Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Batylda dzięki, że pytasz. Ja czuję się ok, ostatnio na usg wyszło mi tylko w jednym miejscu odwarstwienie błon płodowych, natomiast łożysko jest ok. Podobno na nic to nie wpływa, któraś z Was się z tym spotkała?
Ja trochę wsiąkłam, bo jednak zdecydowaliśmy się na zakup tego domu i ogarniam teraz sprawy bankowe, papiery, remonty i całą logistykę. Ogólnie no to mój mąż się do tego nie nadaje więc wszystko na mojej głowie 😑
Mała Syrenka, już prenatalne? Jak to szybko zleciało🙂
Karolina ja polecam na Rodos z piaszczystych plaż Tsambikę i Agia Agathi. Bardziej tą drugą, bo po jej prawej stronie jest fajne miejsce do snorkelingu i jest bardziej kameralna.
Sumi padłam 😆
-
Zoe mam do Ciebie prośbę, Ty zamawiałaś teraz Revolutiony. Możesz spr czy Wasze podeszwy też tak wyglądają? Kurde ja teraz zamowilam 23.5 i z Zalando już odesłałam i teraz przyszly z eobuwie i mam wrażenie, że ten jeden też jest taki wygięty 🙄🙄🙄 wcześniej miałam 22 i były ok. W sklepie stacjonarnym byly całe czarne i były podeszwy proste i teraz nie wiem 🙄🙄🙄 -
Syrenka świetne wieści, gratulacje! Uwierz w końcu, że wszystko będzie dobrze 😊
Cyprysek ja chyba ślepa jestem, ale dla mnie obie pary wyglądają identycznie 😅🙈
Ann gratulacje! Że papiery, bank itp.to rozumiem, ale i remont i wszystko, daj też mężowi się wykazać. Oszczędzaj się chociaż troszkę.
Śmiałyśmy się tutaj z naszej adaptacji, ze przeciągają bez sensu, a wyobraźcie sobie że znajomych córka już 6 tygodni ma adaptację w naszym żłobku, a jeszcze ani raz na obiad ani na drzemkę nie została 🤦♀️ to dopiero jest tempo 😅 -
Też będę w najbliższym czasie zamawiać dla Małej Nike revolution, bo te jej wiosenne już kiepsko wyglądają. Weź potem nie kupuj w promocji 🙈 Skoro tak szybko potrafi wykończyć buty.
Dziewczynka, która w moich planach miała chodzić w sukieneczkach i zbierać kwiatki, a tu taki dzik z niej 🤣🤣🤣 -
Syrenka mi na prenatalnych lekarz powiedział, że dziewczynka a na następnym usg był już chłopak i tak zostało 🙂.
Ja robię święta w naszym nowym domu więc roboty po uszy.
Dzisiaj wycałowałam męża jak zabrał małego do teściów na 2h żebym mogła spokojnie coś ogarnąć.
Julek wszystko, absolutnie wszystko chce robić ze mną.
Jeszcze nie załaduję zmywarki do końca a on już wszystko wyjmuje. Pranie ja wrzucam do pralki, on wyciąga. Ja myję lustra, on całuje swoje odbicie.
Na szczęście lubi też urzędować z tatą w garażu więc zdarza się chwila spokoju.
Zrobiłam mu badania bo miał dziwne objawy. Temperatura co drugi dzień, nocne krzyki, brak apetytu. Wszystko wyszło w normie, tylko monocyty podwyższone jak po jakiejś chorobie. Na szczęście objawy minęły i znowu śpimy jak ludzie.
-
Batylda teściowie hit. Ale to chyba klasyk z dziadkami, ze któreś tak pierniczy.
Moi teściowie akurat super ale w takiej samej sytuacji usłyszałabym od mojej mamy całkiem odwrotny komentarz typu po co siedzę na macie-lepiej zebym dała sie dziecku samemu pobawić bo przyzwyczaję itp …
Syrenka jeszcze nie biorę Matyldy za pewniakczęsto pierwsze prenatalne sie mylą szczególnie w ta stronę. Ale oczywiście grunt ze wszystko zdrowiutkie
Syrenka kurcze tak mi szkoda Igusi. Ja rozumiem, ze świat nie jest idealny i czeka nasze dzieci wiele stresów itp. ale w wieku 4 lat przy tak delikatnym dziecku jednak bym moze coś działałażeby wiecej szkód niż pożytku nie było. Pogadać z przedszkolem (chociaż nie wiem na ile to pomaga). Albo jednak spytać psychologa w jaki sposób pracować z Iga na codzien żeby było jej i wszystkim łatwiej …
U nas z 4 pęcherzyków pobranych w poniedziałek na punkcji tylko 3 były dojrzale. I z tego póki co jeden tylko zarodek. Musi teraz dotrwać dwa dni do blastocysty a potem przejść testy genetyczne. Przy czym od wczoraj spadła jego jakość i z klasy AA spadl na B. Zobaczymy …. -
Cyprysek Laura też ma 23,5 i trochę są wygięte ale nie aż tak. Z tym, że trochę już w nich chodziła a nie zwróciłam uwagi czy wcześniej było tak jak u Ciebie.
Mama pp Laurka ma stopę 14cm i rozmiar 23,5 wydaje się być ok.
KasiaC w takim razie trzymamy mocno kciuki za tego jedynego. -
Syrenka gratulację! Ciekawe czy będzie trzecia dama
KasiaC kciuki najmocniejsze!U nas Kajtek jest klasą B
i dość dorodny chłopiec z niego 😅
Kurde dziwna na rozmiarowka Nike. U nas Ignas ma stopę 13.5 cm, ale narzeka, że w tych 22 bolą go paluszki, więc chodzi w tych 23.5 😅 poza tym on ma dość pulchne stopy więc może dlatego...
W Biedronce są aktualnie fajne kolorowanki dla dzieci. Seria Moje Pierwsze Kolorowankii ogólnie dużo fajnych książeczek. My wyrwaliśmy jeszcze Bajki z Bingiem i taką książkę z ozdobami na Wielkanoc. W sobotę będziemy wyklejać.
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Syrenka u mnie teraz też na prenatalnych zapowiadano dziewczynkę. Poczułam wtedy zawód, bo zawsze chciałam mieć syna, ale jak już się oswoiłam z tą myślą i mi powiedziała że jednak chłopak, to byłam zawiedziona że nie będę miała dwóch córeczek. No ale wiadomo, na końcu kocha się jak swoje 🤪
Kasia tak bardzo Ci życzę tej ciąży, a potem kolejnej i to jest tak strasznie niesprawiedliwe że wszystko idzie tak wolno.
-
Ja sie przy nike sun protect przekonalam, ze orzy nike te tabelki maja czesto inna rzeczywistosc...
Revolutiony mialy jedne wkladke ok jak w tabeli, drugie mniejsza, zas sun protect zdecydowanie wiecej cm niz nawet na bucie bylo przyszyte🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Espoir, zdrowka!
U mnie w pracy tez czworo podopiecznych ma covid i dwoje opiekunow...
Syrenka, super, ze wszystki w jak najlepszym porzadku❤️
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700