Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
To jeśli chodzi o mowę to Julek dużo gada natomiast jest to absolutne słowotwórstwo ewentualnie klątwy. Mówi DAJ no bo jest małym głodomorem i nauczył się, że musi jakoś domagać się żarcia. Gaworzyć przestał, sporo krzyczy i paple coś w kółko piąte przez dziesiąte.
-
U nas też nie chodzi, a roczek w poniedziałek. Chodzi przy meblach ale też nie jakoś dużo. No coz...wszystko w swoim czasie :p ja zaczęłam chodzić jak miałam 15 miesięcy. A jeżeli chodzi o gadanie to różnie, ma dzień że paple po swojemu dużo, a ma dzień że siedzi cicho naburmuszony.
Ale sporo powtarza w sumie np. gołąb robi gruu gruu- Ignas jak robi gołąb?To powtórzy 😅
A ostatnio jechał samochodzikiem po jadalni i mieliśmy bekę, bo wyszło mu: Iggi jedzie 😂👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A no i też sporo kuma. Jak mówię daj buzi misiowi, albo, żeby mi coś podał to też da.
U nas na bank w niedzielę będzie gadanie teściowe: A to jeszcze nie chodzi?! 😉👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina nie znasz dnia ani godziny, dzieci potrafią zaskoczyć 😅 Lisa wieczorem przeszła się pare razy po kuchni tam i spowrotem😲 Chyba boi się rozczarować babcię i się wzięła za siebie 🤣
Apropo, Syrenka jak te buciki co kupiłaś dla Uli? Zawsze zapomnę zapytać, bo ciągle piszemy o ich kiepskim spaniu 🙈 -
U nas tez nie ma chodzenia. Przy meblach to juz lata z 4 miesiące a przodem przesuwa krzesła itp z miesiąc. W majówkę zrobiła trzy razy po jednym kroku i to na tyle by było
Gada sobie mega dużo przeróżnych zlepkow sylab ale dopiero próbuje powtarzać. Najczęściej jej wychodzi am, mama, me
Dziewczyny właśnie nie wiem co z tym testowaniem. Sonia była 3-dniowym zarodkiem i miałam testować po 10 dniach - a testowałam i tak po 11 bo 10 to była niedziela. A teraz mam podany 5-dniowy i tez po 10 mam testować. Ale korci mnie żeby wcześniej coś zrobić
Dam znać jakby co 😄 -
KasiaC Ignacy też 5 dniowy
i 7 dpt już bylo ładnie
brałaś teraz jakiś Ovitrelle? Co mogłoby zakrzywić wynik?
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mój tez dużo rozumie, wskazuje palcem w książce na np banany, kota itp gada po swojemu, czasem powtórzy po mnie jak pytam jak robi kotek, ale szału nie ma. Robi papa i przybija piątkę. Brawo nie potrafi bić. Za to codziennie włącza którąś z grających zabawek i tańczy 😂 gra na cymbałkach i odkąd dostał zestaw do sprzątania to codziennie lata z mopem i odkurza 😂
Kasia ja miałam 5 dniowy zarodek i ja chyba betę już 5 dpt robiłam 🙈🙈 Edit. Nie chyba a na pewno bo nawet w stopce mam 5 dpt 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 20:54
-
U nas gaduła. 🙈 Dzidzia, daj, chce, jeść, papa, mama, tata, baba, dada, na siebie mówi Kaka. 😅 Wyrywają jej się czasami dziwne słowa, no i sporo powtarza.
Z chodzeniem średnio na jeża bo przy meblach i za rękę śmiga jak dzika ale jak się puści to max 5-7 kroków i siada. 🤷🏻♀️
Nie namawiam ale wrzuciłam na grupę na fb zdjęcie prezentu jaki dostałam na dzień matki. No uśmiałam się. 😂😂😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mama pp, jak Uli przymierzylam, to wydawały się spoko, pochodziła po domu, ok. Wyszlysmy na dwór i buty za 200 zł wyglądają po jednym spacerze jak po starszej siostrze. Do tego wyszło,że są na wąska stopę. Więc ogólnie zadowolona nie jestem i nosimy attipasy. One są jednak najlepsze na początki.
-
_agrafka_ wrote:Mama pp u nas był krwiak, krwiaka nie ma ale ząb wciąż się nie przebił.
W ogóle to wczoraj wieczorem byłam z małym u laryngologa ze względu na te tarcie uszu. Wszystko niby Ok, badanie ciśnienia w uszu tez Ok, przesiewowe słuchu nie sali rady zrobić bo się wiercił. Lekarka widziała u niego katar (którego ja na codzień nie widzę) powiedziała ze skoro trze uszy, nos i oczy to może być to alergia i dała lek na alergie ( tylko od czego ta alergia to nie dociekała) powiedziała ze może to tez być od refluksu i dał lek na refluks. No i jakieś krople na ten katar dała. Także dalej wiem ze nic nie wiem i teoretycznie zdrowe dziecko dostało kolejne leki 🤦♀️
Podałam mu ten lek na alergie dzisiaj bo pozostałe zamówili mi w aptece na jutro. Zobaczymy czy będzie jakakolwiek poprawa.
Mi sie wydaje ze on ma nawroty refluksu przy ząbkowaniu. I te uszy trze tez od tego. Z cycka zrobił sobie smoczek, jest marudny w dzień, w nocy burczy przez sen. No coś mu ewidentnie dokucza.
U nas od razu pediatra powiedziała, że przy każdym zębie refluks będzie mocno wracał z mocną siłą, od większej ilości śliny.
-
Karolina nie brałam ovitrelle ani nic na pęknięcie pęcherzyka, wiec nic nie zaburzy wyniku.
Jakies polecone testy sikance macie?
Skoro Wam juz wyszło to moze spróbuje
Obecnie mam mega stresa. Od poniedziałku pobolewa mnie podbrzusze jak na okres, dzisiaj to juz cały dzień. Oczywiście nie ma miesiączkę bo ja mogę dostać dopiero za 5 dni. Ale tak bywa po transferach a chyba nie powinno bo czynność skurczowa macicy moze przeszkodzić w zagnieżdżeniunapisałam do mojej lekarki i kazała brać 3 x dziennie nospe i magneb6. Teraz żałuje ze nie napisałam od razu w poniedziałek tylko dzisiaj dopiero. I przez te bóle sie nie zagniezdzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 21:54
-
Mala_syrenka wrote:Mama pp, jak Uli przymierzylam, to wydawały się spoko, pochodziła po domu, ok. Wyszlysmy na dwór i buty za 200 zł wyglądają po jednym spacerze jak po starszej siostrze. Do tego wyszło,że są na wąska stopę. Więc ogólnie zadowolona nie jestem i nosimy attipasy. One są jednak najlepsze na początki.
A jest ciepła ta "skarpeta "? Widziałam też jakąś wersję letnią, chyba bardziej przewiewne są. -
Kasia a ja chyba najbardziej polecam Facelle z Rosmanna :p
Ja po swoim transferze też miałam bóle podbrzusza, ale brałam właśnie nospe i magnez.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Sumireguska wrote:Najlepsze jest to ze w pierwszej ciazy cień zobaczyłam na najtańszych testach z allegro 10ml za 50gr jeden a jak zrobilam kilka innych to nic nie bylo widać xD
z Szymkiem pamiętam ten najtańszy pokazał mi bladziocha, a te drogie elektroniczne z napisem "pregnant" nic nie pokazały 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 23:37
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny