Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaka tu cisza. Święta pochlonely:D
Czy na 18 miesiąc nie przypada jakiś regres snu?
Ula biega bez drzemki i już jej chyba nie położę. O 18 na noc, może 4 godziny jeszcze pociągnie. No, mały diabeł ma w sobie tyle życia,że jej nie poznaje. I nie marudzi przy tym. -
Mała Syrenka chyba musi coś być, nam też zdarzają się dni bez drzemki.
A hitem był wczorajszy dzień, kiedy siedział 2 godziny w termach, pływał, potem sanki a wraz drzemki nie było 😅
Trafiliśmy idealna pogodę w górach...pięknie słonecznie ☀️👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Syrenka, u nas tez. Ale panienka chodzi spac o 23 i wstaje o 10.00 😁 dzis akurat ją niechcay obudzilam o 7.00 to spala w dzoen 2,5 godziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2022, 14:36
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Oliwer w żłobku śpi po 15-30 min. Wieczorem jest jak dętka. Za to jak jest w domu to np. Dziś wstał po 3 godz aż jego opiekunki wyrażały niezadowolenie 😅
Za to bardzo się cieszę, że jestem tutaj i mogę spędzić ten czas z rodziną. A wieczorem jak położę go spać to jak dorwę się do mamy szafek to dopiero tam zrobię porządek. -
Zoe teraz to masz luksusy - tak to można pracować zdalnie 😀 ale należy Ci się 😀
Do nas miała przyjść moja mama ale jednak nie doszła i musiałam pracować zajmując się jednocześnie małym. Jutro już przyjedzie do pomocy mój brat. Mąż ostatnio długo pracuje - jeszcze nie wrócił dziś z pracy a ja jeszcze muszę siąść do kompa. Mały jak na złość nie chce iść spać.
W dzień ten śpi ostatnio krócej ale śpi, minimum godzinę. -
To u nas drzemki bywają teraz i po 3h ale Julek też przechodzi rsv i czuje się fatalnie. Jest tak marudny, że głowa mi siada, od 3 nocy krzyczy niemiłosiernie, śpi po 2h i potem kilkanaście minut wrzasków. Nie schodzi z rąk, nic go nie interesuje. U teściowej płacze, u babci płacze, tylko mama i mama.
-
Espoir mogę sobie tylko wyobrażać jak tęsknisz i jak sie czujesz, trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze !
Zoe u nas pół na pół, jak np ścieram kurz to on też bierze np mokrą chusteczke i ściera, albo pomaga rozpakować zmywarke. Ale najbardziej lubi grzebać w przyborach kuchennych, przesypywać coś z kubka do kubka itp. Ale dużo też bawi sie zabawkami. Układa jakieś wieże, zderza ze sobą autka, biega z helikopterami i krzyczy brum brum ;p Książeczki czytamy razem. A jutro robimy pierniczki
Karolina czy ja już pisałam że zazdroszcze?...
A u nas nareszcie spokój. Mikołaj sie zaklimatyzował i jest już spokojnym noworodkiem śpiącym 24/dobe z pobudkami na cyca. Stary wziął tydzień wolnego więc cały dzień siedzimy razem. Ale i tak jestem przerażona jak sobie poradze z nimi sama, nie mam pojęcia, zwłaszcza że Mikołaj nie bedzie tak spał na zawsze.
Spotkanie było oziębłe, wsadził mu palec w oko ale chyba chciał pokazać że tu dzidzia. Teraz pokazuje na niego, dużo patrzy ale z oddali. Wieczorem podszedł sam i dotknął go za stopę. Widze że staje przy kanapie i zerka ukradkiem ale chyba nie rozumie jeszcze CO TO i jak na to reagować więc tylko obserwuje
A teraz ja staram sie zaklimatyzować znów w domu bo po powrocie czułam się dziwnie jakoś21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ach, ale dziś przy przebieraniu Miki wybudził Igora o 3:30 i Iguś do 4:30 nie dał rady zasnąć, najprawdopodobniej słyszał że cos sie dzieje w salonie. Więc zaczęliśmy o tej godzinie dzień xD
Kawa, herbata i bawimy sie. No super. A na drzemkę poszedł spać dopiero o 10.....21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Bee wrote:Syrenka, u nas tez. Ale panienka chodzi spac o 23 i wstaje o 10.00 😁 dzis akurat ją niechcay obudzilam o 7.00 to spala w dzoen 2,5 godziny
To panienka taki imprezowy tryp prowadzi 😅
Karolina udanego pobytu.
Dzisiaj Lisę odesłali wcześniej ze żłobka z powodu zapalenia spojówki. Ponoć jakieś dziecko tam już choruje i najprawdopodobniej Lisa się zaraziła. Udało dostać się odrazu do okulisty i znowu taka sama sytuacja. Mam receptę na antybiotyk, ale mam sobie sama zadecydować czy jest konieczny🤦♀️ Lekarka twierdzi, że powinno samo przejść bo nie wygląda oczko źle, a na necie czytam że podaję się antybiotyk. Mamusie macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Syrenka Ty ostatnio coś pisałaś. Na prawdę zapalenie spojówki jest aż tak bardzo zarazliwe? Oni mi ją odesłali do domu, a okulistka powiedziała, że jak będę podawać antybiotyk to może iść do żłobka 😳🤦♀️ Ale zostaje już w domu do końca roku , jak nie jeden maluch tutaj 🙈
Nie umiem uwierzyć jak piszecie, że dzieci potrafią długi czas same się bawić. U nas tak nie ma nigdy. Nie ważne co robi, czy rysowanie czy układanie puzzli, do wszystkiego porzebuje towarzystwo.
Sumi z czasem pewnie wszystko się unormuje. Dla każdego z Was to nowa sytuacja. A jak Ty się czujesz?
-
Franuś się urodził koło 13 z wagą 2900. od 3 w nocy miałam skurcze, przed cesarką już były co 2 minuty.
sama cesarka ok, według lekarza nawet nie widać, że tyle cesarek za mną.
o 19 mnie pionizowali i od razu poszłam się wykąpać.
ale Malutkiemu antybiotyk będą dawać więc minimum 3 dni jeszcze tutaj spędzimy...Sumireguska, Mama po przejściach, Mala_syrenka, Bee, Cyprysek89, Batylda, unify, Lilak , Cccierpliwa lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ojj biedna, Espoir, jeszcze Cie skurczami wymęczyli.
A jak się teraz czujesz? Jak Franio? Jest z Tobą? Oddycha sam?
Mama pp, ja nie wiem, co się robi z zapaleniem spojówek. Iga miała 2 dni czerwone oczy i na trzeci dzień trochę takie śpiochy zielone. Kolejnego dnia nic. Nie zdążyłam pójść do lekarza, bo taki lekki przebieg. Ula miała tylko 2 dni czerwone oko. Gdyby nie to,że Iga miała chwilę wcześniej, to bym pomyślała,że się podrapała. Antybiotyk jest w kroplach, więc nie sieje takiego spustoszenia jak ten do polkniecia. Ale myślę,że jeśli nic nie ropieje, to nie ma potrzeby. Może też będzie łagodny przebieg jak u nas..
Ula poszła na noc po 19.30. To nasz pierwszy dzień bez drzemki i jestem w szoku,że tyle ogarnęła. Nawet nie było za dużo jekow.
Sumi, ciężkie czasy przed Wami, nie ma co ukrywać. Różnica wieku jest mała, Igor nie będzie rozumiał,wiec nie ułatwi za wiele. Mam nadzieję,że będziesz miała dużo pomocy, bo na pewno się przyda. A cieszę się,że Mikołaj jednak nie jest takim małym rozdarciuchem i trochę nawet potrafi spac;) -
Espoir gratulacje ❤️🥳 jak się czujecie ?
Mama pp u nas w żłobku tez panuje zapalenie spojówek wiec dobrze ze mały nie poszedł. Zapalenie spojówek jest chyba ogólnie wirusowe ale właśnie chyba ze względu na gromadzenie się tej ropy podają antybiotyk bo ta ropa to pożywka dla baterii. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 07:34
-
Witamy Frania 🥰
W małego żłobku panuje grypa. Mam nadzieje, że przewali się do stycznia. Małego zostawię w domu w poniedziałek i wtorek bo 3 stycznia ma szczepienie i liczę że nie zarazi się niczym w trakcie skoro jest na antybiotyku i siedzi w domu. Dziś jest 0 stopni to pójdzie na spacer. Będzie 2 dni w żłobku a później znowu długi weekend. -
Espoir gratulacje!
2900 to już naprawdę kawał chłopaka
Jak się czujecie?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️