Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dużo naczytałam, że dziecko potrzebuje naszej bliskości by czuć się bezpiecznie, w końcu jest pod naszym sercem 9 miesięcy, a potem z dnia na dzień chce mu się to zabrać. Boję się spać z noworodkiem w jednym łóżku, dlatego mamy dostawkę, ale już poważnie zaczęłam rozważać wyeksmitowanie męża do innego pokoju (jak już wróci do pracy), a ja z córką w łóżku małżeńskim 😄 zobaczymy...
Pewnie jak wszystko inne, zależy od dziecka ... -
Mama po przejściach mi właśnie bardzo zależy na tym żeby mąż sam się nie wyeksmitował - stąd ten mój upór. 😂
Cyprysek ja mam ten sweter i chyba jeszcze z 3 podobne i tak noszę na zmianę bo w nic innego się nie mieszczę. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Też się nad tym zastanawiałam to jest chyba wersja najwygodniejsza dla mam. Ale np nasza mała ma porządniejsze materace to spania nic My 😂 łóżko sami zrobiliśmy z palet a materac mamy ze średniej półki cenowej z Ikei😁 i też korzystamy z niego już 2 lata. A dla niej to czytalam na co zwrócić uwagę i jaki w ogóle powinien być.
Za niedługo już z doświadczenia będziemy się wymieniać info jak u kogo to wygląda 🙈
Noell mój od 3 miesięcy śpi z kotem 🙄🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:56
-
Cierpliwa totalne to łóżeczko! Najlepsze, że też mam taką pościel z falbanką i łabędzia
Dzisiaj możliwe, że go zawiesimy z Tomkiem i pozostałe dodatki, wiec cyknę fotki jak wygląda obecnie pokoik.
Co do webinarów na zaufaj położnej to ja też nigdy na żywo nie uczestniczyłam tylko kupowałam nagrania.
Nie wiem jak stoicie z akcesoriami laktacyjnymi - ja miałam już zamówione w gemini kompresy multi mam, maść z lanoliną medela purelan, muszle medeli i femaltiker. I w ten sam dzień zaufajpołożnej wrzuciła do oferty sklepowej coś takiego jak SOS laktacyjne. I tam były wszystkie te produkty + kompres lullalove i właśnie te 2 nagrania o laktacji - wszystko za 199 zł. Jak przeliczyłam ile zapłaciłam w gemini za te produkty to mi wyszło, że jak kupię ten zestaw w zaufaj położnej to nagrania oba wyjdą za 30 czy 40 zł. A nie każdy po 59... więc anulowałam zakup w gemini i kupiłam własnie to SOS -
Cyprysek my też śpimy na pierwszym lepszym materacu a młoda ma taki wybierany przez pół roku. 😂
Mój mąż stwierdził, że w tygodniu przeniesie się na kanapę żeby funkcjonować w pracy a w weekend będzie przejmował małą.
Ale no jak to tak.... 😔
Wiadomo, że założenia to założenia a życie to życie ale chciałabym to wszystko poukładać tak żeby miało ręce i nogi...
Dla męża ważne jest żeby mógł się zajmować małą na równi ze mną - naciska na doraźne dokarmianie butelką i na to żeby spędzać z nią trochę czasu sam na sam. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mi nawet przez myśl nie przeszło żeby męża wydelegować z naszego łóżka. Ustaliliśmy, że zamienimy się stronami bo obecnie przetaczam się przez niego. Mały będzie spał w łóżeczku przy naszym łóżku. Karmić będę na łóżku lub w salonie na kanapie. Jak mały będzie mniej wstawał w nocy to wydelegujemy się do salonu a on zostanie w sypialni. Jak wrócę do pracy, będę jęczeć o podwyżkę i kupimy większe mieszkanie, żeby mieć nawet niewielką klitkę za sypialnię, może być nawet bez okna ale żeby była 😅
Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Właśnie, jeszcze trochę i zaczniemy tu pisać, która przesypia w miarę noce, która ma high need baby, która ma problemy laktacyjne, która jak dochodzi do siebie po porodzie itp.
Ciekawe kto z nas wystartuje z tym maratonem porodowymNoelle, _agrafka_, Maggi lubią tę wiadomość
-
Ja liczę tylko na 500+,dodatkowo oboje z mężem mamy ubezpieczenia wykupione, w których płacą przy narodzinach dziecka i dodatkowo za pobyt w szpitalu powyżej iluś tam dni po operacji. Z chłopakami leżałam po cesarce za każdym razem koło 5-6 dni i dostałam to świadczenie. Wczasy pod gruszą wezmę zaraz po narodzinach wtedy też doliczą mi jeszcze jedną osobę. Mąż to samo.
-
Dziewczyny to kupujecie już pościele dla malców?
One chyba na razie na prześcieradle leżą? Ale pościel cudna, ja chyba tez tam kupie
Tylko nie wiem czy nie zaczekac z tym kilka mscy?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Po prostu Zoe wrote:U mnie w pracy wczasy pod gruszą też są uzależnione od zarobków, także tak 🤷♀️
Muszę jeszcze poczytać co należy załatwić w urzędach po narodzinach dziecka bo jestem zielona w tym temacie
Ja zamierzam zarejestrować małego przez internet. -
U mnie tym zajmował się Mąż, zanim wyszłam ze szpitala wszystko ogarnął. Najpierw rejestracja w urzędzie stanu cywilnego, potem zapisanie do przychodni. Wybór pediatry i od razu umówienie pierwszej wizyty i usg bioderek. Wszelkie zaświadczenia do pracy, zależy pod kogo podpinacie Malucha, u nas to zrobił Mąż akurat. Jeżeli macie jakieś ubezpieczenia to zgłaszanie urodzenia Malucha, pobyt w szpitalu, jeśli za to też macie opcje. Wszelkie finasowe wnioski 500+, becikowe, jeśli ktoś się jeszcze łapie. Trochę tego jest. Pamiętam, że on przez 2 dni od urodzenia nic nie robił tylko jeździł i cały czas coś załatwiał.
A zgłosić do urzędu wolimy osobiście, bo od razu jest nadany wtedy pesel i można ogarnąć od razu przychodnię.
Jeśli zrobilibyśmy to internetowo, to u nas co prawda wysyłają papiery pocztą, nie trzeba ich odbierać osobiście - ale to się trochę czeka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 17:18
-
Wszystko chyba przez Profil Zaufany można zrobić 😊 nie wiem jak jest ze zgłoszeniem meldunku i co z tym idzie opłatami za śmieci itp. to chyba mój mąż sam bd musiał na gminie załatwić 😊
Sumi a tak z ciekawości co dostaniecie w ramach tej wyprawki młodego warszawiaka?
My 500+, oboje z mężem płacimy dodatkowe ubezpieczenie to po 1000 nam wpadnie i chyba się załapiemy na becikowe, muszę pity odnaleźć 😊 fajnie jakby wpadło bo by już na szczepienie było. Choć u nas gmina coś funduje jeśli chodzi o szczepienia 😊