Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Chaos wrote:Przy mojej laktacji, piersiach i sporadycznym odciąganiu canpol elektryczny dal radę, ale kojarzę, ze opinie przy nim są mocno podzielone. No ale to laktator za niecałe 200 zł wiec cudów nie będzie ☺️. Do niego na drugą pierś przyssawalam magiczna buteleczkę/kolektor pokarmu.. Co by było zero waste 😁😅 mi się ten system sprawdzil😁
No pewnie! Ja i tak zakładałam, że po prostu może ja nie umiem go używać.Ręcznym było mi milion razy szybciej ściągnąć pokarm, ale wiem, że to bardzo rzadkie wśród opinii, dlatego nie uważam jej za najlepszą.
Teraz chcę spróbować z elektrycznym, ale nie canpolu. Może będzie lepiej.
Ręczny zawsze mogę dokupić, jeśli faktycznie ja po prostu nie umiem w elektryczne.
-
Czytam Was z zaciekawieniem, bo też się rozglądam za laktatorem. Myślałam, że kupię z automatu z Philipsa, ale może faktycznie nie ma co przepłacać skoro można taniej i dobrze. Tylko tak mnie zastanawia czy każda buteleczka pasuje do wszystkich podgrzewaczy? Bo podgrzewacz mam już właśnie z Philips Avent.
Cccierpliwa ten Neno jest dostępny w Niemczech?
A jeszcze dodam takie moje przemyślenia odnośnie łupin samochodowych. Oczywiście najważniejsze jest bezpieczeństwo maluszka, ale chyba warto też zastanowić się jak często będzie używana. Mój głos rozsądku, w postaci męża, przekonał mnie, że nie mam sensu wydawania tyle pieniędzy na najnowszego cybexa, skoro nasze dziecko przez te pierwsze miesiące sporadycznie będzie jeździło w aucie i to tylko po parę km. Żadne wycieczki do babć, wujków, kuzynostwa itd. bo u nas to się wiąże z podróżą ponad 700km a to napewno nie w pierwszych miesiącach.
To tak jak piszecie odnośnie laktatorów, zależy jak często zamierzamy używać.
Ale to moje zdanie 😉 -
Mama po przejściach wrote:Czytam Was z zaciekawieniem, bo też się rozglądam za laktatorem. Myślałam, że kupię z automatu z Philipsa, ale może faktycznie nie ma co przepłacać skoro można taniej i dobrze. Tylko tak mnie zastanawia czy każda buteleczka pasuje do wszystkich podgrzewaczy? Bo podgrzewacz mam już właśnie z Philips Avent.
Cccierpliwa ten Neno jest dostępny w Niemczech?
A jeszcze dodam takie moje przemyślenia odnośnie łupin samochodowych. Oczywiście najważniejsze jest bezpieczeństwo maluszka, ale chyba warto też zastanowić się jak często będzie używana. Mój głos rozsądku, w postaci męża, przekonał mnie, że nie mam sensu wydawania tyle pieniędzy na najnowszego cybexa, skoro nasze dziecko przez te pierwsze miesiące sporadycznie będzie jeździło w aucie i to tylko po parę km. Żadne wycieczki do babć, wujków, kuzynostwa itd. bo u nas to się wiąże z podróżą ponad 700km a to napewno nie w pierwszych miesiącach.
To tak jak piszecie odnośnie laktatorów, zależy jak często zamierzamy używać.
Ale to moje zdanie 😉
Pewnie, najważniejsze to patrzeć na bezpieczeństwo według mnie.Póki jest to bezpieczny i dopasowany fotelik to cena akurat jest najmniej istotna, czy był on drogi czy tani, tak mi się wydaje. Bo wypadek może się zdarzyć i na paru kilometrach, o czym często się słyszy, jak i na dłuższych trasach.
-
Chaos, o tak! Kolektor to tez jest mega rzecz!
Mama po przejsciach, ale tu nie chodzi o najnowsze modele zeby kupowacbardziej o to, ze jest wiele lupin poza cybexem, kyore nie maja cen z kosmosu a sa o wiele lepsze dla wygody maluszka
Wiesz jakis wypadek mozna miec i 5km od domu, nie trzeba zaraz na dluzsze wycieczki jechac, a nieprawidlowa pozycja moze kosztowac maluszka wtedy zdrowie, wiec warto mierzyc mimo wszystko
Poza tym w zaleznosci od dziecka, w lupinie mozna jezdzic 10 miesiecy, ale mozna tez 1,5 roku, tu tez ciezko przewidziec...
Co do laktatora, to Neno nie sa dostepne w dechyba tylko w pl, ale to nie problem...
A co do butelek, to nie musisz do podgrzewania i karmienia uzywac butelek z laktatora
Ja zawsze do pojemniczkow przelewalam, zeby butelke z laktatora miec wolna na kolejne sciaganie... w tej z laktatora dawalam tylko jak np do 1h po sciagnieciu wiedzialam, ze bede karmic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nikola wrote:Czesc dziewczyny, czy któraś korzysta lub będzie korzystała z banku komórek macierzystych?
My nie bankujemy i raczej przy drugim też nie będziemy. Ale uważam, że jeżeli ktoś ma na to fundusze i chce to zawsze jest to jakaś fajna alternatywa i opcja.
-
Mama po przejsciach, ja podchodzę do tego tak, że do wypadku może dojść wszędzie, na osiedlowej drodze 500 m od domu też. Nie warto ryzykować. Ja i jeden i drugi fotelik kupowalam na promce, specjalnie na nie czekalam, bo wiedzialam kiedy beda i dzieki temu parę stówek zaoszczedzilam.
My sporo jezdzimy tak czy inaczej. Ale tak jak mowie to nie ma znaczenia, bo do nieszczęśliwej sytuacji moze dojsc zawsze.
-
Ja miałam madele electric mini i bardzo go polecam ☺️ Używałam głównie do rozkręcenia laktacji i na początku jak miałam nadzieje, że mała będzie jadła z butelki
tylko ja już pare lat do tylu jestem, o tych neno nie słyszałam nawet.
Do spania od początku próbowałam używać śpiworka ale nie wyszło 🙈 może za drugim razem się uda
-
Chaos, jestem tego samego zdania!
I tez poluje na promke, sprawdzam codziennie/co drugi dzien jak sie ceny maja i jak bedzie jakas atrakcyjna wtedy kupie, jeszcze jest czas, a i gwarancja nie leci niepotrzebnie..
A co do cen, to jesli pasowalby do samochodu to nawet joie i-snug ma swietna cene i ekstra wyszedl w testach, ja jestem ciekawa jak wypadnie i czy bedzie testowany maci cosi tinca, bo tez ma super wkladke, bardzo fajny fotelik, a cena bardzo przystepna...
Nie ma sie co zamykac na jedna firme, bo czasem moze sie okazac, ze cos zupelnie innego jak sie mialo na oku pasuje jeszcze lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 10:59
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Chaos wrote:Mama po przejsciach, ja podchodzę do tego tak, że do wypadku może dojść wszędzie, na osiedlowej drodze 500 m od domu też. Nie warto ryzykować. Ja i jeden i drugi fotelik kupowalam na promce, specjalnie na nie czekalam, bo wiedzialam kiedy beda i dzieki temu parę stówek zaoszczedzilam.
My sporo jezdzimy tak czy inaczej. Ale tak jak mowie to nie ma znaczenia, bo do nieszczęśliwej sytuacji moze dojsc zawsze.
Tak, do teraz wspominam, że najpoważniejszy wypadek mój mąż miał 100 metrów od domu. Nawet z naszej ulicy nie wyjechał dalej. No takich sytuacji się nigdy nie przewidzi.
-
My na samiutkim poczatku używaliśmy tego, to nie jest typowy spiworek, ale sprawdzil się na poczatku, bo spiworek ktory mieliśmy byl przewielki. Po miesiącu z hakiem chyba dopiero do niego wkladalam synka.
https://medbestshop.eu/produkt/pierwsze-ubranko-noworodka-medbest-primo-wersja-sciagana
-
Tak, chyba się nie rozumiemy, może źle się wyraziłam. Napisałam o wydawaniu pieniędzy na nowy cybex, bo akurat byłam zajarana funkcją pełnego rozkładania na płasko. A napisałam przecież, że bezpieczeństwo najważniejsze, bardziej niż takie bajery czy kolor😉
-
Mama po przejsciach, no to sie zle zrozumialysmy, bo triche to zabrzmialo takz ze musi byc koniecznie fotel cybexa
A faktycznie w cybexach nie ma sensu przeplacania za ta funkcje, bo w cybexach akurat ta funkcja jest tylko poza samochodem, a poza samochodem, to mi sie nigdy w zasadzie nie przydala, bo nie korzystalam z fotelika poza, tzn tylko zeby dojsc do lekarza/domu/sklepu, no ale to wtedy byl w normalnej pozycji fotelik, rozkladanie mi sie tylko przydalo w samochodzie...
Mowie, najlepiej tak czy inaczej jak sobie wybierzecie kilka foteli i poprzymierzacie, ktory jak lezy i ktore w ogole pasuja i dobrze leza...
Bo tak na sucho to jednak zupelnie inaczej... to jak wozek zdjecia i jazda po gladkiej posadzce w sklepie vs rzeczywistosc jak sie czlowiek nim przejedzie po terenie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja również mam madele mini electric i u mnie się nie sprawdził. W ogóle nie umiałam odciągnąć pokarmu. A wydaje mi się że mi go nie brakowało. Teraz zastanawiam się czy była to wina laktatora czy moich piersi i nie wiem czy jest sens kupować coś innego.
Ja na razie nie kupuje nic dla maluszka. W planach mam tylko zakup komody do naszej sypialni, dostawki i fotela- tyle. Ubrania i inne rzeczy mam po starszaku. większej ilości nie mam nawet gdzie trzymać więc ścisnę zęby i damy radęW listopadzie/grudniu będziemy się przeprowadzać do nowego domu, więc nie chce kupować czegoś, co za chwilę może mi nie pasować do wystroju. Ale za to skarbonkę rozbije w wrześniu/ październiku kiedy to będziemy urządzać dzieciom pokoje w nowym domku 😍
-
Nikola,zabezpieczenie krwi pepowinowej? No jasne że tak, koniecznie!
Ja nie patrzyłam na cenę ale jeżeli to może uratować kiedykolwiek dziecku życie/zdrowie to nie bede sie zastanawiać. Muszę tylko rozejrzeć się za ofertami banków
Jeżeli masz jakieś rekomendacje nad którymi sie zastanawiasz to podeślij please21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja zamierzam ściągać mleko sporadycznie. Nie chcę przepłacać bo nie wiem ile będę z tego korzystać.
Znalazłam sobie taki laktator:
https://a.aliexpress.com/_BPQeOc
Jest podobno kompatybilny z butelkami Avent bodajże, więc jakby co można od razu do butelki ściągać i na dwa cycki.
Nawet jakbym nie była zadowolona, albo jakbym nie używała to za 60 zł nie będę płakać.
Opini ma bardzo dużo i bardzo dobre. Kilka osób uważa go nawet za lepsze rozwiązanie niż te firmowe po kilka stówek. -
Cześć. Ja właśnie czekam na echo serca maleństwa. Dam znać po południu.
Kate90, Noelle, unify, Batylda, NatkaZ, Sumireguska lubią tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Ekta wrote:Cześć. Ja właśnie czekam na echo serca maleństwa. Dam znać po południu.
Koniecznie daj znać, bo wybieram się w to samo miejsce.
Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko będzie ok.
Powiedz proszę tez czy wybrałaś położnika czy kardiologa do przeprowadzenia badania. Wpuszczają na badanie parterów?