X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chomikuję promocyjne pampersy, na 5 jesteśmy już dawno. Współczuję Wam tych nocy, bo u nas po ponad roku ciągłych pobudek nadeszły jakieś tłuste lata i Nina przesypia całe noce, od 21 do 7, czasem tylko wstaje się napić plus 2 godziny drzemki w dzień. Delektuję się tą chwilą, bo długo nie potrwa 🙈
    Syrenka, dziewczyny mają rację, to jeszcze za małe żeby coś zobaczyć. Ja w tej ciąży do ginki poszłam dopiero miesiąc po pozytywnym teście. Siknij sobie może, ja wierzę w ciemniejaca kreskę.

relgtv73ymxx11gn.png

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda no niby te nasze bliźniaczki a my noce przespane miałyśmy dwie do tej pory, tak 2 🙈 Dzisiaj znowu co chwilę się budziła i mama mama. Ale Wam Batylda przyda się oddech, zbieraj siły😉

Cyprysek miałam z Lisą podobnie jak była malutka. Co chwilę kleks w pieluszce, a wtedy to nawet czuć za bardzo nie było i musiałam bardzo pilnować żeby się nie odparzyła. Współczuję!
    A u Oli nie wyszedł żaden hemoroid przy tych problemach?

A i pantsy też oczywiście kupuję w promocji. Biorę największą, miesięczną pakę, bo wychodzi najtaniej, dodatkowo czekam aż w aplikacji wpadnie kupon z 20% zniżki a i tak wczoraj cena mnie powaliła. Opakowania też zmienili, muszę przeanalizować ilość sztuk.

Lisa waży bardzo podobnie co Twój Oliwier Zoe. A ja mam wrażenie, że ma taki duży brzuch. Wczoraj kupiłam kurtkę wiosenną na 92, ogólnie za długa, rękawy też, ale w pasie tak raczej ciasno 😅🙈 Muszę inny krój znaleźć.

OrT4p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, serio jak to jeszcze raz się powtórzy!

Jeny jak ja się pije każdej choroby!!!🤯 Współczuje Wam strasznie! Mam nadzieje, ze te choroby w końcu się skończą.

Syrenka to będzie chłopak! Mówię Ci!

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przerzuciliśmy się z Lupilu na Pampersa Active baby. Jednak są bardziej chłonne, a Lupilu często przeciekały. Dalej jesteśmy na rozm 4 bo Iggi waży też jakos 11.5 kg. Teraz była duża promka w Rosmannie, więc mam zapas na jakieś 2 miesiące.
    I przymierzam się do zakupu nocnika. Jak robi kupę to wola. Jeszcze wykupie ten kurs u M.Komsty i coś będziemy myśleć :)

Dziś jeszcze go zostawiłam w domu. Niby noc super, ale rano jeszcze trochę mu leciało z nosa, wiec wolę żeby posiedział dziś ze mną.
    Poza tym czuję oddech porodu i chce z nim spędzić jak najwięcej czasu. W nocy też każe mężowi go przełożyć do nas do łóżka, żeby się poprzytulac :D
    A co do samego porodu to dziś znów pół nocy nie spałam,bo miałam silne bóle miesiączkowe ale bez konkretnych skurczy. A chciałam żeby się już zaczęlo, bo wykminilam, że akurat na weekend nas wypuszcza :D ale jak Ignacy dziś padnie na drzemkę to biorę się za mycie schodów.
    Batylda a jak u Ciebie? :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp Ola ma zaparcia nawykowe czyli zaciska pośladki żeby nie zrobić 💩. Potem jak już widziałam, że nic z tego i trzeba znowu włączyć dicopeg to po 3 dniach 💩 idą miękkie bez wysiłku. Niestety tamtym razem na szybko odtswiłam Dicopeg i problem wrócił 🙄 ogólnie teraz mamy ja sadzać na nocnik ale nie dłużej niż 10 minut żeby wlasnie hemoroidy nie wyszły, tak nam lekarka kazała. No ale za to mamy mega uraz do mokrych chusteczek, ogólnie nic sobie nie da rady zrobić przy dupce 🙄

A dzisiaj wstała 5.30- jak matka idzie na drugą zmianę 😂

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja to za każdym razem jak idę do toalety to podcieram się z nadzieją że zobaczę że czop mi odchodzi. Skurczy żadnych nie mam, ale z Niną też miałam dopiero jak się zaczęło. Zaczęłam czytać nasz wątek od połowy maja 2021 żeby sobie poprzypominac te wszystkie ważne rzeczy, ale przeklikać się na telefonie do tamtych czasów to było wyzwanie 🙈 Mama pp Twoja położna miała podobno jakieś czary na wywołanie porodu, pamiętasz może jeszcze co to? Daje młodemu jeszcze tydzień, choć chciałabym urodzić w weekend, w sobotę będę miała skończone 38.

relgtv73ymxx11gn.png

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś podaje/podawała cukier mleczny na zaparcia?

Widziałam, że są takie nocniki atrapy normalnej toalety, podobają mi się 😅

A jeszcze chciałam Wam dopytać o te regały z ikea. Czy są w miarę stabilne? Macie przykręcone je do ściany? Może też kupimy taki. Niby zabawek nie ma dużo, ale tu puzzle, tu klocki, już ciężko utrzymać porządek. Nie jesteśmy fanami ikea, nie mamy żadnego mebla od nich, ale te regały na zabawki wyglądą sensownie.

Karolina90 lubi tę wiadomość

OrT4p2.png

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda sama już nie wiem co wtedy pisałam 😅🙈 Napewno polecała ciepłe kąpiele w wannie, a potem pod ciepłą pierzynę, w czerwcu 🤣😅🙈 Ja nie stosowałam i urodziłam 5 dni po terminie😅🤷‍♀️
    Ale spacerowałam bardzo dużo do samego końca.

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda ja też czytałam wątek od maja 😅 u mnie niby podobnie, bo też trochę przed porodem męczyły mnie nocne skurcze. Teraz zobaczymy...

Mama pp my mamy właśnie ten Trofast. Nie jest przykręcony do ściany i stoi stabilnie :) wydaje mi się, że to za "duży" mebel żeby coś tam dygotało 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzieki za odpowiedź. Mnie kusi ten wąski, pionowy, bo pokój nie jest zbyt duży. Pomyślę jeszcze.

Mam dzisiaj wolne, Lisa po dwóch wolnych dniach w żłobku, mąż w pracy, a ja pielęgnacja na twarz już zrobiona, teraz włosy i paraduję w moim nowym turbanie 😅 Słoneczko świeci, aż chciałby się wyjść na taras z kawką, ale jeszcze temperatura nie ta. Chce się żyć 😊

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp Oliwier Niby wzrostu ma 84 cm a 92 kurtki już kuse. Niby rękawy są ok ale plecy za chwile będą na wierzchu. Teraz pod kurtkę zimowa wkładam mu serdaczek żeby przy akrobacjach plecy nie wystawały. Kurtka 98 ma za długie rękawy i wyglada śmiesznie. Teraz jeździ do szkoły jak starszaki, bez wózka 😅
    Widziałam w outlet smyka super kurtki wiosenne po 60-90 zł. Niestety po braciach ma kurtki, niestety w super stanie i niestety mi się podobają wiec rozsądek mówił „nie kupuj tego”. Teraz muszę dużo zainwestować w buty dla niego. Muszę nabyć drogą kupna adidaski dwie pary, dwie pary sandalek, kaloszki i nowe kapcie do babci i do żłobka. 500+ zabraknie 😂 i musze wszystko kupić przed wycieczką. Jeszcze musze przegrzebać Vinted za eleganckim garniturkiem na święta to będzie tez miał na komunie do kuzyna i od razu chrzciny w tym obskoczy. Masakra ile to rzeczy trzeba mieć na głowie

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Iguś nareszcie goni wasze dzieciaczki z wagą i wzrostem :D Już waży 10,300 i ma 83cm <3
    Dziś znowu pobudka o 5 rano i uwaga.. wypił pół litra mleka. Po 250 ml mu nie chciałam dać ale tak wył że dałam i wypił druge tyle, albo był glodny albo odwodniony bo chyba wjeżdża lekka gorączka po ospie.

Karolina Batyda ja to juz wyczekuje aż u was sie zacznie, nie zapomnijcie tu napisać! Żebysmy sie poemocjonowały :)

Co do pieluch i chusteczek ja tradycyjnie kupuje przez vinted, jeszcze potarguje i wychodzi polowa ceny sklepowej, a czasem jeszcze dorzucają jakies ubranka xD

Ej dziewczyny moze powrzucamy fotki pokoików na grupe fb? :)

Co do nocnika to mama pp ja mam taki odzwierciedlajacy normalny kibelek, dostalismy w prezencie, jest też normalne miejsce na papier toaletowy ale... poszlam ostatnio do pepco i kupilam zwyky za 10 zl.. nie chce zeby mi taka kobyła stała w domu a potem bedzie chcial robic tylko do tego wielkiego a ja na pewno na wycieczki go nie zabiore bo sie nie pomiesci xD Od wczoraj zaczelam zapozawanie z nocnikiem, na razie sobie siada, ubrany, albo bez pampera. OCzywiscie na 1 sekunde bo dluzej nie usiedzi. Jak siada to mowi psi psi, wstaje patrzy na mnie i mówi 'nie ma psi psi'. XD

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam tego relaksu, umyłam okna 😅🙈

Zoe na problem odkrytych pleców najlepsze są kombinezony 😜 Wiadomo, zimowy już bez sensu, ale my taki cienki już też mamy w pogotowiu.

Z ciekawości zobaczyłam czy są jakieś ogłoszenia pampersów w mojej okolicy to cena taka sama jak mam w sklepie po przecenie, więc słaby interes.

OrT4p2.png

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe po co aż dwie pary sandałek? Zeszłe lato moja miała jedne i dało radę.

OrT4p2.png

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi serio ten nocnik jest aż taki duży? 🙈 Jakbyś znalazła chwilę i wrzuciła zdjęcie z porównaniem tej "kobyły" do tego z pepco to byłabym bardzo wdzięczna 😊

OrT4p2.png

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp u mnie dziś tak „dużo” pracy że już ogarnelam mieszkanie, umylam włosy i upiekłam chleb 😅
    Niestety u mnie samo mycie włosów zajmuje długo. Dermatolog podejrzewa AZS szczególnie na skórze głowy. Co raz swędzi mnie skóra głowy. Myje co 2 max 3 dni. Przeszłam masę szamponów. Myje włosy dwuetapowo z dwukrotnym zostawieniem szamponu na 2-3 min. Stosuje peeling raz w tyg. Lekarz mówi ze dobrze oczyszczam. W końcu poszłam po pomoc. Poleciła mi 2 szampony i nareszcie zaczynam czuć poprawę. Za każdym razem nakładam tez odżywkę na włosy i susze. Dlatego cały ten proces zajmuje mi sporo czasu.

ostatnio tyle miałam roboty że kładłam się spać po 23, raz chwile przed 1 🙃 cieszę się ze przez chwile mam mniej

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp dwie pary sandałek bo jedne wyjściowe do szkoły a drugie np. na plac zabaw, do babci ganiać po podwórku. Będzie grzebał się w piachu, zabrudzi je, musiałabym codziennie je czyścić. A nie lubię tego.
    Jedne na pewno kupie crocsy a drugie będę oglądać co fajnego trafi się w sklepie

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka tak jak dziewczyny pisały to bardzo wcześnie. Na tym etapie to chyba 50/50 czy uda się już złapać tętno czy nie.

Mama pp u Laury w pokoju mamy regał ikea kallax z 8 półkami, narazie położony poziomo żeby miała łatwy dostęp. Do tego 4 pojemniki na wymiar ze strony velvetowy królik. I ja je bardzo polecam bo można je prac w pralce. Ja wybrałam kallax bo mam wrażenie że jest bardziej pojemny niż trofast. A i tak jest już cały załadowany zabawkami🤦‍♀️

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluch używamy pampers pants active baby. Kupujemy na allegro wielopaki. Czasem też trafią się na promce w Lidlu. Już jakiś czas temu zauważyłam, że w Rossmannie bardzo podrożały, zresztą jak wszystko tam. Odkryłam ostatnio mała lokalną drogerię u siebie i o dziwo jest tam dużo taniej. Na paczce pampersów różnica 17 zł, na moim balsamie do ciała 13 zł. A niby w sieciówce powinno być taniej

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zwykły nocnik. Nie kupiłabym innego, no potem to kupa obsmarowane i ciężko umyć. W ogóle nie lubię nocnikow. To największa obrzydliwosc.
    Na lato kupię chyba same crocsy i jakieś tenisówki. Ale jeszcze o tym nie myślałam.
    My mamy takie luksusowe noce z Iga. A Ula spi dramatycznie. W dzień nic specjalnego, a w nocy 10 pobudek to ostatnio norma. Nie wiem jak to będzie w październiku.
    No i doczekałam się mdlosci, od rana mnie cofa okrutnie.

‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ