Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero miałam czas nadrobić forum, od poniedziałku obaj są chorzy, wiec moje dni to były inhalacje, odciąganie gila i gary. Ignacy zjadł śniadanie i już pytał co pysznego będzie na obiad, jak zjadł obiad to pytał o kolacje i tak wiecznie w tej kuchni…
Sumi pytałaś o rd Kajtka, No idzie tak pół na pół… zjada coraz wieciej ale głównie daje mu łyżeczka, chociaż czasem zje sam jakiegoś banana czy maliny.
Ja tez się dre.. przez ten tydzień z dwójka chorych moja psychika została lekko mówiąc nadszarpnięta.
Wczoraj np Iggi 4 razy zsikał się w gacie, robił to ewidentnie na złość bo sikał i krzyczał: „ja sobie sikam”… a przecież już wolał ładnie 🤯👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Z tym chodzeniem do szkoły to tutaj jest komunikat „proszę nie przyprowadzać chorych dzieci do żłobka”. Rozumiem gorączki, choroby zakaźne ale tu kwalifikuje się tez katar, krzywym okiem patrzą na kaszel poinfekcyjny. I jakbym restrykcyjnie podchodziła do kataru to Oli od września by nie chodził do żłobka. A u Espoir do szkoły chodzą dzieci nawet z antybiotykiem które czuja sie dobrze. To jest przepaść. On nie chodzi do żłobka bo jest takie moje widzi mi się. Chociaż dziś nie poszedł bo ciocia miała takie widzi mi się 🤣
Miałam wczoraj imprezę integracyjna. Wróciłam o 3. Siostra dziś dzień wolny i zaproponowała, że rano zawiezie go żłobka. Jak przyszła to stwierdziła ze jest za zimno żeby jeździć po mieście i ona weźmie go do siebie 😅
Przyjechali na drzemkę. Była awantura, bo przed spaniem trzeba się wykapać 🙃 -
ale to w wielu krajach tak jest, że katar to nie choroba.
tak samo często widzę memy gdzie rodzic w przedszkolu niby rzuca "ojejku a w domu nie kaszlałeś" ja wiem, że to żarty, ale moi np w sezonie grzewczym jak z dworu wejdą do pomieszczenia ogrzewanego to kaszlą kilkanaście minut. i ja pewnie byłabym tą matką która w Polsce tak mówi 🤪🤪🤪 i tą którą inne matki wzrokiem zabijają 🤪💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Espoir ale ja nie pisze ze ktos mu zabiera zabawke i on go atakuje. To jest okej jasne ze dzieci musza sie uczyc "walczyc o swoje". Ale on podchodzi do spokojnego dziecka i mu wyrywa po czym bije. I z Mikołajem to samo. Młody sobie siedzi cos dłubie a starszy podchodzi, plaskacz w twarz i ucieka. Albo podchodzi i popycha.
On jest naprawde mega spokojnym dzieckiem, staram sie siedziec i mu tłumaczyc, w domu zero agresji, daje mu mase atencji a on i tak robi takie akcje. Wiem ze to jeszcze male dziecko, moze dziala instynktownie, moze w ten sposob zaczepia itp, nie majac nic zlego na mysli.
Zeby nie bylo dzis bawili sie w wannie pieknie razem21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina taaaa ja tez wiekszosc dnia spedzam w kuchni. Całe szczescie Igus powooooooli przekonuje sie do roznych potraw. Nie ma szału ale dzis sam zjadl dwa nalesniki muśniete dżemem i u nas to sukces ponad skale.
Jestem juz 3 tygodnie z chorymi dziećmi ale mysle ze juz przebiłam sie przez jakiś punkt kulminacyjnego szaleństwa i ostatnio nawet sie nadwyraz spokojna zrobiłam.
Nawet Stary juz mowi ze mu głowa peka a ja spokojnie robie swoje, zadaniowo, z uśmiechem, bez pośpiechu, wszyscy sie drą, ja ich przytulam, głaszcze mówi ze chyba juz po prostu zwariowałam w tym wszystkim i tyle 🫣😅espoir lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Espoir w żłobku nie widziałam jak ktoś jej robi krzywdę, ale np. widziałam takie akcje jak opisuje Sumi w wykonaniu naszej małej sąsiadki, agresja bez powodu. Rodzice nawet nie mają o tym pojęcia, bo opiekunki nie przekazują, a w domu to złote dziecko.
-
Przy metrze są dosyć drogie domy
Mam jedno miejsce gdzie spaceruje i podziwiam domy właśnie, jejku, co ja bym dała... no ale tu raczej musiałabym swoje 3 pensje włożyć żeby kupić pół metra kwadratowego.
Moge sie porozgladac przy okazji
Jak Ci idzie szukanie?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Przy metrze to nie ma co oglądać 😅 takie ceny ze nawet jakbym cały majątek sprzedała i nerkę to jeszcze zabraknie 🤣
Stać nas na dom na Białołęce. Taki gotowy do wprowadzenia, bez remontu. Wiadomo ze nie w naszym stylu urządzony ale taki ze można wejść i wstydu nie ma. Tylko, ze nie chcemy tam mieszkać bo nie zamierzam jeździć z Warszawy do Warszawy półtorej godz autobusami w korkach. Męża koledzy tam mieszkają to dziękuje bardzo. Jeden wstaje o 4 żeby dojechać do pracy na 6 😑
Mamy jeden na oku. Do pracy jechałbym godzinę. Do centrum tez w miarę fajnie. Pół godz i jesteś. Stad tez mniej więcej tyle mam. Działka duża jak na standardy warszawskie, dom na tyle duży ze bedzie i pralnia i garderoba, własna prywatna sypialnia, pokoje dla 2 dzieci i jeszcze gościnny 🙂 tylko jeden wielki minus, zanim wprowadzimy się to minie masa czasu. W pół roku to nierealne. Rozglądamy się. W sobotę jeździliśmy po okolicy szukać banerów 🙂 -
O rany to zycze powodzenia w poszukiwaniach. Nam tez jest ciasno i dziś również rozmawialiśmy o domu. Oboje jestesmy wychowani w blokach i szczerze mówiac ja "nie czuje" mieszkania w domu. Ale z drugiej strony wiem ze tak samo maja ci ktorzy w domu mieszkają, ze nigdy nie zamieszkaliby w bloku. Wyobrazam sobie jaka to przestrzen i swoboda...
A tak w ogole.. Wysłałam zapytanie do dewelopera czy w razie czego istnieje mozliwosc przebicia sie do sąsiada. Jeżeli odpowiedz bedzie pozytywna to złożymy sąsiadowi propozycje kupna. On ma to mieszkanie na wynajem. Szanse nikłe ale moze w przyszłosci sie zgodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 20:30
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi ja dewelopera bym nie pytała tylko od razu do sąsiada szła 😅 jeżeli sąsiad zajmuje się obrotem mieszkaniami to myśle ze są duże szanse ze mogą się zgodzić. Ostatnio tak mieszkania poszły w górę ze może zrobić na tym złoty biznes. Sprzeda ci to bo kupiec gotowy i cenę może odpalic dobra, bo to Wam zależy 😉
Sama nawet kiedyś myślałam czy by sąsiadom nie zaproponować. Ale oni na pewno nie obracają mieszkaniami. Mieszkają na Ok 50 m dwójka dorosłych i 3 małych dzieci -
Zoe powodzenia w szukaniu 😄 ja już mieszkałam chyba wszędzie, dzieciństwo w szeregowce, później dom, od studiów w bloku, teraz znów szeregówka. Wszędzie się odnajdę, wszystko ma swoje wady i zalety. Dzisiaj wyszłam z dziećmi na dwór, Jasiek zasnął zostawiłam go pod domem a z Laurą szalałam na śniegu na podwórku bez obaw że trafi się psia kupa, co mnie strasznie irytowało na osiedlu bloków.
Dziewczyny jak przewozicie teraz dzieci w aucie? Ja zdejmuje kurtkę i zapinam pas ale o ile wcześniej mogłam poprostu wejść do auta i to zrobić tak teraz Jasiek zajmuje miejsce z tyłu więc robiłam to przy otwartych drzwiach. Tylko, że teraz mróz, zimno jej będzie 🙄 -
Zoe musze najpierw dowiedzieć sie u dewelopera czy w ogóle można nasze mieszkania połączyć, w przeciwnym razie nie ma sensu czegokolwiek sąsiadowi oferować
Na razie mieszka w nim taka młodziutka dziewxzyna. Bardzo jej współczuje słuchania naszych wrzasków każdego dnia. Ona już i tak chyba ma nas za patologie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi ja bym to zrobiła po prostu na nielegala 😅
Jak bym chciała sprzedać to muruje spowrotem ścianę i śladu nie ma 😉 może masz na swoich planach zaznaczone czy ściana z sąsiadem to ściana nośna. Jeżeli tak to wtedy większy problem.
Ogólnie to z jednym domem już kombinuje jak znaleść osobę której mogę zaproponować korzyści majątkowe żeby koszty nowego lokum nie zjadły mnie żywcem 🫣 umowie się w grudniu z właścicielka żeby obejrzeć dom w środku. Już mam całą serię argumentów do spuszczenia z ceny, bo jakże może być inaczej 😅
Ogólnie to zaobserwowałam ciekawa rzecz. Koleżanka zrobiła mi zdjęcie oferty biura. Takie z tablicy przed biurem. Duży dom w Warszawa radość. Przy PKP. Duża działka. Do remontu. Na zdjeciu dom wystawiony za 1,3 mln. W internecie 1,5 mln. A znajomy dzwonił to babka za
1 mln odda jeżeli będzie płatność gotówkowa
Jak jedziemy dalej (2 godz do rodziców) to mały ma polar który rozpinania. Garaż mamy na -1 wiec na zewnątrz nie wychodzi. Do lidl mamy 3 min to w kurtce jedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 09:07