Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka mi pomaga zawsze powtarzanie sobie, że to tylko taki etap, zaraz mnie. Z tym, że tutaj dopiero co po porodzie to emocje i hormony robią swoje
Mama pp normalnie hitowa placówka 🙃
Co do rzeczy to ja nie mam dużo. Regularnie przeglądam swoją szafę. Mały ma więcej ubrań ale z tego względu, że 90% ubrań dostaje. Dokupuje jedynie rzeczy których ma mało i są w takim stanie że byłoby wstyd wyjść między ludzi. Zabawek już dawno nie kupowałam. Teraz myśle nad prezentami na święta dla niego, bo zaczynaja pytać. -
Ehh lipa lipa z tym żłobkiem. U Laury w grupie 18 osób (choć podejrzewam że realnie to pewnie wszystkich naraz i tak nie ma) i są 2 nauczycielki i 1 pomoc. Piją z otwartych kubków. Narazie bardzo mi się podoba, codziennie jak po nią przychodzę dostaje info czy spała, jak zjadła, czy byli na dworze, jak się zachowywała. Również współpraca z paniami jak wyeliminować to jej bicie/ drapanie chociaż jest już dużo lepiej. Zasikała się tylko na drzemce...
-
nie boisz się, że będą Lise gorzej traktować za to, że im zwracasz tak uwagę? bo ja chyba bym się bała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 18:54
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Espoir dokładnie to samo miałam napisać.. ja bym już wykluczyła ten żłobek ze strachu o traktowanie mojego dziecka ale mama pp pisała że to jedyny jaki mają.
Co do otwartych kubków co za brednie. Pisałam wam jak poszłam na adaptacje rok temu i prawie mi szczęka opadła jak przy 35 maluchach (rocznych) Panie rozłożyły szklaną zastawe i zwykłe szklane kubki. Teraz w klubiku też wszystkie maluchy piją z kubków. Jak zapytałam o bidon to właścicielka sie uśmiechnęła że owszem ona może podać z bidonu ale jeśli sie zgodze to ona preferuje uczyć dzieci pić z otwartych kubków. I takie maluchy nad wykładziną beżową piły sok z jagód. Tak...
Ann super, ze macie taką placówke. ja jestem zachwycona tym klubikiem do którego chodzimy. U nas kaszel i tyle. samopoczucie rewelacyjne wiec nie wiem - ale chyba go i tak przetrzymam te dwa dni dla swietego spokoju. Wiecie że tam pracuje facet? I to nie byle jaki.. wysoki i strasznie przystojny Przebiera pieluchy, zabawia dzieci, pokazuje jak sie narzędziami posługuje. Ja to sie zaraz pesze jak widze jak odbiera Igusia on
Do tego właścicielka oznajmiła że do września przyszłego roku ma w planach otworzyć przedszkole wiec wyczekuje niecierpliwie
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
wiem i właśnie dlatego, że to jedyny żłobek i więcej opcji bym nie miała to tym bardziej bym się bała "skakać". mimo, że uważam, że dużo rzeczy w tym żłobku nie gra to jednak jak się nie ma innej opcji to strach trochę...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Boję się, ale jak teraz Lisa zrobiła się gaduła, to już mniej. Wygada dużo. Moim zdaniem przez takie podejście, że przez strach nie będziemy reagować, to nigdy nic nie zmieni się na lepsze. Jak była przeprowadzana ankieta to dużo osób narzekało, ale co z tego. A zresztą to mój mąż rozpętał aferę, on to pierwszy o wykłócanie się o swoje racje. Miał dość tego że po kulturalnym zwróceniu uwagi Panie się obrażają i np. przestały się witać, a przecież konfetti pamiętacie też 🤦♀️ Zadzwonił do Jungenamtu ( oni kontrolują placówki) ANONIMOWO, zapytać czy mamy prawo wymagać od żłobka pewnych rzeczy itp. Na drugi dzień po oddaniu Lisy został wezwany na dywanik do dyrektorki, ze jak nam się nie podoba to mamy wypowiedzieć umowę. Taka anonimowość przy znajomościsch. A dzisiaj mieliśmy termin wszyscy. "Dobrze" się złożyło, bo Lisa wczoraj wróciła z sinym policzkiem, a żadnej informacji od opiekunek, nikt nic nie wie, a jestem pewna że płakała, bo ona z tych co lekkie otarcie przeżywają tydzień. Wiem, że wszystko przy dzieciach może się zdarzyć, ale oczekuję informacji co się wyprawiało.
A tam nawet grupy przedszkolne muszą mieć niekapki, nawet przy jedzeniu, więc o czym my gadamy 🤦♀️
-
Kiedyś byłam na usg i był taki lekarz… on mówi ze z mojej firmy dużo kobiet przychodzi do niego z polecenia. A ja się wcale nie dziwie i dobrze wiem czemu tak latają 🤣
W tamtym tyg spędziłam na sor 6 godz. Ale jakie to było siedzenie. Tylu młodych lekarzy nie widziałam nigdy w życiu. I tez nie byle jakich 🫣😅 -
kicha straszna tylko wiesz inaczej jak zwrócisz uwagę, oleją, to się wypniesz i pójdziesz w pizdu, a inaczej jak musisz tam siedzieć a dziecko znosić ich obrazy i fochy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 20:33
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Oj Syrenka. Ja przy samej Soni miałam prawie depresję i wylądowałam i u psychiatry i u psychologa. Więc już czuje co będzie w kwietniu … trzymam kciuki, żeby szybko minęło.
Co do rzeczy to ja jestem z minimalistek. Sonia ma mega mało ubrań w porównaniu do naszych znajomych. A i tak dla mnie dużo bo niektóre założy raz na miesiąc i potem sa za małe. I na bieżąco sortuje i wyrzucam lub zostawiam dla drugiej.
Jakie buty teraz kupiłyście / kupujecie? -
Ann11 nie puściłam. Siedzi w domu, bo dziś jakiś gil się pojawił. Chce go chyba do końca tyg przetrzymac.
Dziś tez byłam z Kajtkiem u lekarza ale jedynie zaczerwienione gardło. Kaszle trochę.
Zoe czy to słynny doktor M. W? 😁
Mama pp No lipa straszne z tym żłobkiem. Kiepsko ze takie placówki są „bezkarne” 😒 u nas tez piją z otwartego kubka. No chyba ze jest jakiś typowy bobas. W ogóle mój Ignacy jest obecnie najstarszy w swojej grupie żłobkowej 😅 wchodzi do sali jak król 😅
Syrenka dużo siły! Tak jak dziewczyny napisały. To etap przejściowy. U nas tez na początku było ciężko. Teraz jak kajo ma 7. 5 mies to jest super ogólnie. Są gorsze dni, wiadomo. Ale No to bajka w porównaniu z pierwszymi 3 miesiącami👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp zdecydowanie 😅
Jak byłam u ortopedy to dostałam skierowanie na… 60 zabiegów 😅
Z butów kupiłam na teraz trzewiki, takie wyższe w Deichman chyba fila ale mogę się mylić. One mają jakieś lekkie ocieplenie ale nie takie zimowe. Bylismy w kilku sklepach i nie było nic takiego na teraz. Mega słaby wybór. Zapowiadają przelotne opady śniegu a mały bez czapki zimowej, rękawiczek i butów zimowych. Po weekendzie zmobilizuje się do tego -
Kasia co do butów to my mamy z Lasockiego jedne nieocieplane plus ocieplane z Naturino. Takie typowe trzewiki czy sneakersy.
KasiaC lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina domyślam się o kim mowa ale to nie on.
Chodzę prywatnie z pakietu z pracy. Taki lalus że szok 😅 „No widzi pani, pani zobaczy jakie mam odciski na twarzy od maseczki, a dłonie jakie po tej chemii” 😅 i mi pokazuje i się żali. Cera nieskazitelna. Na pewno po zabiegach. Dłonie delikatne i zadbane -
Zoe, dzięki, miło, że pytasz. Mąż ogarnia. Bez niego bym chyba umarła. Młody się uspokoił. Prawdopodobnie szkodzi mu mój nadmierny wypływ pokarmu, jutro mam spotkanie z CDL, ale karmie w biologicznej i jest ok. Będą kolki pewnie, ale teraz głównie śpi.
Położna zdjęła szwy, lepiej się na dupsku czuje, powiedziała,że bardzo głęboko peklam, ale niby dobrze zszyte. Niech jeszcze się hemoroidy zmniejsza, to będzie znośnie.
Najgorzej,że wszyscy jesteśmy chorzy i Młodemu też coś w nocy furczalo w nosie. U takiego malca katar może się skończyć szpitalem, boje się.
Więc Zoe, jak planujesz powiększyć rodzinę, to serio postaraj się wstrzelic z terminem na wiosnę. lepiej oszczędzić maluszka.