Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle, Lilak mam nadzieję że szybko po czujecie się lepiej.
A jak tak pod niedzielę wrzucam aktualizacje brzuszka ♥️
https://zapodaj.net/8a82a9babf90c.jpg.htmlNoelle, Lilak , Cyprysek89, Mala_syrenka, Bajka111, Veruka, Foxy, _agrafka_, unify, Chaos, Papillon, KasiaC lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Lilak trzymaj się, grunt, że izolacja jest krótsza od kwarantanny. Dużo siły dla Ciebie, odpoczywaj i dawaj znać jak u Ciebie.
Ja węchu jeszcze nie odzyskałam od lutego. Nie mam jakoś na to parcia, ale ciekawa jestem kiedy wróci. Smaku nie straciłam.
Noelle a może to dzidzia tak dokucza? 😒 Ja od ponad tygodnia mam silne bóle żołądka, i rewolucje jelitowe. I zawsze mam to na skurczu. 🤦♀️ Pij dużo wody, odpoczywaj. Trzymaj się.
Ja też w tej ciąży już silny powrót astmy, covid, powikłania po covidzie, jelitówka, ostre zapalenie zatok, dramat. 🙈 Trzymajcie się dziewczyny zdrowo, czerwiec się zbliża! ❤
Dani ja też uważam, że się da, zwłaszcza że masz opiekę dla Małej na ten czas. Kwestia tylko Twojego samopoczucia i jak szybko dojdziesz do siebie. Ale organizacyjnie jak najbardziej! Laktator w przerwach. Małą od razu uczyć też butelki i odgrzane Twoje mleko lub mm i da radę.Dani lubi tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie, że u mnie to faktycznie wynika z ułożenia małej. 🙈
Jakkolwiek to nie zabrzmi cały dzień jest dla mnie jak korek. 😂 Uciska mi główką i na moczowód i na jelita - dlatego w nocy jak się przesuwa troszkę w górę to puszcza mi cały ucisk na dole i od razu zaczyna mnie gonić. 🤷🏻♀️
Tak przynajmniej mi to wygląda bo standardowo jak leże to boli mnie żołądek, mam zgagę, mdłości i skurcze ale takie typowo jelitowe, a jak chwilę pochodzę albo siedzę to nie jestem w stanie się wysikać ani załatwić pomimo tego, że mam wrażenie jakby chciało mi się wszystko naraz ale reszta dolegliwości mija. 🤷🏻♀️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny coraz częściej się zdarza że dzieci się rodza za wcześnie albo jest podejrzenie hipotrofii w naszym przypadku tak właśnie się skończyło jakby co to mam do sprzedania ciuszki nie zniszczone rozm 44 jakby któraś była zainteresowana to piszcie na priv przyjaciółki
-
Ja czekam na wynik testu i już przebieram nogami. Nie czuję się jakoś źle ale jestem cała przytkana i ciężko się przez to oddycha. Tak sobie nabiłam głowę, że nie spałam w nocy i miałam kilka takich solidnych skurczy. Poza tym brak węchu to coś niesamowitego, nic nie smakuje, wszystko jest takie jałowe. Jem bo muszę.
Jesteśmy z mężem jednak dobrej myśli, że nawet jeśli to Covid to dobrze się ta historia skończy. -
Witam dziewczyny w tę "piękną" majówkę🤣
Ale witam w każdym razie w nast już 31tc 😁 powiem wam że teraz to mi te tygodnie dość szybko uciekają chodź coraz ciezej już jest i będzie tylko gorzej...
dziś mam 50dni do planowanego wywoływania 😉
Wczoraj byłam na urodzinach i w sumie jako tako ale na krześle iles godzin to już mi kręgosłup wysiadal i jak zwykle nie obyło się bez głupich komentarzy typu: "jak tam kulasz się jeszcze??" Ej nie kurde rodze ja pierdziule albo " A ja myślałam że ty masz na maja termin" no duży mam brzuch ale no kurde zawsze miałam taki duży w każdej ciąży. 😒
No jeszcze będę mieć na bank 2 takie imprezy przed porodem o ile nie 3. Więc no chyba nie obejdzie się bez głupich tekstów....
Dzisiaj jakieś ciacho do kawki planuje zrobić A tak to laba może moi rodzice przyjadą.
W nocy niestety zaczynam budzić się też już sama koło 2 wczoraj eh... jak dzieci raz nie budzą no to sama się muszę obudzić takie życie.
Wogole od wczoraj spie tylko w nocnej sukience bo poce się w nocy codziennie jak się obudzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 08:54
-
Lilak trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze niezależnie od wyniku ❤
A mi się brzuch obniżył i chyba stąd te dolegliwości wczoraj i dzisiaj też czuje takie napieranie i rozpychanie w dole brzucha a mała tak kopie, że jestem poobijana od wewnątrz🙄 a zorientowałam się dopiero jak dzisiaj pochodziłam rano beż stanika w koszuli, zawsze cycki opierały mi się na brzuszku a teraz znowu jest ten dystans. -
Lilak z wynik już dziś będzie?? Czekamy na jakieś info.
Noelle a Ty jak się czujesz?Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Cyprysek no to jak czujesz dystans między cyckami to masz pewność że się obniżył 😁 ja to właśnie z długo rano nie pochodzę w samej piżamie bo cycki mnie wkurzają bez stanika 🙈
Ciacho zrobiłam takie na szybko i pranie 1 wstawiłam no hmmm Może jutro w koncu uda mi się wstawić dla małego jakieś pierwsze 🤣 chciałabym już mieć tak ładnie poukładane w szufladach wszystkie jego ubranka ale w tym tygodniu mam trochę zajęć bo córa ma urodziny w sobotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 10:38
-
Dziewczyny trzymam kciuki, żebyście szybko wyzdrowiały✊
Ja dzisiaj już padam na twarz 🙄 od zeszłego poniedziałku nie śpię, moje spanie to godzina w nocy bądź 2.W dzień nie odsypiam, bo mi się nie chce 🤷♀️ próbowałam już wszystkiego, ale nic na mnie nie działa, żeby zasnąć w dzień. Jestem naprawdę zmęczona już dzisiaj. A u Was jak ze snem?34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
U mnie ze snem różnie. Na początku tygodnia jak wstałam w nocy do łazienki to miałam problem w zaśnięciem. Zastanawiam się czy nie kupić sobie opaski na oczy bo u mamy przeszkadza mi za jasne światło wpadające do pokoju. Kocem na głowę się nakrywam.
Papilon może spróbuj takich standardowych sposobów na wyciszenie przed snem. Wywietrzenie sypialni, brak niebieskich ekranów, ciepła kąpiel przed snem, spacer. Jak mam czasem problem z ponownym zaśnięciem to staram się nie myśleć i nie analizować różnych spraw w głowie bo to tylko odwleka u mnie moment ponownego zaśnięcia.
Jak mąż dojechał na majówkę to nawet dwa razy potrafię wstać do łazienki ale wracam, rzucam się obok niego na łóżko i od razu odlot. Dziś byłam około północy, drugi raz ok 4 i pierwszy raz nie pamietam od kiedy obudziłam się o 8. -
Ja śpię różnie. Ale przeważnie źle. Wydaje mi się,że to ciąża taka bezsenność powoduje. Zasypiam jak dziecko o 22 w minutę. A budzę się o 2 i już nie wiem, czy zasnę i na ile. I potem o 5 to samo.
A dzisiaj się taka wściekła obudziłam. Czuję się jak więzień we własnym domu. Maj, a nie da się wyjść na spacer, bo leje albo wieje. A nie ma gdzie iść pod dach, bo wszystko zamknięte.
8.maja się szczepie;)
Chyba,że uda mi się złapać coś wcześniej. -
Ja mam różnie, jedej nocy nie śpię prawie w ogóle, myślę, planuje a nawet oglądam seriale bo ileż można się przewracać z boku na bok🙈 a znowu kiedy indziej ani razu się nie obudzę, nawet do toalety nie muszę.
Wszyscy ostrzegają, że te ostatnie tygodnie strasznie się ciągną a u mnie czas leci jak szalony. Jestem już trochę przerażona, że tak niewiele zostało do rozwiązania. I nie chodzi o to, że trzeba jeszcze pranie ogarnąć itd.ale że już niedługo nasze życie zmieni się całkowicie 😁
Jestem nawet zaskoczona, że ciągle podoba mi się moje odbicie w lustrze, tak bardzo chcę mieć pamiątki po tym wyjątkowym i jedynym w swoim rodzaju czasie ( nie planujemy więcej dzieci ), że w sobotę, w niedzielę mamy Dzień Matki, umówiona jestem na jeszcze jedną taką mini sesję zdjęciową z tej okazji, nawet mąż chce się wcisnąć 😂 -
Ale się dziewczyny podziało przez jeden dzień. Mam nadzieję, że jednak wszystkie zdrowe i czujecie się dobrze.
Ja szczepionkę planuję kilka tyg po porodzie, żeby nie brać jej w pierwszej części połogu. Jednak organizm trochę osłabiony i nie chciałabym przy 1 czy 2-tygodniowym dzidziusiu, żeby przepałętała mi się gorączka czy coś. A wiadomo, że właśnie reakcje poszczepienne mogą się pojawić. Więc celuję w lipiec, żeby trochę dojść do siebie, rozkręcić laktację itp.
I niestety sprawdził się mój najgorszy scenariusz. Mam pozytywny GBS ;/ Jutro mam lekarza i popytam, bo nie do końca wiem co to oznacza. Planowałam 1 fazę porodu maksymalnie długo spędzić w domu a przy GBS+ chyba trzeba jechać od razu jak się akcja rozpocznie... przynajmniej jeśli wody pierwsze odejdą. I nie wiem też co dalej, podają mi i dziecku antybiotyk i obserwują czy jak to wygląda. Wszystkie wyniki całą ciążę mam ok, to to cholerstwo musiało mi wyjść ;/