Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka 😍😍😍 extra kreseczka jak na 7/8 dpo
ale sie tu u nas dzieje 😁
A może mdłości nie zaczną się tak szybkow poprzednich dwóch ciążach rzygałas?
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina, sama jestem w szoku, stara baba 35 lat na karku, Iga ustrzelona w 3 cyklu, Ula to nie pamiętam już, ale koło roku i to musiałam odstawić Ige, bo nie szło, a teraz? Okres mi dopiero co wrócił po ciąży, a tu jeden strzał prawdopodobnie biochem, a teraz znowu zaskoczylo. I to od jednego seksu. No szok.
-
Zoe miałam się Ciebie podpytać :p czy zakładanie tej wkładki antykoncepcyjnej boli? 😜 Moja siostra ostatnio zakładała i mówiła że tragedia generalnie :p a ja już po drugiej ciąży muszę pomyśleć o jakiejś antykoncepcji👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mama pp ja tam też młoda jestem, ale jednak jakby nie patrzeć szczyt płodności już za nami. Albo tak mi się wydawalo;D
No nic, sikne sobie jeszcze kilka dni dla spokojnej głowy i umowie wizytę.
Z dziewczynami szybko zaczynałam wymiotować. Pierwszy paw w terminie miesiączki. I już czuje,jakby mnie mdliło, ale to pewnie stres.
Stary się dowie dziś albo jutro. No nie wytrzymam, nie oszukujmy sie;D
Karolina, ja w takim sushi nie widzę nic złego. -
Mój mąż zanim się dowiedział to minęło trzy dni 🙈😂 nie mogłam się zebrać ale jak chciał przynosić mi drinki (bylismy na wakacjach) to już musiałam się zebrać.
Karolina nie będę oszukiwać. Mnie bolało. Nie było to komfortowe. Podobno każda kobieta odczuwa to inaczej. Mam założoną kylena czy jakoś tak. Z hormonami. Na początku miałam bardzo długi czas plamienia. Myślałam, że z nerwów ją wyciągnę. Ale później uspokoiło się. Teraz mega wygoda. Okres dość regularny, skąpy. Koleżanka miała tak samo jak założyła hormonalną. Wcześniej miała bez hormonów to bardzo narzekała, że ma strasznie obfite okresy. Do tego stopnia, że jak jechała pociągiem do pracy (podróż 1,5 godz) to musiała pędzić prosto do łazienki bo tampon i podpaska były już prawie przesiąknięte. Masakra
Jeżeli skończy mi się ważność albo podejmę decyzje o potomstwie to później założę ją ponownie. Mega rozwiązanie -
Syrenka a będziesz szła na beta HCG czy będziesz czekała do wizyty?
To który to tydzień by teraz u Ciebie wypadał?
Zoe właśnie słyszałam, że mało komfortowe. Niby mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się, więc zobaczymy👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Szkoda mi kasy. Wczoraj progesteron 50 zł. A gdybym wiedziała,że się udało, to bym nie szła. A beta.. trzeba iść kilka razy, pewnie z 60 zł kosztuje, a nawet dobry przyrost o niczym nie świadczy. Kupiłam kilka testów w Rossmannie, posikam kilka dni i czekam. Mam wizytę na 13.02. Miała być kontrolna, bo jej się moja szyjka nie podobała, a będzie pęcherzykowa. Albo odwołam i od razu pójdę koło 7-8tc. Teraz jestem 9 dpo, czyli jakieś 3+4? Przed terminem, więc to za wcześnie,żeby nastawiać się na 100% na ciążę, ale mam dobre przeczucia i myślę,że na jesień będzie mały klopsik. Teraz zostaje tylko czekać.
Zoe, Ty jesteś mega wytrwała. Mnie język swierzbi,że zaraz do starego zadzwonię i mu wykrzyczę, co się dzisiaj porobilo;) -
No w sumie 13.02 to będzie jakiś 5+1/5+2, więc faktycznie pewnie tylko pecherzyk 🤔
Ale z drugiej strony jak dr się nie podobała szyjka to może zrobi Ci wcześniej po prostu cytologię chociaż
Najważniejsze że przeczucie masz dobre 😁 ciekawe czy dalej będzie tendencja chłopców czy jednak złamiesz tą siusiakową passę 😜
Koniecznie daj znać jak mąż zareagował 😁 ja swojemu powiedziałam od razu teraz, a przy Ignacym to całkiem razem pojechaliśmy na betę
Zoe jak u Syrenki wyszłaby dziewucha to może i Ty próbuj 😜 skoro mąż tak chcę córkę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 20:20
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Syrenka omg, ale emocje!!😁 nie planuje trzeciego dziecka ale trochę tęsknie za tymi emocjami☺️
Karolina moje dziewczyny regularnie jedzą sushi, jest to jedna z niewielu rzeczy która zawsze im wchodzi🙈 no nie są tanie w utrzymaniu😅
Ktoś ostatnio pytał o nocnik - my mamy babybjorn taki z wysokim oparciem. Super się sprawdza, jest stabilny także polecam.
-
Według niej było za dużo endometrium tam i chciała zobaczyć, czy się zluszcza. A do wizyty chyba się nie zluszczy;D cytologię pobrała. Wolałabym iść jednak później, te pęcherzykowe mnie stresują. Lepiej wiedzieć od razu, czy wszystko jest.
Stary Już wie. Wydaje mi się,że się bardzo ucieszył, szkoda,że go tu nie ma.
U mnie będzie dziewczynka. Zdziwię się jeśli będzie inaczej, także Zoe, do dziela! Ktoś musi odwrócić ta meska passe;D -
W planach mam pod koniec roku zastanowić się nad decyzją czy i kiedy wyjąć wkładkę. Czas tyka. Mąż jest zdecydowany. Awans mam, podwyżkę dostałam, w sumie to dwie całkiem niezłe 😅 zobaczę. Mieszkanie małe ale damy radę. Jak będzie robić nam się ciasno to mamy fajny plan na nowe mieszkanie i nieduży koszt z tym związany 🙈 mąż uznał że plan iście genialny. Już zasiał ziarno dalej 🙃
Zaraz i tak muszę znowu iść na strych grzebać w ubrankach 🤦♀️ Bratowej siostra w ciąży. Zaraz szwagierka rodzi. Brat zaczyna starania o drugie. Wysyp 😂 na ten rok starczy wrażeń. I tak już mamy komunie, chrzciny, chyba wesele, własnego porodu nie potrzebuje 😂 -
Syrenka jeszcze jedna istotna kwestia. Czy to będzie Matylda? 😁
Moja pierwsza wizyta była 5+3 czy 5+5 jakoś tak, to był pęcherzyk. Rano zrobiłam test a wieczorem miałam wczesniej planowaną wizytę. Był pęcherzyk tylko. Rano w samolot a po powrocie z wakacji od razu na usg i było już serduszko. -
Zoe ogólnie mam wrażenie,że ten rok to jakiś baby boom, moje dwie przyjaciółki też są w ciąży i rodzą na początku lipca 😅
Ja ubranek trzymać już nie będę, Kajtek wyrośnie to na bieżąco wszystko idzie na Vinted. A te po Ignacym to wcześniej nawet wystawie, bo są typowo letnie.
Batylda jaki outfit planujesz dla syna na wyjście ze szpitala? 😁 Bo ja właśnie chce coś naszykować mężowi i mieć z głowy. Swoją drogą teraz to taka wygoda. Są odwiedzimy, więc nie muszę w opór pakować "tureckiej"walizki, bo mąż mi wszystko w razie czego dowiezie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:30
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mała Syrenka wooow ale emocje 😁 no nieźle, nieźle ale może akurat będzie chłopak? Podobno do trzech razy sztuka 😉
Ja w ciąży z Laurą nie robiłam testów, tylko betę tak jak w klinice przykazali. Testy to było dla mnie za dużo stresu. Za to teraz zrobiłam test 2 dni po terminie miesiączki, tak dla formalności raczej bo chciałam wystawić wózek na sprzedaż a okres się spóźniał. I od razu wyszła tłusta krecha. Aż z tego szoku wertowałam instrukcję, czy 2 kreski rzeczywiście oznaczają ciąże czy mi się coś pomyliło 😆 -
Syrenka ty wariatko!!! Gratuluje! Wrzucaj jutro update
Ja po dzisiejszym wieczorze z Mikołajem stwierdzam że nigdy wiecej dzieci. Koszmar. Podziwiam cie że jedziesz z trzecim i trzymam kciuki żeby nie było rozdarte.
Dziś stwierdziłam ze gdyby Miki był pierwszy to pewnie zostałby jedynakiem.
Jejku ale super - nudnej ciąży jak to sie mówi21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A może bedzie chłopak. Ja jakbym miała mieć trzecie to tylko spokojną dziewcynke. Kolejnego rozdartego syna już nie dźwigne po prostu 😆
Nie wiem co mu jest, czy przebodz owanie, przemeczenie. Nie wiem. Nasze wieczory czesto wyglądają jak egzorcyzmy21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10