X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie dzis myslalam jakie to dziwne jest, ze maluchy tak fikaja w brzuchu. Tyle kopia, wierzgala i wszystko potrafia a potem jak sie rodza to sa takie male, bezbronne i glownie leza bez ruchu.
    Patrycjusz tak lepiej, ja nie kupowalam nawet.
    Repose ja jestem w wiekszosci na diecie (bez kilku odstepstw jak mcflurry i dzisiejszy lod wloski) a i tak waga mi zaczela ostatnio rosnac w tempie zabojczym. Teraz chyba taki okres ciazy, wiec sie nie martw.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais wlasnie myslalam ze taki skok bedzie w 3 trymestrze a to dopiero drugi..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais chyba taki okres teraz mamy tycia na maxa ;);)
    Tak teraz jak go Rogalem otocze w łóżku to może poczuje się bezpieczniej i będziemy spać dłużej bo wstajemy max 8 a gdzie czasy gdy spaliśmy do 11 to było latem Hmmyyyy.
    My dzisiaj byliśmy na zakupach i kupiłam 2 pary spodni dresowych co prawda nie ciążowych ale mega wygodnych ;)

dais, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te kapturki kupię ale z racji tego ze nie mam książkowych brodawek i obawiam się mogę mieć problem. Ale nastawienie na kp mam więc wierzę że się uda :) nawet jakby się kapturki miały nie przydać ale wolę J mieć już w szpitalu :)

A co.do.figury to ja do wesela schudłam 10 kg z 64 do 54. Ale po weselu to wakacje to parapetowki, to święta. Ale zdjęcia mam więc będzie motywacja na po ciąży :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Respose nie byłam z żadnym francuzem :P
    w rodzinie mamy jednego francuza od jakiegos czasu i jestem we Francji 2-3 razy do roku i widze jak sobie zartują. Bardzo lubie jezdzic tam, czuc ten relaks,nikt nie goni za kasą jak tu w Polsce ani sie niczym nie przejmuje, wazne jest aby dobrze zjesc i wypic dobre wino, wszystko inne..materialne jest nieistotne i to sobie w nich cenie, ten luz.
    co do Nelus ciekawe jak sie trzyma, ma ktoś z nią kontakt?
    skoki wagi mialam po 20tygdniu, teraz mi sie unormowało na szczescie...ale pewnie jak dzidzia bardziej urosnie to znowu +kg na wadze :).
    kochane brzuszki zaraz wam urosną, ja zauwazylam ze po 23/24 to idzie niezle do przodu.
    Paula mam tak jak ty, muszę byc aktywna bo inaczej wariuję i bym nie dała rady chyba psychicznie jakby mi zakazali cwiczen.

ps.wszystkie macie piekne brzuszki :)
    milej nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 23:50

Paula222, Repose lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen super, że mnie rozumiesz z tymi ćwiczeniami :)

Co do francuzów, ja pracuję w francuskiej firmie... CIężko wy haczyć jakiegoś przystojniaka haha :D odwala mi od tych hormonów ;)

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki ile kroć piszę Tu z zapytaniem żadna mi nie odpisze . Kurczę mam wrażenie że pisze coś nie tak? piszę bo potrzebuję też z tej strony wsparcia . Dostaję jedną odpowiedź zazwyczaj a na pytaniu i na odpowiedzi od Was Mi bardzo zależy bo większość z Was ma doświadczenie którego Ja sama jeszcze nie mam .Jest Mi przykro dużo się bardzo zmieniło na forum. i planuje przez to również się wypisać . Także Życzę,rosnących brzuszków zdrowwych maluszków i wspaniałych kolejnych miesięcy ciąży . :)

Cytrynka
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    kobietki ile kroć piszę Tu z zapytaniem żadna mi nie odpisze . Kurczę mam wrażenie że pisze coś nie tak? piszę bo potrzebuję też z tej strony wsparcia . Dostaję jedną odpowiedź zazwyczaj a na pytaniu i na odpowiedzi od Was Mi bardzo zależy bo większość z Was ma doświadczenie którego Ja sama jeszcze nie mam .Jest Mi przykro dużo się bardzo zmieniło na forum. i planuje przez to również się wypisać . Także Życzę,rosnących brzuszków zdrowwych maluszków i wspaniałych kolejnych miesięcy ciąży . :)

nie przejmuj się! za dużo tu się dzieje i czasami nie zawsze uda się odpisać na wszystko :) trochę tu ucichło po aferze z Kourtney.
    Pozdrawiam!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;-) jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle nadrabiania jestem zdziwiona bo to weekend ;-) Wszystkie macie sliczne brzuszki!!

iv096iye6kaq8l5v.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :) ale macie śliczne brzuszki :)
    Ja jestem z siebie dumna bo od jakiś 2 tyg staram sie uważać na to co jem i przytylam tylko pol kilo. Wiec mam na plusie 10,5 kg
    Co do ćwiczeń po porodzie jesli czas pozwoli wroce do ćwiczeń z MelB, bardzo lubie jej serie na posladki do tego ona sama tym co mowi mnie motywuje.
    Malacytrynka nie uciekaj znowu, daj nam szanse :) przyznam szczerze ze widzialam twojego ostatniego posta ale jek zobaczylam nazwe 4D Hd Live to sobie pomyslalam "o kurcze co to za nowości" nie mam na ten temat zadnej wiedzy to siedze cicho. Ja osobiscie chodze tylko do mojej gin ktora ma usg 2d i postanowilam z moim R ze dodatkowe wydawanie kasy na lepsza jakosc sprzet nie jest nam potrzebne bo wszystko z dzidzia jest wporzadku. Jak bedziem miec jakies watpliwosci to wtedy pojdziemy na 3d.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

malacytrynka - przecież odpisałam...niestety nie mam wiedzy na ten temat

w końcu wczoraj zamówiłam też poduchę do spania, może pomoże na moje ciągle bolące plecy:(((
    nie zamówiłam tylko tej firmowej motherhood a inną, jestem ciekawa czy się sprawdzi

jeszcze pytanko mam do Was, wczoraj rozglądałam się za ciuszkami dla małej i oglądałam świetne czapeczki w smyku, tylko nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć? jakieś rady w tym temacie?
    wogóle to nie wiem co mieć na wyjście ze szpitala do ubrania dla niej...doradzicie coś?

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:

jeszcze pytanko mam do Was, wczoraj rozglądałam się za ciuszkami dla małej i oglądałam świetne czapeczki w smyku, tylko nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć? jakieś rady w tym temacie?
    wogóle to nie wiem co mieć na wyjście ze szpitala do ubrania dla niej...doradzicie coś?

Ja mam na razie dwie zwykle bawelniane czapeczki i jest na nich rozmiar 0-3m no to chyba beda odpowiednie :) a na wyjscie ze szpitala jakis komplecik w zaleznosci od pogody - tego sie raczej nie przewidzi.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala cytrynka, ja bylam na pierwszym genetycznym niby na 4D Hd Live, ale lekarka przelaczyla może na 10 sekund, bylam bardzo niezadowolona... W dodatku zapłaciłam za to 250zl, a ona zle podala plec i zle zmierzyła przepływy.. Po prostu dzidzia byla za mala (jestem tydzień do tylu i to byl 11t)... Poszlam jeszcze raz na zwykle.. Moj lekarz czasem włącza, ale to w celach medycznych i tez tylko na chwilkę:) w necie filmiki sa super, wiec ja bym skorzystała:)

Moni, ja w smyku brałam najmniejsze:P chyba 36-38, sprawdzę dokładnie jak wstane:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :)

Moni czapeczki brać te najmniejszy rozmiar :) Mi w sumie się w ogóle nie przydały bo jak rodziłam Franka były upały ciekawe jak teraz wyjdzie :) A co do ciuszków do szpitala, to na pewno jakieś body, pół śpoochy i pajacyki, np po 2-3 szt. Z resztą jak jest możliwość zawsze tatuś może dowieść :) Aby do porodu nie jechać z 3 torbami :D

malacytrynka nie odpisałam bo po prostu nie mam pojęcia co to za usg, dla mnie 3d to już nowość a to o którym ty piszesz nie mam pojęcia czy się opłaca czy nie

madziak noo gratulacje :) Skutecznie zatrzymałaś przyrost :) A co ograniczyłaś?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za rady:)

beatas widzisz a ja 42 oglądałam, byłyby za duże chyba, muszę jeszcze raz pojechać i kupić coś w końcu bo teraz wchodzą te wiosenne kolekcje i jest duży wybór:)

w moim szpitalu maluszki ubierają w swoje ciuszki, dopiero na wyjście trzeba swoje mieć, to przyszykuje różne opcje i mężulo przywiezie, ciekawe jestem jaka pogoda będzie w czerwcu

Angela85 lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

• dais Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malacytrynka nie odpisalam bo pisalam na ten temat jakies 2 tygodnie temu. Czytalam artykulu ktore mowia o mozliwej szkodliwosci 4D i 3D na dziecko, bo za bardzo nagrzewa tkanki. Chwilowe nie jest niebezpieczne, ale taki 20 minutowy filmik juz podobno moze byc i gdzies nawet laczyli to z wystapieniem bialaczki, wiec ja rezygnuje. Mozliwe, ze zgodze sie aby na kilka sekund wlaczyli 3D, ale nie bede ryzykowala zdrowia maluszka bo buzki sie naogladam jeszcze po porodzie :)
    Sporo tematow tutaj sie pojawia, wiec nie zawsze odpisujemy na wszystko, ciezko pamietac o wszystkim co sie chcialo napisac po przeczytaniu 4 lub wiecej stron.

Madziak to spoko, ze Ci spowolnil wzrost. U mnie ostatnio prze do przodu, ale zobaczymy bo wciaz jestem na minimalnej przyrostu w tym okresie, wiec moze nie bedzie tak zle. Kilka sztuk ciuszkow wystarczy, bo w wielu szpitalach nawet uzywaja wlasnych i ma sie tylko swoje na wyjscie. Maz bedzie przy was to dowiezie gdyby co :)

Moni ja mam pelno czapeczek, bo dostalam sporo promocyjnych, po kims etc a prawie nie uzywalam ich. Rozmiary to 0-3 na start i mozesz wziac jedna 3-6 jesli chcesz uzywac po kapieli w domu.

Ja mialam power na cwiczenia az do bolow brzucha teraz mam jakas blokade. Szczegolnie ze lekarz powiedzial, ze moge cwiczyc ale jest szansa, ze przy pewnych pozycjach moj kamien sie przesunie i moge dostac ataku na nowo. Dzisiaj ide pierwszy raz na pilates po 3 tygodniach przerwy i mam nadzieje, ze nie bedzie problemow.

Moni15382, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malacytrynka ja sie na tym nie znam temu nie odpisalam..

Helen masz racje co do nich :p ale wigilia przeciagajaca sie do 3 rano mnie dobila w tym roku i tylko sie modlilam zeby juz byl koniec :ppp

Paula kochanie zawsze mozecie wpasc mnie odwiedzic po porodzie i ,,powyhaczac,, francuzow w srodowisku naturalnym moze latwiej pojdzie ;D :p

Madziak gratuluje zastoju wagi oby tak dalej teraz :)

Moni mnie juz plecy nie bola odkad zaczelam cwiczyc czyt. 2 dni :)) a co do ubranka to zobaczymy jaka bedzie pogoda :)

Andzia jak juz raz sie udalo zrzucic to po ciazy tez dasz rade ^^

Andzia SM, Paula222 lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Skoro mój młody tak fika w brzuchu co to będzie jak się z tamtąd wydostanie dziś kupiłam kojec z matherhood w promocyjnej cenie już nie mogę się doczekać pierwszej nocki z moim Rogalem ;);)
    Gdzie jest ta promocja? :)

Dais, dobrze, że o tym piszesz, nie wiedziałam że 4D może szkodzić. Ja też miałam na parenaście sekund, żeby tylko fotkę trzasnąć. Ale uznałam, że tak ma być więc się nie dopominałam o więcej :)

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose to Ty mnie uświadom proszę co ja mam ćwiczyć, bo już czuję bezsilność normalnie, nawet po krótkim spacerze tak boli że nic zrobić nie mogę:(
    chwilę w kuchni postoję też boli..i to głównie z prawej strony

do tego mam cały czas nisko łożysko i niby mam nie mieć za dużego wysiłku...

a co do czapeczek to bym problemu nie miała jak by pisało 0-3 czy 3-6, a tam akurat obwody główki były i stąd moja konsternacja:))))

f2wlx1hp5he3saaa.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w te deszczowa niedziele ;)
    Monika ile dałaś za poduche??
    Ja dzisiaj po pierwszej nocy z moim Rogalem i było ciekawie nawet wygodnie tylko ciężko wygrzebac się z niej na siku w nocy ale to pewnie kwestia wprawy ;);)
    Ja tez nie mam pojęcia co do usg 3,4,5 d ;)

Helen lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ