Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My często randkujemy z Igusia. Ona tego potrzebuje. Ja szczerze powiem,że nie wiem, który etap wolę. Ten z Ulka jest łatwiejszy, bo Ulka jest łatwiejsza. Ona ma rzadko słabe dni. jest bardzo ciekawa świata i potrafi w jednym miejscu spędzić 30 min aż wszystko dokładnie zbada.
Ige już od małego musialam zabawiać.
I teraz tez. Coś sobie wymyśli i trzeba się tak bawić. Jak mi się to nie podoba, albo zwyczajnie mam dość, to jest awantura.
W ogóle to mam dość wieczorów. Iga chodzi i gada,że dzisiaj idzie spać z mamą, ojciec wściekły, bo to znaczy, że będzie nosił draca się Ule. Ula drze się każdego wieczoru przy ubieraniu, walczy,żeby nie spać. Od 18 do 19.30 codziennie mamy dramat.
Ulka wstała przed 5, zasrala całe łóżko, zwymiotowała prosto na mnie od kaszlu, a teraz chodzi i jeczy, bo chce spać, a do 9.00 daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 08:07
-
Nikola wrote:Noelle ja pobierałam o 4, a badanie na 8.
Sumi mój robi tak już bardzo długo:)
Annio tak mam i San simplex i espumisan. Będę podawać przez cały dzień po każdym posiłku i zobaczymy czy coś się poprawi.
Ja dostałam info od położnej, żeby ok 15 min przed jedzeniem. nie wiem czy karmisz piersią, ale jeśli tak to połozna sugerowała tez nabiał bez laktozy i odstawić ciemne pieczywo. Ustąpiło po kilku dniach. Może u Ciebie pomoże. Mlodemu przy RD też nie daje laktozy, już chyba ze strachu, że będzie go boleć brzuszek. Trzymam kciuki -
Odstawienie laktozy nie ma zupełnie sensu. Mleko kobiece tak czy siak będzie ta laktozę miało. Ewentualnie dieta eliminacyjna, ale jeśli się nie mylę, u Was nie ma alergii?
Współczuję tych nocy bardzo. Mam nadzieję,że znajdziecie i wyeliminujecie przyczynę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 09:24
-
Ooo Dziekuje Annigo. Zastosuje się do wszystkiego. Nabiał już dawno odstawiłam w zasadzie od początku. Karmiłam i karmie piersią. Bardzo chciałam spróbować tego mm dla alergikow, ale tego nam również nie chciał pic. A jak wyglądały u Was kolki? Bo ja wspominam cały ten okres okropnie. Na sama mysl łzy cisną mi się do oczu.
I my po pobraniu krwi. Teraz tylko czekać na wyniki. Dziś krewka pięknie leciał. -
Mała syrenka ja to wszystko wiem, ale z bezsilności człowiek robi już rzeczy które naprawdę nie maja najmniejszego sensu. Nam alergia wyszła na laktoze 2/10, na soję 1/10, ale lekarze jednogłośnie mówią, ze to nie jest alergia na wprowadzanie diety eliminacyjnej. (I tak ja wprowadziłam). Dodatkowo na płatki kukurydziane, szpinak, maliny, orzechy ziemne. Jajko nie wyszło nigdzie, a dwa raz wymiotował. Po malinach, truskawce dostał odrazu uczeulenie na całym ciałku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 09:38
-
Nikola a wy macie jakieś skate godziny tego płaczu w nocy czy nie ma kompletnie znaczenia? U nas to zawsze godziny między 4:00-5:00 rano i też zauważyłam że to często kończy się bączkiem.
Fakt że ja też byłam na dziecię eliminacyjnej na bmk ale już od dobrego miesiąca czasu podjadam z tym rzeczy i nic się takiego nie działo w nocy. A nie Mam pomysłu dlaczego mógłby go boleć brzuszek
Mała Syrenka biedna Ulcia. Czy ona już czuła się lepiej po ostatniej chorobie czy to poprostu ciąg dalszy?Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U -
Nikola wrote:Ooo Dziekuje Annigo. Zastosuje się do wszystkiego. Nabiał już dawno odstawiłam w zasadzie od początku. Karmiłam i karmie piersią. Bardzo chciałam spróbować tego mm dla alergikow, ale tego nam również nie chciał pic. A jak wyglądały u Was kolki? Bo ja wspominam cały ten okres okropnie. Na sama mysl łzy cisną mi się do oczu.
I my po pobraniu krwi. Teraz tylko czekać na wyniki. Dziś krewka pięknie leciał.
To były 4 miesiace wyjęte z mojego życia dosłownie. Byłam uwięziona w domu, a płacz non stop, jadł trochę a i tak słyszałam przelewanie w brzuszku i prężył się, bo nie mógł prutać bączków. Nie lubił masowania. Jak wprowadziłam sugestie położnej w życie było o niebo lepiej. Nie zaszkodzi spróbować. Do dziś nie jem ciemnego pieczywa a uwielbiam 🙃
-
Mąż mnie wczoraj zaskoczył. Może dlatego, że wyglądałam marnie. Powiedział, żebym umówiła się do kosmetyczki na sobotę a on będzie siedział z małym. Oznajmił, że muszę częściej z domu wychodzić. Tylko ciekawe gdzie i do kogo. Jak tutaj mam dwie koleżanki i to wszystko. Ale ruszę z treningami od marca 💪 pewnie będę chodzić na początku raz w tygodniu bo resztę tygodnia będę leczyć zakwasy 😅
Tak sobie pomyślałam, że jak teraz nie pochodzę na siłownie to jak wrócę do pracy i ponownie wdrożę się w rytm praca, dziecko, dom to minie pół roku. Będę zmęczona i znowu chodzić nie będęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:15
-
Nikola, u nas np ani sab simplex ani espumisan zero dzialania, a sprawdzil sie lefax, no i zycie nam ratowaly czopki kminkowe! Zawsze po nich przychodzila ulga... podobno jesli o probiotyki chodzi, to jedyne co moze medycznie zadzialac to biogaia, ale tutaj to na dwoje babka wrozyla, bo u nas np lepszy byl dicoflor, a przy biogaia wieksze bole brzuszka, u kolezanki po nich ulewania byly...
Co do maty, my mamy ta rozkladana... ani ona sliska ani jakas mocno przyczepna, ale z trwaloscia tak srednio... teraz planuje puzzle ale nie typowo dla dzieci tylko sportowe...
Co do produkcji mleka, ja juz jakies 2tyg nie daje piersi w ogole, a sciagac moglabym z jednej nadal i jak scisne to mleko sika na wszystkie strony kilkoma strumieniami...
Przy Mii tez tak mialam, ze ona 1,5 roku miala a jeszcze krople mleka przy nacisnieciu mialam...
Nie pamiętam co jeszcze pisac mialam🙈
W ogole to byla moja mama, bo byla w pracy 250km od nas i przyjechala nim zjechala do pl... jaka ja jestem szczesliwa, ze juz jej nie ma🙏🏻 bo serio jeszcze 2 dni dluzej i bylaby dzika awantura, chyba sama bym jej walizki spakowala🤬
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny współczuje z tymi chorobami i nocnymi akcjami. Odpukać od czasu covida u nas ze zdrowiem względnie dobrze.
Noce nawet ok ale pewnie wszystko przed nami bo zębów jak nie było tak nie ma. Przyznał że dużo bardziej się wysypiałam jak spałam z małą bo tylko cyca wystawiałam czy rękę wyciągnęłam jak smoczek wypadł. Teraz to już się wybudzam bo jednak śpi w swoim pokoju. -
Mam tez sukces z drzemkami (jak narazie). Karmię w fotelu w jej pokoju tak aby nie zasnęła podczas jedzenia i odkładam do łóżeczka. Czasem wstaje i jeszcze coś tam sobie gada ale bez ryków. Czasem wystarczy dwa razy położyć czasem trzy a czasem zasypia od razu. Bardzo się z tego cieszę.
-
Jako że mamy to uczulenie na bmk i jajka zaczęłam rozkminiać jak zredukować kp bo chcę wrócić do pracy. Dziś rozmawiałam z alergologiem i mam spróbować z jajkami przepiórczymi. Na twardo ewentualnie pieczonymi. Jeśli chodzi o mleko to jej zdaniem nie ma już sensu wprowadzać butli z mm (mała nie chce tknąć butelki). Mam spróbować rozszerzać jej dietę powoli o mleko zgodnie z drabiną mleczną i obserwować. Docelowo fajnie by było zejść do poziomu aby mogła jeść normalne mleko modyfikowane. Wtedy zamiast typowego mleka mm alergolog sugerowała podawanie kaszek mlecznych w formie niebutelkowej lub mleka np z
Doidy. Obstawiamy ze tego dla alergikow raczej nie tknie. -
Nikola, wiem,że jak jest źle, to się człowiek wszystkiego łapie. Chciałam jedynie podkreślić,że jedzenie produktów bez laktozy, bo dziecko ma problem z laktoza jest bez sensu. Co innego eliminacja bmk. To są dwie różne rzeczy.
Santi, Ulcia jest już względnie zdrowa. To, co się wydarzyło rano to po prostu przypadek. Ale poranek był mega;D
Już jest dobrze po drzemce, ale dalej trochę jeczy.
Po weekendzie bierzemy się za trening snu💪💪 -
Dokladnie jak Syrenka pisze! W mleku kobiecym jest taki sam % laktozy w skladzie mleka bez wzgledu na to, czy laktoze sie spozywa, czy tez nie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny a ja mam głupie pytanie. Jeśli Małej wyszła nietolerancja laktozy i dostałyśmy mleko na receptę bez laktozy to w normalnych posiłkach też eliminuję laktozę, nie? Ja zapomniałam zapytać lekarkę, dla niej to pewnie było oczywiste, ale ja w sumie się zastanowiłam nad tym, skoro nic nie mówiła. 🙈
-
Bajka, tak, wtedy w doecie tez najlepiej bez laktozy i z czasem prowokacje czy jeat ok, czy dalej nietolerancja...
Co do mm ja zmienialam odrazu, nie mieszalam nigdy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700