Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie miałabym serca do czekania aż dziecko się wypłacze. Biedaczek potrzebowałby mnie a ja miałabym mu nie pomoc 🙈 mogę sobie na to wszystko narzekać ale to nie będzie trwać wiecznie. Zanim się obejrzę to on nie będzie mnie potrzebował. Niebawem usłyszę pierwsze „ja siam”, później „wyjdź z mojego pokoju i nie zapomnij zamknąć drzwi” 🙈🤣
-
Dzięki Chaos za info. Też myślę,że nie może. Mąż dostał zwolnienie, o teście lekarz nie wspomniał.
Zoe, jestem tego samego zdania. Zwłaszcza takie maluszki. One sygnalizują potrzeby, co innego taki bardziej świadomy 2 latek, bo takie bestie już potrafią płaczem terroryzować
A moja malutka już czasem nie chce się przytulać. Czas mija za szybko. -
Moja wyje po kąpieli. Najgłośniejszy moment w ciągu dnia jak się zorientuje że już nie jest w wannie. Zawiniętej et ręcznik już jej się powoli zbiera, im bardziej jest ubrana, tym bardziej szlocha.
My ją myjemy trochę na dziko, w dużej wannie, stary trzyma jej głowę, ja prysznicuję, a ona się cieszy.
-
Za każdym razem testujemy co innego szukając co sprawiłoby żeby kąpiel była przyjemna. Dzisiaj pierwszy raz bez wrzasku. Kąpałam go w brodziku w łazience, mamy taki wysoki na 90cm i służy jako mała wanna. Na brzuszku, więc pływał jak żabka. Kiedyś też już tego próbowaliśmy ale nie w łazience. Oglądał wszystko i zajął się gapieniem na nowe widoki. Po kąpaniu zrobiłam mu masażyk plecków olejkiem ze słodkich migdałów, do tego cyc i śpi. Zobaczymy czy to jednorazowy incydent.
-
My po basenie
byliśmy najmłodsi bo pozostałe dzieciaki to już takie konkretne xD
Ech najgorsze w tej szatni przebieranie, ubieranie itp..
O dziwo bardzo mu sie to kąpanie podobało bo nie płakał jakoś bardzo. Czasami pojojczył ;pLilak lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dzoewczyny, z tym odzwyczajaniem, to czasem moze byc tak, ze dziecko nas zaskoczy i samo sie odzwyczai... oczywiacie nie kazde, nie zawsze, no ale tego dowiemy sie po fakcie...
Ja Mie bujalam do usypiania i bardzo dlugo musiala byc otulana... poprostu tego potrzebowala...
Najpierw zasypiala bujana po wypiciu mleka (czy to piers, czy butelka), wiec siedzialam i bujalam, z czasem wystarczylo, ze po wypiciu mleka tylko siedzialam z nia na, trzymajac w ramionach jak do bujania i ona po chwili zasypiala, pozniej po mleku wystarczylo polozyc ja do lozeczka, polozyc sie samej obok i trzymac ja przez szczebelki za rączkę, wtedy tez zeezygnowala z mleka przed snem... a teraz zasypia sama, wyatarczy zostawic otwarte drzwi, szparki dwa rzadki w roletach zewnetrznych i mowie, ze zaraz przyjde zobaczyc, czy wszystko ok, czaswm chce, zwby jej misia z projektorem gwiazd wlaczyc i mis ma rozne opcje, najczwaciwj korzystamy z odglosow natury lub melodii kolysanek... jak zasnie to tylko wylaczam misia, zaslaniam rolete do konca i zamykam drzwi...
No a w wieku naszych maluchow potrafilam siedziec z nia 2h bujajac nim zasnela..
Wiec Nathanka tez bujam, niech ma chlopak cos od zycia... no mysle, ze najpozniej jak zacznie randkowac, to bujanie sie skonczy... wtedy niech go dziewczyna buja_agrafka_, Bajka111, Sumireguska lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nie wiem kto pisał wczoraj o kryzysie w spaniu, ale u nas dzisiaj pierwsza masakryczna noc. Zawsze Sonia ten pierwszy sen na noc ma po 5-7 h (kiedyś pisałam o rekordzie 9 godzin
) potem zasypia na 3 godziny i już się robi nad ranem i wtedy co 2 h.
A dzisiaj w nocy co bite 2 godziny sie budziła pierwszy raz. Akurat jak jestem chora - od przedwczoraj boli mnie gardło i wolałam jak najmniej styczności z nią mieć. To jak na złość jakiś regres. Mam nadzieję, ze to tylko dzisiaj, bo nie widzi mi się wstawać 4 razy w nocy
Sumi ja właśnie się chciałam zapisać na zajęcia na basen dla dzieci w wieku 3-6 miesięcy. Wystartowały w poniedziałek (czyli tydzieć przed skończeniem 3 mies), ale się w końcu bałam, że te wody w basenach nie są takie ciepłe i zdecydowałam, że się w grudniu zapiszemy na grupę już 6-9 mies. Ale widzę, że nie ma się czego bać i dzieci lubią wodę mimo, że nie jest taka fajna jak w kąpieli ? -
Sumi u nas odstęp był równo 4 tygodnie między rota. Ale to już druga dawka i mamy z głowy.
Teraz tylko 2 tyg ulewania i rzadkich kup :p
W nocy bolał go brzuszek i raz wystąpił tak zwany cichy płacz, prawie serce mi pękło. Ale już od rana jest okej👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumi a Mały był w samym pampersie na tym basenie?
Bo my też się zastanawiamy.
Myślę, czy to nie pomogłoby w tych naszych napięciach mięśniowych.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Kasia, nie ma sie czego bac
ja chodzilam z corka od ok 4 miesiaca i prawie do roku co tydzien bylysmy na zajeciach
Nathan tez jest juz zapisany, czekamy na otwarcie nowej grupy lub az ze starej siw ktos wykruszy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja chodziłam ze starszą jak miała 2-3 miesiące. Dziewczyny z Gdańska, polecam basen w Alchemii. Tam jest mały basenik w osobnym małym pomieszczeniu. Jest ponad 30 st tam i woda cieplutka. Na suficie i ścianach kolorowe rybki. Iga, na co dzień rozdarciuch, wytrzymywala te 45 min i była tak szczęśliwa,że nie da się opisać. I po zajęciach potrafiła spać 2 godziny❤️❤️ najgorsze chwile były w szatni, ale dało się ogarnąć. A na basenie często byliśmy jedynymi ludźmi.
Wydaje mi się,że na problemy napięciowe jak najbardziej ok. -
To mnie przekonałyście, dzięki
Sprawdzę czy nadal się można dopisać.
a czy któraś z Was boryka się dalej z prukaniem nad ranem? W sensie Wasz dzieć
My chyba tak mamy od zawsze... czy bierzemy leki czy nie bierzemy robi się jakaś 4-5 rano i Sonia puszcza bączki. I to trwa od 0,5 do 1,5 h - zalezy kiedy ją to rozbudzi, bo zwykle śpi lub próbuje spać. I nie wiem kiedy to mija i czy można jakoś pomóc. Widac po niej, że dalej chce spać, nawet oczek nie otwiera, ale brzuszek jej doskwiera i w końcu się budzi z płaczem i muszę lulać na rękach.
-
Mala_syrenka wrote:Ja chodziłam ze starszą jak miała 2-3 miesiące. Dziewczyny z Gdańska, polecam basen w Alchemii. Tam jest mały basenik w osobnym małym pomieszczeniu. Jest ponad 30 st tam i woda cieplutka. Na suficie i ścianach kolorowe rybki. Iga, na co dzień rozdarciuch, wytrzymywala te 45 min i była tak szczęśliwa,że nie da się opisać. I po zajęciach potrafiła spać 2 godziny❤️❤️ najgorsze chwile były w szatni, ale dało się ogarnąć. A na basenie często byliśmy jedynymi ludźmi.
Wydaje mi się,że na problemy napięciowe jak najbardziej ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 10:22
-
Tak, na takich zajeciach to woda w basenie ma ok 34 stopnie wiec naprawde przyjemna!
Mia byla w samej pieluszce (my akurat zazwyczaj korzystalysmy z wielorazowych na basen) bo stroj w razie dwojki ciezko byloby ogarnac, nie mowiac juz o zakladaniu jak byla mala i buntownicza w tym temacie...
W szatni to na zajecia ja jechalam juz w stroju pod ubraniami wiec bylo szybciej, a po zajeciach bywalo roznie😂 ale normalnie przewijaki caly rzad byly w szatni kazdej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700