X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp. U nas bąki raczej nie śmierdzą, jeśli już to sporadycznie i delikatnie ;) ale są głośne. Śmierdzi tylko kupa i do póki był tylko na mm to miała octowy zapach a teraz w związku z RD mamy bardziej różnorodne kompozycje zapachowe

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi mój mały to istny turysta i dusza towarzystwa 😅 w domu od 17 to potrafi domagać się spać i koniec. Jak jesteśmy na zakupach/ galerii/ znajomych to jemu w to graj. Siedzi zadowolony, obserwuje, bez jęczenia, jakoś spać mu się odechciewa 😆 ale tylko przekroczy próg domu to nie ma zmiłuj. Sen musi być już i natychmiast. Zero kompromisów. Jedynie u mojej mamy domaga się tez spać o 18. Co raz tam zostajemy na tydzień to może już czai ze u babci można iść spać normalnie.

• Nicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie spieszno do rd. Ogólnie odłożę to maksymalnie w czasie.
    Maly ma rozpulchnione dziąsła, ale zeby mogą iść i iść. Zaden wyznacznik :)

Mamy starszaków, a może macie jakieś kursy o odpieluchowywaniu? Z chęcią bym się złożyła na dostęp do takiego kursu.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp tak udało sie bez alarmu. Ale wiecie, te wyjścia z dziewczynami to już nie to samo. One kupuja sobie drineczki, ja soczek :D
    Wydaje mi sie ze potrafia odciać sie od dziecka i bawić na takim wyjsciu a ja non stop jestem myślami w domu. Czy śpi, czy ma koszmary, czy sie nie przydusił, czy mu ciepło xD

Co do nocek to od tygodnia nie sa to Klarciowe nocki (w pełni przespane ;) ). Od 19:00 do 3:00 jest jeszcze ok. Od ok 3:00 mlody co godzine, lub nawet pół godziny włacza taka syrene.. nie budzi sie tylko wyje. Biore na rece i w sekunde zasypia. Ja poszlam spać o 2:00 takze no.. dzisiaj zombie :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pierwszy śnieg ❄❄❄
    c59e233b7a9c.jpg

432a3bc831b1.jpg

Mama po przejściach, Noelle, Lilak , Po prostu Zoe, Chaos, Batylda, NatkaZ, Foxy, KasiaC, Santi_14, Sumireguska, unify, Kryśka, _agrafka_, Bajka111 lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo z wyjściami jakimikolwiek Sumi. Do fryzjera nawet się jeszcze nie umowilam, bo to łącznie z 5h. Ale myśle, ze to już najwyższy czas pomyśleć o konkretach.

Cyprysek dziś pierwszy śnieg za rok pierwszy bałwan:)

Mama pp pewnie szybko zleci i zaraz będziemy o tym pisać. Ja RD na poważnie zacznę po świętach.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i baki u nas cały czas. Raz bezzapachowe, a raz fuuu;)

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek cudnie 😍
    My niż zdążyliśmy wyjść to śnieg stopniał.

Sumi ja zombie i to bez żadnego wyjścia 😆🙈

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle jak to możliwe, że Klarcia tyle śpi 😱 też bym tak chciała 🤣
    U nas cała noc znów na cycku :/ teoretycznie skok rozowjowy nam się kończy, ale zobaczymy jak będzie dalej...

My dziś mieliśmy sesje świąteczna. Powiem Wam, że takie zdjęcia mają jednak swój klimat 😍 jestem bardzo zadowolona 😁

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu a u mnie śniegu wcale. W weekend była u mnie siostra z mężem i córeczkami - u nich pełno i bielutko.

Ja mam tak samo z wychodzeniem. Jak idę do koleżanek do zabieram małą. A jak idę sama (paznokcie albo fryzjer) to jestem kłębkiem nerwów i chcę wracać. Nawet jak śpi to pytam Tomka co chwilę czy już wstała. Jak jedna moja koleżanka przez cały okres macierzyńskiego nie spędziła wieczoru żadnego czy nocy bez córki (w sensie nie była na imprezie czy u kumpelek) to myslałam, że świrnięta. A ja już widze, że mi do niej nie daleko.

Z książek mam niestety większość papierowych. Ale z e-booków mogę się podzielić: "Cud rodzicielstwa", "Jak zrozumieć małe dziecko" albo ISOG dla dzieci.

U nas waga z środy - 7300 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 18:12

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja w ogóle przed zajściem w ciąże wszystkim powtarzałam że moje małe to będzie podrzucane wszystkim w rodzinie jak kukułcze jajo.
    No a wyszło jak wyszło, jakoś nie potrafie.

To samo ze żłobkiem. W ciąży jeszcze mówiłam że już klepie miejsce a teraz sobie nie wyobrażam tego.

No przykleiliśmy sie do siebie z młodym :D

• Nicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC ja zostawiłam starszaka pierwszy raz samego z tatem jak rodziłam młodszego.
    Na luzie wyjść mogłam dopiero jak przestałam karmić, ale już byłam w ciąży więc nie poszalałam.

Jednak kp to kula u nogi bo u mnie laktator nie działał, a starszak jeść z butelki nie chciał.

I też nawet jak wychodzę to myślami jestem z dziećmi.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi u mnie to samo ze żłobkiem. Zawsze ale to zawsze powtarzałam, że skończy rok i idzie "w świat". A teraz jak sobie pomyślę to chce mi się płakać 🙄

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już się zastanawiamy jak powiedzieć dziadkom, że chcemy wyjechać sami na weekend. Kiedyś często tak robiliśmy.
    Po pierwsze warto czasem spojrzeć na siebie tak jak kiedyś "przed dziećmi", czyli bez zarzyganej sukienki, z tetrą w łapie.
    Po drugie lubimy łazić, zwiedzać, chodzić do sauny RAZEM a nie na zmianę, bo przecież ktoś musi zostać z dziećmi.
    Po trzecie jedziemy całą rodziną na super wypasione wakacje co najmniej raz w roku więc nie odbywa się to kosztem dzieci.
    Natomiast zawsze, serio zawsze słyszę od znajomych Serio?? Zostawiliście dzieci??
    I tak sami??
    Tak sami, 2 dni w roku nic im się nie stanie a my złapiemy dystans i wszyscy będą szczęśliwi.
    Na głupie pytania typu I zostawiacie ich samych u dziadków?? odpowiadamy, że w oknie życia się nie da bo są na tyle duzi, że znają już kurcze swój adres.

Cyprysek89, NatkaZ, Chaos, Sumireguska, _agrafka_ lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o o moje wyjścia to mąż mnie sam namawia i chętnie zostaje z dziećmi. Radzi sobie świetnie więc nie muszę się martwić alarmami bo on bardzo ambitnie podchodzi do tematu i nawet gdyby mały się darł to nie zadzwoni, że mam wracać. Ewentualnie wezwie babcię na pomoc, no ale nie zdarzyło się to jeszcze.
    Za to ja jestem takim flakiem ostatnio, że jak pomyślę o jakimś wyjściu to mnie od razu wszystko boli 🙃

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też niech się wali pali to nie zadzwoni do mnie. Ja też nie pisze i nie dzwonie pytać jak sytuacja chociaż mnie zżera od środka. Jak z mężem zostaje w dzień to nie mam problemu. Gorzej jak zbliża się wieczór bo wiem ze on po 17 tylko jęczy ze chce już iść spać. Gorszy stres miałam jak byłam u fryzjera i zostawiłam małego z mamą i siostrą. Jak wyszłam to tylko zadzwoniłam zapytać czy muszę się spieszyć bo chciałam jeszcze do sklepu wstąpić.

Co do wyjść to pod znakiem zapytania stoi spotkanie świąteczne w męża firmie. Nadal nie znam szczegółów. Za dwa tyg jadę z małym do koleżanki na drugi koniec miasta.

• Chaos Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszak został pierwszy raz na noc beze mnie dopiero jak poszlam rodzić córkę 🙈🙈🙈 ja zazdroszczę tym którzy mają komu podrzucić dzieciaczki. U nas dziadki są za daleko wobec tego dzieci nie tak oswojone żeby zostać tylko z nimi na tak długo... Ale może za pare lat 🙈😅 marzy mi się taka chociaż jedna noc i wyjście że starym jak za dawnych czasów 😅😊

U nas ciężki tydzień się szykuje bo u starszaka covid w pkolu więc ma kwarantannę 🙈🙆‍♀️🤷‍♀️ do czasu więc aż stary nie wróci z pracy koło 17 jestem udupiona w czterech ścianach z dwójką. Dziś byłam w sklepie i kupiłam farby, kolorowanki, naklejki i od jutra domowe przedszkole😅🙄 moze nie osiwieje🙊

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Nicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos. To u nnas podobnie. Nie mamy z kim zostawić dzieci.
    Mój mąż też nie zadzwoni, ze ma kryzys i trzeba wracać. Taka chyba ich natura...
    Nie ma się też co oszukiwać, dzieci z ojcami włączają tryb przetrwania i są zupełnie inne niż jak jest mama w domu :)

Chaos od kiedy posłałaś starszego do przedszkola? Jest odpieluchowany?
    Mamy dzieci w tym samym wieku i też jestem z wro.

Santi_14 lubi tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Tomek nigdy nie pisze ani nie dzwoni i właśnie dlatego to ja w kółko piszę :D
    Jakoś póki co mi ciężko bez tej córy przyklejonej do mnie :)

A zmieniając temat - często piszecie o wysypkach, plamach na skórze itp. Czytam to wszystko, ale nigdy nie zapamiętałam szczegółów, bo nas to dotychczas omijało.
    Ale niestety to dotychczas już nalezy do przeszłości. Kilka dni temu pojawiły jej sie suche czerwone plamki i widze, ze przybierają na sile. Są coraz bardziej czerwone i znajduję je w większej ilości miejsc. Jutro zrobię fotki, bo już ciemno.Ale generalnie występują na "bokach" ciała i do tego są symetryczne. Tzn.np. na ramieniu, na boku brzucha, na zewnętrznych boku uda, od wewnętrz przy kolanku itp. I jak jest w jakimś miejscu na jednej stronie ciałka to na drugiej mam odbicie lustrzane.
    Zadzwonię rano do pediatry. Ale ma któraś z Was pomysł co to jest ? Że akurat takie wzdłuż boku ciała i symetrycznie po drugiej stronie to samo ?
    Wcześniej nigdy nic nie miała, nie rozszerzamy diety. Nic nie zmienione w proszkach itp. więc nie mam pojęcia co jest grane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 21:30

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak super! Wiesz ja teraz czuje że jeszcze nie dałabym rady ale myślę że jak młody będzie starszy i nie bedzie przede wszystkim wymagał jedzenia z butli to jak najbardziej bede zostawiać z dziadkami!

Myśle że za dwa lata w wakacje to już zostanie na działeczce a my ze starym w samochód i OGIEŃ !!

(Taaa... już to widze jak po godzinie dzwonimy "Zjadł?", "A kupa była?") 🙈

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ