X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego małego tez nie obudziły petardy a strzelali ostro. Mąż tez zasnął już przed północą.

Jutro chyba jednak nie puszczę małego do żłobka będę pracować z nim z domu. Boje się go puścić, wciąż panuje tam zapalenie spojówek i za pewne inne wirusy grasują 😑😑

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy wytrzymał do północy 😅 ale jednym okiem oglądał a drugie miał zamknięte i chwilę potem padł całkiem, wstał o 10 :)

U nas dziś taka piękna pogoda :) 18 stopni :) aż chce się wyjść ja długi spacer.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego wszystkim! Przede wszystkim jednak tego zdrowia. Ale żeby i o innych rzeczach Nowy Rok nie zapomniał - kilka porodów ma być udanych i kilka zapłodnień sie przyda :D
    A sukcesów i szczęście rownież każdej z Was.
    Żebyśmy sie tu dalej razem trzymały 😁

Usunelam kilka moich ostatnich wpisów bo mam banie ze mnie ktoś strolluje kiedyś 😆

Na sylwestra Sonia poszła do teściów na pierwsza nockę. My byliśmy w domu z jedna para znajomych, bo reszta sie wykruszyła. Byłyśmy gotowi w razie wu po nią iść, ale szalała do 21:30 co jak na nią jest długo. I spała jak kamien. Nawet nie drgnęła przy petardach. Jak wstała od razu wolała babę, bawili sie poszli teraz na spacer i mamy przykaz ze mamy przyjść po nią dopiero ok 14-15 jak wstanie z drzemki i od razu zjeść obiad. Wiec pierwszy raz sie z mężem byczymy sami do południa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 11:24

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Lisa była chyba jako pierwsza w okolicy na spacerze 😅
    W Nowy Rok nie ma lenistwa 😜 Znacie to jaki Nowy Rok taki cały rok? 😄

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp zlituj się. Cały rok będę gila wycierać i słuchać jęków 😭
    My na spacer nie złapiemy się dziś. Mały ma drzemkę. Jak wstanie to obiad i w auto. Czas wrócić do domu.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja znam jaka wigilia taki cały rok 😆

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp znamy ale oby się nie sprawdziło 😅

U nas pogoda tez fajna chciałam wyciągnąć moich chłopaków na spacer lub rower ale się nie udało. Mały to w ogóle się ostatnio buntuje i nie chce chodzic na spacery. Ucieka, nie daje się ubrać. Wasze dzieci tez tak mają?

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja od 9 bylam na placu zabaw z dwojką i przy wychodzeniu mialam ochote wystrzelić sie w kosmos..

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 1 stycznia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka mój co chwile chce na zewnątrz. Podchodzi do drzwi i jęczy. Na zewnątrz tylko trochę pochodzi nogami i ma to w nosie. Ostatnie trzy dni tak wiało że mało co głowy nie urywalo wiec tylko chwile był.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp u nas też tak mówią :p więc wychodzi na to, że będę się wysypiala, spacerowała i jadła obiady w knajpie :) ogólnie bardzo miło spędzamy dzień 😁

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 1 stycznia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Mama pp ja znam jaka wigilia taki cały rok 😆

W sumie tak też znam 😅

OrT4p2.png

Wysłany: 1 stycznia 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa chętnie wychodzi, jak tylko słyszy to zaraz chce się sama ubierać, ale co potem odstawia to już różnie 🙈 Teraz ma fazę na jeździk i scoot&ride, w zimę 😅 No ale jak pogoda dopisuje to jeździ. W domu nie pozwalam.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że nie będę miała takiego całego roku. Musiałam walnąć drzemke, bo noc była dla mnie za krotka. Wcześniej byłam zbyt zmęczona,żeby wyjść, a teraz już mi się nie chce. Więc cały dzień w domu że średnim samopoczuciem i świadomością,że jutro do pracy. Po prawie miesiacu;D
    Ktoś pytał o łóżeczko
    https://allegro.pl/oferta/lozko-domek-podwojne-dzieciece-180x90-rb-stelaz-11905800697
    Kupiliśmy te. Jest fajne. Chciałam większe, bo pewnie spędzę tam wiele nocy, więc muszę się zmieścić. Ale ten daszek.. Jezu. Miałam mały domek i był fajny. A ten tutaj, to w takim miejscu, że już z 5 razy się gwizdnęłam. Ale można fajnie lampki powiesić.
    Mają też takie same beż daszku.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, szczęśliwego nowego roku. Życzą Wam mnóstwo rodzinnego zdrowia! Reszta się ułoży.

Kasia trzymam kciuki.

Co do mowy F mówi mama, tata, czi czi na swojego psa i wszystkie inne, da, Ka -tak, nie, pa pa, nie ma, baba, mi- misia, ko na kaczkę, cacy, mam na am, pi na pilot, mleko, picie, się, be, nu nu. Rozumie naprawdę bardzo dużo, ale z mowa stoimy już bardzo długo. Konsultowałam z kolegą i jest w normie wiekowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 18:34

• Nikola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka ja F kupiłam z Ikea nam kupujemy mniejsze i musimy w sypialni się zmieścić i przemęczyć jeszcze pewnie dłuższy czas.

Wysłany: 1 stycznia 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka na tym łóżko to na razie sama Iga śpi czy już Ulkę tez będziesz tam kłaść? Melduj jak będzie sie sprawdzać

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka dzięki, też właśnie o czymś takim myślałam. Ten dolny poziom jest na jakichś kółeczkach? Dobrze się wysuwa?

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego i spokojnego Nowego Roku!

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nam się sprawdza i chyba będzie ok.
    Czekamy na ten większy materac, który jest u góry, a póki co Iga tam śpi, ale na mniejszym materacu. Jest zadowolona. Ma już ponad 3 lata i raczej nie spada już z łóżka, ale w razie wu jest wysunięty dol. Później będzie spadać na Ule jakby co. Ula dołączy do niej za tydzien/dwa. Nie wiem, jak to się będzie sprawdzać, bo ona dalej ciągnie cyc w nocy. A nie mogę wygonić z łóżka i odstawić. Liczę,że będzie czuła Ige i nie będzie tak wstawać często i się sama w nocy odstawi, a my odzyjemy. Nadzieja matka glupich;D ale warto ją mieć.
    Ann, nie ma kółeczek. Ten dol można w całkowicie inne miejsce postawić, jest niezależna częścią. Są nóżki i na to podkładki filcowe. Na panelach sprawdza się elegancko.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam zapytac czy nie spadnie na Ule :D
    Ciekawe czy sie nie beda wybudzac..
    U nas nocki bylyby idealne. Igor spi u siebie, przesypia ostatnio nocki, budzi sie 7:30 icjest pieknie. My wreszcie spimy ze Starym razem. Po półtora roku.

Aaale. Mikołaj. Nie. Śpi.
    On sie wybudza co 15-20 min z wrzaskiem, ja go zatykam cycem biore na rece, przewijam. Jezu. Tragiczne są te nocki. W dzien prawoe tez nie spi, jak to w ogole mozliwe.. jesttaki czujny ze nie moge sie od niego ruszyc. Zeby byl spokojny musze byc obok, i cycuś. Jest masakra. Ja rozumiem 4 trymestr ale nie wiem jak to zniose ze Starszakiem na pokladzie.

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ