Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak wrote:Kurcze u nas też już rozmiar 80. Niby jest taki drobniutki ale ma spory bebzol.
Pampery rozmiar 5 są idealne a niby od 11 kg.
Tylko Nathan drobny nie jest bo mierzony w domowych warunkach ma jakies 74cm i 10kg
Z welniaka poprzedniego wyrosl, z zimowego kombi tez...
Teraz albo nowy welniak albo jesienny kombi i spiworek bo mamy kolo 7 stopni
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumi, 3h to moze starczy i na kino i na bzyk 😂🙈
Ja mysle ze tez welniany kombo wystarczy i kocuk w razie w. Synek mi nie wyrzucał koca z wózka to może i corka będzie laskawa. Teraz tez wozimy sie w welniaku ale do tego śpiworek.
U nas najlepszy na ten moment jest rozmiar 74, pampki 4. Na lato jeszcze nie kupuje, ale troche mam w zanadrzu od kolezanki po córce majowej.
-
W ogole to.myslalam, ze w razie czego na jwiosne bedzie spiworek rollersow z letnia kolderka, ale on juz prawie z niego wyrosl🙆🏼♀️ przynajmniej w foteliku jest na styk
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Jezu, jestem tak pochłonięta szukaniem żłobka, ze nie ogarniam.
Noelle, dobrze, ze już lepiej. Kciuki za Klarcie, zeby dała mamie na "ten" czas troche oddechu, działaj!
Karolina, kolejny temat, który wypadałoby ogarnąć zawczasu. U nas kilka dni temu było jakos +8 wystawiłam dziecko w wozku na balkon ubrane w merino wełniaka + lekko okrytego spiworkiem bugaboo do wozka... i troszkę mocno się spocił. Na +15 myślę, ze wystarczy kurteczka i koc (jakos mu pod nogi zawine). Zawsze staram się tez pamietać, ze pewnie gdyby jesienią było +15 to uznałabym, ze jest mega ciepło
-
Cccierpliwa wrote:To u nas tez pamperki 5 juz! W sumie to pantsy... to nic, ze Mia takie na noc do niedawna miala🙆🏼♀️
Tylko Nathan drobny nie jest bo mierzony w domowych warunkach ma jakies 74cm i 10kg
Z welniaka poprzedniego wyrosl, z zimowego kombi tez...
Teraz albo nowy welniak albo jesienny kombi i spiworek bo mamy kolo 7 stopni
No u nas ostatnio pierwszy raz 6 kupiliśmy. 🤣 (Filip na noc jeszcze ma). Niesamowite te Wasze skrzaty. 😃 -
Santi u nas nie ma godzin. Od zaśnięcia wybudza się co 30/40 min 1/max1,5h.
Annigo u nas pomagała tylko ciepła kąpiel. To był okres ogromnego przemęczenia, bezsilności i bezradności. Ale dziki za rady.
Cierpliwa fajnie tego jeszcze nie próbowałam nawet przy kolkach.
Mała syrenka tak tak ja wszytko wiem odnośnie laktozy tez, ale u nas mleko bez laktozy i każde inne nie odzie małemu… tylko cycka chce picCo tez jest dla mnie mega stresujące, bo chciałam karmic piersią do 6 miesiąca:/
Ann11 dzięki, tez nam taka nadzieje.
Odebrałam wyniki żelazo za niskie. Ferrytyna w normie.
Bajka a to dopiero teraz wam wyszło? -
Oglądałam serial a w nim scena porodu. Wszystko wróciło. Już nie chce drugiego dziecka. Na wszelki wypadek przyszłam już do sypialni gdyby nagle mężowi chęć na baraszkowania przyszła. Strzeżonego pan Bóg strzeże 😅
Co do ubioru na wiosnę. Mam masę kurtek po chłopakach szwagierki. Są w bardzo dobrym stanie i nawet część mi się podoba. Widziałam, że można nabyć drogą kupna takie pół śpiworki wiosenno letnie do spacerówki. Chyba będę uderzać w tym kierunki. Oczywiście jeżeli znajdę coś godnego dla dziedzica 😅
Byłam dziś w galerii. Mąż pyta czy kupiłam coś sobie (rzadko kiedy coś przynoszę 😅🙈). Przynoszę wiosenny płaszczyk z Tatuum przeceniony z 700 na 200 zł. Mówię, że będę latać w nim do lidla bo pasuje do sportowych i eleganckich stylizacji. A on na to „to dobrze, że coś kupiłaś” daje mi 200 zł i mówi że mam to traktować jako prezent od niego 😁 i taką postawę to ja rozumiem -
Bajka, Mia tez ma na noc jeszcze, czasem jej sie zdarzy jakas wpadka jeszcze, a mnie nie bawi przebieranie dziecka i mokrego lozka po nocach, zwłaszcza, ze jestem z nimi wiekszosc nocy sama... i właśnie moze z miesiac temu kupilam jej pantsy 6, gdzie Nathan juz ma 5🙆🏼♀️
W ogole to ja ja nawet dopiero co odsmoczkowalam, takze tak... i przyznaje ze swojej wygody tak pozno, ona miala smoczek tylko do spania, a dla mnie to bylo bardzo wygodne i valam sie zmieniac cos, co dobrze funkcjonowalo... czekalam az ona sama tez odrobine do tego dojrzeje
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Nie chcę zapeszać bo to za krótko ale serio moje dziecko bez cycka to inne dziecko. To samo miałam ze starszym synem. Moment odstawienia cycka to był moment przesypiania przez niego nocy.
Foxy, Cccierpliwa, Bajka111, Batylda, Mama po przejściach lubią tę wiadomość
-
Zoe, moj ostatnio dał mi swoją karte benefit, na która przez cały rok dostaje z pracy jakąś dodatkową kase. Było tam jakies 1000zł. Sam został z Młodym, bo zaprosił na ploty kolege z miesięc starszym synem... a ja wróciłam z torbą przecenionych męskich skarpet z Calzedonii i ciuchami dla Młodego z HM. Tryb 'matka polka' wszedł mi za mocno. Kartę sobie zostawiłam może jeszcze mnie najdzie na jakies zakupy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 22:16
-
U nas jakies dziwne zwroty akcji, wczoraj 10h bez cyca a dzisiaj leci już 14h snu
wstał 3 razy na cyca.
Może odsypia te ostatnie fatalne nocki...
Juz patrzyłam czy oddycha i czy ma temperature21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja nie lubię latać po galeriach. Dla mnie zakupy online to świetne rozwiązanie. Uwielbiam kupować, mierzyć w domu na spokojnie i oddawać
ani sobie ani dziewczynom nie kupuje stacjonarnie. Chyba,że muszę, bo w przedszkolu wymyślili sobie ubranie w danym kolorze na jutro.
-
Ja też nie lubię galerii. 🙈 Ogólnie bardzo mało kupuje dla siebie - za to jak już gdzieś jestem to zawsze kupie coś dla męża albo dla małej. 😅 A potem chodzę jak ta złachmaniona matka. 🙈
Jak już muszę kupić coś dla siebie to zazwyczaj zamawiam na Zalando ale wtedy modle się żeby wszystko pasowało bo nie chce mi się tego odsyłać. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Cierpliwa wyyyybacz - Twój mail z dawien dawna wpadł mi w spam. Dopiero teraz wysłałam Ci ebooki o śnie. Mam nadzieję, że się jeszcze przydadzą. Następnym razem przywołaj mnie do porządku na forum
Mama pp Sonie rączki parzą już spokojnie od 1-1,5 miesiąca. Usypia tylko sama w łóżeczku - każda inna forma mojej ingerencji ją rozjusza. Co najwyżej ją biorę pionowo na ręce (swoją drogą tak to uwielbiam - jak biorę ją jak normalnego dużego dzieciaczka i ona się normalnie we mnie wtula, obejmuje nogami i rękami). Ale to tylko chwila i ją odkładam z powrotem.
I też odkąd odseparowałam karmienie od snu to komfort nocny to jakiś przeskok. Budzi mi się zazwyczaj 3 razy na jedzenie. Raz się zdarzyło tylko, że wstała 4 razy i raz, że 2. Tak to standardem od ok. 2 tygodni są 3 pobudki. Kiedyś było ich 8-12 .... także polecam karmić piersią przed kąpielą a nie przed samym snem tak jak polecają w treningach snuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 09:39