Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Za to Mikołajto drama queen.
Ann z tym hałasem to nieprawda. Mikołaj od początku był w hałasie i teraz nawet szelest papierka go budzi wiec sobie mozecie tylko wyobrazić jak musze trzymać Starszaka w pokoju zeby było w miare cicho
Ale dzis zrobiliśmy dzień Mikołaja. Był noszony na rąsiach, w chuście. Miał cyca pod dostatkiem, drzemał ile chciał bo dziadkowie wzieli Starszaka no i dziecko nawet nie jękneło. Ani w ciągu dnia ani na nocke. Także to jest ewidentnie problem przebodzcowania, zarywanych drzemek, bycia kopanym przez Starszego. Echh, ale ja nie mam opcji robienia mu dnia Mikołaja codziennie niestety21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas też aferki i to najczęsciej jak nie chce mu czegoś dać, wtedy jest dziki płacz. Ale coż...staram się do tego przyzwyczaić.
Ann ja miałam opryszczkę w ciązy z Ignacym i teraz Kajtkiem. I tak jak Batylda napisała, jezeli to nie pierwszy raz to luz
Co do wrażliwości na bodźce u nas bylo to samo. Np. za dużo gości w jednym czasie to wiedziałam, że kolejny dzień bede miała ciekawy. Poza tym mam wrażenie, że Ignaś do tej pory nie lubi wielkich spotkań. Niby się nie boi i chętnie idzie na ręce, ale nie bawi się tak ładnie jak zazwyczaj. Nawet zaobserwowałam po złobkowych zdjeciach, że potrzebował czasu, że się tak w 100% zaklimatyzować i siadać z dziećmi w kółku czy wchodzić w jakąś relacje.
Teraz ma taką koleżankę Polę, która codziennie jak Ignaś przychodzi to bierze go rano za rękę i mówi: Chodź
To takie urocze👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U nas też afery🙄 na codzień nie jest źle ale najgorzej jej coś zabrać, wtedy otwierają się bramy piekieł. I strasznie dom nam demoluje. Zdążyła już kilka razy porysować ściany i meble, dla mnie to nowość bo starsza takich pomysłów nie miała.
Sumi u nas z Sarą mieliśmy podobne przeboje. pozostalo tylko poczytać o high need baby i przeżyć pierwsze kilkanaście miesięcy 🙃 u nas wiele się zmieniło jak Sara zaczęła mówić, można się było przynajmniej dowiedzieć co jej nie pasuje. Teraz jest o niebo lepiej ale i tak jest zdecydowanie bardziej wymagająca niż rówieśnicy. Trzymam za Was kciuki, to ciężki czas.
-
Sumireguska wrote:Veruka no może. Niestety wiekszosc osób mająca hnb mowi ze te dzieciaki jak dorastają to nadal są bardzo absorbując i wymagajace uwagi...
To się zgadza ale z czasem chyba łatwiej jest z takim dzieckiem funkcjonować. Ja początki z Sara wspominam masakrycznie. Zdarzało mi sie usiąść i płakać razem z nią….i to nie raz. Później było o tyle lepiej, że wiadomo było jakie warunki są dla niej akceptowalne a czego unikać. Teraz też wiemy, że np jadąc na wakacje musimy dopasować wyjazd 100% pod nią bo inaczej jej humor zniszczy wyjazd całej rodzinie 😜 ale jak sie dba o jej potrzeby, ogranicza bodźce (nadmiar tych pozytywnych też powoduje przebodzcowanie) to da sie żyć. Tylko wiadomo, ona była moim pierwszym dzieckiem więc miałam zdecydowanie łatwiej.
-
Ja już mam kalafior zamiast mózgu. Wyprawiłam Ule na bal, a ona ma w piatek;D
Sumi, może Mikołaj nie jest hnb, może to jeszcze brzuszek albo adaptacja do nowego świata. Z hnb żyje się ciężko. Na wiecznej bombie.
Mama pp, u nas to samo. A ma dziewczyna parę, więc jak kopnie, czy chlasnie, to gwiazdy przed oczami można zobaczyć. I Ula to artysta-malarz,ściany i podłogi dawno zaliczone, Iga nigdy tego nie robiła. Ale one że wszystkim są inne. Ale widzę,że Ula bierze przykład z Igi. Będę miała 3 jeczace. Biedny stary, jak on z nami wytrzyma..
Pełnią nam dzisiaj dala we znaki. Noc była koszmarna. Ula wstała o 4. -
Sumireguska wrote:Jejku aż tak? A w zlobku ciekawe jak reaguje. Ciocie nic nie mowily?
Przy obcych to aniołek 😅 Nawet pytaliśmy pań w żłobku to one zdziwione o co nam chodzi. Niby zawsze współpracuje, ładnie je i czasem nawet ładnie zasypia, ponoć nie mają z nią żadnych problemów 🤷♀️ W domu za to daje popis. Może też za ostato to napisałam, bo dla mnie to już demolowanie domu, a dla kogoś byłoby to zupełnie normalne zachowanie dziecka 😅🙈
Syrenka i poszła przebrana? 🤣 szybko Cię wzięło 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 10:27
-
Aaaaa Syrenka 🙈🙈🙈
Trzymam mocno kciuki i podziwiam 😁😁😁 plodne to nasze forum 😂 ja wczoraj ogladalam ciazowe zdjecia brzuszka i taka nostalgia mnie wziela, ale temat zdecydowanie zamkniety. Dwa diabelki to stanowczo max naszych możliwości.
Ps. U nas juz po balu Przebierancow. Mloda byla Pszczółka 😊
-
Syrenka super 😀 trzymam kciuki żeby kreska była coraz ciemniejsza 😅
U nas balu przebierańców nie ma jest bal walentynkowo marchewkowy dziecko ma przyjść ubrane albo na czerwono z opaska serca albo na pomarańczowo z opaska marchewki - mój będzie marchewka o ile pójdzie 😅😅
Właśnie wróciliśmy z pobrania krwi bo mieliśmy zlecone badania kontrolne, jutro druga dawka ospy a w środę osteopata wiec do żłobka dopiero w czwartek.
Dzisiaj koleżanka która ma dziecko w tej samej grupie spotkała się z inna mama w szatni i tamta mama mówi ze jej dziecko wcale nie choruje ma tylko nocne i weekendowe gorączki a tak to w dzień jest Ok, No chyba ze czasem ma rozwolnienie ale to nie choroba przecież i z tym przyprowadza. Moja koleżanka była w takim szoku ze nie zdołała odpowiedzieć 😑😑😑 -
Agrafka 🙄🙄 bo pewnie na dzień nafaszeruje dziecko p/goraczkowymi to te 8 godz w żłobku dziecko wytrzyma... Co za podejście 🙄
Ja zostawiłam dziś Ignacego w domu z powodu porannego gila, ale teraz już jest wszystko okej, więc jutro maszeruje :p👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
I się stało, teraz na ostatnią chwilę informacja, że u nas tez będzie bal. Mało tego, cały przyszły tydzień będzie karnawałowy 🙈 Przebrania mile widzine cały tydzień. W środę starsza grupa przedszkolna idzie na rynek robić pochód karnawałowy. W czwartek wszyscy mają dyskotekę, a w piątek piżama/dres party 😅
Wiec ja dzisiaj zamiast na spożywkę to szukałam czy zostało jeszcze cokolwiek w sklepach na bal. Byłam pewna, że skoro cisza to nie będą nic organizować, olałam już temat a oni z grubej rury, że cały tydzień 🤣 W przyszłym roku już będę wiedzieć czego się spodziewać i będę mogła wcześniej czegoś na spokojnie szukać. U nas ogólnie hucznie obchodzone są ostatki. 20 i 21.02 placówka zamknięta, bo rodzice balują 🤣 Sporo firm jeśli może sobie na to pozwolić to też robi sobie wolne. Urzędy, banki, sklepy itp.działają krócej albo w ogóle zamknięte. Zabawa na całego 😅 -
Mama pp wtedy powinni zrobić nocowanki w żłobku, żeby rodzice mogli pohulac :p a nie żłobek zamykać 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mama po przejściach wrote:Karolina racja 🤣
Ale to wtedy ciocie nie mogłyby zaszaleć 🙈😅
No ale wiesz...jak to mówią...taka praca 😜👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1