Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Espoir dokładnie. Ja też drugi raz z włosami sajgon, no cóż. Minie. 🤷♀️ Z tym że ja i tak chodzę non stop w koku, więc nie znajduję ich wszędzie za to. 😄
Mała syrenka, Sumi i wszystkie które macie złe doświadczenia z "radami" innych. Chrzanić to! Nigdy tego nie zrozumiem. Czasem człowiek chce się wygadać, żeby tylko "zostać poojojanym". Niby tylko tyle, a widać takie trudne dla niektórych. Trzymajcie się. ❤
Dziewczyny ratujcie błagam. Od dwóch dni siedzę w tych spacerówkach i dostaję korby, serio.
Mam na liście ten britac motion 4 plus, kinderkrafta grand lx i kinderkrafta all road. Ale każdy ma "coś". Błagam podpowiedzcie jeszcze jakieś fajne spacerówki! -
Ty Cierpliwa faktycznie u Was zero zapasu
Koszykarza żeś urodziła albo co
Sumi, Syrenka, mi też sto razy lepiej żali się tu, bo nie tylko ja się żalęi wszystkie jedziemy na takim samym lub podobnym wózku. Jak pochwalisz swoje dziecko, że coś robi to nikt tu nie wytyka palcem, że się niby chwalisz. Po prostu opowiada każda jak to wygląda u niej. Ani nie koloryzujemy bez powodu ani nie marudzimy bez powodu. Mamy złe dni (i to dużo), jesteśmy niewyspane , zmęczone (jakim cudem miałoby być inaczej?).
Ja mam 3 koleżanki z malutkimi dziećmi. Jedna matka polka, jak cokolwiek powiem "na Sonię" to mówi, ze nie można o dziecku źle mówić, co by się nie działo mam chwalić noce i dnie i że jest cudnie. Druga ma dziecko, które wszystko robi wolniej (ma 2 latka i chodzić zaczęła mają 1,5 roku do dziś nic nie mówi ledwo pojedyncze słowa - wszystko w normie, ale zawsze późno), więc tu znowu się boję cokolwiek mówić, że Sonia osiągnęła. Jak opowiadam, że np. się obróciła na wakacjach itp. to zbywane jest to ciszą. A trzecia to maruda, ale fajnaMarudzi sobie na dzieci, ale tak na wesoło, więc chociaż z nią idzie pogadać.
Ale tak całkowicie bez spiny to tylko z Wami, siostrą albo z mężem
I ja Syrenka nie gotuje obiadów praktycznie w ogóle. Sonia się do południa dużo sobą zajmuje - ja piję kawę, jem sniadanko, czytam forum itp, idziemy na spacer. więc niby bezproblemowo a i tak mam dość. O 14 to już jajko chcę znieść i wyczekuję męża. A Ty masz dwójkę! Nie wiem skąd znasz opowieści o super ogarniających mamach - ja może słyszałam takie przechwałki, ale z obserwacji żadnej takiej nie znam. Każdą abosorbuje dziecko, dom, później praca, nikt nie ogarnia wszystkiego na tip top. Ja np. jak wstaje nocami do Soni to wtedy mam myśli, że jak bedę mieć dwójkę i będę musiała wstawać jeszcze więcej to wykitujęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 14:41
Bajka111, Sumireguska, unify, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Bajka, my mamy Xlander xpulse z zestawu i xfly synkowe i oba zostają dla małej.
Wiem że bardzo polecane są wózki valco snap. Tam jest ich kilka modeli, nie wiem dokładnie który to który, ale możesz obczaić.
Jest też grupa na fb "wózkowe porady..." tam laski nałogowo kupują różne wózki i można poczytać wiele recenzji "niesponsorowanych" 😊😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 14:44
Bajka111 lubi tę wiadomość
-
Foxy a skąd masz info, że webinar przesunięty? Nie mm żadnego maila...
A Noelle co do włosów ja tak mam od 2 miesięcyNigdy mi nie wypadały - mam bardzo dużo włosów na głowie. A teraz latają po całym domu. Dobrze, ze przeciągów nie ma, bo mam wrażenie, żeby fruwały po domu jak liście na dworze. I co chwilę wyciągam z rączki, stópki a czasem z pampersa.
Ale się nie obcinam, wręcz zapuszczam
To wypadanie włosów w końcu minie. A do tego czasu wolę się poratować wiązaniem koka -
O Valco Snap też słyszałam,że spoko. Ale nie wiem, który dokładnie. Ja jestem naprawdę zadowolona z britaxa. Mógłby się jedynie lepiej podbijać.
Ja włosy ścięłam chwilę po porodzie. I co? Ledwie kitka jestem w stanie związać i wszystko wyłazi po kilku minutach. A moja mała franca chce wyskubac mi włosy, które same nie wypadły. I żałuje,że nie mogę zrobić koka.
Ula zachowuje się jak na lek separacyjny. Znikam z oczu i jest ryk. Ale to chyba nie czas jeszcze, więc może to od zębów. -
Nikola, w sumie wiekszej filozofii w tym nie ma
Przed 6 miesiącem możesz ale nie musisz podawać warzywka, owoce, kaszki - małe ilości, dla załapania smaku, np marchewka, jabłuszko gruszka batat dynia ziemniak brokuł - zmielone - podawaj na czubeczku łyżeczki, zobacz czy bejbik jest gotowy. Jak jest gotowy to daj kapke więcej, łyżeczke/dwie/trzy
Jak nie chce (odpycha łyżeczke/widocznie zaciska buzie - tak jak mój) to poczekaj np tydzień i znów spróbuj.
Nie ma znaczenia co podasz najpierw, zaleca sie właśnie warzywka:)
No i potem wjeżdża mięsko ok 6mż. Jest dużo przepisów w necie serioA potem to już co gotujesz dla waszej dwójki to odkładaj część dla bobasa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 15:28
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
kasia, dostałam maila wczoraj ok 18, ze sa na kwarantannie i webinar przesunięty na 16.11 g.21.00
-
Mała syrenka u nas od tygodnia podobnie. Też moja pierwsza myśl, że lęk separacyjny, ale to za szybko. Więc też zwaliłam na zęby.
W britaxie jedynie mnie blokuje, że nie jest przekładany kierunek jazdy kurcze.
Dzięki dziewczyny za pomoc, wejdę na grupę polecaną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 16:12
-
Mama po przejściach wrote:Dzięki, spróbuję! Po natłuszczeniu tetrą
czy na mokro samą wodą? Za młodu 😄 nie miała takich problemów.
Producenci piszą, że gondola starcza do 6 miesięcy. Dla niektórych dzieci musiałyby być dużo większe, żeby starczyły do 7 czy 8- ego miesiąca🤣
Mama pp ja najpierw używałam oliwki obficie, zakladalam czapkę i godzinę ją miał na głowie. Czesałam grzebykiem przed kąpielą, ale jak umyłam włosy to w międzyczasie jak miał pianę na włosach też wyczesywałam. A po kąpieli szczotką do ciemieniuchy. Dopiero po takich działaniach nie było nawrotu.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ja tez same ochy i achy o valco slyszalam i to byl moj faworyt, poki nie pomacalam
Britaxa w ogole nie bralam pod uwage poki nie pomacalam🤣
Bajka, ten kinderkraft grande tez jest fajny, a ten nowy o ktorym piszesz ma duzo ulepszen ten podstawowy byl taki troche plastikowy) wiec tez super opcja...
A jesli w britaxie tylko kierunek jest na nie, to bym przemyslala mimo to, bo w sumie maluchy i tak dlugo nie beda chcialy na nas patrzec
Pamietam, ze Mia jak miala 9 miesiecy, to juz tylko przodem do swiata🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
KasiaC, ja nie wiem serio dokad to moje dziecko wzrostem zmierza🙈 a urodzil sie przecietny bo 56cm...
Bajka, jeszcze zobacz na joie mytrax flex, tez jest spoko, ale tez nie przekladany
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ula przejawia pełna gotowość do rd. Tak mi się wydaje. Jadłam dzisiaj kotlecika, w jednej ręce kotlet, w drugiej dziecko i jem, a ona mi chciała wyrwac. Obserwowała jakby ktoś ją głodził. I memlala buzia jakby przegryzala.
Ale nawet posadzona nie siedzi, więc sobie poczekamy. Bardzo mi zależy na blw.Sumireguska lubi tę wiadomość
-
A jeszcze podobal mi sie bardzo cybex agis m-air 4, ale zdyskwalifikowal go u nas niepodnoszony podnozek, a szkoda, bo naprawde zwinny i zgrabny wozeczek
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Wiecie jaką mój syn miał dziś zabawę z tatą? Tata przyszedł z pracy położył go sobie na klacie, brzuch do brzucha i tak leżeli 50 min. Bez awantur. Podnosił glowe żeby się rozejrzeć i spowrotem kładł i tak sobie leżał. Dzisiaj i tak miałam słaby dzień a to mnie dobiło. Oczywiście jak przyszła pora karmienia to zaczął brykać. Przy jedzeniu przekręcanie, obroty, kupa, rekord usypiania 1,5 godz. Nie rozumiem
-
Noelle wrote:Mala syrenka u nas reakcja na nasze jedzenie taka sama a jak dostaje to ma to w nosie. 😕
Ula się przestawiła z drzemkami, wstała o 18.00 i dopiero próbuje ją usypiać. Może o 21 będę miała wieczór dla siebie.