lubi tę wiadomość
-
Mili_Vanilli wrote:Ja też łykam magnez, jak nie zapomnę
A pijecie kawę? Ja na początku piłam raz w tygodniu, a później to już róznie, w tym tygodniu to chyba codziennie. Niby słabą z ekspresu. Wiadomo kawa wypłukuje m.in magnez, ale skurcze nóg jeszcze mnie nie dopadły na szczęście
Ja piję malą, słabą cappucino z ekspresu z duuużą ilością mleka, czasami late....no nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza jak źle śpię w nocy i przysypiam rano w pracy.. -
co do kawy pije jedną słabą dziennie, wróciłam do niej od kiedy zaczęly się zawroty głowy, bo mam bardzo niskie ciśnienie. I pomaga
bo na ostatniej wizycie miałam wzorcowe
no ale przed wizytą było śniadanko i kawka z mlekiem roślinnym.
Ale boję się ze trochę mi utrudnia wchłanianie żelaza, póki co się edukuję w tym temacie.
Bomblica gratulacjemała wiercipiętka jest w Tobie
co do ruchów dzieciaczka to od pępka w dół, wczoraj miałam kopniaka jakby w krocze, jakby mi ktoś tam palec wsadził szybko aż troszkę zabolałotaka moja fitneska w brzuszku
ale ogólnie tak szaleje co parę dni, dzisiaj jest grzeczna
Melissa84 raz na jakis czas mam ochote na gazowane, np miałam dzisiaj i kupiłam sobie wode z zywca z sokiem pomaranczowym, nie ma az tyle cukru co mirinda, sprite.
ansad jak nie jestes pewna stawek jakie płacisz do zus-u na L4 prowadzac DG to najlepiej dzwon na infolinie, tam jest b.dobry personel wyuczony ktory ci fachowo doradzi.
Sama bede wiedziala w przyszlym tygodniu jaka skladke płace wiec moge ci napisac, jak dostane deklaracje od ksiegowej, ale z tego co kojarze jesli bylas pelen miesiac na zwolnieniu to na bank placisz zdrowotna, społecznej raczej nie placisz i nie wiem jak z funduszem pracy, chorobowej na zwolnieniu sie nie placi bo wchodzi w skład spolecznej, ale reki sobie uciac nie dam za te słowa, wiec lepiej sie upewnic na infolinii i ksiegowej.
Quatriona bardzo ładne misie
ile czasu ci zajmuje zrobienie takiego cuda?
ansad fajne łózeczko na płozachjedna z drozszych firm ktora produkuje wozki wlasnie ma taka opcje do wstawienia "siodełka" w płozy..tylko teraz sobie nie przypomne
bo pusto w głowie, nikogo tam nie ma, wszyscy skonczyli prace
sorki głupawka
Kuleczka widze ze jutro zus wypłaca, ciekawe czy się wyrobią, a kwot ci nie wpisali?
czy przesłałas skan wczesniejszy?
miłego wieczorku laseczki idę wypoczywać dalej
-
Bomblica gratulacje śliczna wiercipietka
Helen wpisane wpisane tylko zrobiłam print screena ze strony żeby pokazać gdzie pisze kiedy wypłata, resztę wycielamNo zobaczymy czy jutro przyjdzie listonoszka
Bomblica lubi tę wiadomość
-
Ansad powinnas chyba dostac 100% wynagrodzenia minimalnego chyba. Wiem ze jak ja byłam na działalności to nie dostawalam na chorobowym 100% ale nie placilo sie jakiejs skladki. Tylko ze kobiety w ciazy rządzą sie innymi prawami