X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, ja wiem,ze potrzebujesz Teraz snu i relaksu, a nie pocieszenia, ale to minie. Musisz przetrwać najgorsze. Na pewno padasz z nóg i nic nie jest,jakbyś chciała, ale to naprawdę tylko etap. Oby jak najkrótszy. Tego Ci bardzo życzę, bo naprawdę rozumiem jak to jest, jak się nie spi czy żyje w krzyku, czy z wklejonym w cyca maluchem.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon chorobowy jest okropny 🙈 u nas na szczęście spokój. W pracy za to armageddon.
    Ola jak jest chora to zachowuje się jak Oli Zoe, zupełnie normalne dziecko no ale umówmy się tfu tfu ona gorączkę miała raz przez 2 dni. Z jedzeniem na szczęście tez nie mamy problemów, ladnie je praktycznie wszystko to co my. A gaduła taka 🙈 powtarza praktycznie wszystko po nas, więc trzeba się pilnować. Zaczyna tez mówić mamo daj gurcik (jogurt), ale podczas zabawy sama do siebie mówi po chińsku. Zasypiamy teraz 19.30-20 i pobudka 5.30-6, no ale drzemka 1.5-2.5h. Ogólnie dni3 lecą mi za szybko 😂🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas F w sumie sam się odstawił od cyca.

Zoe tylko się cieszyć. U nas w chorobie jest okropnie ciężko. W nocy praktycznie zero snu. W ciągu dnia tylko rączki. Jest płaczliwy, rozdrażniony, taki bidulek.

My się nie szczepimy na grypy. Ze szczepieniami ogólnie jesteśmy do tylu, ale w tym chorobowym czasie nawet jak wydaje mi się zdrowy. Boje się szczepic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 09:17

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi a jak dzisiaj chłopcy spali? Rozumiem, że jak następnym razem będzie masakra to Ty wychodzisz w pizdu? Wiem, że czasem trzeba odetchnąć, ale ja bym zabiła jakby mój mąż poprstu sobie wyszedł i zostawił mnie samą na placu boju. Tym bardziej, że w połogu jesteś, karmisz i masz prawo być bardziej wykonczona.

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi nie możecie się podzielić dziećmi? u mnie Stary ogarnia 4 w nocy, ja Franka...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś przesypia nocki u siebie. Trzeba sie tylko pilnowac zeby go nie obudzić. Dlatego my nie musimy sie dzielic bo nie ma za bardzo sensu.. to Mikolaj nie spi w nocy tylko jęczy i skręca sie. Najdziwniejsze ze w dzien spi spokojnie..
    Dziś o 2 obudzil sie Iguś ale jego wystarcy odlozyc do lozka i dalej spi, natomiast Miki od 3 do 7 rano jęczał.
    Mama po ja tam go rozumiem bo sama miałam ochote to zrobic. Czasami trzeba zlapac oddech bo jedno ma mniejsza cierpliwosc w danym momencie. Ja nie raz zostawiałam rozdartego Igora na kanapie czy na macie i wychodzilam zamknac sie na balkon. On z nim chodzil i nogdy mi o to problemow nie robil. Po to tez jestesmy zeby sie wspierac. Dzis wrzasnelam w ciagu dnia ze zmeczenia na oboje to Stary od razu wyszedl z biura i zaczal dwojke ogarniac, ja sie zamknelam w lazience. Jakos tak sie rozumiemy i nie robimy sobie wyrzutow jak ktores z nas juz przekroczy czerwoną linie wytrzymałości psychicznej xD

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś mnie dzis zadziwił z kolei. Do tej pory nie chcial powtarzac zadnych slowek sylab itp z ksiazeczek a dzis... Dzis po prostu gada. Gada wszystko, powtarza sylaby, powtarza słowa. Jeszcze wczoraj mowil tylko 'nienienie'

Syrenka a dajesz nadal żelazo?

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ja dzis krzyknelam na Starszaka chyba ze 3 razy. A on nic nie zrobil. Bawi sie sam, zaczal mowic, jest cichy spokojny, na dodatek przebija mu sie trójka. A ja odreagowałam wrzaski Mikołaja na nim. I tera sobie pluje w brode ze jestem okropna :(
    Moze czas kupić jakies srodki na wyciszenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 13:09

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi z tego co pamietam to Mieszkanie masz podobnej wielkości jak moje. Jak rozwiązaliście spanie? Ignacy przejął sypialnie a wy z małym salon?

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe u Sumi to Igor, u mnie Ignacy :p

Zauważyłam, że ktoś ciągle myli nasze dzieci 😅😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi jak sobie przypomnę to wstawanie milion razy w nocy brrr... Na pocieszenie powiem Ci, że jak ja się dopiero będę męczyć z noworodkiem to Ty z Mikołajem już będziesz miała z górki 😉

Mała Syrenka czy odstawiasz czy nie, Ulka i tak nie przesypia nocy i jesteś wykończona to co Ci szkodzi spróbować🤪
    U mnie w odstawieniu pomogło noszenie po domu i przytulanie, proponowałam wodę. Trwało to jakoś tydzień, czy dwa. Zaczęła przesypiać noce. Teraz jak czasem obudzi się nad ranem to biorę ją do nas do łóżka i śpi dalej.

Skończył się teraz etap mamozy. Pewnie tylko na chwilę ale mogę odsapnąć i potrafi się chwilę zabawić sama. Najczęściej niestety są to próby kaskaderskie.

Wysłany: 4 stycznia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie 🙈
    Sumi ale wiem że drugi to Mikołaj i nie mylę 😅
    I jeszcze nie mogę odżałować że Ulka nie została Matyldą 😁

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mylenia imion to jak mały lobuzuje to zdarza mi sie zawołać do niego Dominik 😂 tak nazywa sie mój najmłodszy brat i kojarzy mi się z łobuzerką. Drugie imię jakim go okrzykuje to Oskar - średni syn szwagierki. Łobuz nad łobuzy 🙃

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 😁 dla mnie obecnie łobuzem nr 1 jest imię Marcel. Znam dwóch i są "okropni" 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, jak będzie trzecia corka, to będzie Matylda. Może spotkamy się na kolejnym wątku, a to też będzie taki mały rojberek, więc będziesz miała okazję o niej tak pisac. Kto wie...
    Dalej nie przesypiamy nocy, ale jak przypomnę sobie niemowlaka, to też mam dreszcze.
    Sumi, rykniesz nie raz, a wyrzuty sumienia tego nie zmienia. Zdarza się.
    Ja też się czasem zamykam w innym pokoju. Jak krzyczę, to jest dobrze. Jak po krzyku milczę, a dalej się we mnie gotuje, to muszę odejść, bo to już mój max. Każdy swój ma. My się też że starym obserwujemy i jak widzę,że on wymięka, to go wyganiam,żeby ochłonął.
    Czasem trzeba. Jesteśmy tylko ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 15:13

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi to ok, patrzę na to inaczej, bo ja NIGDY nie wyszłam. Zresztą jak miałyśmy najgorszy okres to i tak byłyśmy zawsze same.

Karolina ja do niedawna myślałam, że Wasi chłopcy nazywają się tak samo 🤣🙈

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez minęła mamoza. Jest z tym trochę lepiej. Dzisiaj rano jak mąż do pracy wychodził to mały zaczął ubierać swoje buty i chciał z nim iść. A tak to go ciężko na dwór wyciągnąć 😃

Mój mały tez się „ rozgadał” próbuje wszystko po nas powtarzać no ale jak Wam pisałam an nie kończy wyrazów ; ciasto to ciaaa, miś to miii, jest kilka które ładnie wymawia ale cieszę się ze w ogóle próbuje. Żebyście słyszały jak wymawiam strach na wróble 😂 nawet niw umiem tego napisać 🙈

Słuchajcie idę go jutro zaszczepić na tą grypę. Moja pediatra powiedziała ze trochę późno ale jak najbardziej można. Czekam na kod do recepty i jutro rano idziemy. Nie wiem czy dobrze robię ale bardziej niż szczepionek boje się powikłań po chorobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 15:35

Wysłany: 4 stycznia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo mamozy to u nas okazało się, że to żadna mamoza, tatuś też może być, no poza usypianiem🙈 Ale jaki to komfort, że teraz kąpiel przejął tata. Mąż ma długi urlop i tatuś jest super, córeczka tatusia. W ogóle Lisa jest szczęśliwa, bo teraz zawsze któreś z nas jest do jej dyspozycji, a jeszcze w tym tygodniu żłobek zamknięty. Właśnie siedzę u fryzjera, a oni są w hali zabaw 😊

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga wrocila z przedszkola z 38st. Podobno byla osowiala i mówiła,że boli ja gardlo i serce. One-way ticket na księżyc poproszę.

Wysłany: 4 stycznia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka widzę że jednak dołączyłas do wyścigu chorobowego szybciej niż prognozowałaś 🙈
    U Oliwiera od rana brak gorączki. Mam nadzieje, że to już koniec z tym. A z nosa leci niesamowicie.

Mama pp u mnie tez kąpiele są obowiązkiem taty. Od urodzenia trzymam się tego. W styczniu wracasz do pracy? Jak nastawienie?

Agrafka to melduj jak będzie po szczepieniu. Sama się zastanawiam czy w następnym roku nie iść

‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ