X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, ja wiem,ze potrzebujesz Teraz snu i relaksu, a nie pocieszenia, ale to minie. Musisz przetrwać najgorsze. Na pewno padasz z nóg i nic nie jest,jakbyś chciała, ale to naprawdę tylko etap. Oby jak najkrótszy. Tego Ci bardzo życzę, bo naprawdę rozumiem jak to jest, jak się nie spi czy żyje w krzyku, czy z wklejonym w cyca maluchem.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon chorobowy jest okropny 🙈 u nas na szczęście spokój. W pracy za to armageddon.
    Ola jak jest chora to zachowuje się jak Oli Zoe, zupełnie normalne dziecko no ale umówmy się tfu tfu ona gorączkę miała raz przez 2 dni. Z jedzeniem na szczęście tez nie mamy problemów, ladnie je praktycznie wszystko to co my. A gaduła taka 🙈 powtarza praktycznie wszystko po nas, więc trzeba się pilnować. Zaczyna tez mówić mamo daj gurcik (jogurt), ale podczas zabawy sama do siebie mówi po chińsku. Zasypiamy teraz 19.30-20 i pobudka 5.30-6, no ale drzemka 1.5-2.5h. Ogólnie dni3 lecą mi za szybko 😂🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas F w sumie sam się odstawił od cyca.

Zoe tylko się cieszyć. U nas w chorobie jest okropnie ciężko. W nocy praktycznie zero snu. W ciągu dnia tylko rączki. Jest płaczliwy, rozdrażniony, taki bidulek.

My się nie szczepimy na grypy. Ze szczepieniami ogólnie jesteśmy do tylu, ale w tym chorobowym czasie nawet jak wydaje mi się zdrowy. Boje się szczepic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 09:17

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi a jak dzisiaj chłopcy spali? Rozumiem, że jak następnym razem będzie masakra to Ty wychodzisz w pizdu? Wiem, że czasem trzeba odetchnąć, ale ja bym zabiła jakby mój mąż poprstu sobie wyszedł i zostawił mnie samą na placu boju. Tym bardziej, że w połogu jesteś, karmisz i masz prawo być bardziej wykonczona.

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi nie możecie się podzielić dziećmi? u mnie Stary ogarnia 4 w nocy, ja Franka...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś przesypia nocki u siebie. Trzeba sie tylko pilnowac zeby go nie obudzić. Dlatego my nie musimy sie dzielic bo nie ma za bardzo sensu.. to Mikolaj nie spi w nocy tylko jęczy i skręca sie. Najdziwniejsze ze w dzien spi spokojnie..
    Dziś o 2 obudzil sie Iguś ale jego wystarcy odlozyc do lozka i dalej spi, natomiast Miki od 3 do 7 rano jęczał.
    Mama po ja tam go rozumiem bo sama miałam ochote to zrobic. Czasami trzeba zlapac oddech bo jedno ma mniejsza cierpliwosc w danym momencie. Ja nie raz zostawiałam rozdartego Igora na kanapie czy na macie i wychodzilam zamknac sie na balkon. On z nim chodzil i nogdy mi o to problemow nie robil. Po to tez jestesmy zeby sie wspierac. Dzis wrzasnelam w ciagu dnia ze zmeczenia na oboje to Stary od razu wyszedl z biura i zaczal dwojke ogarniac, ja sie zamknelam w lazience. Jakos tak sie rozumiemy i nie robimy sobie wyrzutow jak ktores z nas juz przekroczy czerwoną linie wytrzymałości psychicznej xD

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś mnie dzis zadziwił z kolei. Do tej pory nie chcial powtarzac zadnych slowek sylab itp z ksiazeczek a dzis... Dzis po prostu gada. Gada wszystko, powtarza sylaby, powtarza słowa. Jeszcze wczoraj mowil tylko 'nienienie'

Syrenka a dajesz nadal żelazo?

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ja dzis krzyknelam na Starszaka chyba ze 3 razy. A on nic nie zrobil. Bawi sie sam, zaczal mowic, jest cichy spokojny, na dodatek przebija mu sie trójka. A ja odreagowałam wrzaski Mikołaja na nim. I tera sobie pluje w brode ze jestem okropna :(
    Moze czas kupić jakies srodki na wyciszenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 13:09

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi z tego co pamietam to Mieszkanie masz podobnej wielkości jak moje. Jak rozwiązaliście spanie? Ignacy przejął sypialnie a wy z małym salon?

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe u Sumi to Igor, u mnie Ignacy :p

Zauważyłam, że ktoś ciągle myli nasze dzieci 😅😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi jak sobie przypomnę to wstawanie milion razy w nocy brrr... Na pocieszenie powiem Ci, że jak ja się dopiero będę męczyć z noworodkiem to Ty z Mikołajem już będziesz miała z górki 😉

Mała Syrenka czy odstawiasz czy nie, Ulka i tak nie przesypia nocy i jesteś wykończona to co Ci szkodzi spróbować🤪
    U mnie w odstawieniu pomogło noszenie po domu i przytulanie, proponowałam wodę. Trwało to jakoś tydzień, czy dwa. Zaczęła przesypiać noce. Teraz jak czasem obudzi się nad ranem to biorę ją do nas do łóżka i śpi dalej.

Skończył się teraz etap mamozy. Pewnie tylko na chwilę ale mogę odsapnąć i potrafi się chwilę zabawić sama. Najczęściej niestety są to próby kaskaderskie.

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie 🙈
    Sumi ale wiem że drugi to Mikołaj i nie mylę 😅
    I jeszcze nie mogę odżałować że Ulka nie została Matyldą 😁

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mylenia imion to jak mały lobuzuje to zdarza mi sie zawołać do niego Dominik 😂 tak nazywa sie mój najmłodszy brat i kojarzy mi się z łobuzerką. Drugie imię jakim go okrzykuje to Oskar - średni syn szwagierki. Łobuz nad łobuzy 🙃

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 😁 dla mnie obecnie łobuzem nr 1 jest imię Marcel. Znam dwóch i są "okropni" 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, jak będzie trzecia corka, to będzie Matylda. Może spotkamy się na kolejnym wątku, a to też będzie taki mały rojberek, więc będziesz miała okazję o niej tak pisac. Kto wie...
    Dalej nie przesypiamy nocy, ale jak przypomnę sobie niemowlaka, to też mam dreszcze.
    Sumi, rykniesz nie raz, a wyrzuty sumienia tego nie zmienia. Zdarza się.
    Ja też się czasem zamykam w innym pokoju. Jak krzyczę, to jest dobrze. Jak po krzyku milczę, a dalej się we mnie gotuje, to muszę odejść, bo to już mój max. Każdy swój ma. My się też że starym obserwujemy i jak widzę,że on wymięka, to go wyganiam,żeby ochłonął.
    Czasem trzeba. Jesteśmy tylko ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 15:13

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi to ok, patrzę na to inaczej, bo ja NIGDY nie wyszłam. Zresztą jak miałyśmy najgorszy okres to i tak byłyśmy zawsze same.

Karolina ja do niedawna myślałam, że Wasi chłopcy nazywają się tak samo 🤣🙈

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez minęła mamoza. Jest z tym trochę lepiej. Dzisiaj rano jak mąż do pracy wychodził to mały zaczął ubierać swoje buty i chciał z nim iść. A tak to go ciężko na dwór wyciągnąć 😃

Mój mały tez się „ rozgadał” próbuje wszystko po nas powtarzać no ale jak Wam pisałam an nie kończy wyrazów ; ciasto to ciaaa, miś to miii, jest kilka które ładnie wymawia ale cieszę się ze w ogóle próbuje. Żebyście słyszały jak wymawiam strach na wróble 😂 nawet niw umiem tego napisać 🙈

Słuchajcie idę go jutro zaszczepić na tą grypę. Moja pediatra powiedziała ze trochę późno ale jak najbardziej można. Czekam na kod do recepty i jutro rano idziemy. Nie wiem czy dobrze robię ale bardziej niż szczepionek boje się powikłań po chorobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 15:35

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo mamozy to u nas okazało się, że to żadna mamoza, tatuś też może być, no poza usypianiem🙈 Ale jaki to komfort, że teraz kąpiel przejął tata. Mąż ma długi urlop i tatuś jest super, córeczka tatusia. W ogóle Lisa jest szczęśliwa, bo teraz zawsze któreś z nas jest do jej dyspozycji, a jeszcze w tym tygodniu żłobek zamknięty. Właśnie siedzę u fryzjera, a oni są w hali zabaw 😊

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga wrocila z przedszkola z 38st. Podobno byla osowiala i mówiła,że boli ja gardlo i serce. One-way ticket na księżyc poproszę.

Wysłany: 4 stycznia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka widzę że jednak dołączyłas do wyścigu chorobowego szybciej niż prognozowałaś 🙈
    U Oliwiera od rana brak gorączki. Mam nadzieje, że to już koniec z tym. A z nosa leci niesamowicie.

Mama pp u mnie tez kąpiele są obowiązkiem taty. Od urodzenia trzymam się tego. W styczniu wracasz do pracy? Jak nastawienie?

Agrafka to melduj jak będzie po szczepieniu. Sama się zastanawiam czy w następnym roku nie iść

‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ