X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas teraz nie ma rejonizacji, mozesz sobie wybrać położna z kad chcesz

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose cieszę się że wróciłas . Przed chwilą napisałam komentarz pod twoim wykresów a stronę dalej widzę że wróciłas na forum.

Mi ostatnio czasu brak i nadrabiam wszystko wieczorem. Jesteśmy pochłonieci urządzaniem domu. Trzeba go jak najszybciej zrobić i się wprowadzic przed porodem. Dlatego panicznie się boję przedwczesnego porodu i pewnie jak na złość urodze wcześniej zanim zdążymy ogarnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 07:10

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 - też tak mam z gazowanym, ostatnio musiałam sobie kupić po puszeczce sprita i pepsi "na czarną godzinę" :D
    A od kawy mnie odrzuciło od razu na początku ciąży, teraz pijam sporadycznie, zazwyczaj w kawiarni z koleżanką, nie ciągnie mnie za bardzo (a byłam 100% kawoszem).

Bomblica, Agus3004 - ciesze się, że wszystko ok z Waszymi Maluszkami :)

Ansad - śliczne zdjęcie Dzidziusia! :)

Beatas - możesz podjechać do dowolnej przychodni i złożyć deklarację tylko na położną. Także warto popytać, która jest solidna i się na nią zdecydować :)

Kourtney - ja też mam takiego stracha, bo nas przeprowadzka i wykańczanie mieszkania od zera czeka dopiero w marcu. Ale wszyscy mnie pocieszają, że powoli, powoli i nam się uda, a ja mam nie robić NIC i święto. Nie martw się!

Ruchy też czuję zazwyczaj pod pępkiem (np. teraz:D ), ale zdarza się wyżej też i po bokach. Moja przyjaciółka cały czas mówiła, że Mała ją kopie centralnie w piczkę no i w końcu okazało się, że jednak ma za krótką szyjkę, ale ona zdecydowanie nisko miała te kopniaki.

Też tak macie, że po dłuższym spacerze (np. ja dziś po łażeniu po sklepach) cały brzuch Wam ciąży i jest mega spęty i twardy?

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spiety jak za dlugo siedzę, to teraz mnie wystraszyłas jajko bo ja tez czuje az tam kopniaki, a ginek nic nie mówił ze mam krótka czy coś. Wiem tylko ze mam nisko łożysko na przedniej ścianie i narazie na ostatniej wizycie sie nie podniosło.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica ale wiercipietka ta Twoja Dzidzia :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja mam spiety jak za dlugo siedzę, to teraz mnie wystraszyłas jajko bo ja tez czuje az tam kopniaki, a ginek nic nie mówił ze mam krótka czy coś. Wiem tylko ze mam nisko łożysko na przedniej ścianie i narazie na ostatniej wizycie sie nie podniosło.

Nie no nie chciałam siać paniki - Twój gin wie najlepiej :) Choć ja też mam takie schizy ("Hm, przedwczoraj miałam dobrą szyjkę, ale może dziś już jest któtka - kto wie?" :D ). Mi pomaga magnez na te spięcia (3xdziennie Magne B6) i Magda (ta koleżanka) też sobie załatwiła 3 dni w szpitalu na kroplówkę magnezową. A ona to w ogóle rzadko ma lekarza, bo lata specjalnie z Anglii do Pl. Ale nic na tą szyjkę nie ma zalecone więcej - tylko zakaz współżycia.

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko :) Wizyta niedługo to dopytam juz wszystkiego co tam ze mną. Chyba zenta idzie tak prądem ze az tam czujemi mi sie wydaje haha

Ja mam magnez 2 raz po 2 tabsy przepisany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 23:22

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że też macie urzadzanie domu na głowie.. Ja tez strasznie się boję, że nie zdążymy.. Ale choćbym miała mieć tylko kuchnię i łazienkę to się przeprowadzam:D

Dzięki za info, podjade tutaj do przychodni i popytam jak jest..

Ja też mam zazwyczaj nisko kopniaki, ale i wyżej sie zdarzają:) Wczoraj mnie strasznie bolało między nogami:/
    I też jak się przemecze to mi twardnieje brzuch!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wszystkie prosze o trzymanie kciuków za dzisiaj!:)

Kourtney, Kaja, kuleczka777, miluszka, Mili_Vanilli, Angela85, Lila2703, kirys, Agabtm, evus, beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj! :)

miluszka, madziak2202, jakka, smerfetkaa, Melissa84 lubią tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Einin! :) czystej przyjemności życzę!

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    A teraz wszystkie prosze o trzymanie kciuków za dzisiaj!:)

Będzie dobrze !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi urzadzanie mieszkania spedza sen z powiek. Tyle tylko ze ja swoje odbieram dopiero w czerwcu eh z porodowki po klucze do mieszkania

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piateczek :-)

Ale napisaliście ze nie wiem kiedy nadrobie !!!!
    Wczoraj jak ogarnelam dom to o 13 usiadłam i chcialam poczytać i pisac z wami ,ale mój artysta wstał i moje wolne se poszło w zapomnienie :-/ a o 22 już rylam nosem o kołdrę ;-)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Mi urzadzanie mieszkania spedza sen z powiek. Tyle tylko ze ja swoje odbieram dopiero w czerwcu eh z porodowki po klucze do mieszkania

No to trochę pracy będzie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż mój artysta wstał :-)
    Tak więc udanych wizyt !!!!! Do mojej jeszcze ponad 12 dni
    Do później

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    No to trochę pracy będzie :-)
    Oj bedzie. Ciekawe jak z 2 dzieci to ogarne

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się z laboratorium po wypiciu eliksiru z glukozy, przeżyłam :-) a teraz siedzę i mogę Was w końcu nadrobić po kilku dniach bez forum (szycie kocyków dla Ignasia zupełnie oerwało mnie od rzeczywistości ) później będę się chwalić :-D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące, ja też mam dziś połówkowe, na 18:30 :-) nie mogę się doczekać a z drugiej strony noc nieprzespana z nerwów czy wszystko będzie w porządku no i jeszcze przeżywałam tę dzisiejszą nieszczęsną glukozę :-/

mmarzenak, Helenucha Klucha, kirys, dais, evus, beatas lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    Nas czeka tylko odświeżenie ścian i małe przemeblowanie w sypialni a ja mam dość na samą myśl :P pamietam jakie urządzanie się oprócz tego, że jest męczące to potrafi być upierdliwe! Takze trzymam kciuki i zeby się nam włączył syndrom wicia gniazda coby mieć dużo energii :)

Wizytującym dzisiaj zazdroszczę podglądania brzuszkowych lokatorów! Czekamy na relacje z wizyt:)

miluszka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ