X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też daję Grintuss na noc.
    Nosiboo już nie używamy od dłuższego czasu, chyba go sprzedam.

Ann współczuję, ja miałam podobnie, wiecznie sama, ale tylko z jednym dzieckiem i wiem jak było ciężko. Ty z dwójką dajesz radę, podziwiam.

Syrenka daj znać jak Małemu podoba się w domu 😉

Jakiś czas temu pisałam Wam, że u nas już ozdoby świąteczne w sklepach. Dzisiaj kupiłam już bombki, bo jeszcze chwila i będzie wszystko przebrane 🤦‍♀️ Aż mi się przypomniało jak ja nie lubię zakupów stacjonarnych. Pół dnia stracone.

OrT4p2.png
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ona więcej w domu siedzi niż w przedszkolu 😄 obecnie z kaszlem ale już chyba jest lepiej. Na szczęście jakoś się te choroby rozchodzą i nie trzeba antybiotyków i nie gorączkuje zbytnio. Choroby po niej nie widać ale kaszel brzydki. Jak bardzo kaszlała w nocy to dawałam przeciwkaszlowe sinecod krople i clemastinum (ale to na receptę). W dzień żeby rozrzedzić mucosolvan mini i inhalacje. Grintuss sprawdzał się na taki kaszel w nocy poinfekcyjny i można go podawać na noc i na dzień.

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze na katar to wieszam jej przy łóżku ten gałganek Aliny.

Syrenka jestem ciekawa jak zareagowały dziewczynki 🙂

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było spoko. Ciągle chciały głaskać, przytulać, całować. Próbowały karmić, Ula dawała mu mleko i frytki. Będę musiała mieć oczy dookoła głowy, bo może go skrzywdzić. Iga już taka rozsądna jest, ale Ula chyba nie jest zadowolona z nowej sytuacji.
    Ogólnie pozytywnie, ale trzeba uważać;)

KasiaC lubi tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknie, ciekawe jak wam mienie pierwsza nocka w domu. Iguś był tak zaaferowany że totalnie nie spał :D
    I wsadzanie wszystkiego do buzi to bardzo niebezpieczne, wczoraj wyjelam Mikołajowi z buzi kawałek gąbki. To są sekundy...

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka super dawaj znać :)

U nas też jest ciekawie. Myje rano zęby i slysze: Mamusiu siedze na koniu..
    Wychodzę a Ignacy jeździ na Kajtku 😅

Byliśmy u pediatry. Osłuchowo czysto, do żłobka może chodzić. Jest wysięk w uchu ale bez zapalenia. Pewnie po jakiejś starej infekcji.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 18 października 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wyspani? 🙃

Możecie polecić jakąś dziecięcą wełnianą czapkę, ktora bedzie dobrze sie trzymać?
    Wszyscy śmieją się, że dzieci są przegrzewane, a ja chyba moją wychładzam 🙈 Wczoraj widziałam chłopca już w kombinezonie zimowym.

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp dopiero zaczęłam szukać idealnej czapki wiec na razie nie pomogę.

Dziś w nocy nie kaszlał tak jak poprzednich. Dałam mu na noc ten Grintuss. Ciekawe czy to jego zasługa

Wysłany: 18 października 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe wczoraj złapałam się na tym, że chciałam kupić 3 zimowe czapki wełniane, bo każda na ciut inna temperaturę, a ta na sanki, ta do żłobka, a jeszcze inna na coś tam... 🙈 W porę się opamiętałam 😅
    Wasze dzieci też mają wszystkiego dużo więcej niż Wy sami? A przecież na następny sezon wszystko będzie już za małe.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci na pewno mają dużo więcej wszystkiego niż potrzebują. I ubrań i zabawek, chodzą do kina czy na zajęcia dodatkowe częściej niż ja kiedykolwiek chodzilam, a teraz to już nie wspomnę;D
    Nie umiem im niczego odmówić. Moich rodziców na wszystko nie było stac, w tamtych czasach nie wszystko też było dostępne, a teraz taka klątwa urodzaju;D
    Będę miała baby blues na poważnie. już chyba się rozejrze za psychologiem. Młody urządza turbodrzemki i najchętniej by że mnie nie schodzil. dzisiaj żałowałam,że się zdecydowałam na dziecko. Noc słaba, pobudka co 40 min, w domu wszyscy chorzy. No, nie ma lekko.

• espoir Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wdech, wydech, wdech, wydech. pamiętaj, że to wszystko jest chwilowe. siadaj na tyłku z Małym i się tul, połóg to czas odpoczynku, więc odpuszczaj ile się da. Stary ile ma wolnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 12:11

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 18 października 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo chciałam napisać. Syrenka olej co tylko możesz i odpoczywaj. Nie chciałam się wymądrzać jak mam tylko jedno dziecko, ale skoro Espoir juz to napisała 😅
    Trzymajcie się tam ciepło 😚

Wyobraźcie sobie, że dzisiaj Lisa płakała w nocy,że chce do swojego łóżeczka, no kto by pomyślał jeszcze parę miesięcy temu 😄 Wylądowała w dużym łóżku po nocnych wędrówkach do toalety, było mi wygodniej wziąść ją koło siebie i odrazu zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 12:24

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syrenka, echh... Ciezki czas. Mikołaj w nocy budził sie co 30 min i prężył. Jęczał. W dzień drzemki 10-15 min. Do tego 1,5roczny Iguś. A u Ciebie dwójka.
    Z rozpaczy już waliłam czym sie da, czułam sie koszmarnie, nie chce nawet sie tutaj rozpisywać. Odliczaj dni... to wszystko minie, teraz jest najgorzej, zaraz będzie lepiej. Wiem że to daje w kość. Stary koniecznie tyle wolnego ile wlezie. Dziadków wykorzystajcie na maksa, a jak dziewczyny zdrowe to przedszkole. Pierwsze trzy miechy mogą być walką o przetrwanie, ale potem będzie lepiej. Zresztą ty już doskonale to wiesz :) Ewentualnie psychiatra i leki na uspokojenie. Ja żałuje że nie poszłam wtedy i czegoś nie brałam..

trzymam kciuki za was

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dzieciństwie było na odwrót, był przepych, rodzice kupowali mi wszystko. I teraz mnie od tego odrzuca.
    Może dlatego u mnie dzieci mają ledwie kilka par ubrań i po jednych parach butów i kurteczkach. Sama mam może ze 20 ciuchów. Kilka par spodni kilka bluzek i na tym koniec. Koszmarnie nie lubie jak jest wszystkiego za dużo... :P Kilka ale porządnych.
    Za to uwielbiam wyrzucać, oddawać sprzedawać. :D

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja też dla dzieci wszystko. Laura ma Softshell, kurtkę koszulową, kamizelkę pikowaną, płaszczyk, kurteczkę przejściowa i już nawet kurtkę i spodnie na zimę, bo jak przyjechała babcią to się wypuściłam w miasto i obkupiłam dzieciaki. Wczoraj jej jeszcze zamówiłam zestaw z wełny merino z hm. A sobie kupiłam ledwie szalik i czapkę 😂 wyglądam przy moim dziecku jak uboga krewna 🤦 ja to jeszcze jestem taka, że szkoda mi kupować ciuchy jak i tak siedze w domu. A później jak trzeba gdzieś wyjść to nie mam się w co ubrać. Karolina puściłaś Ignacego do żłobka jak osłuchowo czysto? Moja dziś już tylko rano kaszlała ale ciągle ma jakieś 37,2. Zostawiam do końca tygodnia w domu bo chce ją w końcu zaszczepić ostatnia dawka bexsero

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak czytam u Was "zabawy" starszaków z młodszym rodzeństwem to zaczynam się bać 😵‍💫 ciekawa jestem czy Laura będzie też próbowała takich rzeczy bo jak narazie to max położyła misia małemu na buzi.

Wysłany: 18 października 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann no dokładnie jakbym czytała o sobie z tymi kurteczkami 😅🙈 Bo tutaj nie chodzi mi o zabawki, czy że nie umiem odmówić jak dziecko poprosi, ja poprostu uważam, że to wszystko jest potrzebne. Przecież nie mogę pozwolić, żeby się zgrzała albo było jej zimno 😅🙈

Dzisiaj byliśmy na kolejnej rozmowie w żłobku. Nie miałam najmniejszej ochoty na to 🤯 Kolejna rozmowa a wnioski te same. Jeśli nam się nie podoba i nie mamy zaufania że dobrze zajmują się dzieckiem to mamy wypowiedzieć umowę i mają problem z głowy. Dyrektorka pipa, opiekunka gadała z sensem, ale nie padły ani razu słowa, że przyłażą się bardziej, albo postarają się coś zrobić by było lepiej w tematyce o której rozmawialiśmy.

OrT4p2.png

Wysłany: 18 października 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej rozbawił mnie tekst, że to jest normalne, że jak dziecko zdobi kupę w majtki to posyłają wszystko do domu.

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, no Mii sie tez zdarzyło, ze nie doleciala i cos poszlo w gacie, no ale do domu dostala majtki, bez zawartosci, wiec jednak sie da... No co za ludzie🤦🏼‍♀️

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 18 października 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Mama pp, no Mii sie tez zdarzyło, ze nie doleciala i cos poszlo w gacie, no ale do domu dostala majtki, bez zawartosci, wiec jednak sie da... No co za ludzie🤦🏼‍♀️

Próbowano mi wmówić, że to ja jestem jakaś dziwna.
    Albo były oburzone, jak zapytałam czemu przy jedzeniu dzieci nie piją z otwartych kubków. " Czy ja sobie wyobrażam 16 dzieci z kubkami a tylko 3 Panie?" 😅🙈

OrT4p2.png
‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ