Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7889398437769186&id=670730902969345&m_entstream_source=timeline&__tn__=%2As%2As-R
Mama pp tu link dla Twojego męża, daj znać czy się otwiera. Było głośno o tym wypadku w Polsce. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że dobrze robię wożąc tyłem. -
u mnie baby blues na całego. przeryczalam cały dzień. kompletnie nie umiem sobie poukładać w głowie ostatniego tygodnia i tego, że wyglądało to tak jak wyglądało... wiem, że nic nie można zaplanować, ale nie spodziewałam się, że będzie właśnie tak.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir wyobrażam sobie jak musisz sie czuć, faktycznie to wszystko potoczyło się tak niespodziewanie… Pamiętaj, że wszystko mija, mam nadzieje, że baby blues szybko da Ci spokój. Jesteś cudowną mamą, dajesz rade z taką gromadką lepiej niż niejedna z nas! Daj sobie czas, wszystko się poukłada. Trzymam za Was kciuki❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2022, 22:20
-
U mnie to mąż wybierał fotelik. Przed zakupem kazałam poczytać o tym, uczestniczyliśmy razem w kursie pierwszej pomocy online (który zreszta był tutaj polecany) na nim było o fotelikach i bezpiecznym przewożeniu dzieci. Zreszta on ma podejście takie, że skoro interesowałam się jakimś tematem, poczytałam o tym i uważam, że jest to konieczne to tak trzeba. Zapłaci ile trzeba.
Ostatnio wymyśla, że skoro Oliwer tak uwielbia pieski to trzeba będzie o tym pomyśleć. Odrzekłam, że ja bardzo uwielbiam lamborgini urusa i zawsze się za nim oglądam. To że uwielbia nie znaczy ze ma to mieć.
U mnie ze słodyczami nie ma reżimu. Z racji, że zjada wszystko to jak czasem dostanie kawałek czekolady jak mąż je to nic się nie stanie. Bardzo rzadko to bywa. Może raz w miesiącu. Teraz u rodziców mama czasem da mu czekoladowe ciastko. Jak kończy je jeść, cały umazany, mówię żeby poszedł dać babci przytulaska 🤪 a na „imprezkowe przekąski” Oliwiera składają się teraz mandarynki, banany, jabłka i borówki. Czasem dosypia mu garść chrupkow kukurydzianych
Moje najlepsze wspomnienie wakacji u babci to słodycze schowane dla nas w barku 🙃 to było życie 😅 -
Espoir wiem co czujesz, miałam dokładnie to samo. Za pierwszym i drugim porodem. Ale teraz bardziej zdecydowanie..
W 3 dobie strasznie przezywałam tęsknote za Starszakiem. Ryczałam w szpitalu bo Mały potwornie płakał i nie spał nic a nic. pierwsza doba w domu to tez była tragedia jakaś. Chodziłam struta i zastanawiałam sie czy nam było zle we trójke. I miałam takie uczucie jakbym coś straciła. Jakby coś sie skończyło. Mieliśmy taki nasz czas z Igusiem, rutyne dnia, ktorą musiałam zmienić i to było przykre.
Współczuje, ale pewnie doskonale wiesz że to minie. I człowiek sie przyzwyczaja. A to że nie wyszło jak miało... No trudno, nie zawsze idzie po naszej myśli. Ważne że Stary dał rade, dzieci żyją i wszyscy zdrowi. Trzymaj sie
No i napisz jak tam w domu. Jak pozostali zareagowali. Dajeci rade?
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
My pakowaliśmy paczkę do wysłania teściom i było tam ptasie mleczko to zrobił nam taką awanturę bo to jest am am i mam mu dać 🤦♀️ zastanawiam się skąd on wie ze to jest do jedzenia skoro my przy nim nie jadamy takich rzeczy 🤷♀️🤷♀️
Espoir ❤️ trzymam kciuki żeby baby blues Ci odpuścił jak najszybciej, pamietam ten stan, nic przyjemnego 😞 ale będzie już tylko lepiej 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 00:00
-
Sumi obawiam się, że będę miała takie same odczucia niestety ;( ja już teraz myślę, że zaniedbam Igunia i ta myśl nie daje mi spokoju. Co prawda miałam do niego zawsze dużo cierpliwości, ale mam wrażenie, że w ostatnim czasie mam jej jeszcze wieciej. Aż nie poznaje siebie 😅 jakbym chciała mu podświadomie wynagrodzić wcześniej czas, którego nie będę mogła mu już za 2 - 3 miesiące aż tyle dać. Dobijające to trochę
Jak Wasze przygotowania do świąt? Ja właśnie robię Ignasiowi pierożki i barszczyk na jutro. Może zrobię mu też trochę ryby po grecku. Spody do tarty już popiekłam wczoraj teraz tylko pralinka, wsad pomarańczowy i krem czeko 🤤
A i zrobiłam hennę pudrową i pazy 😁 także na święta gotowa 😅
Batylda pisałaś ostatnio, że czasem brak Ci siły. Ja właśnie od 2-3 dni mam tak samo. Po prostu muszę usiąsc lub się położyć bo nogi jak z waty. Mam wrażenie, że Kajtek jest wysoko i ciśnie mi tam płuca 😅🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp, dziękuję. Dzisiaj nie świętujemy, sami siedzimy w kuchni, a właściwie świat nawet nie spędzamy w domu.
A teraz się zbieramy na roczek syna szwagra.
Nigdy nie lubiłam tej daty na imprezę i teraz też mi nie pasuje,że muszę iść na urodziny, bo przez to do późnej nocy będę w garach. Mam nadzieję,że jeśli będą kolejne urodziny wyprawiać, to innego dnia.
Ale koniec marudzenia.
Chciałabym Wam życzyć przede wszystkim zdrowych, ale i wesołych i spokojnych Świąt🎄🎄🎄 -
Ann11 wrote:No właśnie ja w największe upały będę z ogromnym brzuchem, wiem że będę zdychać. Trudno, przynajmniej dzieciaki będą miały urodziny latem.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Espoir jeszcze chwila i będzie dobrze.
Dzisiaj zrobiłam ponad 100 pierogów z kapusta i grzybami, z 25 z serem dla małego i z 50 z ziemniakami dla brata. Paszteciki z dwóch porcji. Jedne z kapusta i grzybami drugie z soczewicą. Rybę po japońsku. Sprzątnęłam w łazience, salon i swój pokój. Jutro rano muszę zrobić gwiazdę makową. Paznokcie tez już zrobione, jutro tylko włosy wyprostować i gotowa. -
Ale szalejecie z tym gotowaniem. Mi rodzina odpuściła gotowanie ale i tak jutro przyjade z jajkami faszerowanymi
Karolina niestety, Starszak obrywa, tego sie nie da przeskoczyć. Mi smutno jak on podbiega np z piłką albo książeczką a ja akurat musze przebrac Mikołaja i jeszcze nakarmić. No i próbuje go jakoś zagadać ale to czasem trudne. On już wie gdzie Mikołaj ma kołyske i czasem podbiega do niej i pokazuje mi palcem że mam go tam odłożyć. Najgorzej jak jest taka sytuacja ze Mikołaj rozebrany bo go akurt przbieram albo karmie a Iguś coś odpierdziela, nie wiem, zeby zwrocic uwage na siebie - zalewa sie wodą z bboxa, łapie za flamaster i maz po meblach albo zaczyna skakac po krawedzi kanapy. I trzeba wszystko rzucić..
Dziewczyny Wesołych Świąt, oby jutrzejszy dzień był piękny, syty, kolorowy i spedzony razem z rodzinką🎄🎄
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Syrenka Sto lat!!!
Ja właśnie po walce w kuchni. Robiłam rybę po grecku, sałatkę jarzynową, wafle kakaowe, ciasto makową panienkę i właśnie też sernik z żurawiną😄. Padnięta jestem jednak bo nie miałam wolnego w pracy, a w pracy to już w ogóle pogrom. Ludzie wszystko załatwiają na ostatnią chwilę, miasto zakorkowane.
Dziewczyny spokojnych i przede wszystkim zdrowych Świąt Bożego Narodzenia😘
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zdrowych wesołych świąt. Dużo spokoju i zdrowka. Naszym swiezo upieczonym Mamusiom życzę duzo sily i usmiechu i żeby baby blues minal raz dwa! Mamom z brzuszkami życzę dobrego samopoczucia az do szczesliwego rozwiazania, a Mamom ktore czekaja na brzuszek, zeby szybko zadomowil się w nim nowy lokator😁
Niech dzieje się magia 😁😁😁Sumireguska, Batylda, _agrafka_ lubią tę wiadomość