Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam w głowie, że kupno nowego fotelika to odległe miesiące, ale właśnie zdałam sobie sprawę, że w tym kasku może się nie mieścić w łupinę! I od razu pójdzie do nowego ....
Sumi - czworakuje, czyli zapyla po całej chacienormalnie ruchem naprzemiennym. Już musieliśmy kanty zabezpieczyć i gniazdka. Chodzi po całym domu i wszystko ją interesuje, bo nowe a ja już niestety nie posiedzę z kawą zerkając co jakiś czas co robi na macie tylko muszę być w pogotowiu i latać za nią jak znika w innych pokojach.
Bajka111, Mala_syrenka, Sumireguska lubią tę wiadomość
-
Lilak wrote:U nas nie wiadomo skąd 38,3°.
Póki co nic więcej. U Was przy zębach tak się zdarza?
U nas nie było podwyższonej temperatury, ale wszędzie czytam że tak może być. Codziennie mierzę kontrolnie, dziąsła rozpulchnione, czerwone i placzki ale kolejnych zębów nie widzę. Oby to u Was nie żadne choróbsko!Lilak lubi tę wiadomość
-
Kasia moja dopiero pełza a mąż już szuka jakiś osłon na rogi ścian 😄a co to będzie później 🙈 Poleruje każdy kąt, od razu widać czy matka przyłożyła się do sprzątania 🙈🤣
Jeszcze pytanie o ten następny fotelik do jazdy tyłem. Skoro najlepiej jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy to gdzie potem większe dzieci mają stopy? Oparte o tylnią kanapę? Mój mąż już to przeżywa🤦♀️
-
Mama po przejściach wrote:Kasia moja dopiero pełza a mąż już szuka jakiś osłon na rogi ścian 😄a co to będzie później 🙈 Poleruje każdy kąt, od razu widać czy matka przyłożyła się do sprzątania 🙈🤣
Jeszcze pytanie o ten następny fotelik do jazdy tyłem. Skoro najlepiej jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy to gdzie potem większe dzieci mają stopy? Oparte o tylnią kanapę? Mój mąż już to przeżywa🤦♀️
Teoretycznie wzrost do jazdy tyłem powinien być do 104 cm więc chyba jeszcze nogi nie powinny być kłopotem. -
Mama po przejściach wrote:Kasia moja dopiero pełza a mąż już szuka jakiś osłon na rogi ścian 😄a co to będzie później 🙈 Poleruje każdy kąt, od razu widać czy matka przyłożyła się do sprzątania 🙈🤣
Mój syn ma długie nogi i siedzi po turecku. Jak nie umiał po turecku to do góry podnosił i opierał o kanapę. 😆
Kasia nooo niestety skończyło się. 🤣 A Sonia w ogóle pełzała czy od razu w czworaki poszła? -
Po prostu Zoe wrote:MAma pp nie wiem o co chodzi Twojemu mężowi ale jak o to co mojemu to na Allegro można kupić specjalne osłony 😉 sięga od zagłówka do końca siedziska. Nic się nie uszkodzi stelażem fotelika i nie ubrudzi od kopiących nóg 🙈
Heheh, dokładnie o to samo 🤣
Mamy taką ochronną matę, ale wiesz pomimo to 🙈 Myślę, że poprostu będę zdejmowała jej buty jeśli będzie taka potrzeba.
A i jeszcze coś...
Wiele z Was ma matę puzzle, czy one śmierdzą gumą? Zamówiłam takie niby dla dzieci, bez tych wszystkich szkodliwych rsrczy a i tak zaraz po otwarciu opakowania zapach gumowych klapek z chińskiego markietu 🤦♀️
-
Jednak u nas nie będzie tak źle. Iga 14.01 idzie do przedszkola, te kilka dni wytrzymamy. Dzisiaj dzwoniliśmy do szpitala covidowego. Powiedzieli, żeby olać lekarza, przyjechać do nich, mają miejsce, przyjmą na dzień i dziecko dokładnie zbadają. Ale jest lepiej i chyba sobie darujemy już.
Czy którys malec ma regres snu? U nas dramat i już nie jestem pewna, czy to od choroby.
Ula czworakuje tylko koło mojej nogi. Odkąd się przemieszcza, nigdzie sama się nie zapuszcza. Muszę pilnować kociej miski i kuwety, bo to najciekawsze rzeczy w całym mieszkaniu i do tego Ula ciągnie, na wędrówki w nieznane się nie wybiera. -
Lilak wrote:Teoretycznie wzrost do jazdy tyłem powinien być do 104 cm więc chyba jeszcze nogi nie powinny być kłopotem.
Axkidy są do 125 cm.
Mama po przejściach, aaa w tej kwestii to oczywiście mata ochronna jak najbardziej! Buty to ja nie wiem czy tak zawsze będzie Ci się chciało zdejmować szczerze mówiąc.Ja po czasie, bo to bez sensu było i wtedy własnie kupiliśmy matę. Jeszcze nigdy jej nie czyściłam, a i tak nie widać na niej brudu, na foteliku też, mimo że Młody zdarza się, że wchodzi w ubłoconych buciorach. Ale wtedy to najczęściej mnie bardziej ubrudzi, niż fotel.
-
Mala_syrenka wrote:Jednak u nas nie będzie tak źle. Iga 14.01 idzie do przedszkola, te kilka dni wytrzymamy. Dzisiaj dzwoniliśmy do szpitala covidowego. Powiedzieli, żeby olać lekarza, przyjechać do nich, mają miejsce, przyjmą na dzień i dziecko dokładnie zbadają. Ale jest lepiej i chyba sobie darujemy już.
Czy którys malec ma regres snu? U nas dramat i już nie jestem pewna, czy to od choroby.
Ula czworakuje tylko koło mojej nogi. Odkąd się przemieszcza, nigdzie sama się nie zapuszcza. Muszę pilnować kociej miski i kuwety, bo to najciekawsze rzeczy w całym mieszkaniu i do tego Ula ciągnie, na wędrówki w nieznane się nie wybiera.
Dobrze, że zadzwoniłaś i wiesz na czym stoisz. Dobrze słyszeć, że jakiś promyk nadziei.U nas na razie regresu nie zauważyłam, chyba, że chodzi o dzienne spanie to tak. Ale to raczej był jeden antyregres, gdy przez miesiąc spała po 2 drzemki 2godzinne, to to był wyjątek, teraz to raczej wróciła do takiej średniej wartości snu.
-
Mama pp
Siedzi tak, albo po turecku, roznie, zalezy od ustawienia fotela, jak ma max pochyl w tyl, to nogi w gore, jak bardziej siedzaco, to czasem po turecku...
Nasz fotel jest do teoretycznie 105cm wzrostu, pisze teoretycznie, bo te cm sa umowne... moja Mia ma 96cm, a jeszcze nawet zaglowka nie ma do konca podniesionwgo, bo ona ma dlugie nogi, a fotelik jesli o wzrost chodzi sluzy poki nie bedzie linia oczu wystawac zza zaglowka... wiec przy dlugonogim dziecku bedzie to nawet do 110cm...
Moja lupina jest do 75cm, Nathan ma 73cm, a zapasu nad glowa jeszcze ok 4cm...
I jak Bajka pisze, fotele 0-18 sa do 105cm, ale 9-25 sa do 125cm...
Syrenka, oby juz z gorki! I dobrze, ze zadzwonilas, w razie co wiesz juz gdzie walic jak.w dym.odrazuBajka111, Mala_syrenka, Noelle lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zoe u nas od niedzieli była dziurka a dziś pierwszy ząbek wyszedł 😁 w końcu :p
A i zrobiłam z Twojego polecenia tego kurczaka z warzywnym ryżem. Mega dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 23:44
Po prostu Zoe, Sumireguska, Noelle lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
To i ja będę oczekiwać na dniach ząbka. Dwie dolne jedynki to taki uroczy widok 😍 reszta tak nie cieszy
Nie zauwazylam gorączki przy tym. Wczoraj jęczał aż nie do poznania. Myślałam, że zaczyna go przeziębienie rozkładać, kontrolnie mierzylam temperaturę to było 37.
Z dwa tyg temu wstawał dużo częściej. Teraz znowu od 1 do 3 razy w nocy. Za to widzę, że w dzień potrzebuje już mniej snu. Chodził na drzemkę ok 9, teraz kilka razy poszedł po 11, wstał ok 13 i do wieczora wytrzymał bez problemu. Zobaczę jak to będzie się rozwijać. Jeżeli chce jedną drzemkę to będę kłaść bliżej południa. Jeżeli chce po staremu to będzie po staremu.
Zaczynam rozpaczać. W następnym tyg idziemy na jakieś szczepienie. Dopytam o rezygnacje z jednego karmienia w dzień 🥲 nadal nie zjada porcji żeby się najeść (według mnie). Jak ma słaby dzień to 3-4 łyżeczki i dziękuje. Chyba będę musiała mm kupić.
Rozmawiałam z babeczką ze żłobka gdzie chciałabym go posłać. Kazała dzwonić co półtora tyg. Jak udałoby się znaleźć dla niego miejsce to od marca/ kwietnia zaczęłabym prowadząc go po trochu 😭😭 będę miała chwile, żeby odczuć zasypia w dzień przy cycku żeby w razie co afer nie kręcił biedaczek -
Melduję że i u nas pierwszy ząb. Jeszcze go nie widać, ale już dzwoni pod łyżeczką. Noce zrobiły się jeszcze gorsze 🥴
Jeny Zoe, to już zaraz! Po narodzinach ten czas wydawał się tak odległy, a teraz te maluchy mają już 7 miesięcy i dalej są maluchami 😭 Nie wiem jak ja wrócę do pracy, przez chwilę pojawił się pomysł żeby jeszcze trochę z nią zostać, ale przy tej inflacji i tych cenach nie damy rady na jednej wypłacie. Z drugim na razie się wstrzymujemy, jest plan działać dopiero w przyszłym roku.
Ja jeszcze krzesełka do karmienia nie kupiłam, a tu faktycznie trzeba się niedługo za fotelikiem rozglądać.Sumireguska, Bajka111, Noelle, Mama po przejściach lubią tę wiadomość
-
U nas od rana caly czas tak robi. Nie ichwyciłam ale ta dupka znacznie wyżej siega
ale nie chodzi ani nie pelza
U nas kompletnie bezzębny czlowiek i nic tam sie nie dzieje. Dluzej pokarmie bez stresu o pogryzienieBajka111, Mala_syrenka, Karolina90, Santi_14, Noelle, Mama po przejściach, Chaos, _agrafka_, unify, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi no ja się właśnie obawiam o to gryzienie, bo te ząbki są takie ostre 🙊
Czy jak narazi wystaje kawałeczek tego zabka to już należy go myć?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️