Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka moze brzuszek. Pomaszerujemy tez do neurologopedy chociaz wszyscy sie jego wędzidełkiem zachwycają. Ale on zle je z cyca. Cyka jak pije a mysle ze nie powinien cykać.
Tak czy inaczej wczoraj był dzień dla Mikolaja a dziś był dzień anty-Mikołaj. Kolezanka wpadła ze swoim maluchem, jezu jak on wrzeszczałMikołaj przy tym nie mógł spać. Potem do dziadków, tam też akcja. Potem w domu Starszak napieprzał. Na dodatek obaj dzis sie obudzili 5:30...
No i mówie wieczór będzie tragiczny
A wieczór jest jaki?
MAKABRYCZNY.
Darł sie nam 3h bez opamiętania. Ja już rycze z nim bo nie wiem kompletnie jak go wyciszyć/ Widze że jest śpiący ale totalnie nie może wpaść w sen. A co zaśnie to zaraz Starszak czymś rzuci. Dzis zamknelismy Igora w pokoju, odpaliliśmy okap ale i tak go wybudzał każdy szelest.
Teraz śpi już całe 10 min wiec modle sie aby to już było na noc.. nigdy wiecej gości w domu..
A do tego co? Igusiowi wychodzą te pieprzone trójki, szarpie sie za ucho, jęczy w ciągu dnia. W nocy wstaje i nie może znowu zasnąć wiec go bujam a nogi wchodzą mi juz w dupe. Co odstawie to jęczy. Normalnie bym to olała i powiedziała zeby leżał ze mną ale przeciez nie chce żeby obudził Mikołaja wiec chodze wkur.. z nim na rękach.
Ja dziś musiałam to wylać z siebie, jestem przerażona tym co sie dzieje. Koniecznie musimy znaleźć sposób na to dziecko
A tu Syrenka z brzuchem, hah. Teraz to ja kibicuje zeby byl juz chlopWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 21:40
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Zoe ale u nas to będą takie niskobudżetowe kostiumy. Napewno nie będę jej codziennie posyłać w polyestrowych falbanach🤣 Napewno jednego dnia będzie kotkiem. Opaskę z uszami mam od wieków, do tego czarne leginsy i koszulka, jeszcze może jakiś ogon wykombinuję i kot jak się patrzy 😅
-
Sumi biedna. Dużo siły.
Wiem co przeżywasz choć serio czas jakoś zwymazał te złe wspomnienia i mój rozdarty niemowlak, niemogący usnąć na dłużej niż 20 minut ma już 16 lat i w weekendy potrafi spać do 15tej 🤣 -
Ktoś pisał o wyrastaniu z hnb. Potwierdzam z tego się nie wyrasta. Mój właśnie 16latek to chodząca maruda. Ciągle potrzebuje z czymś pomocy, ciągle zachowuje się jak ktoś kto zgubi się gdy mamusi nie będzie w pobliżu. Drugi syn nie był hnb i to zupełnie inny typ. Ma 13 lat a robi starszemu naleśniki, omlety, jajecznicę i inne pierdy. Ogarnia sam autobusy, przejazdy, obsługę urządzeń w domu typu pompa ciepła czy rekuperacja.
A szlag mnie trafia jak ktoś mówi, że to kwestia wychowania czy nadopiekuńczości. No niestety dużo jest zasługą genów.
Ciekawe jaki będzie Julian 🤔 -
Sumi a jakbyś go wsadziła w wózek i postawiła koło tv? włącz muzykę czy wiadomości, niech ciągle ktoś gada to nie będzie rozróżniał czy Wy czy tv... ja często tak robię.
Franek to już taka szkole życia przeszedł, że lepiej śpi jak jest hałas i bracia się drą, niż jak jest czas drzemki Szymka i w domu jest cicho 🙃💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sumi no to tak jak z Laurą widzę... Ale ona raczej nie jest typowo hnb, poprostu była bardziej wrażliwa ale wyrosła. Różne rzeczy przerabialiśmy, raz sprawdzało się wożenie w wózku po całym domu, innym razem wolała w babybjorn. Moja mama jako jedyna potrafiła ją zaczarować jakoś na dłużej. Ale ja nie miałam starszaka więc było 100 razy łatwiej... A może minie ten 4 trymestr i się odmieni 🙂
-
Sumi, tak jak Ann pisze, oby po 4 trymestrze się uspokoiło. Ja to w ogóle się boję jak będzie u nas, bo Nina jest teraz taka ogarnięta, śpi w nocy i drzemka i sen o stałych porach, no luksusowo, drugiego takiego dziecka los mi nie da. A potem przypominam sobie że przecież przez dobre pół roku chodziła spać po 23, budziła się dziesiątki razy, a w dzień spała tylko w jadącym wózku albo na cycku. Przez ponad rok przespała może 3 noce bez pobudki. Jak to się szybko zapomina.
-
Sumi współczuję
Trzymam kciuki, żeby po 4 trym jednak minęło.
U nas gila ciąg dalszy. W czwartek pewnie zamiast na bal to pójdziemy, ale do pediatry. A tak się jaralam 🤣
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
My mamy zanosić co miesiąc dwie paczki mokrych i dwie paczki suchych chusteczek plus duży recznik papierowy. Ostatnio zanoszę a mój mamy po 1-2 dni w żłobku 🤦♀️ już zaczęłam kupować tańsze bo wkurza mnie ze zanoszę po to żebym innym dzieciom wycierały ciocie gile 😑😑😑
-
Agrafka u nas odkąd Ignas chodzi regularnie to co tydzień muszę dawać nowe mokre chusteczki 😅 do tej pory zanosiłam waterwipes, ale chyba muszę się przerzucić na coś tańszego, bo puszcza mnie z torbami 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Espoir tv sprawdze z ciekawosci, bez obrazu zeby Starszak nie siedział wlampiony w ekran.
Ale on zasypiał i naprawde spoko spał w dzień. Tak naprawde to po prostu mam wrazenie ze jest coraz gorzej. Dziś od rana go próbowalam usypiac i zasnął teraz. Od 7 rano. Przecież takie maluchy muszą spać no. Mówie sobie że to taki etap po prostu bo z Igorem tez były wzloty i upadki i tez sprawdzałam kiedy są te skoki rozwojowe itp
Juz nie mowiac ze od 7 do 12 nie miałam praktycznie czasu dla Starszaka i jest mi z tym zle. Chociaz on chyba troche na tym zyskał bo jednak przez te 5h potrafił sie zając sobą. Chwile pojęczał ale bawił sie sam. 5 godzin. Troche mi go szkoda. Mieliśmy swój rytm dnia. Poranne spacery itp.
Z Mikołajem jak mysle o spacerze to aż mi niedobrze. Pieknie spał w gondolce a od 2 tyg sie w niej drze jak opętany. No nic, przeczekać..
Życze wam dziewczyny spokojnych maluchów :* Karolina to już tuż tuż
Ach, a w ogóle korzystała z was któraś z usłyg CDL? Macie jakąś do polecenia na terenie miasta stołecznego Warszawy?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi, próbuj wszystkiego, trzeba jakoś przetrwać. Takie małe dzieci powinny spac, ale nie muszą. Iga tez nie spala. Ona chciala być tylko podpięta pod cyc, wtedy był spokoj. Inaczej prezenie, wyginanie, no cuda.
Może chusta? Wtedy są wolne ręce.. czy też mu nie pasuje? Mikołaj nie usypia w ogóle czy odłożony się wybudza? Może go na brzuszek albo boczek kładź? Nie wiem, chciałabym jakoś pomóc, ale pewnie próbowaliście wszystkiego. Może mu za zimno albo za gorąco? Albo powietrze za suche?
Ten wózek najgorzej jak parzy. Z Iga nas ratował. Cyc I wózek. Potrafiłam o 6 rano wyjść, żeby się syrena skończyła. Ale jak Mikołaj nie akceptuje, to masakra.. -
Sumi ja korzystałam, ale ona jest tutaj ode mnie, czyli spod Warszawy. Nie wiem czy dojeżdża 🤷 aczkolwiek ja byłam zadowolona z jej usług. A czekaj byłaś u neurologopedy? 🤔 Bo pewnie Cię wyśle na sprawdzenie wędzidełka.
Właśnie wiem, że tuż tuż. I im bliżej tym bardziej się boje jak to będzie 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Syrenka wózek to byłby ratunek taką miałam nadzieje.
On lubi na brzuchu spać. No. I teraz śpi długo bo Starszak też śpi. Także o.
Próbujemy wszystkiego, no nic, z czasem mam nadzieje będzie może troche lepiej. Może po prostu przywykniemy.
Neuro juz znalazłam z polecenia i zadzwonie sie zapisac jak sie obaj obudzą.
Jeszcze zostały szczepienia, boje sie szczepienia na rota. Igor po nim był jeszcze gorszy niż Mikołaj w swojej najgorszej odsłonie
Syrenka jak tam sie trzymasz, nie jest ci zbyt samotno wieczorami? Czy jednak okazało sie że bez Starego nawet fajniej?Stary zadowolony z Meksyku?
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10