Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle a ja se dzisiaj o nim przypomniałam 😂 a jaki on elastyczny 😂😂😂

Noelle lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dużo naczytałam, że dziecko potrzebuje naszej bliskości by czuć się bezpiecznie, w końcu jest pod naszym sercem 9 miesięcy, a potem z dnia na dzień chce mu się to zabrać. Boję się spać z noworodkiem w jednym łóżku, dlatego mamy dostawkę, ale już poważnie zaczęłam rozważać wyeksmitowanie męża do innego pokoju (jak już wróci do pracy), a ja z córką w łóżku małżeńskim 😄 zobaczymy...

Pewnie jak wszystko inne, zależy od dziecka ...

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach mi właśnie bardzo zależy na tym żeby mąż sam się nie wyeksmitował - stąd ten mój upór. 😂

Cyprysek ja mam ten sweter i chyba jeszcze z 3 podobne i tak noszę na zmianę bo w nic innego się nie mieszczę. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiałam to jest chyba wersja najwygodniejsza dla mam. Ale np nasza mała ma porządniejsze materace to spania nic My 😂 łóżko sami zrobiliśmy z palet a materac mamy ze średniej półki cenowej z Ikei😁 i też korzystamy z niego już 2 lata. A dla niej to czytalam na co zwrócić uwagę i jaki w ogóle powinien być.

Za niedługo już z doświadczenia będziemy się wymieniać info jak u kogo to wygląda 🙈

Noell mój od 3 miesięcy śpi z kotem 🙄🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:56

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa totalne to łóżeczko! Najlepsze, że też mam taką pościel z falbanką i łabędzia :D Dzisiaj możliwe, że go zawiesimy z Tomkiem i pozostałe dodatki, wiec cyknę fotki jak wygląda obecnie pokoik.

Co do webinarów na zaufaj położnej to ja też nigdy na żywo nie uczestniczyłam tylko kupowałam nagrania.

Nie wiem jak stoicie z akcesoriami laktacyjnymi - ja miałam już zamówione w gemini kompresy multi mam, maść z lanoliną medela purelan, muszle medeli i femaltiker. I w ten sam dzień zaufajpołożnej wrzuciła do oferty sklepowej coś takiego jak SOS laktacyjne. I tam były wszystkie te produkty + kompres lullalove i właśnie te 2 nagrania o laktacji - wszystko za 199 zł. Jak przeliczyłam ile zapłaciłam w gemini za te produkty to mi wyszło, że jak kupię ten zestaw w zaufaj położnej to nagrania oba wyjdą za 30 czy 40 zł. A nie każdy po 59... więc anulowałam zakup w gemini i kupiłam własnie to SOS :D

• Noelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek my też śpimy na pierwszym lepszym materacu a młoda ma taki wybierany przez pół roku. 😂
    Mój mąż stwierdził, że w tygodniu przeniesie się na kanapę żeby funkcjonować w pracy a w weekend będzie przejmował małą.
    Ale no jak to tak.... 😔
    Wiadomo, że założenia to założenia a życie to życie ale chciałabym to wszystko poukładać tak żeby miało ręce i nogi...
    Dla męża ważne jest żeby mógł się zajmować małą na równi ze mną - naciska na doraźne dokarmianie butelką i na to żeby spędzać z nią trochę czasu sam na sam. 🙈

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet przez myśl nie przeszło żeby męża wydelegować z naszego łóżka. Ustaliliśmy, że zamienimy się stronami bo obecnie przetaczam się przez niego. Mały będzie spał w łóżeczku przy naszym łóżku. Karmić będę na łóżku lub w salonie na kanapie. Jak mały będzie mniej wstawał w nocy to wydelegujemy się do salonu a on zostanie w sypialni. Jak wrócę do pracy, będę jęczeć o podwyżkę i kupimy większe mieszkanie, żeby mieć nawet niewielką klitkę za sypialnię, może być nawet bez okna ale żeby była 😅

Santi_14 lubi tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jeszcze trochę i zaczniemy tu pisać, która przesypia w miarę noce, która ma high need baby, która ma problemy laktacyjne, która jak dochodzi do siebie po porodzie itp.
    Ciekawe kto z nas wystartuje z tym maratonem porodowym :)

Noelle, _agrafka_, Maggi lubią tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dodatków, to przy wysokich dochodach nawet się nie da podatku odliczyć za dziecko. O becikowym można zapomnieć.
    Więc "tylko" 500 + zostaje.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę tylko na 500+,dodatkowo oboje z mężem mamy ubezpieczenia wykupione, w których płacą przy narodzinach dziecka i dodatkowo za pobyt w szpitalu powyżej iluś tam dni po operacji. Z chłopakami leżałam po cesarce za każdym razem koło 5-6 dni i dostałam to świadczenie. Wczasy pod gruszą wezmę zaraz po narodzinach wtedy też doliczą mi jeszcze jedną osobę. Mąż to samo.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wczasy pod gruszą też są uzależnione od zarobków, także tak 🤷‍♀️
    Muszę jeszcze poczytać co należy załatwić w urzędach po narodzinach dziecka bo jestem zielona w tym temacie

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to kupujecie już pościele dla malców? :) One chyba na razie na prześcieradle leżą? Ale pościel cudna, ja chyba tez tam kupie :D
    Tylko nie wiem czy nie zaczekac z tym kilka mscy?

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    U mnie w pracy wczasy pod gruszą też są uzależnione od zarobków, także tak 🤷‍♀️
    Muszę jeszcze poczytać co należy załatwić w urzędach po narodzinach dziecka bo jestem zielona w tym temacie

Ja zamierzam zarejestrować małego przez internet.

15b891ccdb.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczytalam i przysluguje mi 500+, jednorazowe 1500 w ramach ubezpieczenia i wyprawka mlodego warszawiaka, nic wiecej :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy też już w USC uznać ojcostwo. Mimo, że nazywam mojego mężem to nie zdecydowaliśmy się na ten krok formalnie i nie mamy ślubu.

15b891ccdb.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupełnie gubię się w tym co trzeba załatwić i kiedy. 🙄

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Ja zamierzam zarejestrować małego przez internet.

Szwagierka mówiła że dokumenty można złożyć gdzieś tam przez internet ale wraz do odebrania nr pesel trzeba iść osobiście. Bynajmniej tak było rok temu

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pościel tylko po to, żeby łóżeczko ładnie wyglądało :P generalnie nie będzie spać ani pod kołdra ani z poduszką.

Też jestem zielona co po narodzinach trzeba załatwić, muszę poczytać ...

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tym zajmował się Mąż, zanim wyszłam ze szpitala wszystko ogarnął. Najpierw rejestracja w urzędzie stanu cywilnego, potem zapisanie do przychodni. Wybór pediatry i od razu umówienie pierwszej wizyty i usg bioderek. Wszelkie zaświadczenia do pracy, zależy pod kogo podpinacie Malucha, u nas to zrobił Mąż akurat. Jeżeli macie jakieś ubezpieczenia to zgłaszanie urodzenia Malucha, pobyt w szpitalu, jeśli za to też macie opcje. Wszelkie finasowe wnioski 500+, becikowe, jeśli ktoś się jeszcze łapie. Trochę tego jest. Pamiętam, że on przez 2 dni od urodzenia nic nie robił tylko jeździł i cały czas coś załatwiał. :D A zgłosić do urzędu wolimy osobiście, bo od razu jest nadany wtedy pesel i można ogarnąć od razu przychodnię. :) Jeśli zrobilibyśmy to internetowo, to u nas co prawda wysyłają papiery pocztą, nie trzeba ich odbierać osobiście - ale to się trochę czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 17:18

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko chyba przez Profil Zaufany można zrobić 😊 nie wiem jak jest ze zgłoszeniem meldunku i co z tym idzie opłatami za śmieci itp. to chyba mój mąż sam bd musiał na gminie załatwić 😊

Sumi a tak z ciekawości co dostaniecie w ramach tej wyprawki młodego warszawiaka?:)

My 500+, oboje z mężem płacimy dodatkowe ubezpieczenie to po 1000 nam wpadnie i chyba się załapiemy na becikowe, muszę pity odnaleźć 😊 fajnie jakby wpadło bo by już na szczepienie było. Choć u nas gmina coś funduje jeśli chodzi o szczepienia 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ