Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Natomiast szkoda dziecka bo ono jest małe a w miejscu gdzie powinno miec spokojny fajny miły czas pełen zabawy, i w ktorym powinna czuc sie bezpiecznie, dotyka ją agresja i to jest potwornie przykre.
Ja wiem ze powinni przynajmniej porozmawiac, moze dyrektorka powinna zrobic spotkanie z rodzicami, uspokoic.
Jednego nie rozumiem - w kazdym żłobku jest obowiazek obecności psychologa. Przynajmniej w PL. Macie taka osobe? Przychodzi? Obserwuje?
Wiem ze u nas gdy bylismy w publicznym zlobku tak to sie odbywalo, psycholog obserwowala dzieci a potem rozmawiala z rodzicami co mozna zmienic/wprowadzic. Ja wiem ze ty rozumiesz ze dzieci 'tak maja' ale chcialabys pewnie uzyskac jakąkolwiek wyciągnieta reke z zaproponowanym pomysłem, minimalne działanie ze strony placowki co mozna zmienic. A tego nie .a, wrecz przeciwnie, jestes oskarżana o czepianie sie. A ofiarą jest Twoje dziecko i nie chcesz odpuszczać sprawy. Mysle ze tez bym wymagała od żłobka przynajmniej jakiegokolwiek pomysłu co mogą zrobic, zeby chociaz widziec ze im minimalnie zależy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2023, 20:37
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina90 wrote:I domek Dumel. Jakieś opinie?
Te prezenty pod choinkę mnie wykończą
My w tym roku szalejemy trochę, bo Stary wybrał w co on by się chciał bawić, a ja czym ja 🤪 ale trochę patrzyliśmy też na gust dzieci 🤡 ale my nie podpisujemy prezentów, dajemy kilka z listem od Mikołaja, że mają się zamieniać, bo inaczej albo byśmy musieli kupować 4 identyczne zestawy, albo mieć jazdę, że "on ma lepsze, ja też takie chciałem".Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2023, 21:20
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
u nas do 5 roku życia jest pielęgniarka/psycholog, która przez cały czas codziennie jest z maluchami tak jak nauczycielka i ona właśnie się zajmuje "ich emocjami". nawet na koniec roku jej zawsze dajemy kwiaty tak jak nauczycielkom.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Espoir no widzisz, wtedy można bardziej ufać, że żłobek poradzi sobie z takimi sytuacjami, jeśli specjalista jest wśród personelu.
U nas zaczęła się obraza na samą wzmiankę o psychologu, bo przecież te opiekunki są po szkole i one wiedzą jak obchodzić się z dziećmi. Są opiekunkami, pielęgniarkami i psychologami w jednym. Jedynie przy grubszej sprawie wzywają lekarza. A tak naprawdę to się okazało, że większość tych pań to tylko pomoce, nie opiekunki po studiach. -
U nas też jest psycholog plus jeszcze dyrektorka jest psychologiem. W przedszkolu każde dziecko przez kilka dni jest obserwowane przez psychologa właśnie i rodzic dostaje na koniec roku opinie.
W ogóle to Iggi jest teraz najstarszy w grupie, tak to są maluszki po ok 1.5 roku - niecałe 2 latka. Chciałam go przeniesc już grupy przedszkolnej, ale jednak ciocia żłobkowa doradziła, że jest jeszcze za malutki.
I nie powiem, bo ego matki zostało naruszone, że jak to mój mądry synek nie może już iść do 3 Latków 😅Zwłaszcza że była z nim w grupie dziewczynka z jego wieku, która już od września przeszła do przedszkola, bo podobno była tłamszona przez maluszki.
No ale jak potem przemyślałam na chłodno to faktycznie, może to za wcześnie. 3 latki już jeżdżą na wycieczki czy to zupełnie inny rodzaj zabawy więc chyba nie ma sensu mu na siłę przyspieszać. Zwłaszcza, że on byłby tylko do września w tej starszej grupie, a potem i tak szedł by swoim torem znów z 3 latkami.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Syrenka szacun koniecznie dawaj znać jak tam jak daliście radę podczas lotu itd:)👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
No widzicie, a u nas na zakończenie roku były dwa zdania od opiekunki jak się samemu zapytało i się chciało dowiedzieć czegoś.
Tutejsze dzieci dopiero widzi psycholog jak rodzicie sami je zaprowadzą na wizytę.
Syrenka no napisz coś jak ogarniacie 😊
Karolina Iggi dalej tak świetnie sobie radzi z nicnikiem/ toaletą w żłobku? -
Mama po przejściach wrote:No widzicie, a u nas na zakończenie roku były dwa zdania od opiekunki jak się samemu zapytało i się chciało dowiedzieć czegoś.
Tutejsze dzieci dopiero widzi psycholog jak rodzicie sami je zaprowadzą na wizytę.
Syrenka no napisz coś jak ogarniacie 😊
Karolina Iggi dalej tak świetnie sobie radzi z nicnikiem/ toaletą w żłobku?
W tym tyg miał dwie wpadki, jedna podczas drzemki. A tak to naprawdę nie mogę narzekać. W domu też woła.
Za to znów wrócił mu kaszel i katar i niestety nie wiem, czy to przez to że w żłobku lata bez kapci. W sensie w samych skarpetkach, nawet jedna z cioć zasugerowała że może warto mu dać jakieś bambosze.
Polecacie jakieś kapcie?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:W tym tyg miał dwie wpadki, jedna podczas drzemki. A tak to naprawdę nie mogę narzekać. W domu też woła.
Za to znów wrócił mu kaszel i katar i niestety nie wiem, czy to przez to że w żłobku lata bez kapci. W sensie w samych skarpetkach, nawet jedna z cioć zasugerowała że może warto mu dać jakieś bambosze.
Polecacie jakieś kapcie?
Dwie wpadki na cały tydzień to naprawdę świetnie 👏👍
My w żłobku nie mamy kapci, często dzieci biegają nawet bez skarpetek i to nie tylko w lato.
W domu ma z Decathlon Domyos, kiedyś ktoś tutaj polecał, od święta zakłada.
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Wypaliło i muszę przyznać,że jest bardzo fajnie. Ale znowu kilka szczegółów do dopracowania. Przede wszystkim dziewczyny są rozbestwione i trzeba im ukrócić, ale to widziałam już wczesniej.
Pogoda nam trochę nie dopisała. Jesteśmy od piątku i do wczoraj super. 23 st, odczuwalna wyższa. Dziewczyny się kapaly, dużo chodziliśmy. Ale dzisiaj taki wiatr,że głowę urywa, więc ogarnelismy małe zakupy, odwiedziliśmy szpital i obiad i siedzimy przy bajkach w apartamencie. A one za dużo słodyczy, za mało ruchu i dokazuja. Ula ma jakieś zapalenie bakteryjne palca, dostała antybiotyk i mam nadzieję,że na tym się skończy, bo już nas lekarz straszył wyciskaniem tego.. Nie wiem, co się jej stało, ale palec spuchl jak bania, placze,że boli.
Jutro też będziemy się nudzić, bo ten wiatr to wichura okrutna. Może wyskoczymy do sali zabaw na troche. Kolejnego dnia już luz, zmieniamy miejsce, po drodze zapolujemy na flamingi, bo podobno już są i może znowu będzie okazja na plażę. A jeśli nie, to w nowym miejscu jest więcej atrakcji. Pojedziemy do zoo, nakarmimy lemury, żyrafę i słonia, pójdziemy na jakiś targ i codziennie na spacery i będzie fajnie;)
Olaf spal cały lot. Oczy otworzyl, walnal kupę życia i dalej w kimono;D tu też głównie śpi, albo trochę bziuka, ale jest znosnie. Najgorzej dziewczyny. Następny wyjazd będzie trzeba zorganizowac,żeby nie było możliwości na nudę, bo wtedy jest kosmos.
No i ten bunt dwulatka. Ula kręci takie aferki, że mam chęć ja zostawic.
Ale dobre jedzonko wjechało, pomidory i ogórki mają smak, figi i mandarynki prosto z drzewka smakują bajecznie. I jak pomyślę,że w Polsce śnieg i zimno, to mi nie przeszkadza,że jest te parę stopni za mało;) -
Mama pp Wasz żłobek w skrócie to jakaś abstrakcja od a do z. Poczynając od brokatów w pampersie do braku opieki jaka powinna być wg opowieści dziewczyn…
W normalnej sytuacji większość rodzicow na Twoim miejscu zmieniłaby placówkę a tu właśnie patowa sytuacja. Dlatego mi żal że musicie to przechodzić a głównie Lisa.
Zoe u mnie planowo 9 kwiecień. Bierzesz brzuch 😁? -
Syrenka udanego urlopu
U nas już szczęśliwie po buncie dwulatka. Sonia jak zawsze ma ciężki temperament i nie zatrzymuje się w biegu. Spoczywa tylko jak śpi 😀 ale wakacje a w sumie od wiosny do sierpnia to był armagedon ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2023, 21:43