Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati_89 wrote:Mały zielony plusik a ja nawet na niego nie spojrzałam hehe
A tam wszystko pisze
No z poprzedniego miałam wypłatę 21 i 22 była poczta. Teraz będzie już na konto ale jeszcze nie pisze kiedy :)jest tylko data decyzji
Dziewczyny ZUS ma termin na wypłatę zasiłku 30 dni od otrzymania kompletu dokumentów (to na początku), a potem od otrzymania kolejnych zwolnień. Tak jest w przypadku pracowników, nie wiem jak osoby prowadzące działalność.
Pati ja też tak mam, że najpierw w zasiłkach wpisują datę decyzji, za jakie dni zasiłek, a potem, parę dni przed wypłatą dopisują datę wypłaty.
Ostatnio zwolnienie zaniosłam 15.01. do pracy, to był piątek, więc wysłały do ZUS pewnie w pn, spodziewam się wypłaty z ZUS około 20-go. Lepiej podać w ZUS konto, bo wtedy wypłata jest punktualnie.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Ja nie piję kawy od maja zeszłego roku i jestem z tego dumna, bo to był mój wybór, zrobiłam sobie taki detoks
Zamiast kawy piłam herbatę zieloną, kilka dziennie, ale w ciąży piję zieloną czasem, czasem czarną słabą, w herbaciarni polecono mi tą rooibos, kupiłam z żurawiną, bo bardziej mi zapach pasował i teraz stoi i czeka na lepsze czasy
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Rzucilam kawe w 7 tygodniu ciazy i ciesze sie ze udalo mi sie odzwyczaic bo pijalam 2-3 kawy 0,5 litra i to nie az takie slabe, na szczescie z mlekiem.
Agus i Magda gratuluje udanych wizytSmerfetka trzymam kciuki za Ciebie jutro
Tez jestem maniaczka serialowa, wole amerykanskie seriale niz polskie,ale jest jeden ktory mnie wciagnal- Signielka
Melissa84, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:https://ciazowomi.wordpress.com/2013/08/28/6-miesiac-ciazy-czyli-przyjmeny-czas/ fajny tekst znalazłam
Pamietajcie ze jak jestescie u kogos zatrudnione to pierwsze 33 dni zwolnienia placi pracodawca
O kurczę, tata może usłyszeć bicie serduszka przez brzuch? Będziemy dziś testować - do skutku! -
zamówiłam sobie taki leżaczek bujaczek, jest fajny bo może w dzień robić za łóżeczko, bo chyba jako jedyny leżaczek da się na płasko rozłożyć. Teraz jest akurat super promocja w empiku ( taniej niż na allegro i gdziekolwiek w sieci, ja zapłaciłam punktami payback, więc już w ogóle mi się opłacało)
http://www.empik.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg-tiny-love,p1103234871,dziecko-p
Zważywszy, że ten model chodzi używany po 300zł to się opłaca, tym bardziej że przesyłka gratis.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:08
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
beatas wrote:Na działalności pierwsza wypłata jest do 30 dni od zapłaty ostatniej składki, a kolejne tak jak przy pracowniczym:) przynajmniej Pani w ZUS tak twierdzi:)Adaś ur. 07.05.2016
-
Ja nigdy kawy nie pilam jak bylam spiaca czy zmeczona to raczej wolalam redbulle itp
Agus, Magda gratuluje udanej wizyty
Kirys ja pijam zielona herbate i tez jakies owocowe czasem czarna odstawilam bo zawiera jakies tam ilosci kofeiny :p
Magda81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do was pytanie ktore nie daje mi spokoju. Gdzie najwiecej czujecie ruchy? Macie tak jak ja ze ponizej pempka? Mam czasmi wrazenie ze gdzies nisko je czuje blizej spojenia lonowego... Mam schize czy nie za nisko? Moze szyjke mam nisko? Sama nie wiem... Juz panikuje
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Aneczka tez mialam tak nisko ruchy na usg dzidzia mnie tam nozka kopala po prostu nie mam problemow z szyjka albo lozyskiem takze skoro lekarz niczego nie mowi to to raczej nic groznego.
A kiedy wizytujesz? -
nick nieaktualny
-
Moj maly zazwyczaj kopie gdzies powyzej spojenia lonowego, czyli bardzo nisko. Na USG mial wlasnie tam nozki, wiec mnie to nie stresuje
Jeden dzien kopal gdzies pod zoladkiem, wiec wtedy chyba sie obrocil, ale nastepnego dnia juz znow nisko, tak jakby wewnatrz.