Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
a to nie jest tak, że po prostu po ciężkim dniu Ty się też od razu zniechęcasz? przecież ostatnio pisałaś, że już jest fajnie, że się bawią razem, a Wy ze Starym możecie odsapnąć...
pamietaj, że nikt nie ma życia jak na instagramie, każdy ma jazdy, afery, bo źle pokrojona parówka, bo wylałaś siki z nocnika sama, a on chciał zobaczyć, bo kiedy podcierasz jednemu dupe, drugi patrzy na jego kupę w nocniku, a on sobie nie życzy...
Mamuśka głowa do góry 😘😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 09:00
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Zoe, najgorsze się zacznie. Serio, bunt dwulatka nie jest przereklamowany, te dzieci dostają diabelskich rogów. Iga potrafi wybrać majtki do ubrania i 5 min później chcieć inne. Tak kilka razy. A to taki pikuś. Straszyć nie będę, każda z nas się przekona. I przychodzi moment, kiedy dziecko jest za silne i nie da się zrobić tego na siłę, musisz przekonac i to prawdziwa sztuka. Ty sobie z tym świetnie poradzisz, nie mam co do tego wątpliwości.
Niby się nie znamy, tylko z neta, ale myślę,że będziesz umiała takiego małego człowieka tak zakręcić,że będzie myslal,że on sam od początku tego chciał.
I masz rację z tym specjalista. Ja już kasy nie żałuję, setki ostatnio lecą wszędzie na każdym kroku i się przestałam tym przejmować. Ale czas, to coś najcenniejszego ostatnio dla mnie i mam go za mało. Praca do 15, jechać do Gdańska i wrócić, to o 20 w domu. A kto zostanie z dziećmi? Tak kilka razy, bo się na jednym spotkaniu nie skończy. Uroki mieszkania w dziurze. I boję się. Że sprawa będzie głębsza niż nam się wydaje. Nie,że problem z Iga, ale z nami. Dlatego tak to odwlekam.. -
espoir wrote:a to nie jest tak, że po prostu po ciężkim dniu Ty się też od razu zniechęcasz? przecież ostatnio pisałaś, że już jest fajnie, że się bawią razem, a Wy ze Starym możecie odsapnąć...
pamietaj, że nikt nie ma życia jak na instagramie, każdy ma jazdy, afery, bo źle pokrojona parówka, bo wylałaś siki z nocnika sama, a on chciał zobaczyć, bo kiedy podcierasz jednemu dupe, drugi patrzy na jego kupę w nocniku, a on sobie nie życzy...
Mamuśka głowa do góry 😘😘😘😘 -
espoir wrote:a to nie jest tak, że po prostu po ciężkim dniu Ty się też od razu zniechęcasz? przecież ostatnio pisałaś, że już jest fajnie, że się bawią razem, a Wy ze Starym możecie odsapnąć...
Mamuśka głowa do góry 😘😘😘😘
Espoir!
Syrenka potwierdzam, znamy sie niby tylko z neta ale po tym co czytam jestem pewna że sie nadajesz na mamuske
No bunty dwulatka chyba powoli już nam się zaczynają, nie mogę sie doczekać tego etapu... żartuje oczywiście, już teraz brak mi cierpliwości a jednak siłą go przytrzymam i wszystko dookoła zrobie. U nas obecnie lepszy okres jakiś chociaż jest też rzucanie sie na podłogę i wrzask..
Mama pp, ja daje sniadanie o 8:30 w domu i o 8:50 jest już w żłobku. Tam o 10 ma drugie śniadanie i codziennie jest to jabłko także noWczoraj okazało sie że już o 11:00 dali zupe i moje dziecko pluło nią dalej niż sięgał wzrok..
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mala_syrenka wrote:Zoe, najgorsze się zacznie. Serio, bunt dwulatka nie jest przereklamowany, te dzieci dostają diabelskich rogów. Iga potrafi wybrać majtki do ubrania i 5 min później chcieć inne. Tak kilka razy. A to taki pikuś. Straszyć nie będę, każda z nas się przekona.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp, moze jakas zdrowa pizza🤪 u nas dzis reis gemüse pfanne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ktoś ostatnio pytał o bostonke 🙈 no ja poszłam do lekarza z przewlekłe zatkanym nosem a się okazało, że Ola ma bostonke. Zero gorączki, miała 2 kropki na czole i jedna przy małym paluszku u dłoni i byłam przekonana, że to sprawka komara bo na następny dzień zabiłam dziada. Pani doktor od razu jak zaczęła ja oglądać i spojrzała na dłonie to powiedziała bostonka 🙈 i co najgorsze w buzi to ma aż nadżerki 🙈🙈🙈a ona normalnie je i pije 🙈 w życiu bym nie pomyślała... no i miałyśmy mega odparzenie (ja tak myślałam, że to już infekcja bakteryjna bo idą ząbki) wzięłam triderm z apteki i dzisiaj już prawie śladu nie ma ale to ponoc tez typowe. Madka roku
-
Cyprysek ja pytałam właśnie. Ale lekarz stwierdził, że to nie bostonka. Ślady ma do tej pory, a już mija 1.5 tygodnia.
Zoe kurczea cokolwiek wskazywało na to ucho? 🤔 Współczuję.
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
O ratunku, Zoe...
Na dodatek ucho.. jak ty w tej pracy dajesz rade to ja nie wiem. Chyba po nocach pracujesz. Właśnie chyba dlatego zostane w starej pracy, no jednak tam moge spokojnie brać l4, pracowac z domu a i roboty duzo nie ma... Na poczatku pewnie wlasnie oba smarki beda chorowały...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Cyprysek jak tak dobrze się czuje to widocznie tragedii nie ma 🤷♀️ Jak dziecko daje oznaki ze coś się dzieje to co innego.
Nic nie wskazywało na ucho. Ostatnio miał wyciek. We wtorek wieczorem je oglądała i uszy były ok. Półtora dnia minęło i proszę bardzo 🤷♀️ Wtedy lewe było zainfekowane. Teraz dla odmiany prawe -
Właśnie po nocach pracuje. Jak nie ma dużo pracy to od 11:30 do końca drzemki plus od 17 do 20-21. W tamtym tyg masa pracy, mały w żłobku a ja znowu nadgodziny. Od 19 do 22-23. Na szczęście tyle pracy zawsze nie ma. Podczas delegacji kiedy wszyscy odpoczywali po imprezie ja znowu musiałam pracować 3 godz. Wypchnęłam co najważniejsze i poprosiłam o urlop do końca tygodnia. Ta choroba, po 4 dniach w żłobku, dobiła mnie. Dziś sama marnie się czuje. Chyba zaczynaja mnie bolec zatoki i od samego rana mam zawroty głowy
-
Kolejni chorzy 🤦♀️ Oliwier a Ty to już w ogóle przestań się wygłupiać z tymi chorobami, bo matka się zajedzie 😉 Zdrówka!
Sumi a jak Twoje samopoczucie, skurcze odpuściły?
Lisa miała mieć dzisiaj pierwszą drzemkę w żłobku a zamiast tego jedynie " odpoczywała na materacu" 🙈 Ciocia zadowolona, bo nie było żadnych histerii i wcale nie płakała, no ale też nie spała, więc nie rozumiem jej entuzjazmu 😅 -
Zoe dbaj też o siebie. Dobrze, że masz chociaż do końca tygodnia urlop. Zawsze się trochę zregenerujecie.
Mnie dziś tak pozamiatała ta glukoza. Po ostatnim pobraniu dostałam dreszczy i zero sił dosłownie. Dovrze, że mąż miał dziś wolne i ogarniał cały dzień Ignasia, bo ja jeszcze nawet nie doszłam do siebie. Śmiałam się, że to już moja ostatnia ciąża:p za bardzo mnie przetyrało... 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina ja z kolei uwielbiam te glukoze xD tak sie jaram ze moge wypic kubek cukru ze szok 😆😆
Mama pp nie wiem czy pisałam, wczoraj był dramat, nie mogłam wstać z podłogi. Pojechaliśmy do lekarki, wszystko ok, mały 2700. Szyjka zamknieta. Doczłapałam sie do domui leżałam. Przejście z pokoju to był problem. Chodziłam zgięta. Masakra.
A dzisiaj wstałam jak nowo narodzona... Zero skurczy, bólu nic. No musiał jakoś felernie sie ułożyć i naciskał może na jakiś nerw, cholera wie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Już postanowiłam ze dwa ostatnie tygodnie grudnia spędzę u rodziców. Trochę odsapnę. Siostra zmienia prace i zaproponowała, że posiedzi z małym jak będzie trzeba bo będzie miała urlop. druga siostra przyjezdza zza granicy. Może urlopu trochę wezmę jak będzie mało pracy. Mały będzie z dala od tych żłobkowych zarazków. Dobre i 2 tyg. Oby tylko w tym czasie nie był chory 🙃
Zrobiłam zapasowy obiad do zamrażarki i jak położyłam małego to narobiłam pierogów. Obiady na następny trudny tydzień będę miała z głowy