Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej Kasia, mam nadzieję,że się uda. Naprawdę z całych sił trzymam kciuki. Musi się udać. Bardzo bym chciała,żeby już tym razem.
Święta mnie pochłaniają. Niby prawie nic nie robię, ale po sklepach trzeba pojeździć. I dzisiaj mam Ule w domu, bo żłobek już świętuje.
Z Iga jesteśmy w trakcie ustalania terminu do psychologa. Tym razem nie odpuszczę. Bo zawsze jak jest zle, to się prawie umawiamy i nagle robi się wzglednie normalnie. Ale teraz nie chce. Coś trzeba zmienić. Dzisiaj wyrywała się paniom w przedszkolu. Chyba ja odbiore wcześniej, bo na pewno ma zły dzień.
Po tych prenatalnych jestem jeszcze bardziej ciekawa jaka płeć. Będę się cieszyć co by nie było, ale dla chłopca nie mam imienia.
A jaki rozstrzał w wymiarach. W środę 13+2, prenatalne umawiać szybko, bo już prawie dziecko za duże, a wczoraj 12+2 i jeszcze maluszek. A ja się zamartwiałam,że było ponad tydzień do tyłu, aż mi się teraz z tego śmiać chce. -
Ann ja tydzien po urodzeniu Igusia jeszcze nie miałam imienia wiec masz jeszcze duzo czasu
Syrenka dokladnie, nie zwracaj uwagi na te pomiary :)u mojej znajomej chlopak był aż do usg 3ciego trymestru. I nagle wyszla dziewucha21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mój koordynuje każdy ruch w kuchni. Od rana zrobiłam dwa rodzaje babeczek czekoladowych, jedne z gorzka czekoladę w środku, drugie z dżemem wiśniowym. Ciasto kruche z borówkami, chlebek ziołowy, sernik z żurawina się piecze 🙃
Rano był z babcia święcić koszyczek. -
Zoe jak się domyślam pewnie Oliwer grzecznie za rączkę z babcią niósł koszyczek.
Moja Lisa jest taka dumna ze swoich kroszonek, że wyjmowała je z koszyczka w kościele i pokazywała wszystkim naokoło 🤣 Ale jak zaczęła machać kiełbasą to już miałam ochotę wyjść 🙈🤣 -
U nas na luzie. Jadę jutro na śniadanie do mamy. Robię tylko mazurek malinowo pistacjowy, sałatkę warstwową z tuńczykiem na krakersach i jakieś jajka faszerowane. Wieczorem jak zdążę to wypieke ptysie z kruszonką i nadzieję kremem rano.
Ze święconką byliśmy wszyscy, u nas taka piękna pogoda 😍
Kajtek zassał smoczek. Neurologopeda polecila nam Philips Avent Ultra Air.
Ogólnie od kilku dni jest dramat świata. Młody drze się całe dnie, nie wiem czy to brzuch czy ten purple crying. A każdym razie co by nie było to pomaga na sekundę odkurzacz i ten nieszczęsny smok (serce mnie boli jak patrzę na tą małą buźkę z tym paskudnym smokiem 😭 )
Spokojnych Świąt!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina smoczek to wcale nie musi być najgorsze zło, a chociaż sekunda spokoju 🙃
Lisa też używała tych Ultra Air, choć bardzo krótko. Na początku nie chciała, ale że były ciągłe wrzaski to podawałam do skutku, a gdy miała 7 czy 8 miesięcy to sama odrzuciła, więc dla mnie ulżyło się idealnie. Niektóre dzieci w jej grupie żłobkowej nadal całe dnie ze smokiem w buzi 🙈
Syrenka u Was dalej spokojne noce? Nam już dobra passa minęła.
To ja już również życzę Wesołych Świąt i smacznego jaka 😊 -
U nas jak jest ładna pogoda to święcenie jest na zewnątrz i dziś też właśnie było. Wchodzimy na teren kościoła, a Iggi: "Ale tu fajnie"
Mama pp wiem wiem...jakos przezyje te kilka miesięcy z tym smoczkiem👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
U nas koszyczki stawia się pod samym ołtarzem, siedzi się w ławkach wiec nie było opcji ze będzie grzebał w koszyku. Bo jestem pewna ze zaraz jadłby chlebek i jajo 😅
Jak jesteśmy tutaj to jest inne dziecko. Teraz nie ciąga mnie ani męża po domu. Lata sam. To babci ogon -
Mi się już na wsi na dobre spodobało. Zwłaszcza gdy zamiast do kościoła zanosiliśmy koszyczek do świetlicy w remizie po sasiedzku. Ksiądz przyjechał, poświęcił i wracając z zakupów mąż odebrał.
Wszędzie inne zwyczaje 🤷🏻♀️ -
Karolina co ja bym dała za zassany smoczek..
mam nadzieje ze przejdzie u was - po skonczeniu pierwszego miesiaca u nas było najgorzej. To juz wtedy frustracje wyzywalam na poduszkach. I w nocy sie prężył.. ja sie bałam ze tak zostanie - nie wyrobiłabym naprawde. Ale rowno po 2 miesiacach było lepiej. A jak skończył 3 to juz kompletnie inne dziecko. A teraz?.. śpi jak zabity, w dzień nawet nie jęknie.
Od 3 dni obaj zasypiają o 22:00 i obaj śpią bez pobudek do 7-8.. Mikołaja karmie gdy sama sie obudze ale jak sie nie obudze to całą noc bez mleka. Chwilo trwaj 😊
Wesołego jajeczka 💚Mama po przejściach lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina moze odstawicie tez smoczek jak bedzie miał Kakuś 6-7 miesięcy. Wtedy jest niby najlżej i u nas tez bardzo szybko poszło. Pomyśl ze to moze krotki czas żeby pomoc mu sie wyciszyć. Jemu tez pewnie jest lepiej póki nie ma regulacji ssania.
Ja nie zrobiłam na święta nic procz sałatki jarzynowej
U nas był taki tłum na święconce ze tylko ja sie w drzwiach zmieściłam a Sonia z Tomkiem biegali na zewnątrz.
A przy okazji to udało sie wczoraj czyli w 5 dobie uzyskać blastocyste ❤️ jest juz zamrożona i miała biopsje do badań genetycznych. Teraz czekamy 2 tyg na wynik. W szoku byłam bo dzień wcześniej tylko 10 komórek, daleko do moruli. Ale podgonila.
Zaraz będę przeszukiwać forum bo chce kupić nike revolution. I pisaliście kiedyś ze jest rozmiar 23 a potem 25 i nie pamietam o co chodzi 🤷🏻♀️
Wesołych Świąt przy okazji ☺️ -
Sumi dokładnie to się nasiliło po skończeniu miesiąca. Mam nadzieję, że u nas też skończy się to wraz z 3cim miesiącem bo ocipiec można 😅
Mąż właśnie go uspia pod włączonym okapem 😅 też źle, że się przyzwyczaja do takiego szumu no ale inaczej on by się zadusił z płaczu 🙄
U nas noce są okej, tzn nie śpi rewelacyjnie ale chociaż nie płaczenajwyżej sobie w nocy gadamy 😅
KasiaC tak tak, na pewno będę chciała odstawić smoka jak tylko mina mu te napady płaczu.
Gratuluję blastki! Teraz czekamy na wyniki badań! I zaciskamy mocno kciuki ❤️❤️
Swoją drogą pediatra mówi, że to napewno nie ból (np.brzucha) bo by tak szybko się nie wyciszał po suszarce/okapie czy odkurzaczu 😅 raczej może odczuwać niepokój związany z nową rzeczywistością i po prostu jakiś tam dyskomfort brzucha.
Cieszę się, że siedzimy większość świat w domu. Na śniadaniu byliśmy u mojej mamy ale to było tylko noszenie na zmianę przez płacz.
Ignacy dostał giga jajko Kinder,więc prawie oszalał z radości, a jak wstanie z drzemki to czeka na niego LEGO Duplo 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Aaa na kolejne święta wielkanocne właśnie obczajam wakacje 🤣 rok temu bardzo mi się to rozwiązanie podobało 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️