Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka moi rodzice też 7.06 😅🤣🤣🤣
Oj mi sie marzy taki wyjazd też bez dzieci. Gdyby nie było Mikołaja to moglibyśmy już sobie tak śmiegać sami bo on lubi u babci i pewnie by spokojnie tam zasnął ale jest tez Mikołaj. Budzący sie kilka razy. No i nadal go zatykam cyckiem bo mi tak najłatwiej. Wiec musimy czekac az mikolaj sie ogarnie. Zresztą myśmy już sobie ustalili że w przyszłym roku jak juz obaj beda minimalnie ogarnieci to robimy sobie wolne weekendy. Tzn kazde z nas na zmiane wywozi dwojke dzieci na "przygode" gdzies. A drugie ma wolny weekend. Bo niby zamieniamy sie opieka nad nimi ale ta wolna godzinka czy dwie to malo. Wiec lepiej zeby jedno sie porzadnie umeczylo a drugie porzadnie wypoczelo. I tak na zmiane
Z robotą oficjalne ogłoszenie kto gdzie 5.06. Przyjezdza vp z niemiec i nasza prezes z kazachstanu no. I beda ogłaszać. Nareszcie. Takze 2 tygodnie czekania jeszcze.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A ja z nowu z tematem rowerka 😅🙈
Czy któraś wierzy, że cruzee wystarczy do 5 lat ,tak jak reklamuje producent? Mąż mnie uświadomił, że Lisa ma już na najwyższym poziomie siodełko i jeszcze na szybko przed urodzinami powrócił u nas temat nowego rowerka 😅 Są jeszcze jakieś inne, tzn. tańsze niż Woom, polecane? Ja się napaliłam na tego Woom już od dawna, ale mąż twierdzi że to za drogo jak na rowerek na rok czy półtorej, bo woom 2 niby od 3 do 4,5 roku.
Syrenka jak nauka Uli na rowerku? -
Mama pp, Ula jeździ na cruzee. ostatnio ogarnęła też jazdę z kolkami, że trzeba pedałować itd. Myślę,że na koniec wakacji powinna jeździć bez kółek. Ale to od niej zależy jak się odważy. Ja bym kupiła już większy i najlepiej bez pedalow. Najwyżej w tym roku zaliczycie falstart, a w przyszłym już się nauczy.
Zoe, super!
Sumi, a o której wylatują? może się na lotnisku na miejscu spotkamy, byłoby śmiesznie;D
edit: Bez kółek bym kupiła, nie pedałów, Olaf jęczy,że myślę i pisze bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 19:30
-
Mama pp u nas tez Ignacy mówi ze chce rower z pedałami, ale dla mnie na 2 kolka jest za mały jednak, wiec w tym roku jeszcze Cruze, a za rok zdecydujemy się na Wooma👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja widze dzieci w wieku 3 lat popylające na woomach tylko z odkreconymi pedałami. Spoko patent bo traktuja to jako rowerek biegowy a jak beda juz gotowe to sie tylko pedały dokreci. A woom wiadomo ze tani nie jest21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Umowa ze żłobkiem podpisana. Najgorsze że adaptacje wymagają jakby nigdy nie chodził. Myślałam że poleci na pół dnia i w południe odbiorę a tu lipa. Chcą nawet do 2 tyg 🙃 w pracy mam takie zawirowania że muszę być.
Od 8 lipca mają zamknięte do końca miesiąca więc też będzie ciekawie 😑 teściowa mówiła że już wraca od lipca na stałe więc coś czuję że ją uszczęśliwimy wnukiem 🫣😅
Trochę urlopu wezmę. Jakoś poleci. Po miesiącu zamknięcia, jak pójdzie w sierpniu to też będzie cyrk. Płacz. Nowa adaptacja po to żeby od września znowu go adaptować w przedszkolu -
Zoe może wcale nie będzie tak źle. My też się trochę obawialiśmy o Lisę przy zmianie żłobka a poszło gładko i nawet już o te dzieci nie pyta. Ma kontakt z dwoma starymi koleżankami, jedna nawet nas wczoraj odwiedziła i tyle, szybko się dostosowała. A te ich 2 tygodnie adaptacji to chyba tak zachowawczo, bo wiadomo dzieci są różne. Może jak pójdzie wszystko dobrze i Oliwier będzie sie u nich dobrze czuł to nie będą aż tak długo robić cyrków z adaptacją. Im dzieci starsze i więcej rozumią to pownno iść łatwiej. Będzie dobrze ✊️
-
Mam nadzieję że będzie ok.
Już mu tłumaczymy że będzie chodził do nowej szkoły. Nowe dzieci. Nowe ciocie. Super że tam jest plac zabaw. Tutaj chodzili na spacery. Moze przez to będzie spędzał więcej czasu na zewnątrz. Bo tak to tylko po obiedzie jedziemy rowerem na plac zabaw z toną zabawek do piasku. Ale to max do 18:30 i wracamy
Tutaj będę mu brała rower i będzie mógł nim jechać kawałek. Będziemy dojeżdżać metrem więc będzie zachwycony że jedziemy pociągiem 🙂 pociągowa faza nadal trwa -
A u nas w przedszkolu słuchajcie taka sytuacja... Ja odbieram Laurę wcześniej, około 14. Ostatnio po nią przyszłam i słyszałam że ćwiczą piosenkę na przedstawienie więc poczekałam pod drzwiami. Po piosence Pani wymieniła kilkoro dzieci i usłyszałam płacz, więc stwierdziłam że już skończyli i weszłam. A to moje dziecko tak płakało, aż się zanosiła. Przybiegła do mnie. Pani powiedziała, że płacze bo nie dostała "nagrody". Dzieci, które ładnie śpiewały dostały gumę mambę, a te które się wygłupiały nie dostały nic. Tak chcą ich zmotywować. I co wy na to? Bo moja jeszcze kilka razy wspominała jak jej było przykro bo nie dostała gumy.
-
Ja to bym się nawet cieszyła, że moja Mamby nie dostała do zjedzenia 😅🙈 A tak na serio to nie wiem co o tym myśleć, chyba nie powinny tak postępować z tak małymi dziećmi. Ale ja się nie znam, w naszym przypadku też oczekiwałam innych reakcji ze strony kadry, a osoby z pedagogicznym wysztakceniem miały inne zdanie.
-
Ann nie nie powinny były tak zrobić. Kropka.
To sa jeszcze małe dzieci i maja prawo sie wygłupiać a nie uczyc sie piosenki na pamiec. Ludzie. Oni nie maja nawet 3 lat.
a nagradzanie jednych bo "ładnie śpiewają" to jakiś absurd bo zaraz dzieciaki zaczną miec miedzy sobą napięcia.
Ja byłabym zła za te sytuacje.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Syrenka zapytam rodzicow z ciekawości
Ja nawet nie wiem gdzie oni tam beda stacjonowac. Chyba jak zwykle jakis dom z basenem po prostu wynajeli. A wy hotel ?
Ja mam wielka potrzebe wyjazdu ale mimo wszystko siedzimy w domu nawet na Boze Ciało bo jednak z Mikołajem wycieczki są dla nas zbyt męczące. Musi mu sie nazbierac oleju w glowie..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Tak samo to odczułam, nie powinno nagradzać się części grupy. Napisałam o tym zdarzeniu na grupie mamusiek przedszkolaków na Messenger. Różne dzieci coś wspominały, inne mamy wypytały delikatnie swoje dzieci, połączyliśmy kropki i okazuje się, że to jest często stosowana przez panie praktyka. Dziecko mówiło, że dostało od Pani żelka, bo ładnie posprzątało zabawki. Inne powiedziało, że grzeczne dzieci dostają naklejki a niegrzeczne nie. No i muszę odbyć rozmowę z Paniami bo takie metody są nie do przyjęcia... Laura to tak różnie ale są dzieci, które prawie wcale nie współpracują to podejrzewam, że nigdy nie dostały tego cukierka. Nie wyobrażam sobie nawet jak przykro musi być takiemu malcowi. Już pomijam rozdawanie dzieciom słodyczy🙈