Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina podrzuć jakieś fotki pokoju 😊 na który trofast się zdecydowałaś ? Ja tez chciałam kupić go na duplo ale nie mam go gdzie postawić. Na drugie urodzinki tez chce małemu trochę zmienić wystrój w pokoju - króliczki ze ścian zamienić co coś „poważniejszego” albo po prostu zostawić gładkie ściany 😀
-
Agrafka jak skończymy to napewno podrzucę
A ja zdecydowałam się na ten regał. Postawiłam dwa obok siebie i chyba zawieszę nad jakieś półeczki i plakaty z emocjami/dniami tygodnia itd.
_agrafka_ lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mam kolejny hit z gabinetu lekarskiego🤦♀️ To, że tak małe dziecko ma hemoroid to nic. Lekarz machnął ręką. Pytałam o jakieś zalecenia na przyszłość to nie daje żadnych skoro nie ma zatwardzeń, a jak znowu wyjdzie to mam go wcisnąć i tyle. Skoro nie ma krwi to nie ma co się martwić, no nie wiem... Martwi mnie to i to bardzo, że będzie miała problemy w przyszłości. Lekarz nawet jej nie obejrzał, nie zbadał, nie zapytał o dietę czy coś, czuję się olana 😡 Po wizycie a porad trzeba szukać w internecie. Kocham tych lekarzy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 20:25
-
Mama pp, wszędzie tacy sami.
Ula wczoraj u jednego lekarza gardlo jedynie mocno czerwone, wirus, dzisiaj oblepione ropa, angina i antybiotyk.
Nie wydaje mi się,że to się od wczoraj zmieniło. Bo ona nawet ciut lepiej wygląda. Ale dalej gorączka 39 i krzyczy pół nocy ala. Podałam antybiotyk. Nie wiem,czy mi się uda cała kurację. Ale jakoś czuje,że to może być bakteria, a ona się meczy bardzo.
Ja się czasem głupio czuje,że podważam kompetencje lekarzy. No, ale jak tego nie robić. Ok, hemoroidy może nic strasznego, ale same z siebie nie wychodza. Jakiś powód musi być. Powinien chociaż porządnie wypytać i pouczyć, co robic,żeby nie wylazł znowu. Chociaż On pewnie taki ekspert,że masz większą wiedzę w temacie.
To irytujące, że człowiek idzie się poradzić do lekarza, a i tak musi w internecie na koniec pogrzebać i samemu przesiewać informacje. -
Dzisiaj znowu plamie, aż się boję iść jutro do lekarza. Ale dzisiaj raz mnie lekko zemdlilo, no i cycki zaczęły boleć. To też może od tego,że Ula je ciągle ciągnie. W chorobie ma pełen dostęp. Czekam do jutra jak na skazanie.
Sumi, ja że swojego kołowrotka wyskoczyłam niedawno.jakos na jesień zaczęło nam się życie układać, dzieci mniej się dra, można wygospodarować czas dla siebie, jest spokojniej. No, ale do tego dochodzi praca
i choroby i zaczyna się pogoń. Myślę,że z małymi dziećmi zawsze tak jest. Wydaje mi się,że jak mają 5-6 lat to już są naprawdę samodzielne, mają swoje pasje, którymi zajmują się w swoich pokojach i że dają odetchnac. No, ale nie wiem. Póki co czuje się jak ich służąca. Mama mleko, mama kakao, platki, pomaluj że mną, pobawmy się w berka, Patrz jak robie kupę i myje ręce itd. -
Mama pp hemoroidy to nic przyjemnego ;/ ja sama się zmagam w ciązy, wiec tym bardziej nie olała bym tego u dziecka. Nie możesz się z jakimś inny lekarzem skonsultować?
Syrenka to czekamy na wieści jutro!Zaciskam mocno kciuki!
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Za 6 dni będzie ojciec. Już mu powiedziałam,że marzec/kwiecień wyjeżdżam z przyjaciółka na 3-4 dni. Też chce odżyć beż dzieci. Wyspać się, zjeść sama, pozwiedzać. Później z trójka nie będzie długo takiej możliwości.
Iga wstała z 38.5. Dzieci chore, ale przynajmniej ja się dobrze czuje. Czekałam aż się ona rozłoży. Tylko,że ona ma kaszel, że aż jej furkocze, czyli inny wirus niż nasz chyba. Coś świeżego przyniosła z przedszkola i zaraz mi sprzeda. Zaczyna mnie to bawić już. -
Syrenka wcale Ci się nie dziwie! To super pomysł.
Współczuje Wam ogromnie tych chorob! Ale miejmy nadzieje, ze z nadejściem wiosny będzie już tylko lepiej.
Ja jestem tak w…. na rodziców tych dzieci, ze szok! Oddałam Frania po 2 tyg. I znów ta sama matka informuje, ze jej dziecko w nicy gorączkowali, a dziś już 5 dzieci o podobnych objawach. I to ta sama mama której dziecko choruje nagle! Nagle ma 39, nagle ma kaszel i wszystko nagle zaczyna się w żłobku. -
Syrenka zaraz wielki powrót. Takich „atrakcji” podczas wyjazdu to chyba nikt nie przewidział 🙃
Mama pp a nie macie w okolicy prywatnych lekarzy żeby gdzieś z nią podejść?
Nikola może zrob tak jak Agrafka. Pismo do dyrekcji. I stanowczo wyrazić sprzeciw takim praktykom. Kto normalny daje w nocy syrop przeciwgorączkowy a rano prowadzi dziecko do żłobka i liczy na cudowne uzdrowienie? Mało tego, jeszcze się tym „chwali”. Litości. -
Nikola współczuję
Jezu kiedy ludzie zaczną patrzeć dalej niż na czubek własnego nosa 🙄
My dziś siedzimy razem w domu. Wczoraj Pani żłobku mówiła, że trochę kicha i ma mikro gila. W domu było okej. Ale w nocy strasznie 🙄 nos zatkany i wybudzal się dużo. Zostal ze mną ale gila brak 🤣 nie wiem o co chodzi. Zobaczymy jak przez cały dzień i w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 10:51
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Ja mam maraton szczepien. Wczoraj Igor ospa a dzisiaj Mikolaj rota i pneumokoki. Cos czuje ze dzisiejsza nocka po rota to bedzie mega hardkor.
Syrenka.. wspolczuje. A jak Ula? Jak oko?
Kiedy masz wizyte?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mała Syrenka przecież nie wszystko przesądzone
spokojnie:)
Który tydzień ciąży wychodzi według USG?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️