X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle a ja se dzisiaj o nim przypomniałam 😂 a jaki on elastyczny 😂😂😂

Noelle lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dużo naczytałam, że dziecko potrzebuje naszej bliskości by czuć się bezpiecznie, w końcu jest pod naszym sercem 9 miesięcy, a potem z dnia na dzień chce mu się to zabrać. Boję się spać z noworodkiem w jednym łóżku, dlatego mamy dostawkę, ale już poważnie zaczęłam rozważać wyeksmitowanie męża do innego pokoju (jak już wróci do pracy), a ja z córką w łóżku małżeńskim 😄 zobaczymy...

Pewnie jak wszystko inne, zależy od dziecka ...

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach mi właśnie bardzo zależy na tym żeby mąż sam się nie wyeksmitował - stąd ten mój upór. 😂

Cyprysek ja mam ten sweter i chyba jeszcze z 3 podobne i tak noszę na zmianę bo w nic innego się nie mieszczę. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiałam to jest chyba wersja najwygodniejsza dla mam. Ale np nasza mała ma porządniejsze materace to spania nic My 😂 łóżko sami zrobiliśmy z palet a materac mamy ze średniej półki cenowej z Ikei😁 i też korzystamy z niego już 2 lata. A dla niej to czytalam na co zwrócić uwagę i jaki w ogóle powinien być.

Za niedługo już z doświadczenia będziemy się wymieniać info jak u kogo to wygląda 🙈

Noell mój od 3 miesięcy śpi z kotem 🙄🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:56

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa totalne to łóżeczko! Najlepsze, że też mam taką pościel z falbanką i łabędzia :D Dzisiaj możliwe, że go zawiesimy z Tomkiem i pozostałe dodatki, wiec cyknę fotki jak wygląda obecnie pokoik.

Co do webinarów na zaufaj położnej to ja też nigdy na żywo nie uczestniczyłam tylko kupowałam nagrania.

Nie wiem jak stoicie z akcesoriami laktacyjnymi - ja miałam już zamówione w gemini kompresy multi mam, maść z lanoliną medela purelan, muszle medeli i femaltiker. I w ten sam dzień zaufajpołożnej wrzuciła do oferty sklepowej coś takiego jak SOS laktacyjne. I tam były wszystkie te produkty + kompres lullalove i właśnie te 2 nagrania o laktacji - wszystko za 199 zł. Jak przeliczyłam ile zapłaciłam w gemini za te produkty to mi wyszło, że jak kupię ten zestaw w zaufaj położnej to nagrania oba wyjdą za 30 czy 40 zł. A nie każdy po 59... więc anulowałam zakup w gemini i kupiłam własnie to SOS :D

• Noelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek my też śpimy na pierwszym lepszym materacu a młoda ma taki wybierany przez pół roku. 😂
    Mój mąż stwierdził, że w tygodniu przeniesie się na kanapę żeby funkcjonować w pracy a w weekend będzie przejmował małą.
    Ale no jak to tak.... 😔
    Wiadomo, że założenia to założenia a życie to życie ale chciałabym to wszystko poukładać tak żeby miało ręce i nogi...
    Dla męża ważne jest żeby mógł się zajmować małą na równi ze mną - naciska na doraźne dokarmianie butelką i na to żeby spędzać z nią trochę czasu sam na sam. 🙈

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet przez myśl nie przeszło żeby męża wydelegować z naszego łóżka. Ustaliliśmy, że zamienimy się stronami bo obecnie przetaczam się przez niego. Mały będzie spał w łóżeczku przy naszym łóżku. Karmić będę na łóżku lub w salonie na kanapie. Jak mały będzie mniej wstawał w nocy to wydelegujemy się do salonu a on zostanie w sypialni. Jak wrócę do pracy, będę jęczeć o podwyżkę i kupimy większe mieszkanie, żeby mieć nawet niewielką klitkę za sypialnię, może być nawet bez okna ale żeby była 😅

Santi_14 lubi tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jeszcze trochę i zaczniemy tu pisać, która przesypia w miarę noce, która ma high need baby, która ma problemy laktacyjne, która jak dochodzi do siebie po porodzie itp.
    Ciekawe kto z nas wystartuje z tym maratonem porodowym :)

Noelle, _agrafka_, Maggi lubią tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dodatków, to przy wysokich dochodach nawet się nie da podatku odliczyć za dziecko. O becikowym można zapomnieć.
    Więc "tylko" 500 + zostaje.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę tylko na 500+,dodatkowo oboje z mężem mamy ubezpieczenia wykupione, w których płacą przy narodzinach dziecka i dodatkowo za pobyt w szpitalu powyżej iluś tam dni po operacji. Z chłopakami leżałam po cesarce za każdym razem koło 5-6 dni i dostałam to świadczenie. Wczasy pod gruszą wezmę zaraz po narodzinach wtedy też doliczą mi jeszcze jedną osobę. Mąż to samo.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wczasy pod gruszą też są uzależnione od zarobków, także tak 🤷‍♀️
    Muszę jeszcze poczytać co należy załatwić w urzędach po narodzinach dziecka bo jestem zielona w tym temacie

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to kupujecie już pościele dla malców? :) One chyba na razie na prześcieradle leżą? Ale pościel cudna, ja chyba tez tam kupie :D
    Tylko nie wiem czy nie zaczekac z tym kilka mscy?

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    U mnie w pracy wczasy pod gruszą też są uzależnione od zarobków, także tak 🤷‍♀️
    Muszę jeszcze poczytać co należy załatwić w urzędach po narodzinach dziecka bo jestem zielona w tym temacie

Ja zamierzam zarejestrować małego przez internet.

15b891ccdb.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczytalam i przysluguje mi 500+, jednorazowe 1500 w ramach ubezpieczenia i wyprawka mlodego warszawiaka, nic wiecej :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy też już w USC uznać ojcostwo. Mimo, że nazywam mojego mężem to nie zdecydowaliśmy się na ten krok formalnie i nie mamy ślubu.

15b891ccdb.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupełnie gubię się w tym co trzeba załatwić i kiedy. 🙄

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Ja zamierzam zarejestrować małego przez internet.

Szwagierka mówiła że dokumenty można złożyć gdzieś tam przez internet ale wraz do odebrania nr pesel trzeba iść osobiście. Bynajmniej tak było rok temu

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pościel tylko po to, żeby łóżeczko ładnie wyglądało :P generalnie nie będzie spać ani pod kołdra ani z poduszką.

Też jestem zielona co po narodzinach trzeba załatwić, muszę poczytać ...

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tym zajmował się Mąż, zanim wyszłam ze szpitala wszystko ogarnął. Najpierw rejestracja w urzędzie stanu cywilnego, potem zapisanie do przychodni. Wybór pediatry i od razu umówienie pierwszej wizyty i usg bioderek. Wszelkie zaświadczenia do pracy, zależy pod kogo podpinacie Malucha, u nas to zrobił Mąż akurat. Jeżeli macie jakieś ubezpieczenia to zgłaszanie urodzenia Malucha, pobyt w szpitalu, jeśli za to też macie opcje. Wszelkie finasowe wnioski 500+, becikowe, jeśli ktoś się jeszcze łapie. Trochę tego jest. Pamiętam, że on przez 2 dni od urodzenia nic nie robił tylko jeździł i cały czas coś załatwiał. :D A zgłosić do urzędu wolimy osobiście, bo od razu jest nadany wtedy pesel i można ogarnąć od razu przychodnię. :) Jeśli zrobilibyśmy to internetowo, to u nas co prawda wysyłają papiery pocztą, nie trzeba ich odbierać osobiście - ale to się trochę czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 17:18

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko chyba przez Profil Zaufany można zrobić 😊 nie wiem jak jest ze zgłoszeniem meldunku i co z tym idzie opłatami za śmieci itp. to chyba mój mąż sam bd musiał na gminie załatwić 😊

Sumi a tak z ciekawości co dostaniecie w ramach tej wyprawki młodego warszawiaka?:)

My 500+, oboje z mężem płacimy dodatkowe ubezpieczenie to po 1000 nam wpadnie i chyba się załapiemy na becikowe, muszę pity odnaleźć 😊 fajnie jakby wpadło bo by już na szczepienie było. Choć u nas gmina coś funduje jeśli chodzi o szczepienia 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ