Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe, chyba tak, bo spal 3h, pozniej 2,5h aktywnosci i wlasnie znow go polozylam, bo domagal sie drzemki... pewnie wstanie kolo 17:30 to akurat pogram zaraz z Mia w domino, mlody wstanie, to biore krolewne do kapania, poloze ja do lozka, a kolo 19 jego wykapie i mam nadzieje 19:30 zasiasc w blogiej ciszy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejściach wrote:A te słoiczki mięsne to moim zdaniem chyba tylko tak na spróbowanie nowego smaku, na początek, bo tak jak piszecie, znikoma ilość mięsa. Swoją drogą gdyby było np. 90 % zawartość np. cielęciny to cena też musiałaby być inna, więc skład mnie akurat nie dziwi.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:No jak sa te np same mięsne, to chociaz w tych ppwinno byc te 90% miesa, nawet jak cena wyzsza, a tam w niektorych nawet 50% nie ma, za to same wypelniacze u zapychacze... a na sloiczku, ze wolowina🙈
A ok, to racja. Nie widziałam takich. Sądziłam, ze piszecie o takich całych daniach, jakieś tam warzywa + mięso. -
U nas dziś tragiczny dzień. Ignacy chyba nigdy mi nie dał w kość tak jak dzisiaj 🙄🙄 padam dosłownie. Dobrze że już mąż jest w domu. Liczę mocno że to zęby, bo jak nie to chyba do egzorcysty go wezmę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 18:42
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina u nas dzisiaj to samo.
Kupiłam małemu na black week w super cenie tę wydrę z Fisher price i jestem mega zaskoczona jakością. Jakie to fajne, Julek przytulił się do niej popołudniu a ona mu szumiała i oddychała aż się ululał. Chciałam żeby miał taką przytulankę nawet na później. -
Lilak wrote:Karolina u nas dzisiaj to samo.
Kupiłam małemu na black week w super cenie tę wydrę z Fisher price i jestem mega zaskoczona jakością. Jakie to fajne, Julek przytulił się do niej popołudniu a ona mu szumiała i oddychała aż się ululał. Chciałam żeby miał taką przytulankę nawet na później.
Brzmi kusząco. Szukam wydry 🤣
Doszedł mi kubek Doidy. Zamówiony szary, przysłali niebieski 😡
Udało mi się odłożyć Małą do swojego łóżeczka ( była taka padnięta, że chyba było jej wszystko jedno ) - ciekawe na jak długo🤭 A jak się obróciła by się przytulić jak zawsze, a widziała między nami szczebelki, to ja zaczęłam płakać na widok jej smutnych oczek 🙈🙈🙈
-
My dziś mieliśmy pierwszą wizytę u fizjo i jestem bardzo zadowolona a i mały się super bawił. Ogólnie co do asymetrii nie ma problemu ale ma słaby brzuch i prawą rękę. Dostałam zalecenie ponownego zrobienia usg ciemiączka.
No i próba trakcyjna niby słabo poszła ale ja sobie tego nie wyobrażam. Mały na mnie patrzył (w oczy) ok 40 sekund, potem mu wzrok ucieka ale wraca i znów patrzy. Natomiast na fizjoterapeutke patrzy troche w oczy, troche na jej kolorowa bluzke, włosy itp. No iona że dziecko nie jest w stanie przez 1 min utrzymać kontaktu wzrokowego wiec ADHD xD
Ogólnie mamy mu schować wszystkie zabawki, zostawić ze dwie na cały dzień, co jest ok dla mnie ale powiedzcie mi - jak rozmawiacie z waszymi maluchami to one NON STOP patrzą wam w oczy? Ja nie mówie że mają rozbiegany wzrok tylko np popatrza 30 sekund, zwrócą wzrok np na sekundę na wasze czoło i znów wracają wzrokiem na was - no bo tak ma mój mały a babka stwierdziła że MUSI wytrzymać całe 60 sekund minimum bez oderwania wzroku xD21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mama po przejściach wrote:Lilak z ciekawości za ile udało się wyrwać wydrę? 😊
Za 80 zł na allegro. Chciałam dzisiaj kupić jeszcze jedną dla siostry Julka i już po tej cenie nie ma.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
A i musze pochwalić młodego, obecnie tak wygląda jedzenie
na bujaczku tylko do filmiku
https://youtube.com/shorts/7bknPXe3fyY?feature=shareMama po przejściach, Santi_14, Batylda lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska wrote:Ja nie mówie że mają rozbiegany wzrok tylko np popatrza 30 sekund, zwrócą wzrok np na sekundę na wasze czoło i znów wracają wzrokiem na was - no bo tak ma mój mały a babka stwierdziła że MUSI wytrzymać całe 60 sekund minimum bez oderwania wzroku xD
Ja jestem dorosła a ledwo wytrzymuje 60s patrząc prosto w oczy innej osobie.... No bez przesady... -
Sumireguska wrote:A i musze pochwalić młodego, obecnie tak wygląda jedzenie
na bujaczku tylko do filmiku
https://youtube.com/shorts/7bknPXe3fyY?feature=share
Sumi super. Mój jak dostał dzisiaj łyżeczkę do łapy to wsadził sobie w oko i było po jedzeniu 🤣Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, watek wydry mnie natchnął do tego pytania - my nie mamy szumi-zabawki - czy to naprawde ulatwia zasypianie i warto kupić? Jak tak, to jakie macie i na co patrzeć? Mlody ma mega problemy z zasypianiem w dzień, a i wieczorem czasami się bujamy do 23. Sypia tak w dolnej granicy normy z 10-12h na dobe wiec każda dodatkowa minuta dla mnie na wagę złota...
-
Właśnie patrzę to najtaniej ta wydra za 99 zł jest teraz na Allegro.
Sumi mój mały potrafi tak skupić wzrok ze jak do niego mówię to patrzy mi długo w oczy ( chociaż nie wiem czy aż 60 sekund)Za to czasami mam wrażenie ze gdzieś się zapatrzy i się zawiesza, szczególnie jak jest zmęczony. Wasze dzieci tez tak mają?
Palma z tym RD to ja uważam ze to właśnie o to w tym chodzi żeby włączyć dziecko do naszego stołu i żeby jadło to co my tylko bez soli i bez cukru. Nie wyobrażam sobie gotować codziennie obiad dla siebie i dla dziecka osobno.
Co do słoiczków ja kupiłam pięć, dwa z hippa dynie i marchewkę i trzy z gerbera dynie, brokuła i indyka i te z hippa były Ok natomiast te z gerbera warzywa okropne w smaku a indyk to już w ogóle porażka - kot zjadł, jak zobaczyłam skład to nawet nie próbowałam tego synkowi podać. Nie planuje już więcej słoiczków kupować, przynajmniej teraz na początki rd.
Kaszki kupiłam dwie z helpy, z amarantusa i jaglaną jutro planuje mu podać na śniadanie.
U nas rd to narazie nauka smaków, próbowanie, nie zastępuje jeszcze tymi posiłkami kp bo synek narazie za mało tego zjada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 19:41
-
Palma wrote:Dziewczyny, watek wydry mnie natchnął do tego pytania - my nie mamy szumi-zabawki - czy to naprawde ulatwia zasypianie i warto kupić? Jak tak, to jakie macie i na co patrzeć? Mlody ma mega problemy z zasypianiem w dzień, a i wieczorem czasami się bujamy do 23. Sypia tak w dolnej granicy normy z 10-12h na dobe wiec każda dodatkowa minuta dla mnie na wagę złota...
My mamy tylko szumy w karuzeli, tzn. takie dźwięki, nie że zepsuta 🤣🤣🤣 Ale u nas na codzień w użyciu dźwięk "ciiiiiiii" i działa w nocy.Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Palma wrote:Dziewczyny, watek wydry mnie natchnął do tego pytania - my nie mamy szumi-zabawki - czy to naprawde ulatwia zasypianie i warto kupić? Jak tak, to jakie macie i na co patrzeć? Mlody ma mega problemy z zasypianiem w dzień, a i wieczorem czasami się bujamy do 23. Sypia tak w dolnej granicy normy z 10-12h na dobe wiec każda dodatkowa minuta dla mnie na wagę złota...
Palma powiem tak. Cudów nie ma i każde dziecko jest inne ale nasz często usypia przy szumach z YouTube. I serio to działa. Chciałam żeby miał taką przytulankę z szumami bo czasem zdarza się zostawić małego z teściową a ona ledwo odbiera telefon o włączeniu YouTube nie ma mowy.
Ta wydra ma takie delikatne światełko żeby dziecko czuło się bezpieczne i dodatkowo oddycha, plus inne bajery. I porównując do szumisia whisbear jest po prostu lepsza jakościowo.
Palma, Sumireguska lubią tę wiadomość