Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
To nam w sanepidzie jakiś głupot nagadali 🙄 powiedzieli że w razie dodatniego testu u syna mamy kwarantannę: izolacja syna+ 7 dni 🙄
Ale co sanepid to obyczaj chyba 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:To nam w sanepidzie jakiś głupot nagadali 🙄 powiedzieli że w razie dodatniego testu u syna mamy kwarantannę: izolacja syna+ 7 dni 🙄
Ale co sanepid to obyczaj chyba 😅
Chyba, że nie jesteście zaszczepieni -
Co za cyrki 🤦♀️ Zdrowia dla Was wszystkich.
I dzięki dziewczyny za Wasze opinie. Macie sporo racji, muszę jeszcze raz sobie wszystko w głowie poukładać. Teraz wydaje mi się taka malutka i za nic nie chciałabym jej oddawać na całe 6 godzin do żłobka w te dni jak będę w domu. Nie wiem, czy jak będzie miała 15 miesięcy to mi się to zmieni😄 Pani w żłobku mówiła, że nawet nie chodzi o stracone pieniądze, ale że dla dziecka też jest lepiej jak przychodzi codziennie, w takim razie gdzie sens żebym wracała do pracy tylko na pół etatu 🙈 Ach.
Chyba ustawimy się po miejsce do żłobka i będziemy czekać na odpowiedź. A potem zobaczymy. Potem chciałabym wrócić znowu na cały etat i to już napewno żłobek, ale wtedy może już nie być miejsc, skoro tak babyboom w naszym roczniku 🙈 🤣 -
Mama pp, a nie możesz jej odbierac wczesniej? Bo ze trzeba do konkretnej godziny przyprowadzsc to rozumiem, u nas tez ta 9 to jest taki max, ale koglam Mie tez wczesniej niz ta 14 odbierac
Lilak, zdrowia!
U nas teraz kwarantannie nie podlegaja tylko 3x zaszczepieni, albo 2x ale jesli nie minelo wiecej jak 3 miechy od drugiej dawki...Lilak lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa niby mogłabym, ale to bardzo niechętnie z ich strony, bo dziecko ma mieć rytm dnia taki sam... Co innego jakby to była jakaś awaryjna sytuacja, a nie że cały tydzień a nastepny znowu do 14. Nie chciałam już wiele się stawiać, żeby to baba czasem nas po cichu z tej listy chętnych nie wykreśliła 🤣🙈
-
Zoe super! Zazdroszczę i gratuluje.
Ja zadzwoniłam do pediatry Frania i oczywiście brak spania w nocy i niechęć do jedzenia stałych posiłków to nie kwestia żelaza! Bez komentarza. Koniec końców dała skierowanie na morfologie i mocz. Nawet nie chce mi się tego komentować.
Dałam dziś małemu mus z borówek i malin. Dostał momentalnie czerwone poliki, brodę i raczki… i teraz nie wiem czy od malin czy od borówek!Styczeń to zdecydowanie nie nasz miesiąc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 11:50
-
Nikola nam pediatra na teleporadzie zaleciła Actiferol ten słabszy w saszetkach. Nie jestem przekonana, wolałabym coś na receptę ale muszę poczekać aż wróci nasza pediatra i do tego czasu wolę podawać to niż nic nie robić.
-
Dobry temat poruszyłyście ja na 10000% nie wracam do pracy!!
Wczoraj dzwoniła znajoma i powiedziała że złożyła wypowiedzenie a mnie przenoszą na jej miejsce i dają jej obowiązki! Nigdy w życiu cholera! Naprodukuję armię dzieci ale tam nie wróce, jestem w kropce..
Nie wyobrażam sobie oddawania takiego malca na 6-7h, to dla mnie za dużoAle zadzwonię do tego żłobka zapytam jakie są zasady.
Mała syrenka ale Ci współczuje na maksa z tą robotą, i jak tu żyć? Jak spędzić jeszcze czas po pracy z dziećmmi jak tak naprawde wrócisz a one będą powoli szły spać, masakra, strasznie to smutne z tą robotą
Palma ja też trochę odpuściłam, tzn pilnuje aby mały spał w łóżeczku ale jednak lulam go do odcięcia na rękach.
Zoe brawo, jaram sie jak czytam postępy ze spaniemJeszcze nam podpowiedz potem jak z odcycować dziecko i prowadź nas!
Nikola, bidulko, nawet nie wiem co powiedzieć. Przecież Ty musisz być koszmarnie niewyspana i zmęczonaDorzuć to żelazo i ferrytyne do morfologii.. biedny Franek, może jeszcze jakieś ząbki idą. A może coś zjadł i brzuszek? Może przed snem jakiś bobotic daj na gazy? I ta alergia, oj
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi nie ma gorączki, a właśnie przy zmianie pampka zobaczyłam małe krosteczki na brzuszku. Chyba jednak ta 3dniowka 🙄
Czy ta wysypkę czymś trzeba smarować czy coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 13:05
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U nas Dusia dzisiaj kończy izolację, ale rozmaeiałam z jej pediatrą i w poniedziałek mamy się pokazać na osłuchanie bo przy wysiłmu zaczyna ją dusić. Maluchy do przyszłego piątku na kwarantannie 🤦♀️
Karolina u nas też jak Nadia miała pozytywny to tego samego dnia mieliśmy skierowanie na testy i po negatywnym wyniku od razu mieliśmy zdjętą kwarantannę. U nas tylko nie ma możliwości zdjęcia maluchom nawet po negatywnych wynikach 🤷♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
My wszyscy pozytywni. Izolacja do 5 lutego.
Noc jakoś przeżyłam mała już nie wymiotowała. Mam kolejny problem, oduczyła się butelki i za żadne skarby nie chciała odmrożonego mleka. Wypiła po wielkich bojach 70 ml na śpiocha a jak się po chwili wybudziła to nawet nie tknęła. Ryk i wypływanie smoka. -
Co do izolacji to nim dostaliśmy wyniki to pytałam w sanepidzie czy jesli bedziemy negatywni a córka dalej będzie na kwarantannie (bo wiadomo maluszek nieszczepiony) to czy będę mogła wyjść z nią na spacer w pobliżu domu. Powiedziała ze tak ale unikać ludzi i gdzieś bardzo blisko.
-
NatkaZ wrote:U nas Dusia dzisiaj kończy izolację, ale rozmaeiałam z jej pediatrą i w poniedziałek mamy się pokazać na osłuchanie bo przy wysiłmu zaczyna ją dusić. Maluchy do przyszłego piątku na kwarantannie 🤦♀️
Karolina u nas też jak Nadia miała pozytywny to tego samego dnia mieliśmy skierowanie na testy i po negatywnym wyniku od razu mieliśmy zdjętą kwarantannę. U nas tylko nie ma możliwości zdjęcia maluchom nawet po negatywnych wynikach 🤷♀️
Niezaszczepieni mogą zrobić w 11 dobie test i skrócić kwarantannę. To jest jakaś nowość bo gdy chorowałam w ciąży, mąż musiał odbębnić pełne 17 dni. -
Z tym odcycowaniem to i u mnie był problem. Chyba zapomniał jak się pije. Ale po 3-4 dniach załapał. Stawiał się, nie chciał ale próbowałam po kilka razy. Teraz jest ok. Do południa jest na mm popołudniu kp. Będę powoli schodzić na samo karmienie wieczorne i nocne. Teraz jak niosę butle i jego na rękach do sypialni to już sam nachyla się do butli.
Z czystej wygody nie chce schodzić całkiem na mm. W nocy dla mnie katorga wstać a gdzie jeszcze mleko zrobić. Niby tylko chwila ale zawsze. Jak będzie dobrze szło z tym snem, to tak jak mówiła po 10m będę schodzić z karmienia o 4.
Wspomnę, że dziś usypianie na drzemkę trwało 10 min 💪 sen dwie godz.
Jakby ktoś mi powiedział miesiąc temu, że on będzie zasypiał w łóżeczku bez cycka i wózka to kazałabym się w głowę postukać a jak takie mądre to niech przyjdą i pokażą jak to się robi 🤪
Jakbym miała kwarantannę to chyba siedziałabym na balkonie i płakała. -
Dla mnie najtrudniejsze w tej chwili jest to, że mam jedno dziecko zarażone, które wymaga opieki bo ciężko przechodzi i resztę domowników zdrowych, pomiędzy którymi muszę lawirować przynajmniej próbując nie pozarażać wszystkich. To będzie cud jak inni się nie zarażą no ale próbujemy.
Jeśli chciałam mieć czwarte dziecko to była to chyba jakaś mgła pociążowa bo serio w tej chwili z całej mojej trójki każde wymaga jakieś zdrowotnej interwencji i mam ochotę sobie palnąć w łeb.
Starszy tydzień temu zemdlał w szkole, źle wyszło ekg mamy skierowanie do kardiologa.
Średni covid.
Młody milion wybudzeń w nocy raczej na tle zdrowotnym, no chyba, że maniakalnym to wtedy już chyba tylko psychiatra.
Serio. Zamykam interes. Wsztstko jest cacy jak są zdrowi a jak przychodzą choróbska to zaczyna się koszmar.