Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Po prostu Zoe wrote:Bee to mój mąż marzył o córce. Jest tak zakochany w swoim synalku ze pozwala mu wchodzić sobie na głowę. Mały znalazł sobie teraz nową zabawę. Wchodzi na nas, podskakuje aż mu włosy latają 😆, krzyczy przy tym i uderza obiema rękoma o nas. Później zobaczyłam, że zaczął podchodzić do nas i uderzać nas jedną ręką tak jak przy tej zabawie. Ja stanowczo mu mówię, że nie można bić. Wtedy przestaje po kilku ponagleniach. Ale mąż to siedzi i się śmieje. Wtedy mam ochotę sama strzelić mu z ręki 😆
Syrenka, szkoda że Ula nie jest Matylda. Jak dla mnie idealnie by pasowała do tego imienia. Mi kojarzy się z krnąbrną małą dziewczynka która ma własne zdanie i w poważaniu to co inni o niej myślą. Wiesz taka przewodniczka stada. I zobacz jakbyś ją wolała. Maaatyyylda przywołuje cie do porządku! I takie twarde d przy tym. No mega 😁
Zoe jak opisujesz imię Matylda to kropka w kropkę piszesz o mojej córce
Twój Oliwier po kilku ponagleniach przestaje bić a mojej Matyldzie możesz mówić a ona i tak zrobi swoje. Oczywiście wie że nie wolno bo idąc np. po raz setny zbierać kamienie (żeby je wkładać do buzi) macha paluszkiem że nie wolno i z takim szelmowskim uśmieszkiem to robi. -
Urszula! Ty bandziorku! To też brzmi tak mocno. Albo Iga!! Matylda wydaje mi się za to miękkie. Ale imię piękne. I właśnie w szoku byłam,że były aż dwie na jednym placu, a dzieci wcale nie było dużo.
Zoe, co jeśli będzie drugi syn? Mąż będzie chciał dalej robić? -
Dzięki dziewczy wszyscy mi to mówią. Wrzuć na luz i daj mu jeszcze czas.
Agrafka ja tez chciałabym już czegoś poszukać na jesień zimę i skupie się chyba na zalando.
Santi to pięknie o dużo mówi.
Syrenka cudnie, ze noc lepsza oby tak dalej, a Ty nie chcesz przejść na mm? U nas w nocy wstaje tylko raz na butle i idzie spać. Chociaż dziś znów o 5 wstał się bawić. Mam wrażenie, ze idą nam wszystkie 3 na raz😳 A od cyca odstawiałam stopniowo. A jeżeli chodzi o nocne nadrabianie, to Franek je za mało w ciągu dnia dlatego musi zjeść w nocy.
U nas miał być Bruno albo Franek i jest Franek. Marzenia o córce porzucam. Wystarczy mi syn😄 A tak serio czuje ze byłby 2 syn:) Sumi Twoja Ciaza mo leci jak szalona. Tobie tez?
-
Syrenka a coś zmieniałaś na ta dzisiejszą noc? Cieszę się że u was lepiej.
U nas za to dziś jakieś okropne płaczki były w nocy 🤷🏻♀️ mało tego obudził się o 4 i bawił się godzinkę 🤦🏻♀️Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
Nie wiem czy chciałby 3 dziecko. Na razie truje mi głowę o drugie 😑
Uważam że o ile dwoje dzieci zmieściłabym w mieszkaniu to 3 nie ma mowy. Sąsiedzi za ściana mają 3 dzieci (jedno to niemowlę może 2 miesiące), dużo gorszy rozkład mieszkania jak nasze, jeden pokój plus salon z kuchnia. Tak słabo rozstawny ze nie wiem jak tam się mieszczą. Salon z kuchnia jest skoszony. Z jednej strony jest bardzo wąski a z drugiej szeroki. Do tego wyjścia na balkon uniemożliwiają postawienie konkretnych szaf gdziekolwiek. Serio nie wiem jak oni tam się mieszczą.
Ja chce mieć własną sypialnie! I nie mam ochoty wydawać kroci na mieszkanie w którym zamieściłabym całą zgraje. Wiec w sumie to ja nie chce 3 dzieci. Dwójkę zniosę ale 3 nie. Jeszcze pakuj ich do samochodu. Zapłać za wakacje, ciuchy, leki, zabawki. Mam to w nosie. Nie będę całe życie zarabiać tylko na kogoś. Tez potrzebuje wyjść do restauracji, jechać na wakacje, kupić sobie ciuch czy kosmetyk i nie martwić się czy jutro będę miała co do gara włożyć -
My mamy Miłosza i Pole. W sumie nigdy nie pisałam 🙈🙈
A na liście dla chlopcow byl jeszcze Bruno i Leon. Dla dziewczynki Gaja, Roma i Oliwia. Nie wykorzystamy juz tych imion na pewno choc troszke szkoda 😂 ale chyba jednak chcialabym juz wyjsc z etapu pieluch i dzidziusiowania i odzyskac troche wolnosci😅
-
Wiesz co Zoe? W naszym kraju taki syf i socjal sie robi,że zaraz się okaże,że jak masz więcej dzieci, to masz więcej kasy. Mają być dopłaty do gazu i prądu. Nie łapiemy się, a jakbyśmy mieli jeszcze jedno dziecko, to by się na styk udało.
Edit: jednak brakowałoby nam dziecko i tak, więc słaby interes 😂😂
Na pewno wzrosną opłaty za żłobek i przedszkole, bo i czesne i koszt wyżywienia był wyliczony według starych cen, więc albo zaczną dawać dzieciom tani syf albo więcej będzie trzeba płacić. Mi się już średnio opłaca pracować, bo same placówki zabierają mi prawie połowę wypłaty. Z trójką dzieci moglabym posiedzieć w domu dłużej, bo finanse by mnie nie ograniczało. Bysmy mieli tyle samo. A ta partia nasza,żeby się utrzymać 'da' swoim wybiorcom więcej. A ich wyborcy to głównie patologia, która dzieci ma przeważnie dużo.
Ja bym po prostu chciała trójkę dzieci, to nie mój sposób na życie;) ale tak można kombinować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 11:48
-
mi się marzy Kajtek, ale Stary jest absolutnie na nie, więc pewnie zostaniemy przy Franku.
ja dzieci mogę mieć jeszcze kilkoro, ale niestety psychicznie mnie każda kolejna ciąża bardziej dojeżdża... o ile fizycznie super, tak psychicznie jakoś wysiadam, bo czuje się strasznie w swoim ciele. ostatnio się Staremu popłakałam, że wszędzie chude laski w krótkich ledwo zakrywających dupe spodenkach, a ja wśród nich jak wieloryb... 🙈💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Chaos, bardzo ładne imiona🥰
Co do nocy Uli. Wystarczyło nie dać cycka. Takie proste.
Wstała o północy, nakarmilam, nie mogła zasnąć do 2. Ale chyba przez upał, popłakała chwilę, bo chciała się podpiąć na ten czas, ale potem sama się układała i próbowała spać. I tak nie spala, ale nie ciągnęła tak nerwowo i boleśnie i to mi wystarcza. Oby to nie był przypadek. Potem dałam cyc o 5 i 6.20 pobudka jak zwykle.
Jak skończą się upały spróbuję dać o 22 przez sen i rano. -
Chaos zawsze byłam ciekawa imion Twoich dzieci ale nie chciałam być wścibska i nie pytałam 🤭
U nas gdyby była dziewczynka to miała być Iga 🙂 a dla chłopca chciałam Tymuś lub Ignacy ale stanęło na Jasiu 🙂🙂 może jeszcze kiedyś uda się wykorzystać któreś z pozostałych imion 🙈😅
Za równe dwa tygodnie wracam do pracy. Właśnie umówiłam się do fryzjera, wczoraj byłam na zakupach po porządny stanik wiec mogę wracać do ludzi 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 11:41
-
Syrenka takiej polityki nawet nie chce mi się komentować i denerwować bo nóż w kieszeni się otwiera.
Dlatego pisze jak to wyglada z mojej perspektywy i w życiu patrzę tylko na to czy stać mnie na coś uwzględniając moją pensje, nie z tego co mi państwo naobiecuje. Dziś da jutro może się zmienić. Apropo państwa i rozdawnictwa. Wniosek o dotacje na żłobek wystawiłam w maju. Za chwile koniec sierpnia a decyzji ZUS i pieniędzy nadal nie ma. A jakby te pieniądze byłby mi potrzebne na już? I tak to jest -
jestem, naprawdę, w ogóle mam straszne ciało, a 5 ciąża je jeszcze bardziej dojedzie. podziwiam kobiety które dokumentują ten stan i chodzą na sesję brzuszkowe, ja w lustro patrzeć nie mogę.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mam to samo co Zoe, dwojka dzieci i basta. Nie dałabym juz rady poświecić sie trojce. Chce wyjść do ludzi
no i czuje to samo co espoir. Teraz byliśmy na wyjezdzie z 14 znajomymi - wszyscy bezdzietni. No i moje kolezanki w wiekszosci to są naprawde chude i zgrabne laski. Jeszcze jak paradowały w bikini w jacuzzi to juz w ogole odlot
Ja sie tam czułam na tym wyjezdzie strasznie zle ale powtarzałam sobie że to tylko etap, no i przecież mam to szczescie miec dzieci - jakkolwiek masakryczne by to czasem nie było 😂
Już mam plan że urodze, dojde do siebie no i zaczynam akcje wielkie dochodzenie do formy. Teraz juz sie zapisałam do stomatologa i ortodonty żeby ogarnac do konca zębybardzo chcialabym czuc sie dorze w swoim ciele a niestety widze ze duzo zaniedbalam. Marzy mi sie wizyta u fryzjera też wiec pewnie sie zapisze niedlugo
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Piękne macie wszystkie imiona
Mi sie marzy te trójka - w idealnym wariancie dwie córki i synek. Ale mąż chce dwójkę póki co
Syrenka jestem dumna z tej nocki. Myśle ze Ula tez sie meczy nie tylko Ty nocą. I nauczy sie usypiać bez cycocha i spać sobie dłużej.
Espoir na instagramie po buzi wyglądasz jak śliczny chudzielec, jak to możliwe ze wieloryb ??
Ja juz trzy dni w pracy i ogłaszam ze to nie dla mnie 😂 rano chwile sie widzę z dzieckiem a potem wracam o 16, jakies zakupy, spacerek szybki, pobawimy sie i idzie spać. Jak śpi to robię jej jedzenie na jutro kapie sie i jestem padnięta -
Ok dzięki. Mam bon do smyka i zastanawiam się czy nie dołożyć i kupić. Chociaż myśle ze w cenie kasku i hulajnogi to miałby masę innych zabawek i przez to nadal myśle czy warto inwestować w scoot. Posiadaczki co uważają na ten temat? Warte tych pieniędzy?