Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina90 wrote:Heloł
u mnie dziś ciężka noc. Mam wrażenie, że spałam tylko 1.5 h. Potem przeniosłam sie na dół do salonu, bo było mi chłodniej. Mąż mówi, żeby pomyśleć o jakimś klimatyzatorze do sypialni, ale nie wiem czy przy bobasie to taki dobry pomysł.
Przyszły mi wczoraj adaptery do fotelika, żeby wpiąć w wózek. Znalazłam używki na OLX i jestem mega zadowolona
KasiaC ubranko ze zdjęcia jest z Newbie. Szczoteczki to Lullalove, balonik szyła mi taka dziewczyna z insta "A na prezent", kostki z literkami to allegro (ale są spore, teraz kupiłabym troszkę mniejsze) a otulacz szyła moja mama, ja jej zamówiłam tylko bambus
Lilak kojarzysz może z jakich specjalistów możemy skorzystać w ramach NFZ rodząc na Madalińskiego? Wiem, że w trakcie pobytu może przyjsc do nas CDL. I jeszcze obiło mi się o uszy, że przy wypisie można zapisać się do fizjo dziecięcego i wyznaczają wizytę w ciągu 2 tyg.
Dopytam szwagierkę bo rodziła tam 3 tygodnie temu i jest teraz źródłem mojej całej wiedzy o tym szpitalu 🙂Karolina90 lubi tę wiadomość
-
U mnie też ciężka noc. Silne skurcze i ból miesiączkowy. Nospa max nie pomaga, więc mordęga trwała do 3 w nocy. Nigdy nie zdarza mi się to w dzień.
Dzisiaj już zaliczyłam badania żeby sprawdzić jak tam po covidzie i jutro wizyta. Jak wyszłam z domu i stanęłam na tym pięknym słońcu to poczułam się jak więzień opuszczający zakład karny 🙈
Jak tylko będę już mogła się zaszczepić to to zrobię chociażby dla faktu żeby nigdy w życiu już nikt nie ograniczył tak mojej wolności. -
Cccierpliwa wrote:U mnie donoszona 28 maja bedzie, ale dzien pozniej ma urodziny maz, kolejnego dnia bardzo bliski wujek, takze moje dziecko ma pozwolenie dopiero od 1.06 na wychodzenie... a najlepiej jak poczeka do tp🤣
I ja tez nie mialam udanej nocy. Co prawda obyło sie bez skurczy czy twardniec brzucha, ale strasznie sie krecilam i budzilam co chwilę. Jestem totalnie nie wyspana😴 wczoraj byl chyba nów, moze dlatego tak nas wszystkie dopadłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 10:33
-
Jestem po wizycie. Mały na 25 centylu. Waga 2900. Przepływy ok. Szyjka długa. nie zanosi się na rychły poród.
Pani doktor kazała mi popracować nad szyjką. Pierwsze zalecenie to wziąć męża w obroty 😆 drugie to leżenie 3x dziennie w pozycji kolankowo lokciowej przez 15 min. Fajnie też jakbym podłogę myła codziennie szmatą na kolanach 🤣 do tego mam dużo spacerować pomimo bólu pachwin, wchodzić po schodach bokiem.
Na wizytę nie muszę się już umawiać. W dniu terminu na ktg a później już według zaleceń szpitala.
Żelazo przyjmowane z posiłkiem przyniosło rezultat bardzo szybki. Mam je przyjmować do porodu, później według zaleceń na wypisie. Pani pochwaliła mnie za idealne przybranie wagi w ciąży ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 10:34
unify, Nikola, Karolina90, Mama po przejściach, Chaos, NatkaZ, Veruka, _agrafka_, AśKa31, Cyprysek89, Dani lubią tę wiadomość
-
Karolina jak macie tak ciepło i myślicie o klimatyzacji to przy dzidziusiu z całego serca mogę polecić nawilżacz powietrza Klarta Humea WiFi - jest przegenialny! Kupiliśmy go z myślą o dziecku a w te upały ratuje mi dupsko jak nic innego. 😅
Jestem w szoku ile z nas ostatnio posypało się z tymi silnymi skurczami. 🤭 Wszystko było okej a tutaj nagle bah i w ciągu kilku dni każda ich doświadczyła. 🙈
Ja też nie bardzo wiem jak to wszystko liczyć bo jak pisałam Wam, że mam takie silne bóle miesiączkowe to one trwały chyba z 5 h bez przerwy. 🙄 To taki długi skurcz?.... Z tym, że w trakcie tego bólu miałam inne skurcze. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 10:38
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dziewczyny dołączam do ciężkich nocy, dzisiaj nie wiem ile spałam ale biodra, lędźwia i prąd łydkach mnie wykańcza. Miałyśmy z mamą jechać po lużne sukienki dla mnie na lato a musiałam odwołac
20 min pod prysznicem, okłady i obecnie leżenie na klęczkach na piłce - jedyna pozycja w której chociaż troche mi lepiej...
Najchętniej cały dzień spędziłabym na basenie ;(
KasiaC jak teściowa i moja mama kupiły pierwszy ciuszek trochę "z ich epoki" to im powiedziałam że mi sie bardziej podobają takie pastelowe lekkie kolorki bez żadnych ostrych rysunków i zamiast 20 rzeczy za 3 zł wolę dwie ładne za 30
Moja mama sie nauczyła że robi mi zdjęcia na facebooku zanim kupi, a ogólnie już powiedziałam że ciuchów mamy za dużo i ja w sumie wole sama je wybierać. Mają kupować zabawkiMaggi lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
unify wrote:Ja tez mam maj zapelniony urodzinami😄 dlatego chciałabym, aby maly byl czerwcowy 😄 ale nie w dzien dziecka😄
I ja tez nie mialam udanej nocy. Co prawda obyło sie bez skurczy czy twardniec brzucha, ale strasznie sie krecilam i budzilam co chwilę. Jestem totalnie nie wyspana😴 wczoraj byl chyba nów, moze dlatego tak nas wszystkie dopadło
Dzien matki juz tez u nas byl w niedziele, a dzis jest swieto wolne od pracy i dzien ojcaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 11:00
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas sie oboje nie zalapalismy na potrojny🤣 dopiero za rok
Noelle lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja sobie wymarzyłam dzieciątko na czerwiec i innej opcji nie biorę pod uwagę 🤣 Żebym tylko się nie zdziwiła... Na ktg jakieś delikatne skurcze się tam pisały, ale szczerze to nic nie czułam.
Karolina ja dopiero dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy już zmienić kołdrę na lżejszą wersję, bo ciągle pod zimową śpimy, a mąż mi mówi że może jeszcze parę dni poczekać 😂
-
Mama po przejściach wrote:Noelle, Cccierpliwa no co Wy, my już i w tym roku świętujemy😁 Przecież już czujemy się rodzicami tego maleństwa w brzuchu. Upiekłam wczoraj ciasto niespodziankę dla Mojego na dzień taty😊
Nawet piekne prezenty robione w przedszkolu dostalismy🥰
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po przejściach wrote:Ja sobie wymarzyłam dzieciątko na czerwiec i innej opcji nie biorę pod uwagę 🤣 Żebym tylko się nie zdziwiła... Na ktg jakieś delikatne skurcze się tam pisały, ale szczerze to nic nie czułam.
Karolina ja dopiero dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy już zmienić kołdrę na lżejszą wersję, bo ciągle pod zimową śpimy, a mąż mi mówi że może jeszcze parę dni poczekać 😂
Mi się teraz tak poprzestawialo, bo ja zawsze śpię przykryta po uszyco ta ciąża robi z człowiekiem
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama po przejściach wrote:Noelle, Cccierpliwa no co Wy, my już i w tym roku świętujemy😁 Przecież już czujemy się rodzicami tego maleństwa w brzuchu. Upiekłam wczoraj ciasto niespodziankę dla Mojego na dzień taty😊
Noelle lubi tę wiadomość
-
unify wrote:Ja tez mam maj zapelniony urodzinami😄 dlatego chciałabym, aby maly byl czerwcowy 😄 ale nie w dzien dziecka😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 11:36
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Unify ja póki co myślałam tylko o dniu ojca i nawet kupiłam już prezent z tej okazji ale nie wiem czy mój mąż będzie obchodził dzień matki. 🤣
Cyprysek wiem o co miałam jeszcze zapytać! Czy na szkole rodzenia mówili Wam przy jakim rozwarciu wpuszczają osobę towarzyszącą? 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Karolina jak macie tak ciepło i myślicie o klimatyzacji to przy dzidziusiu z całego serca mogę polecić nawilżacz powietrza Klarta Humea WiFi - jest przegenialny! Kupiliśmy go z myślą o dziecku a w te upały ratuje mi dupsko jak nic innego. 😅
Jestem w szoku ile z nas ostatnio posypało się z tymi silnymi skurczami. 🤭 Wszystko było okej a tutaj nagle bah i w ciągu kilku dni każda ich doświadczyła. 🙈
Ja też nie bardzo wiem jak to wszystko liczyć bo jak pisałam Wam, że mam takie silne bóle miesiączkowe to one trwały chyba z 5 h bez przerwy. 🙄 To taki długi skurcz?.... Z tym, że w trakcie tego bólu miałam inne skurcze. 😅Noelle lubi tę wiadomość