X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też daję Grintuss na noc.
    Nosiboo już nie używamy od dłuższego czasu, chyba go sprzedam.

Ann współczuję, ja miałam podobnie, wiecznie sama, ale tylko z jednym dzieckiem i wiem jak było ciężko. Ty z dwójką dajesz radę, podziwiam.

Syrenka daj znać jak Małemu podoba się w domu 😉

Jakiś czas temu pisałam Wam, że u nas już ozdoby świąteczne w sklepach. Dzisiaj kupiłam już bombki, bo jeszcze chwila i będzie wszystko przebrane 🤦‍♀️ Aż mi się przypomniało jak ja nie lubię zakupów stacjonarnych. Pół dnia stracone.

OrT4p2.png
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ona więcej w domu siedzi niż w przedszkolu 😄 obecnie z kaszlem ale już chyba jest lepiej. Na szczęście jakoś się te choroby rozchodzą i nie trzeba antybiotyków i nie gorączkuje zbytnio. Choroby po niej nie widać ale kaszel brzydki. Jak bardzo kaszlała w nocy to dawałam przeciwkaszlowe sinecod krople i clemastinum (ale to na receptę). W dzień żeby rozrzedzić mucosolvan mini i inhalacje. Grintuss sprawdzał się na taki kaszel w nocy poinfekcyjny i można go podawać na noc i na dzień.

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze na katar to wieszam jej przy łóżku ten gałganek Aliny.

Syrenka jestem ciekawa jak zareagowały dziewczynki 🙂

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było spoko. Ciągle chciały głaskać, przytulać, całować. Próbowały karmić, Ula dawała mu mleko i frytki. Będę musiała mieć oczy dookoła głowy, bo może go skrzywdzić. Iga już taka rozsądna jest, ale Ula chyba nie jest zadowolona z nowej sytuacji.
    Ogólnie pozytywnie, ale trzeba uważać;)

KasiaC lubi tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknie, ciekawe jak wam mienie pierwsza nocka w domu. Iguś był tak zaaferowany że totalnie nie spał :D
    I wsadzanie wszystkiego do buzi to bardzo niebezpieczne, wczoraj wyjelam Mikołajowi z buzi kawałek gąbki. To są sekundy...

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka super dawaj znać :)

U nas też jest ciekawie. Myje rano zęby i slysze: Mamusiu siedze na koniu..
    Wychodzę a Ignacy jeździ na Kajtku 😅

Byliśmy u pediatry. Osłuchowo czysto, do żłobka może chodzić. Jest wysięk w uchu ale bez zapalenia. Pewnie po jakiejś starej infekcji.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 18 października 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wyspani? 🙃

Możecie polecić jakąś dziecięcą wełnianą czapkę, ktora bedzie dobrze sie trzymać?
    Wszyscy śmieją się, że dzieci są przegrzewane, a ja chyba moją wychładzam 🙈 Wczoraj widziałam chłopca już w kombinezonie zimowym.

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp dopiero zaczęłam szukać idealnej czapki wiec na razie nie pomogę.

Dziś w nocy nie kaszlał tak jak poprzednich. Dałam mu na noc ten Grintuss. Ciekawe czy to jego zasługa

Wysłany: 18 października 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe wczoraj złapałam się na tym, że chciałam kupić 3 zimowe czapki wełniane, bo każda na ciut inna temperaturę, a ta na sanki, ta do żłobka, a jeszcze inna na coś tam... 🙈 W porę się opamiętałam 😅
    Wasze dzieci też mają wszystkiego dużo więcej niż Wy sami? A przecież na następny sezon wszystko będzie już za małe.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci na pewno mają dużo więcej wszystkiego niż potrzebują. I ubrań i zabawek, chodzą do kina czy na zajęcia dodatkowe częściej niż ja kiedykolwiek chodzilam, a teraz to już nie wspomnę;D
    Nie umiem im niczego odmówić. Moich rodziców na wszystko nie było stac, w tamtych czasach nie wszystko też było dostępne, a teraz taka klątwa urodzaju;D
    Będę miała baby blues na poważnie. już chyba się rozejrze za psychologiem. Młody urządza turbodrzemki i najchętniej by że mnie nie schodzil. dzisiaj żałowałam,że się zdecydowałam na dziecko. Noc słaba, pobudka co 40 min, w domu wszyscy chorzy. No, nie ma lekko.

• espoir Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wdech, wydech, wdech, wydech. pamiętaj, że to wszystko jest chwilowe. siadaj na tyłku z Małym i się tul, połóg to czas odpoczynku, więc odpuszczaj ile się da. Stary ile ma wolnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 12:11

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 18 października 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo chciałam napisać. Syrenka olej co tylko możesz i odpoczywaj. Nie chciałam się wymądrzać jak mam tylko jedno dziecko, ale skoro Espoir juz to napisała 😅
    Trzymajcie się tam ciepło 😚

Wyobraźcie sobie, że dzisiaj Lisa płakała w nocy,że chce do swojego łóżeczka, no kto by pomyślał jeszcze parę miesięcy temu 😄 Wylądowała w dużym łóżku po nocnych wędrówkach do toalety, było mi wygodniej wziąść ją koło siebie i odrazu zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 12:24

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syrenka, echh... Ciezki czas. Mikołaj w nocy budził sie co 30 min i prężył. Jęczał. W dzień drzemki 10-15 min. Do tego 1,5roczny Iguś. A u Ciebie dwójka.
    Z rozpaczy już waliłam czym sie da, czułam sie koszmarnie, nie chce nawet sie tutaj rozpisywać. Odliczaj dni... to wszystko minie, teraz jest najgorzej, zaraz będzie lepiej. Wiem że to daje w kość. Stary koniecznie tyle wolnego ile wlezie. Dziadków wykorzystajcie na maksa, a jak dziewczyny zdrowe to przedszkole. Pierwsze trzy miechy mogą być walką o przetrwanie, ale potem będzie lepiej. Zresztą ty już doskonale to wiesz :) Ewentualnie psychiatra i leki na uspokojenie. Ja żałuje że nie poszłam wtedy i czegoś nie brałam..

trzymam kciuki za was

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dzieciństwie było na odwrót, był przepych, rodzice kupowali mi wszystko. I teraz mnie od tego odrzuca.
    Może dlatego u mnie dzieci mają ledwie kilka par ubrań i po jednych parach butów i kurteczkach. Sama mam może ze 20 ciuchów. Kilka par spodni kilka bluzek i na tym koniec. Koszmarnie nie lubie jak jest wszystkiego za dużo... :P Kilka ale porządnych.
    Za to uwielbiam wyrzucać, oddawać sprzedawać. :D

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja też dla dzieci wszystko. Laura ma Softshell, kurtkę koszulową, kamizelkę pikowaną, płaszczyk, kurteczkę przejściowa i już nawet kurtkę i spodnie na zimę, bo jak przyjechała babcią to się wypuściłam w miasto i obkupiłam dzieciaki. Wczoraj jej jeszcze zamówiłam zestaw z wełny merino z hm. A sobie kupiłam ledwie szalik i czapkę 😂 wyglądam przy moim dziecku jak uboga krewna 🤦 ja to jeszcze jestem taka, że szkoda mi kupować ciuchy jak i tak siedze w domu. A później jak trzeba gdzieś wyjść to nie mam się w co ubrać. Karolina puściłaś Ignacego do żłobka jak osłuchowo czysto? Moja dziś już tylko rano kaszlała ale ciągle ma jakieś 37,2. Zostawiam do końca tygodnia w domu bo chce ją w końcu zaszczepić ostatnia dawka bexsero

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak czytam u Was "zabawy" starszaków z młodszym rodzeństwem to zaczynam się bać 😵‍💫 ciekawa jestem czy Laura będzie też próbowała takich rzeczy bo jak narazie to max położyła misia małemu na buzi.

Wysłany: 18 października 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann no dokładnie jakbym czytała o sobie z tymi kurteczkami 😅🙈 Bo tutaj nie chodzi mi o zabawki, czy że nie umiem odmówić jak dziecko poprosi, ja poprostu uważam, że to wszystko jest potrzebne. Przecież nie mogę pozwolić, żeby się zgrzała albo było jej zimno 😅🙈

Dzisiaj byliśmy na kolejnej rozmowie w żłobku. Nie miałam najmniejszej ochoty na to 🤯 Kolejna rozmowa a wnioski te same. Jeśli nam się nie podoba i nie mamy zaufania że dobrze zajmują się dzieckiem to mamy wypowiedzieć umowę i mają problem z głowy. Dyrektorka pipa, opiekunka gadała z sensem, ale nie padły ani razu słowa, że przyłażą się bardziej, albo postarają się coś zrobić by było lepiej w tematyce o której rozmawialiśmy.

OrT4p2.png

Wysłany: 18 października 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej rozbawił mnie tekst, że to jest normalne, że jak dziecko zdobi kupę w majtki to posyłają wszystko do domu.

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, no Mii sie tez zdarzyło, ze nie doleciala i cos poszlo w gacie, no ale do domu dostala majtki, bez zawartosci, wiec jednak sie da... No co za ludzie🤦🏼‍♀️

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 18 października 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Mama pp, no Mii sie tez zdarzyło, ze nie doleciala i cos poszlo w gacie, no ale do domu dostala majtki, bez zawartosci, wiec jednak sie da... No co za ludzie🤦🏼‍♀️

Próbowano mi wmówić, że to ja jestem jakaś dziwna.
    Albo były oburzone, jak zapytałam czemu przy jedzeniu dzieci nie piją z otwartych kubków. " Czy ja sobie wyobrażam 16 dzieci z kubkami a tylko 3 Panie?" 😅🙈

OrT4p2.png
‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ