X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję oliwką Hipp i czystym olejkiem migdałowym :) I też czasem Medidermem (ok. 7 zł w aptece) - moja dermatolog mi powiedziała, że nie ma co inwestować w drogie kremy, Mediderm jest do tego super.

Moni15382, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuję Was od dawna ale jakoś nie miałam okazji sie udzielić. Jestem ze śląska i termin mam na 6.06.2016 bedzie synus ;-) to moja pierwsza ciaza. Mam tez pytanie do kuleczki bo zapisalam sie tez do grupy na fb ale dzis zauwazylam ze mnie tam juz nie ma i chciałam zapytac czy moze usuwalas kogos? Apropo wozkow akurat nam wozek kupuja tescie i na poczatku bardzo podobal mi sie bebetto silvia ale jednak teraz zdecydowana jestem na bebetto torino.

Magda34 lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o smarowanie to smaruje sie kremem na rozstepy babydream z rosmana

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pazur :)Ja też ze Śląska :)Ile masz lat ?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• fairy_tale Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, dziewczyny, w tej całej historii smutne jest też to, że teraz to Wy się tłumaczycie ze swojej sytuacji rodzinnej i materialnej, z podróży czy droższych akcesoriów. A to nie Wy powinnyście czuć się winne.

Przecież to nie ma znaczenia, czy kupujemy ciuszki w lumpeksie, czy w Zarze. Ja równie chętnie oglądam ubranka kupione za 5 zł za kilogram, jak i wózki za 6 tysięcy zł. Ważne, żeby nikt nie kreował sobie idealnego życia niezgodnego z rzeczywistością :)

Repose, Helen lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26 lat w tym roku bede miala ;-)

Magda34 lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dawno mnie nie tu nie było, chyba z mc niecały. Trochę nadrobiłam,jakieś 20 stron ostatnich.
    Przyznam, ze jakoś się nie udzielam, bo ciągle się martwię ciążą. Jak to jest, że ciągle mnie boli brzuch, coś kłuje u dołu, ciągnie podbrzusze ku dołowi. Nie wiem co jest normalne a co nie, no ale pierwsza ciąża dużo po 30-tce, to też robi swoje. Ma wrazenie, że brzuch jest ciągle napięty.
    W piątek wróciłam ze szpitala, byłam tydzień z powodu bólów podbrzusza i napięcia brzucha. Teraz lezenie i leki.
    Zazdroszczę Wam, ze możecie biegać po sklepach i kupować ciuszki dla maluszka. Ja się wstrzymam teraz, bo bardzo się wystraszyłam (przyjęli mnie ze względu jak wpisali poronienie zagrazajace).

Kochane powiedzcie, czy wy też macie bóle podbrzusza? Dzis pol nocy bol od pepka w lewo i az promieniowanie na kręgosłup.
    Mój dzidziuś też nie jest ruchliwy, w szpitalu badali mi tętno, wszytsko super, ale ruchów nie czuję, no może dwa razy dziennie góra.Ale też się zastanawiam czy ruchy można czuc jednocześnie nisko, parę cm pod pępkiem a po chwili na wysokości pepka. No teraz to się wszystkim martwię.

Trochę się pożaliłam, ale przynajmniej mi ulżyło. :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka teraz zobaczyłam dopiero, że tylko 3 dni nas różnią (wiek ciązy :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:51

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Amy88 Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja czuję kopniaki w różnym miejscy i jak się okazało na ostatnim usg to czasem nie jest noga tylko rączka także możliwe ze czujesz w różnych miejscach ☺

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez smaruje biooilem nowe mi sie nie zrobily jak narazie stare troche jakby pojasnialy . À le narazie przybralam 4kg wiec zobacze czy jak przytyje wiecej to nic sie nie zmieni ;)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samego poczatku moja ciaza jest zagrozona nawet bylam w szpitalu z plamieniami. Teraz nadal ciaza wysokiego ryzyka, mialam robione badania prenatalne po czym wyszlo ze zd 1:399 zrobilam amniopunkcje po ktorej zd zostal wykluczony ale zostala wykryta inna choroba genetyczna odziedziczona po mnie lub po mezu ale nie oznacza to ze u dziecka beda wystepowac lub zostana stwierdzone wady rozwojowe. Czekamy na jeszcze jedne wyniki z tych wod plodowych i wtedy lekarz prowadzacy zdecyduje czy kierowac mnie i meza do genetyka

iv096iye6kaq8l5v.png
  • fairy_tale Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33, ja też czuję różne pobolewania w podbrzuszu, czasami po bokach, czasami bliżej środka. Twardnienia brzucha zdarzały mi się kilka tygodni temu, teraz biorę Nospę 2 razy dziennie i jest lepiej. Dobrze, że jesteś na bieżąco pod opieką lekarzy.

Co do ruchów dziecka to niekiedy zdarza mi się odczuwać je dokładnie tak, jak opisujesz - najpierw tuż pod pępkiem, a chwilę później w dole brzucha lub w ogóle gdzieś "wewnątrz".

9ewns65gxjq3gces.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur tak był przegląd grupy, ale nie kojarzę nicka Twojego

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ansad ja te gule najpierw czuje a potem widzę i czuje ból może nie jak okresowy bo to zawsze były regularne skurcze. A jak się zaprze na pecherzu to mam wrażenie że nie zdaze do toalety a potem wysikac sie nie mogę bo mi zatyka ujście hehe :)
    Ja własnie też najpierw czuję ból potem macam się oo brzuchu i wyczuwam gulkę twardą w jednym miejscu. A wtedy kiedy brzuch jest cały twardy to nie czuję bólu. O ile wcześniej te twarde gulki zdarzały się co kilka dni tak od soboty codziennie, a akurat w porównaniu z kopniakami nie jest to przyjemne. Jednak jak zmienię pozycję to maluch z regóły też całe szczęście

Adaś ur. 07.05.2016
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na półce stoi Ziaja na rozstępy, ale żebym jej często używała to nie powiem :P na brzuchu na razie nic nie mam, a z rozstępami na udach już się dawno zaprzyjaźniłam.

Blondi... lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Repose Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur troche przerazajacy termin 6.06.2016 jakby nie patrzec 666 ;)
    Nie no zartuje oczywiscie :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Joana33 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bólami to jest tak, że one są cały czas niemal, wystarczy,że dłużej pochodzę po mieszkaniu. Teraz mam i Mg i Nospę i Duphaston. Czasem mam wrażenie,że to małe skurcze połączone z bólem.
    W szpitalu powiedzieli,by nie lekceważyć twardnienia brzucha, bo może dziać się coś z szyjką. Także jak mnie znów weźmie coś, to pakuję torbę i znów pojadę na IP. Lepsze to, niż w domu się martwić - i to mówię ja - osoba, która na widok szpitala się trzęsie :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mi mowia ze fajna data, ale zobaczymy kiefy maly zechce przyjsc na swiat ;-) kuleczka zaprosilam Cie do przyjaciolek napisze Ci na priv jak sie nazywam na fb powinnas skojarzyc

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje ze urodzisz kilka dni przed lub po terminie :) :p

Pisalas juz wczesniej z nami? :) ,bo jesli tak to mi umknelo.. przepraszam :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalam wczesniej ale czytam juz chyba od listopada i czasem naprawdę cieżko Was nadrobić ;-)

iv096iye6kaq8l5v.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ